Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хрупкаво колслоу  (Прочетена 4186 пъти)

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Хрупкаво колслоу
« -: 14-07-2009, 07:05:10 »

Тази рецепта е от книгата Пълна енциклопедия на разделното хранене. За първи път я направих и ми хареса затова реших да я споделя.
1/2малка зелка-може да се направи смес между бяло и червено но аз имах само бяло
1морков
няколко стръка магданоз
1/4глава червен лук
1с.л.стафиди
4натрошени ореха
дресинг от 2с.л.домашен ябълков оцет 2с.л.зехтин и морска сол.
Всичко се обърква много добре и се хапва. Много е засищаща.
« Последна редакция: 14-07-2009, 16:58:42 от desi82 »
Активен

M_nik

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 27
Re:Хрупкаво колслоу
« Отговор #1 -: 14-07-2009, 12:50:10 »

Много вкусно звучи! Не се бях сетила да сложа стафиди и орехчета...
А как си правите домашния оцет? Някъде се обсъждаше нещо за него  ???
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Хрупкаво колслоу
« Отговор #2 -: 14-07-2009, 17:00:04 »

Домашен оцет ми дава майката на приятеля ми.
Марулче къде ми изчезна снимката? ::)
Активен

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:Хрупкаво колслоу
« Отговор #3 -: 14-07-2009, 19:27:55 »

хах, ами там си е 8)
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

vladi

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
Re:Хрупкаво колслоу
« Отговор #4 -: 15-07-2009, 13:18:02 »

Деси, ами няма кюфтаци в салатата и затова Марулчето е махнала снимката  ;)

M_nik
, за ябълков оцет си харесах една рецепта тук. Смятам да опитам в 5-литров съд и ако се получи добре, ще заредя повече.

жмуц

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 51
Re:Хрупкаво колслоу
« Отговор #5 -: 15-07-2009, 15:33:08 »

M_nik[/b], за ябълков оцет си харесах една рецепта тук. Смятам да опитам в 5-литров съд и ако се получи добре, ще заредя повече.

vladi, ако не смяташ да добавяш захар пиши после дали се е получило  :)
Активен
If the doctors of today do not become the nutritionists of tomorrow, then the nutritionist of today will become the doctors of tomorrow.

vladi

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
Re:Хрупкаво колслоу
« Отговор #6 -: 15-07-2009, 16:04:07 »

Няма, няма, ще се пробвам без захар ;)
Аз ябълките приготвих, но ги хапнах преда да реша дали да ги режа или да ги стържа. :D

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Хрупкаво колслоу
« Отговор #7 -: 16-07-2009, 07:27:49 »

А да отново се е появила снимката ми. Влади ами аз гъбените кюфтенца ги публикувах в подраздел-Разни. Там съм сложила снимка но с друга салатка. :)
Активен

vladi

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
Re:Хрупкаво колслоу
« Отговор #8 -: 06-08-2009, 13:13:47 »

vladi, ако не смяташ да добавяш захар пиши после дали се е получило  :)

жмуц, получи се! Не съм го прецедила още, но определено си имам оцет! Мисля да го държа няколко дни да се утаят напълно ябълките и ще го филтрирам и затварям.

За мярка използвах купа с вместимост 1 л като на 1 купа настъргани ябълки сложих 2 купи вода, 1 к.ч. мед (80 мл е к.ч.) и 1/2 к.ч. оцет. Покрих с марля и разбърквах, когато се сетя. Понеже пътувахме, в някои дни изобщо не съм го поглеждала. Минаха 2 седмици, пяната е по-малко, а късчетата плод трайно се настаниха на дъното. Има приятен свеж аромат на кисела ябълка, вкусът е по-мек от този на купения оцет.

canat

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 524
Re:Хрупкаво колслоу
« Отговор #9 -: 06-08-2009, 14:52:48 »

А как си правите домашния оцет?
Хехе , каква захар?... Аз си правя ябълков сайдер, а накрая оставям за оцет една бутилка.
Ние обожаваме ябълки и правим от тях какво ли не - пайове, сокове, сайдери и оцети.
Та, аз слагам в една тенджера нарязани ябълки и вода (2 към 1), ако искам по-специален вкус добавям и билката вербена (има лимонен аромат) и оставям това да се вкисне натурално за около 5-7 дни (лятото), като разбърквам на всеки 1-2 дни. Опитвам и като ме задоволи вкуса го минавам (прецеждам) през машината за сок (ако нямате ще трябва през марля). Бутилирам и слагам в хладилника. Става сайдер за чудо и приказ! Вече 3 години си правим и скоро ще ходя да си бера ябълки и да си правя пак  ;D
PS.Ако искате да е по-така....fancy... престоява по-дълго в хладилника (1-2 седмици) и се газирва натурално  :Appetit_17:


Активен

M_nik

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 27
Re:Хрупкаво колслоу
« Отговор #10 -: 07-08-2009, 22:58:35 »

Благодаря за рецептите.  :love_026: И аз, и децата много обичаме ябълки и непременно ще ги изпробваме.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.09 секунди с 23 запитвания.