Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Ядкови млека??  (Прочетена 11303 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Kalisi
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 21



« -: 28-09-2011, 18:31:10 »

Здравейте на всички! Извинете ме за нахлуването Smiley Четох доста и сега реших да се включа,дано нямате против!! Въпроса ми е какви са вариантите на ядковите млека,само ядки и семена ли включват??..видях че се прави и оризово,може ли да се направи  от овесени ядки,жито или други зърнени,ако знаете и кои от тях са подходящи за деца(2год) и най-вече рецепти :)Благодаря и желая здраве на всички!!!
Активен
Kalisi
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 21



« Отговор #1 -: 29-09-2011, 13:53:38 »

Все пак реших да пробвам това: Накиснах за няколко часа слънчогледови семки една шепа,няколко кашута и шепа овесени ядки,2 сушени кайсии,малко стафиди и фурми.Всичко в блендера и 2 чаши вода.Леле каква боза стана))...прецедих го и сложих малко кафява захар,че малкото е алергично от мед....не стана лошо,изпихме си го Smiley
Активен
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #2 -: 29-09-2011, 14:42:21 »

Aз си квася ядков/соев/кокосов кефир. Става като айрян, само че по-лесно. Има много клипчета в youtube, може да се разровиш.  пеперуди
Активен

Psychonaut
Kalisi
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 21



« Отговор #3 -: 29-09-2011, 19:48:35 »

Имаш в предвид,че в ядково мляко слагаш кефирена гъба ли?Потърсих,но не намерих нищо Smiley
Активен
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #4 -: 30-09-2011, 12:46:36 »

Да точно, правиш си млякото и слагаш гъбата за 24 4аса. На мен кокосовото ми е любимо, а от бадеми не ми харесва. От соя става най-лесно.  ам-ам
Активен

Psychonaut
Kalisi
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 21



« Отговор #5 -: 30-09-2011, 16:28:13 »

Чувала съм тази за тази гъба,но я нямам.Аз от няколко дни правя от това,което съм описала по горе на детето,накисвам по малко слънчогледови семки,овесени ядки,сушени плодове,после изплаквам и смилам с 2 чаши вода и  малко банан,прецеждам и детето го изпива,но до 2,3минути веднага се изхожда,направо на разстройство....незнам защо,дали защото и е ново или не и понася.Някой има ли наблюдения,ще съм благодарна ако сподели....Аз все пак няма да и давам няколко дни,да не и се тормози стомаха Smiley
Активен
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #6 -: 01-10-2011, 09:20:21 »

Според мен е очистващ ефект. Koлкото по-млад организма, толкова по-лесно чисти...Пробвай с други ядки все пак.  амии... знам ли
Активен

Psychonaut
Kalisi
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 21



« Отговор #7 -: 01-10-2011, 10:18:50 »

 :)Малко ме е страх,за сега ще я остава да си почине малко...а и уж съм избрала по-леките ядки,но тя пак веднага ги изкарва...дори и с почти същия цвят.
Активен
Mia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 215



« Отговор #8 -: 27-07-2014, 14:33:52 »

Здравейте на всички! Извинете ме за нахлуването Smiley Четох доста и сега реших да се включа,дано нямате против!! Въпроса ми е какви са вариантите на ядковите млека,само ядки и семена ли включват??..видях че се прави и оризово,може ли да се направи  от овесени ядки,жито или други зърнени,ако знаете и кои от тях са подходящи за деца(2год) и най-вече рецепти SmileyБлагодаря и желая здраве на всички!!!
Здравей!
Обожавам ядковите млека. Правя си най-вече с бадеми и лешници. Накисвам примерно една чаша бадеми вечерта, на сутринта ги изплаквам, слагам ги в блендера като доливам към 3-4 чаши вода.
Пускам за две три минути блендера, докато се смелят добре бадемите. После прецеждам с една торбичка, която си купих за целта. Става и с цедка, но много бавно. Отделям пулпа, т.е. това което остава. После връщам готовото мляко в блендера, добавям около 8-10 фурми и лъжица сурово какао на прах. Става разкошно.  ангелска целувка

А пулпа го ползвам за бонбони. Но днес ми дойдоха на ум разни други неща и ще опитам да направя нещо друго от него, че бонбоните много ще ми дойдат вече.  мммм
Активен
raw
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


« Отговор #9 -: 22-03-2015, 21:11:59 »

Здравейте на всички! Извинете ме за нахлуването Smiley Четох доста и сега реших да се включа,дано нямате против!! Въпроса ми е какви са вариантите на ядковите млека,само ядки и семена ли включват??..видях че се прави и оризово,може ли да се направи  от овесени ядки,жито или други зърнени,ако знаете и кои от тях са подходящи за деца(2год) и най-вече рецепти :)Благодаря и желая здраве на всички!!!
Здравей!
Обожавам ядковите млека. Правя си най-вече с бадеми и лешници. Накисвам примерно една чаша бадеми вечерта, на сутринта ги изплаквам, слагам ги в блендера като доливам към 3-4 чаши вода.
Пускам за две три минути блендера, докато се смелят добре бадемите. После прецеждам с една торбичка, която си купих за целта. Става и с цедка, но много бавно. Отделям пулпа, т.е. това което остава. После връщам готовото мляко в блендера, добавям около 8-10 фурми и лъжица сурово какао на прах. Става разкошно.  ангелска целувка

А пулпа го ползвам за бонбони. Но днес ми дойдоха на ум разни други неща и ще опитам да направя нещо друго от него, че бонбоните много ще ми дойдат вече.  мммм
Ядковите млека са безкрайно полезни,мисля,че няма от какво да се притеснява6.Просто реакция на организма,от която детето има полза.Аз например много обичам от накиснати ле6ници и фурми,става разко6отийка голяма може да се добави и сурово какао или банан,става много добро. ам-ам
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #10 -: 02-04-2015, 12:30:00 »

А с пасатор става ли да се смила? Защото нямам блендер. бихте ли препоръчали какъв блендер да си купя?
Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1110


« Отговор #11 -: 02-04-2015, 13:29:14 »

ние пък не хвърляме пулпата след смилане в блендера, но аз и не знам дали остава толкова, защото той е супер мощен - "Вайтамикс".
кофти е, че е пластмаса, все пак, а аз слагам гореща вода за млеката, но какво да се прави...
не бях се сещала, че тази пулпа може да се ползва за бонбони, това е идея Smiley
Активен
raw
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


« Отговор #12 -: 07-04-2015, 20:27:54 »

ние пък не хвърляме пулпата след смилане в блендера, но аз и не знам дали остава толкова, защото той е супер мощен - "Вайтамикс".
кофти е, че е пластмаса, все пак, а аз слагам гореща вода за млеката, но какво да се прави...
не бях се сещала, че тази пулпа може да се ползва за бонбони, това е идея Smiley
Моят е Английски оригинален от Англия си го взех казва се Cookworks,много е добьр,много сьм доволна. свиркам си
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #13 -: 08-04-2015, 12:39:55 »

Мда, с топла вода е по - добре, и аз стигнах до този извод, след като меда не можа да се отлепи от лъжицата изобщо. Пробвах оризово с ориз басмати. Обаче, като поседя малко и взе че се утаи. Тоест водата се избистри почти най - отгоре. Трябва да се изпие веднага след разджуркването. Иначе вкусно, да, но с добавките - сол, мед и канела.
Сега съм решила бадемово най - накрая да си направя, че ми писна да ги изяждам тия бадеми все.  банан ама че съм
Активен
raw
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


« Отговор #14 -: 17-04-2015, 15:17:44 »

Мда, с топла вода е по - добре, и аз стигнах до този извод, след като меда не можа да се отлепи от лъжицата изобщо. Пробвах оризово с ориз басмати. Обаче, като поседя малко и взе че се утаи. Тоест водата се избистри почти най - отгоре. Трябва да се изпие веднага след разджуркването. Иначе вкусно, да, но с добавките - сол, мед и канела.
Сега съм решила бадемово най - накрая да си направя, че ми писна да ги изяждам тия бадеми все.  банан ама че съм
Ха,Ха,...няма нищо де,хапни си споко и без това са мноого полезни,успех ам-ам свиркам си
Активен
raw
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


« Отговор #15 -: 17-04-2015, 15:19:34 »

Мда, с топла вода е по - добре, и аз стигнах до този извод, след като меда не можа да се отлепи от лъжицата изобщо. Пробвах оризово с ориз басмати. Обаче, като поседя малко и взе че се утаи. Тоест водата се избистри почти най - отгоре. Трябва да се изпие веднага след разджуркването. Иначе вкусно, да, но с добавките - сол, мед и канела.
Сега съм решила бадемово най - накрая да си направя, че ми писна да ги изяждам тия бадеми все.  банан ама че съм
Ха,Ха,...няма нищо де,хапни си споко и без това са мноого полезни,успех ам-ам свиркам си
Незабравяй после да кажеш как ти се е  получило,успех слънце
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: