Здравейте,
Темата с гладолечението е вълнува още преди да се появи първата книга на Лидия Ковачева.
Миналата година направих 21 дни само на вода. Самото гладуване мина много добре, но захранването... направо ме е срам да кажа. Краката ми под коляното се подуха болезнено и отокът остана дълго. Много пъти съм гладувала, но до момента не съм успявала да се захраня правилно.
От Нова година до момента се каня да направя едно дори енодневно гладуване, но не успявам. Такъв вълчи апетит ме преследва непрекъснато, че сериозно съм се стреснала.
Някой знае ли нещо срещу подобно състояние?!
Първата ти грешка е, че мислиш гладуването за по-важно от захранването. ЗАХРАНВАНЕТО е по-важно от гладуването, защото ако не го направиш както трябва - може да си докараш по-сериозни болести и състояния! Следователно, не би следвало да правиш толкова дълго гладуване, след като не можеш да провеждаш правилно захранванията! Т.е. почваш както казва бате Бино с 1 ден, после с 3, после 5, 7, 10 .....и захранваш правилно!!! Когато можеш да захранваш правилно и да нямаш вълчи глад, тогава нещата са добре!!! Освен ако нямаш някакъв вид рак ...не знам защо е било необходимо да форсираш толкова нещата? Имай предвид, че гладуването освен много полезно ...е и голям стрес за организма! За мен поне ти се намираш в голямо стресово състояние и затова го имаш този вълчи глад. Искам да ти кажа, че и аз бях правил някакво 21 дни плодуване по Ковачева ...но явно без време ....за разлика от теб се захраних добре 10 дни, колкото беше програмата по захранване! Обаче като минаха тия 10 дни, след това се почна всяка сутрин по 2 големи дюнера и сигурно няма да ми повярваш, че можех да изям още ...но така или иначе докато не си изядях тия 2 големи дюнера и 1-2 баунтита с него, изобщо не можех да намеря вътрешно спокойствие!! А фактора стрес може да е много силен фактор, особено ако по принцип си стресирана ...надбъбречните ти жлези, които произвеждаш хормоните на стреса и т.н. също може да са поизнемогнали. А те имат нужда от някаква качествена мазнина, че да си произвеждат там разните му хормони. Така че малко масло Ги или кокосово масло няма да ти навредят
Не знам какъв ти е режима сега, обаче ако си някаква твърда суровоядка или нещо ....помисли си за някакви по-питателни и успокояващи храни. Лично аз без готвено не мога
Мажа си хляб от лимец с Ги ...вземи си и ти такъв хляб, мажи го смело и ако ще преяждаш гледай да е с нещо такова ...да не вземе да се нахвърлиш на разни сладоледи, чипсове, шоколади ...абе, избягвай всичко опаковано, консерванти-рано, изкуствени сокове ...всичко друго може да си го позволиш, включително качествено месо, качествено кисело мляко, готвена храна ...поне докато не ти мине вълчия глад и не ти се възстановят силите и не намалее стреса ...и друг път прави нещата по-постепенно
Ако изобщо се върнеш към здравословните практики след такъв не особено успешен опит де
И аз имам тоя проблем с търпението и вместо да правя постепенно нещата, хвърлям се в нещо ...после половин година не ме търси ....хвърля се пак в нещо (диета, гладуване) ...после пак половин година ядене на боклуци... сега сякаш нямам чак такъв проблем, вкуса се променя и се моделира! Винаги съм мразел маслините, не са ми харесвали на вкус ...но по едно време просто реших да си го наложа да ги ям и свикнах с вкуса им
Това с налагането ми хрумна, щото общо взето сега ям всичко, което преди съм мразел - супи, салати, плодове ...аз обичах сандвичи, хамбургери, дюнери, шоколади ....та, грешката ми беше във форсирането на нещата определено!!! Така че моделирай си вкусовите рецептори, но постепенно ....гладувай, но постепенно увеличавай дните!! По-добре 21 гладувания по 1 ден отколкото едно рязко 21 дни, което ще има обратен ефект!!! А за коленете нищо не мога да кажа, не съм чак такъв специалист