Годжи бери/Лиций

<< < (7/7)

Вери:
Нищо му няма на годжи берито. Надя добре го е казала.
Който не иска да консумира годжи бери, има шипки и прекрасни диви боровинки в България. Лиций също расте в България.

gojiberry:
                 Дозировка за прием на Годжи Бери

Сушените плодове на годжи може да си приемат в сурово състояние като се ядат сушените плодове или се прави чай (запарете дневната доза годжи  в 250мл кипяща водата  за 5 минути при стайна температура. Пие се водата и се ядат плодовете ).

1.За профилактика и за общо засилване на организма се приемат по 20 бр. плодчета на ден.Препоръчителен прием за 3месеца,за утвърждаване на постигнатите резултати може да се приема по продължителен период от време като се намалява дозата постепенно.По принцип няма проблем да се приема постоянно малки дози 5-10 бр.

2.За атакуване на болестни състояния в по начален стадий се препоръчва следната схема:1-ви месец се приемат по 40 плодчета на ден,2-ри и 3-ти месец се приемат по 30 плодчета на ден, 4-ти,5-ти и 6-ти по 20 плодчета,за утвърждаване на постигнатите резултати може да се продължи като постепенно се намалява дозата.

3.За атакуване на болестни състояния в напреднал стадий се препоръчва следната схема:1-ви ,2-ри и 3-ти месец се приемат по 40 плодчета на ден, 4-ти,5-ти и 6-ти по 35 плодчета, 7-ми,8-ми и 9-ти месец се приемат по30 плодчета на ден,10-ти,11-ти и 12-ти месец по 20 плодчета на ден,за утвърждаване на постигнатите резултати може да се продължи като постепенно се намалява дозата.

Забележка:
Дневните дози може да се раздели на два пъти,сутрин на гладно и вечер преди храна. Като може един път да се яде и един път да се консумира на запарка.
Сушените плодове на Годжи Бери не се мият или накисват те имат влажност 22% ,която е оптимална за консумация.Ако са Ви много твърди може да ги сложите за кратко на водна баня.
Не забравяйте, че Годжи Бери е билка. Необходимо е постоянство, а резултатите идват с времето!Дори да не се усеща в началото видим ефект от приема, Годжи Бери действа благотворно на  целия организъм, което му позволява да се бори успешно с болестите.
Информацията, поднесена тук е създадена с общообразователна цел. Тя не е предназначена да се използва за самолечение и подмяна на добрите медицински практики.

gojiberry:
Здравейте!
Аз се занимавам с дистрибуция на Годжи Бери онлайн.
На мен много ми е помогнало и вярвам в благотворното му действиевърху здравето и целият организъм.Имам поглед върху нещата и отзивите на хора които са го ползвали.Няма да ви пробутвам търговски трикове,а ще си опитам да ви бъда полезен и обективен.
Тук прочетох много свободни съчинения в стилът-/една жена каза/,та затова реших да се влюча.

/LICIUM BARBARUM /с гарантиран произход-Тибет и отгледан без химикали и термични обработки. Лициум Барбарум е уникално растение което коренно се различава от под видовете му, Лициум Чинезе,Мерджан и други, на които плодовете са оцветени в оранжево (на годжи са червени)  и плодовете са значително по дребни и имат леко горчив вкус(на годжи са сладки) и се използват в козметичната индустрия. Годжи Бери е уникален плод познат в тибетската и китайската медицина от хилядолетия. Расте на голяма височина в Хималайте в района на Тибет, Кашмир(Индия), Монголия и Китай. Вирее и на други места ,но губи от лековитите и благотворни свойства.
Годжи Бери (Лициум Барбарум) е плода който съдържа:
-18 вида аминокиселини
-21 минерали
-29 вида мастни киселини
-провитамин А/колкото в морковите/
-витамин С / повече от портокалите/
-и други
Последните години много учени от САЩ,Япония и Китай доказват лабораторно лековитите му свойства и благотворното му влияние върху целия организъм ,като му позволява да се пребори с едни от най-тежките болести.

Използвах няколко клиширани изрази дано да не ви подразни рекламният характер на пасажа.
Наистина има проблем с китайците,проблема е ,че най доброто Годжи се ражда в тибитският район на Китай,но то заминава директно за Сащ ,Канада и Австралия.
това което се вниса в БГ на китайски производители е по мое мнение с много-ниско качество.Повече няма да коментирам,че не е коректно към колегите.
Има няколко Европейски фирми които изкупуват реколта и предлагат сушени плодове на Годжи Бери на цена от 5лв до 11лв за 100гр.
А плодовете са сушени на 22% влажност,Защото страните производителки забраняват да се изнасят в сурово състояние.може още но сок или на спиртен извлек.

gojiberry:
Имейла ми е gojiberry@abv.bg ,ако някой иска да получи по-подробна информация.
Ще се опитам да помогна с каквото мога.

gojiberry:
Опитах се да направя страница с по изчерпателна информация.Ще се постарая повече и се надявам да съм полезен на максимално много хора.
Ако имате интирес посетете я!
www.gojiberry.alle.bg

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница