Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемСуровоядствоЗдравословно храненеТема: Соколечение с плодови и зеленчукови сокове - най-хубавата и полезна природна хра
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Соколечение с плодови и зеленчукови сокове - най-хубавата и полезна природна хра  (Прочетена 6962 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
univers
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« -: 24-01-2012, 00:16:42 »

Консумирането на сурови, необработени плодове и зеленчуци е полезно, тъй като целулозата, която се съдържа в тях (но всъщност няма хранителна стойност), действа като вътрешна метла по време на перисталтичното движение на червата. Но за по-ефективното лечение на различните видове заболявания  е по-добре да се пият соковете на плодовете и зеленчуците, защото те(соковете) се смилат и усвояват много по-бързо от организма и то за около 10-15 минути, като за това усвояване храносмилателната система изразходва минимално количество енергия.
Само сокове направени от напълно узрели плодове действат очистващо на човешкия организъм.
Така смята известният американски учен Норман Уокър.

Соковете от зеленчуци са отлично средство за възстановяване на организма, заради съдържащите се в тях ензими, минерални соли, аминокиселини и витамини. За да  се получат наистина пълноценни сокове, тъканите на зеленчуците трябва да бъдат добре стрити. Само така най-важните лечебни и хранителни елементи и вещества ще бъдат освободени от растителните тъкани и усвоени от организма. Така възстановяването на организма става много бързо.


Още едно предимство при пиенето на сокове е, че могат да се пият толкова, колкото желаете и ви прави удоволствие да пиете, без да се принуждавате насила.
За да има пълноценен ефект, дневното изпито количество не трябва да бъде по-малко от 600 грама. Колкото повече сокове пиете, толкова по-добър ще е лечебният ефект.

Установено е чрез изследвания в Университета по хранително-вкусова промишленост, че заради пастьоризирането или термичната обработка на продаваните по магазините натурални сокове се унищожават всички витамини и минерали, затова при лечение трябва да се пият пресни току-що изцедени сокове, и то веднага след изцежданито им.

Ето и малко информация за някои от най-полезните сокове.

Сок от сурови моркови.

В зависимост от състоянието на човека морковеният сок може да се пие в количества от 0,5 л. до 3-4 литра на ден.
Този сок е най-богатият източник на витамин А, който организмът усвоява много бързо. В сокът също се съдържа и голямо количество витамин В, С, D и К.
Сокът подобрява апетита, храносмилането и структурата на зъбите.

 Майка, която кърми трябва ежедневно да пие морковен сок, за да подобри качеството на млякото и то да придобие повече жизнено необходими вещества. При използването на достатъчно количестно морковен сок по впеме на бременността и най-вече в последните й месеци, намалява възможността от развитието на сепсис при раждането. Редовната и ежедневна употреба на морковен сок, до половин литър на ден, има много по-добър ефект за организма, отколкого 12 гр. таблетки калций.

Суровият морковен сок е естествено лекарство при язви и ракови заболявания. Той повишава съппотивителните сили на организма срещу инфекции на очите, гърлото, както и в целият организъм и дейснва изключително ефективно заедно с надбъбречната жлеза. Този сок предпазва нервната система и няма равен на себе си за повишаването на енергиите и силите на нашият организъм.

Понякога болестите на черният дроб и червата се предизвикват от отсъствието в организма на някои елементи, които се съдържат във суровият морковен сок.
Ендокринните жлези особено надбъбречната и половите жлези, се нуждаят от хранителните елементи съдържащи се в морковения сок. С пиенето на такъв сок се лекува ефективно безплодие.

Сухата кожа, дерматитът (възпаление на кожата) и други кожни заболявания, също и очните заболявания като офталмия, конюнктивит и др. се дължат на  недостигът в организма на определени елементи съдържащи се в морковите.
Ако сокът е приготвен от качествени, пресни моркови, той е изключително богат на органични алкални елементи като натрий, калий, калций, магнезий, желязо, а живите органични съединения на фосфора, сярата, силиция и хлора се съчетават перфектно и си взаимодействат в благотворното си действие върху тялото.

Като средство против язвите и раковите заболявания суровият морковен сок е чудото на нашият век.
Понякога при консумиране на големи количества морковен сок се получават реакции на тялото. Но не бива да се притеснявате, това е напълно естествен процес, който показва, че организмът се очиства.
Морковеният сок е най-добрата органична храна и органична вода(водата съдържаща се във плодовете и зеленчуците е със подобни свойства като размразената вода), от която полугладните клетки и тъкани на организма се нуждаят.

Соковете са НАЙ-ХУБАВАТА ХРАНА и ако ние се научим са я употребяваме през целият си живот, продължителността на здравето ни ще бъде много голяма.

Морковиния сок се съсгои от такива елементи, които хранят целият организъм, съдействайки и допринасяйки за нормализацията на химическото му равновесие. Тъканите отслабнали от гладуването на клетките, могат да бъдат върнати в по-здраво състояние чрез приемането на морковен сок в комбинация с подбрана и добре приготвена сурова растителна храна.

Сок от цикория.

Ако към сокът от цикория се добави сок от моркови, магданоз и целина, ние ще снабдим зрителния нерв  и мускулната система на очите с най-необходимитеэ. за тях вещества, което дава удивителен резултат при възстановянане на  дефектите на зрението. Ползването на 250 г.  до 500 г. сок ежедневно  възстановява зрението до нормално за няколко месеца.
Сок от моркови, целина и глухарче е изключително ефикаснен при астма, сенна треска, когато от диетата се изключат завинаги млякото и млечните продукти, концентрираните нишесте и захар, които са причина за заболяването.

Сок от хрян.

Смес от хрян насгърган във вид на каша, с добавка на лимонен сок помага  за разлагането и отстратяването на наслоената слуз без да се поврежда слизестата ципа. Приемането на хряна не дразни бъбреците, жлъчния мехур, слизестата ципа на храносмилателния тракт. Освен това тази каша има силно диуретично действие, особено ценно при отоци и воднянка.

Сок от копър.

Сокът на копъра е с висока кръвотворна способност и затова е полезен при менструални нарушения. При такива случаи той се прилага успешно отделно или в смес с морковен сок и сок от цвекло.

източник: Zdraventer - Соколечение


« Последна редакция: 24-01-2012, 00:21:37 от univers » Активен
pupsita
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


« Отговор #1 -: 07-02-2013, 15:54:54 »

 пеперуди Чудесна тема! Аз сега прочетох книгата  на Норман Уокър за "Суровите плодови изеленчукови
сокове " и много ми допадна.
Активен
Dom
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10


« Отговор #2 -: 11-10-2014, 09:18:52 »

Здравейте,
От известно време започнах да си правя пресни сокове. Но не знам какво да правя с пулпата от плодовете и зеленчуците. не желая да я хвърлям, затова си правя разни смеси за ядене с орехи, мед, канела или пък с винегрет като за салата. Обаче после се замислих - за какво ми е тоя труд да правя сок, по-добре да си ям плодовете и зеленчуците цели, нарязани или настъргани.
Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1046


Познай себе си.


« Отговор #3 -: 22-10-2014, 20:40:02 »

... За да  се получат наистина пълноценни сокове, тъканите на зеленчуците трябва да бъдат добре стрити. Само така най-важните лечебни и хранителни елементи и вещества ще бъдат освободени от растителните тъкани и усвоени от организма. ...

Vov: Също е добре да не забравяме, че повечето торове и пр. химически вещества, използвани повсеместно за увеличаване на добивите и защитана растенията, се намират в съединителната тъкан, т.е. това, което остава след сокоизстискването... или го ползваме за тор ...или в боклука.


Още едно предимство при пиенето на сокове е, че могат да се пият толкова, колкото желаете ...
... Колкото повече сокове пиете, толкова по-добър ще е лечебният ефект.


Vov: Е, дори вода ако пием "колкото повече, толкова повече" претоварва отделителната система, та какво остава за сокове и др...

Установено е чрез изследвания в Университета по хранително-вкусова промишленост, че заради пастьоризирането или термичната обработка на продаваните по магазините натурални сокове се унищожават всички ... и минерали, ....

Vov: Минералите се превръщат в неорганични - съединения и се усвояват по-трудно или по-бавно, дори и силно да се нуждаем от тях.


...В зависимост от състоянието на човека морковеният сок може да се пие в количества от 0,5 л. до 3-4 литра на ден...

Vov: Чак литри е много... някои витамини и провитамини се натрупват и затрудняват работата на органи.

 ... Редовната и ежедневна употреба на морковен сок, до половин литър на ден, има много по-добър ефект за организма, отколкого 12 гр. таблетки калций.

Vov: Браво, така ми харесва!
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
iris
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 69


« Отговор #4 -: 17-01-2018, 19:41:27 »

Може ли да бъдат използвани замразени зеленчуци за сокове?
Прави ли си някой такива сокове?

Благодаря.

 
Активен
Handinso
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


WWW
« Отговор #5 -: 06-06-2018, 06:34:56 »

I like this site very much. I did not make that kind of thing. Now it's all learned.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемСуровоядствоЗдравословно храненеТема: Соколечение с плодови и зеленчукови сокове - най-хубавата и полезна природна хра
Отиди на: