Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Средиземноморски ленени крекери  (Прочетена 5656 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« -: 30-07-2009, 18:19:45 »

Средиземноморски ленени кракери:

1ч.смляно ленено семе
1/2ч.слънчогледови семки-накиснати
1/2ч.тиквени семки-накиснати
1/2ч.смлян сусам
1домат
1/2зелена пипека
2скилидки чесън
Сол, риган, босилек, зехтин
 Лененото семе се накисва за няколко часа в чаша вода. След това се добавят слънчогледовите кълнове, пасирания домат с чесън, нарязаната пиперка и подправките. Всичко се объркава много хубаво и върху фолио се разстила сместа, нарязва се на квадрати и се суши на 50градуса докато станат хрупкави.
Активен

vladi
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 486



« Отговор #1 -: 20-08-2009, 14:35:38 »

Деси, чуднички са! заповядай, цвете
Вчера нещо не изчислих количествата и за да не меля лен, добавих овесени и пшенични трици за сгъстяване. Следващия път ще съм по-щедра с ригана.  Smiley
Активен

Angie
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 839



« Отговор #2 -: 05-10-2009, 16:14:57 »

Деси, каква разлика има в това, дали лененото семе ще е предварително накиснато във вода, или ще се добави вода след това в сместа? Питам, защото не ми се ще да си повредя кафемелачката като сложа вътре мокро семе.. Благодарско! Smiley
Активен
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #3 -: 05-10-2009, 17:18:59 »

Анджи, тя Деси е писала, че се накисва смляно ленено семе. В кафемелачката не се слага нищо мокро, знаеш.
Ако накиснеш цяло лелено семе, ще възбудиш частично живота в него, ще почне покълване. Пиша частично, защото ленът бързо желира и трудно покълва. След това ще трябва да го смелиш в блендера, но няма да стане гладка и хомогенна смес.
Ако го накиснеш вече смелено, ще придобие гъстота, ще се желира пак, ще сплоти сместа за крекерите.
Активен
Angie
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 839



« Отговор #4 -: 05-10-2009, 18:51:06 »

Елементарно, Уотсън! Smiley Благодаря, Вери! Smiley
Активен
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #5 -: 06-10-2009, 17:43:21 »

Ами Вери наистина е отговорила компетентно. Аз понеже нямам хубави уреди предварително си меля лененото семе и след това го накисвам. Най-добре ще се получи ако се накисне цяло и след няколко часа се смели в мощен блендер какъвто нямам за мое съжаление.
Активен

Ира
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 24



« Отговор #6 -: 03-06-2012, 15:42:20 »

Здравей Деси,твоята рецепта много ми харесва,имам нужните продукти за приготвянето но имам един въпрос:Понеже за пръв път ще правя крекери,не ми е ясно слънчогледовите и тиквени семки,колко време трябва да се киснат и колко време приблизително се сушат?
Надявам се да не е прекалено дълго,защото имам желание да ги опитам още днес мммм
Благодаря Ира
Активен

“Не разрушавай онова, което е направил Бог, заради това да ядеш нещо.”
“По-добре е да имаш вечеря от растения, в която има любов, отколкото добитък, гледан за угояване, с омраза вътре.”
Притчи (Соломонови), 15:17
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: