Оцветители за коса?

<< < (2/11) > >>

EVA:
Вижте какво намерих за боядисване на коси. Някой ползвал ли ги е и ако да - нека сподели.

Боя за коса (4)
Растителните бои на ЛОГОНА действат различно. Химичните бои, за да постигнат своя ефект извличат естествените пигменти от вътрешността на косите и ги заменят със синтетични бои. Този агресивен метод позвомява да промените цвета на косата изцяло. Това обаче е съпроводено с намаляване жизнеността и здравината на косата. Боите на ЛОГОНА действат различно. Действието им е насочено само към външния слой на косата и го покриват с тънък слой боя. Неувреденият естествен пигмент на косата блести през слоя боя и така се получава индивидуален и неповторим резултат. Прилагайки боите ЛОГОНА ще постигнете не само сигурно и индивидуално оцветяване, но и косите ви ще бъдат по-здрави и блестящи.


Как да ползвате боите за коса ЛОГОНА

Какво Ви е необходимо за боядисването на косата? Кутия боя на прах ЛОГОНА (достатъчна за коса дълга до раменете) Неметална купа Подходяща вилица или тел за разбиване на сместа Около 300 мл кипяща вода (или черен чай) Плътен козметичен крем за предпазване на кожата извън косата (кремът на ЛОГОНА-Авокадо или Хамамелис е подходящ за това) Памук или марля за покриване на кожата извън косата Стари хавлии или престилка за предпазване дрехите Ви от изцапване

Начин на смесване

Разбъркайте съдържанието на кутията с горещата вода до получаването на гъст крем. Вместо вода може да се ползва настойка от черен чай за по-наситени цветове
Подготовка на косата преди боядисване

Най-добри резултати от боядисването се получават при нанасяне на боята върху суха, чиста коса. Ако преди това сте нанасяли върху косата някакъв спрей или гел, отстранете ги напр. с продукта ЛОГОНА колор плюс. Продуктът съдържа уникална комбинация от зелени минерали и брезов екстракт и леко премахва остатъците от използвани преди това препарати. ЛОГОНА колор плюс се прилага преди измиване на косата.
Как се нанася боята ЛОГОНА

Приготвената смес се нанася върху косата все още топла (но не гореща). Нанасянето става на малки порции на всеки 2-3 см от косата. За предпазване на кожата около косата, сместа (по-горе се споменава „козметичен крем” и се получава малка двусмислица) се нанася добре, покрива се с памук и отгоре са завива с хавлия. Затоплянето на слънце или с нагряващо боне прави багрите по-изразителни. (тук бих добавила – „Ако не разполагате с нагряващо боне, можете да затопляте хавлията със сешоар за по няколко минути” – но това го преценете дали не излиза от оригинала съвсем. Аз го направих и има същия ефект, според мен)
Време на действие

В зависимост от боята и типа коса, сместа се оставя да действа между 15 минути и два часа. По-дълго задържайте боите при гъсти и тъмни коси, по-малко – при редки, тънки или светли коси.
След боядисване

Изплакнете косата обилно с топла вода, до пълно премахване остатъците от боята. Вместо шампоан, препоръчваме ЛОГОНА Колор Фиксатор, който задържа по-дълго време боята, като й придава интензивност и блясък. Можете да използвате продукта няколкократно между боядисванията. След това можете да фризирате косата си по свое желание. Забележка: Петната боя върху кожата изчезват сами. За по-бързото им премахване, можете да ги изтриете със смес от лимон и растително масло.
Важна информация

Боята Сахара се оставя да действа между четвърт и половин час. Над половин час можем да очакваме по-скоро червеникав цвят на косата. Боите за руси коси нямат изсветляващ ефект. Избягвайте контакт на увредена или наранена кожа с боята. Боите ЛОГОНА не се прилагат за боядисване на вежди и мигли. Не използвайте повторно остатъци от предишни боядисвания Ползването на натуралните бои ЛОГОНА, скоро след химическо боядисване на косата Ви, може да даде друг, различен от желания цвят. В този случай, пробвайте предварително ефекта върху отделен кичур. Златно русите бои изглеждат брилянтно червено, когато се приготвят за първи път. Дължи се на цветето хибискус (каркаде ) и няма ефект върху оцветяването. Боята „Черна с къна” се прилага само върху тъмнокафява или почти черна коса. Прилагането й върху руса или силно посивяла коса, може да даде зеленикави или синкави оттенъци. За частично посивели черни коси, може да смесвате с бои, съдържащи и червена боя.
Още информация:

Боите ЛОГОНА са трайни и не се измиват за няколко дни. Много от клиентките и клиентите ни се пребоядисват през 4-6 седмици. Разбира се, за по дълбок цветен интензитет, това може да се прави и по-често. Боите ни са изцяло на природна, растителна и минерална основа, не увреждат косъма, както химическите багрила, така че по-честото им използване не подлага на рискове здравината на косата ви. Две или няколко бои ЛОГОНА могат да се смесват в произволни пропорции по Ваше желание, за получаване на различни интересни нюанси. Забележка: Моля, имайте предвид, че частта на „Черна с къна” при смесване с „Кестеново-кафява”, „Махагон” или „Орехово-кафява”, не бива да превишава 1/3 от общият обем, за да се предотврати появата на зеленикави нюанси, при прилагане върху светли или побелели коси.
Приложение на боите ЛОГОНА при побелели коси

По принцип, всички бои с изключение на “Черна с къна”, могат да се прилагат върху побелели коси. Помнете, че и след боядисването побелелите коси остават малко по-светли отколкото останалите. За светли побелели коси се ползват „Сахара”, „Златно-русо” или „Естествено-кафяво”. За средно тъмна коса ползвайте „Кестеново-кафяво или „Умбро-кафяво”. Две от кафявите ни бои – „Естесвено-кафяво” и „Умбро-кафяво” притежават леко червен компонент и са подходящи за естествено кафявите нюанси. Ако повечето от косата Ви вече е побеляла, и вие желаете естествен цвят, препоръчваме Ви „Кестеново-кафяво”, последвано от „Естествено-кафяво” или „Умбро-кафяво”.
ЛОГОНА – поддържащи шампоани.

Нашите шампоани „Лайка”, „Хена” и „Лешник” съдържат същите цветни екстракти, както и растителните ни бои. Измиването с тях стабилизира и удължава ефекта на боите ни. Те дори освежават и съживяват неоцветени коси. Разбира се, шампоаните не могат да заместят функцията на боите.

4 Продукт(а) 
Изглед:              Сортирай по  Най-нови Име на продукта Цена   Покажи  9 15 30 ВСИЧКО на страница 

 

Четка за боядисване3,90 лв.
Купи
Добави в желани
Сравни продукта
 

Фиксатор за оцветена коса с растителна боя Logona - Био22,50 лв.
Купи
Добави в желани
Сравни продукта
 

Крем за подготовка за боядисване Колор плюс Logona - Био21,20 лв.
Купи
Добави в желани
Сравни продукта

Лейла:
Ева дай линк моля, тук още няма цедка за рекламите.

Radula:
Ооооо, супер!!!!! Бях забравила, че имат и бои. Ползвала съм само шампоани на Логона. Продават се в Слънце и Луна. Ще има да си експериментирам с цветовете....  ;D

EVA:
ТОЧНО !!! НАМЕРИХ ГО В ГУГЪЛА И СЕГА КАТО ИЗПИШЕШ - БИО МАГАЗИН - ИЗЛИЗА ТОЧНО ТОЗИ "СЛЪНЦЕ И ЛУНА". АКО НЯКОЙ Я ИЗПРОБВА ИЛИ ОТКРИЕ НЕЩО ПОЛОЖИТЕЛНО ИЛИ ОТРИЦАТЕЛНО - НЕКА ПИШЕ!!! :Content_14:

Angie:
Моят личен опит с боите на Логона за съжаление не е много положителен. Два пъти се боядисвам с боя на прах. Първо самото боядисване си е цяло мъчение, защото този прах, който се смесва с топла вода, започва да изсъхва и да се рони. Роненето както и да е. Обаче ако си с дълга коса започва да става доста трудно да се боядисваш, защото всичко става твърдо и въобще ако се боядисваш сама е трудно, а и неприятно. Но то това само да беше... Първия път седях час, и нямам спомен да ми хвана боята. Втория път седях 2 часа, и резултата беше слаб. Аз съм с кафява коса. Цвета на косата ми беше се променил малко, но за съжаление белите коси не бяха станали кафяви, бяха придобили някакъв прозрачно-кафеникав цвят. Боядисах се преди 2 седмици, а белите коси вече започнаха съвсем да избеляват.
Това е моят опит. Няма гаранция, че и при други ще се получи така, но продавачката си ме предупреди, че белите ми коси няма да станат със същия цвят като останалата коса.
За листата от орех: с тях ефекта върху белите коси е почти същия като с тази боя- стават кафеникави или русоляви...да речем че като цяло контраста е по-малък. Наскоро се мих с вода, в която бях накиснала от преди ден и половина листа от орех. Нямаше разлика. Може и да не съм спазила рецептата както трябва, защото имам приятелка, на която белите и коси бяха станали русо-кафеникави, сивите обаче не бяха се променили.
По-нататък като реша пак да се боядисвам, ще ви кажа коя боя ме е хванала (ползвах една която ми хвана, но не помня името, а и не знам дали се продава в България).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница