Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Издирвам рецепти за оризово "мляко".  (Прочетена 28388 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #20 -: 22-03-2011, 16:41:11 »

Вери, точно по технически въпроси трябва предпазливо да се спори с технически грамотни индивиди от мъжки пол. Smiley   
търкалям се от смях

Аз не споря. намигам А пиша каквото знам от мъжкия пол вкъщи, който смея да твърдя е доста технически грамотен.
А има жени, които са много по-технически грамотни от мъжете. намигам
Активен
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #21 -: 22-03-2011, 18:11:02 »

Ето какво предложи мъжкият пол вкъщи, като се има предвид, че и нашето "гюле" далеч не е от най-най и има още какво да се желае :

http://www.youtube.com/watch?v=eQLwdD9BstY&feature=related

Отделно от това на суровата среща идваше телевизия, която си снимаше директно с Канон ЕОС 1Д Марк 3 или 4 (това не помнел), и филмчето се излъчваше директно по местните новини. И не говорим за малка телевизийка с недостиг в бюджета. Наистина техниката толкова бързо напредва, че човек само пари да има. Това е и било според Милен причината Канон да ограничат снимането на клипчета до 12 минути, защото иначе кой ще се навие да даде 200-300 или повече парички за видео камера след като има техниката в къщи.

Както и да е де, идеята не е да спорим кой крив, кой прав, а да си сверим часовниците Smiley

Марулче, не трий, моля те.  намигам Това трябваше да е в друга тема, а не в оризовото мляко.
Активен
hdeshev
Христо Дeшeв
Global Moderator
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 842


Един ученик на пътя...


WWW
« Отговор #22 -: 24-03-2011, 13:57:35 »

Тъкмо направих първата партида от оризовото мляко по метода на бате Бино. Стана страхотно!  мммм ам-ам

Сложих 1 чаша ориз и вода като за 2 литра мляко. Стана една идея по-гъсто отколкото би било идеално (като за мен). Следващият път ще сложа малко по-малко ориз.

Мисля си, че с повече мелене и киснене млякото може и да стане със студена вода. Ще опитам някой път.
Активен

Time waits for no slave!
-- Napalm Death
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3858


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #23 -: 24-03-2011, 18:31:43 »

Супер, Ице.  Ти като си направиш готово количество ориз , после можеш да си го напасваш с количеството вода както си искаш. (съотношение м-у две съставки)
 ПРи мен със студена не стана, киснах го 3 дни. ( но ти може да уцелиш някой друг пиниз Smiley )
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
petia_gol
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 310



« Отговор #24 -: 26-03-2011, 20:55:53 »

Благодарско за рецептата! flowers2
Взех си кафяв ориз и ще пробвам утре. Мога ли обаче да смеля ориза в блендера, защото нямам кафемелачка и с какво да прецедя сместта (предполагам с нещо по-плътно)?


Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3858


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #25 -: 27-03-2011, 01:13:02 »

Петя, на сухо няма да можеш да го смелиш в блендера.   И без да е смлян или надробен пак ще стане, но вероятно ще му трябва повече време за да омекне. И да не забравиш - трябва гореща ( до кипване ) вода. 
Ако държиш да прецеждаш, с обикновено сито може, но то и ситата са с различна плътност, трябва да видиш кое ще пасне.
Ако не го прецедиш няма да те дразни чак толкова. Слагаш го във висок и тесен съд например ,На дъното се утаява едно известно количество, почваш да пиеш, а като стигнеш до него   ще решиш какво да го правиш Smiley
 Аз лично го сдъвквам и изяждам като завършек на някакъв ритуал Smiley
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
petia_gol
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 310



« Отговор #26 -: 27-03-2011, 15:30:55 »

Бате Бино, благодаря за бьрзия отговор. Току що изпих пьрвата чаша оризово мляко и сьм много доволна! Оризьт стоя 2 часа накиснат и блендирах с 2 л. мед. Остатакьт ще хапнем с канела, напомня ми мляко с ориз.  ам-ам
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3858


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #27 -: 28-03-2011, 19:51:34 »

Ако се добави повечко какао и се направи по-гъстичко, става супершейк. Идеално за десерт, анулира  потребността от похапване на шоколад. (Която всички в някаква степен имаме Smiley  )   
ОТ видовете какао ,дето са по магазините (не био) съм си харесал едно полско, с вятърна мелница на кутията.  То голям избор няма,(както при кафетата)  някой ако е намерил по-добро, да казва. 
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
lindorina
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 93



« Отговор #28 -: 29-03-2011, 09:34:29 »


Първо с обикновена кафемелачка  стривам (доколкото може)  сухия кафяв ориз.
Ей това се чудя - като смелим ориза,след това изплаква ли се и тогава да се накисва,или се залива направо с вода?  ::)Не трябва ли да се измива ориза?
Активен

Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!
http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3858


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #29 -: 29-03-2011, 16:03:10 »

Е би трябвало да се измие , но нали знаеш , ние мъжете понякога ги пропускаме тези хигиенични "подробности" Smiley   
Но не бива , кой знае  с какви ръце са ги пипали оттатък братята китайци .
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
lindorina
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 93



« Отговор #30 -: 29-03-2011, 20:19:09 »

Хи-хи,точно това си помислих и аз-с какви ли ръце са го пипали ориза,а дали пък с ръце ухилен
С две думи,като го смеля в кафемелачката,ще го изплакна хубаво и тогава ще го накисна.
И аз ще действам с пасатор 600 вата,може би ще си добавя и канела накрая...абе да го направя и ще се хваля,защото много съблазнително ми звучи.
Активен

Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!
http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #31 -: 30-03-2011, 11:09:54 »

Е добре де, аз ли нещо не съм в ред или трябва да се накисне ориза за 8 часа преди да се прави каквото и да е с него. И какъв е смисъла първо да смелиш сухия ориз в кафемелачката и след това да го изплакваш и после да го блендираш. Не виждам логика в това. Първо ориза трябва да се накисне, след това да се изплакне хубаво и чак след това да се блендира и да се прави мляко. Нали трябва да се премахнат инхибиторите, а това става само чрез накисване. И тези неща сме ги обсъждали доста пъти във форума. Поправете ме ако греша. Ъъъ?
Активен

Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #32 -: 30-03-2011, 14:42:13 »

Ми не, не грешиш, Деси.

Точно така, както описваш ти, го правим вече 3 пъти. Никой не позна (домашни и гости), че има ориз вътре, а той беше близо 1 чаша. Децата се влюбиха в това мляко, а те понякога проявяват претенции.
Активен
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #33 -: 30-03-2011, 15:15:11 »

Вери, мерси за потвърждението!  Smiley То по този начин трябва да се действа с всички ядки и семена. Аз имам пълн. басмати ориз. Дали ще се получи хубаво мляко и аз да пробвам?
Активен

lindorina
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 93



« Отговор #34 -: 30-03-2011, 15:17:35 »

Деска,аз също съм за накисването,но приех начина на бате Бино,поради простата причина,че нямам блендер.А не ми се иска да го смеля сух и веднага да го залея с гореща вода,без всякакво измиване.Другото което е,няма как да го смеля в кафемелачката,ако е мокър.
Незнам,всъщност,мога да пробвам и да го накисна за 8 часа и после направо с пасатора-дали ще стане ???Ами ,то с пробване става-ще експериментирам всякакви варианти.
Активен

Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!
http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #35 -: 30-03-2011, 15:28:36 »

Аз мился, че това е по-добър вариант. Първо го накисни, след това го изплакни и го пасирай с малко вода в началото. Не слагай цялото количество вода наведнъж. Аз така правя и с блендера. Първо разбивам накиснатите ядки с малко вода колкото да ги покрие, след това добавям още вода, доразбивам и няма нужда да прецеждам. Това е моя трик. намигам
Активен

Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #36 -: 30-03-2011, 15:31:33 »

Вери, мерси за потвърждението!  Smiley То по този начин трябва да се действа с всички ядки и семена. Аз имам пълн. басмати ориз. Дали ще се получи хубаво мляко и аз да пробвам?
Трябва, но понякога и ние не го правим накисването с ядките. Но или хубаво ги изплакваме, ако много се бърза или ги накисваме поне за час.

Ние веднъж правихме с червен ориз (май императорси го водят) и 2 пъти с пълнозърнест.
Активен
lindorina
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 93



« Отговор #37 -: 30-03-2011, 15:47:27 »

Благодаря ви момичета flowers2
Вери,между другото и аз си мислех-каква ли напитка би се получила с императорския ориз?!Най-малкото ще е с красив лилаво-розов цвят Smiley
Активен

Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!
http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg
lindorina
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 93



« Отговор #38 -: 30-03-2011, 15:48:32 »

Благодаря ви момичета flowers2
Вери,между другото , аз си мислех-каква ли напитка би се получила с императорския ориз?!Най-малкото ще е с красив лилаво-розов цвят Smiley

Активен

Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!
http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #39 -: 30-03-2011, 15:49:57 »

Аз ще пробвам оризово мляко с пълнозърнест басмати! Smiley
Активен

Страници: 1 [2] 3   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: