Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Консервиране  (Прочетена 24610 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Spanaka
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 151



« Отговор #40 -: 09-10-2012, 20:47:10 »

..... Когато е готово го пресичам и стопирам не с химия, а с лимони изцедени вътре (учудвал съм се колко малко хора знаят за това трикче)

Спанак, това е много добра идея.Би ли посочил  какво количество  лимонов сок слагаш на колко литров съд със зеле?

   Много сложен въпрос ми задаваш  Ъъъ?
Всеки път и аз се чудя колко? Спрямо килограмите зеле ли...литрите на бидона ли...литрите на водата която е сложена след като са натъпкани зелките ли...или функция на всичките тия ама че съм. Да не говорим, че и лимоните не са еднакво кисели всеки път:)
   Затова изцъцквам няколко лимона и като ида да претакам пак и процеса не се е стопирал турна още малко и тъй...
Активен

Моралът в поведението, започва с морал в храненето!
Ros
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 615



« Отговор #41 -: 09-10-2012, 21:03:13 »

   Затова изцъцквам няколко лимона и като ида да претакам пак и процеса не се е стопирал турна още малко и тъй...

Благодаря, Спанак, ясно  Smiley
Активен

Виолета
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 43


« Отговор #42 -: 10-10-2012, 12:41:27 »

Аз използвам хималайска или сива сол, каквато имам в момента.
Вместо захар сложих мед, нали не минава топлинна обработка. Всъщност само веднъж съм правила зимнина - кисели краставички и станаха хубави. Сега за втори път направих освен краставички и туршия. Станаха много бързо, не че съм искала,де, ама като е топло. Всъщност краставичките още не сме пробвали. За първи път използвах смокинови листа.
И малко страничен въпрос: чудя се от два дена (от както е станала туршията,де) за ястия към които върви туршия, ама не мога да се сетя. Мъжът ми подхвърля: "Пържоли." (на майтап) и все пак ме подсети за бял боб. Ама друго въобще не ми идва на ума. Да имате някакви идеи?
Активен
Ros
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 615



« Отговор #43 -: 10-10-2012, 15:43:19 »

............... Да имате някакви идеи?

Да, на първо място бял боб, леща, задушени на пара картофи, хумус от нахут .......
Активен

shofilev
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #44 -: 11-10-2012, 02:52:01 »

Печени във фурната картофи, след това полети със зехтин, наръсени в червен пипер и каквото ти харесва друго... А ако изпечеш и малко червено цвекло, става още по-вкусно.
Активен
Виолета
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 43


« Отговор #45 -: 12-10-2012, 11:02:01 »

Благодаря ви за идеите! Чак ми се приядоха картофи сега.
Активен
Ros
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 615



« Отговор #46 -: 12-10-2012, 11:10:43 »

Благодаря ви за идеите! Чак ми се приядоха картофи сега.

Печени, по рецептата на shofilev,  са по-вкусни  слънце
Активен

Страници: 1 2 [3]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: