Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Консервиране  (Прочетена 28505 пъти)

Spanaka

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 152
Re:Консервиране
« Отговор #40 -: 09-10-2012, 20:47:10 »

..... Когато е готово го пресичам и стопирам не с химия, а с лимони изцедени вътре (учудвал съм се колко малко хора знаят за това трикче)

Спанак, това е много добра идея.Би ли посочил  какво количество  лимонов сок слагаш на колко литров съд със зеле?

   Много сложен въпрос ми задаваш  ???
Всеки път и аз се чудя колко? Спрямо килограмите зеле ли...литрите на бидона ли...литрите на водата която е сложена след като са натъпкани зелките ли...или функция на всичките тия :Confus_3:. Да не говорим, че и лимоните не са еднакво кисели всеки път:)
   Затова изцъцквам няколко лимона и като ида да претакам пак и процеса не се е стопирал турна още малко и тъй...
Активен
Моралът в поведението, започва с морал в храненето!

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Консервиране
« Отговор #41 -: 09-10-2012, 21:03:13 »

   Затова изцъцквам няколко лимона и като ида да претакам пак и процеса не се е стопирал турна още малко и тъй...

Благодаря, Спанак, ясно  :)

Виолета

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 48
Re:Консервиране
« Отговор #42 -: 10-10-2012, 12:41:27 »

Аз използвам хималайска или сива сол, каквато имам в момента.
Вместо захар сложих мед, нали не минава топлинна обработка. Всъщност само веднъж съм правила зимнина - кисели краставички и станаха хубави. Сега за втори път направих освен краставички и туршия. Станаха много бързо, не че съм искала,де, ама като е топло. Всъщност краставичките още не сме пробвали. За първи път използвах смокинови листа.
И малко страничен въпрос: чудя се от два дена (от както е станала туршията,де) за ястия към които върви туршия, ама не мога да се сетя. Мъжът ми подхвърля: "Пържоли." (на майтап) и все пак ме подсети за бял боб. Ама друго въобще не ми идва на ума. Да имате някакви идеи?
Активен

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Консервиране
« Отговор #43 -: 10-10-2012, 15:43:19 »

............... Да имате някакви идеи?

Да, на първо място бял боб, леща, задушени на пара картофи, хумус от нахут .......

shofilev

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 376
Re:Консервиране
« Отговор #44 -: 11-10-2012, 02:52:01 »

Печени във фурната картофи, след това полети със зехтин, наръсени в червен пипер и каквото ти харесва друго... А ако изпечеш и малко червено цвекло, става още по-вкусно.
Активен

Виолета

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 48
Re:Консервиране
« Отговор #45 -: 12-10-2012, 11:02:01 »

Благодаря ви за идеите! Чак ми се приядоха картофи сега.
Активен

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Консервиране
« Отговор #46 -: 12-10-2012, 11:10:43 »

Благодаря ви за идеите! Чак ми се приядоха картофи сега.

Печени, по рецептата на shofilev,  са по-вкусни  :Content_22:
 

Страницата е създадена за 0.105 секунди с 24 запитвания.