Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Крем от тиква  (Прочетена 3868 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
escorial
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 30



WWW
« -: 04-07-2009, 02:26:57 »

Здравейте,

Днес за първи път пробвах сурова тиква и да си призная - по-вкусна тиква никога не съм яла.
Не знам защо досега не съм пробвала да я ям сурова - направо е превъзходна.
Ето какво направих:

Половин тиква (butternut squash) нарязана на едри кубчета - около 7 чаени чаши
Блендирах я с половин чаша вода, докато стане на хубаво пюре.
Добавих мед и орехи и заприлича на това:



Облизах си пръстите!!! Добре, че се сетих да я снимам преди да изям всичко :-)
Даже и бебето намаза малко чисто пюре от тиква. Много й хареса!

Да ви е сладко! :-)
Активен

мама на три мишлета
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #1 -: 04-07-2009, 09:38:22 »

Оооо, супер! Така обичам тиква! И това ще се пробва със сигурност....  Grin
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
lilka
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 171



« Отговор #2 -: 04-07-2009, 22:23:39 »

Не съм си правила крем от тиква, но съм си я хрупала сурова.
Най-вкусни и сладки са тиквите, наречени цигулки, сурови са просто превъзходни!
Благодаря за идеята с кремчето!
Активен
Mep
Administrator
Sr. Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 483



WWW
« Отговор #3 -: 05-07-2009, 10:58:12 »

Имах една тиква у нас, но се чудих как да я ям, не се сетих и най-накрая я подарих Smiley, но другия път като ми попадне някоя, ще знам какво да я правя.
« Последна редакция: 31-10-2009, 14:13:27 от Mep » Активен

Духът владее материята!
Keit
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 105



« Отговор #4 -: 17-01-2010, 15:58:56 »

Явно има любители на тиквата, така че ще ви напиша и моят вариант за крем от тиква. Използвам замразена тиква, защото като се размрази е мека, все едно е сварена. Пасирам тиквата с мед и сусамов тахан и се получава голяма вкусотия ам-ам Следващият път ще си сложа и смлян слънчоглед и сусам.
Активен

С желание всичко се постига!
Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #5 -: 17-01-2010, 18:40:41 »

Това с тахана ще го пробвам, само да не ми стане много тежко  Smiley
Активен
Keit
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 105



« Отговор #6 -: 18-01-2010, 16:22:54 »

В момента му се наслаждавам на тиквения крем. Сусамов тахан слагам 1 сл на 200 гр тиква.
Даниелче, пиши дали ти е харесало.
Активен

С желание всичко се постига!
canat
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 524



« Отговор #7 -: 18-01-2010, 16:41:30 »

а пробвали ли сте този тиквен крем с ядково мляко? мм..м...ммм  банан
Активен
Bella
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 100


« Отговор #8 -: 18-01-2010, 16:54:54 »

Ужасни сте, сега трябва да си купувам тиква! търкалям се от смях
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: