Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хапки от патладжан  (Прочетена 1907 пъти)

ДарбиМак

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
Хапки от патладжан
« -: 07-08-2009, 19:53:38 »

1  тиквичка - нарязана и отцедена от водата. Това може да се направи заедно с патладжана.
1  патладжан  - отцеден и маринован (вече писахме как се марнова в "кьопоолу" и във "вкусен патладжан").
Тиквичката да е повечко от патладжана.
1 голям морков - нарязан на парчета
1 главичка лук
1-2 скелтки чесън
2 с.л. брашно от ленено семе
1 с.л. сусамово брашно
1 шепа орехи
черен пипер на вкус
сол- морска, келтска, хималайска - на вкус (аз не слагам защото при оцеждането на тиквичката и патладжана те се осоляват достатъчно)
копър, магданоз
ако ви е  на сърце – малко зехтинец, но от орехите и мариноването на патладжана е достатъчно мазничко.
Всичко това в блендерчето и се прави смес. Трябва да е суха толкова, че да се омесят кифтаци. За това ако е нужно се добавя водица или брашънце от лен.
Правят се кифтаците толкова големи, че да се хапнат с една хапка.
Нареждат се в паница, украсяват се с червеничко (пиперка,доматка).
В купичка се сипва японски соев сос. Всяко кИфтенце се топва сосчето и се хапва.
За по-голям гевезелък може да ги хапвате с клечки.
 :essen:
 :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
« Последна редакция: 07-08-2009, 20:13:07 от ДарбиМак »
Активен
Намасте :)

Radula

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
Re:Хапки от патладжан
« Отговор #1 -: 07-08-2009, 22:43:45 »

Особено ми хареса думата "гевзелък"  ;D ;D ;D

Ех, Дарби, все хубави рецепти даваш!  :flower:
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
 

Страницата е създадена за 0.09 секунди с 23 запитвания.