Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Лютеница  (Прочетена 7595 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Nun
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 248



WWW
« -: 04-09-2009, 17:03:16 »

Здравейте приятели! Понеже много обичам лютеница издирвам рецепта за сурова такава. Ако някой може да помогне, да казва много ще му бъда  благодарен! заповядай, цвете ам-ам
Активен

Имаме силата да променяме всичко и всичко зависи от нас, ние сме Бог!
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #1 -: 04-09-2009, 22:57:44 »

http://www.recipemagician.com/recepti/sosove-i-dresingi/surova-liutenica/

Когато я правихме, нямахме дехидратор. Сега, ако я правя пак, бих пробвала да я поизсуша.
Активен
Nun
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 248



WWW
« Отговор #2 -: 05-09-2009, 06:01:45 »

Вери благодаря ти много!  flowers2 без дехидрататор добре ли се получи ?
Активен

Имаме силата да променяме всичко и всичко зависи от нас, ние сме Бог!
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #3 -: 05-09-2009, 18:47:37 »

Става и без сушилник. Става малко редичка.
Активен
Nun
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 248



WWW
« Отговор #4 -: 08-09-2009, 14:36:58 »

Става и без сушилник. Става малко редичка.
Окей, ще пробвам задължително!
Активен

Имаме силата да променяме всичко и всичко зависи от нас, ние сме Бог!
Синева
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 141



« Отговор #5 -: 18-02-2011, 20:15:43 »

    Аз си правя сурова лютеница, като смесвам смлени ядки по избор, сушени домати и 2-3 предварително ситно смлени в кафемелачката сушени червени чушки.

    Добавям подправки, малко морска сол на прах и разбира се, зехтин на вкус и се размазвам от кеф!  слънце
Няма такава вкусотия!  :blehПропорции и снимки няма да давам, защото удоволствието е в експеримента. Smiley
Като консистенция е като домашната, но с още по- интензивен вкус.

Искам да ви питам: Понеже по- горе някой пак спомена за сушене на лютеницата в дехидратора..Защо е нужно да се дехидратират допълнително суровоядните ястия- пиците или както в случая лютеницата? Защо да си играе човек да "върти" някакво сосче, което после ще суши?! ама че съм
Активен
raw
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


« Отговор #6 -: 19-04-2015, 21:45:24 »

    Аз си правя сурова лютеница, като смесвам смлени ядки по избор, сушени домати и 2-3 предварително ситно смлени в кафемелачката сушени червени чушки.

    Добавям подправки, малко морска сол на прах и разбира се, зехтин на вкус и се размазвам от кеф!  слънце
Няма такава вкусотия!  :blehПропорции и снимки няма да давам, защото удоволствието е в експеримента. Smiley
Като консистенция е като домашната, но с още по- интензивен вкус.

Искам да ви питам: Понеже по- горе някой пак спомена за сушене на лютеницата в дехидратора..Защо е нужно да се дехидратират допълнително суровоядните ястия- пиците или както в случая лютеницата? Защо да си играе човек да "върти" някакво сосче, което после ще суши?! ама че съм
Аз си правя една много лесна,просто леко в дехидратор задушавам няколко червени пиперки,за да мога да ги обеля по лесно,после директно в пасатора с много малко зехтин или ленено масло,малко хималайска сол,и сока от половин лимон,и това е.Пробвай,и ще разбереш за какво говоря свиркам си
Активен
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 460


« Отговор #7 -: 21-04-2015, 13:47:52 »

Приготвям сурова лютеница само от сурови и добре узрели зеленчуци.Не използвам дехидрататор, защото мисля, че по този начин се губят най - ценните сокове.Домати с тънка ципа, смлени -   3 части, пиперки червени, смлени сурови  - 3 части, тиквички пресни, смлени -  2 части, магданоз на вкус, патладжани - сурови , нарязани, посолени и отцедени от горчивия сок, измити и смлени - 1 част, чесън на вкус, зехтин и хималайска сол на вкус.По желание може да се добавят пресни смлени моркови и бамя.Става чудна лютеница, сурова, много полезна.Замразявам я за зимата във фризера в найлонови торбички.Като я размразя и добавям чесъна, магданоза, зехтин, малко ябълков оцет и хималайска сол.
Активен
raw
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


« Отговор #8 -: 21-04-2015, 20:17:13 »

Приготвям сурова лютеница само от сурови и добре узрели зеленчуци.Не използвам дехидрататор, защото мисля, че по този начин се губят най - ценните сокове.Домати с тънка ципа, смлени -   3 части, пиперки червени, смлени сурови  - 3 части, тиквички пресни, смлени -  2 части, магданоз на вкус, патладжани - сурови , нарязани, посолени и отцедени от горчивия сок, измити и смлени - 1 част, чесън на вкус, зехтин и хималайска сол на вкус.По желание може да се добавят пресни смлени моркови и бамя.Става чудна лютеница, сурова, много полезна.Замразявам я за зимата във фризера в найлонови торбички.Като я размразя и добавям чесъна, магданоза, зехтин, малко ябълков оцет и хималайска сол.
Ели сьгласна сьм с теб,да получава се.Но и моят вариант е мноогооо,многооо добьр. ам-ам мъдър
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #9 -: 22-04-2015, 09:08:15 »

Ейййй, супер сте. Обожавам лютеница. А в каква машинка трябва да се смели? Че нещо не разполагам с никакви уреди и възнамерявам да купя, но нямам представа какво би ми свършило работа.  помощ
Активен
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 460


« Отговор #10 -: 22-04-2015, 09:26:23 »

Използвам за смилане както на кълнове, така и на зеленчуци електрическа машинка за мелене на месо.Преди години използвах такава ръчна машинка, която имам от баба ми.Пасатора също смила, също и нутри булет, ако имате.Но на мен най - добра работа ми върши електрическата машинка за мелене на месо, защото на нея мога да смеля и по - големи количества зеленчуци.Става бързо и лесно, особено когато зеленчука е нарязан или настърган на едрото ренде / моркови /.
Надявам се да съм ви била полезна.Поздрави !
Активен
raw
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


« Отговор #11 -: 22-04-2015, 14:44:22 »

Използвам за смилане както на кълнове, така и на зеленчуци електрическа машинка за мелене на месо.Преди години използвах такава ръчна машинка, която имам от баба ми.Пасатора също смила, също и нутри булет, ако имате.Но на мен най - добра работа ми върши електрическата машинка за мелене на месо, защото на нея мога да смеля и по - големи количества зеленчуци.Става бързо и лесно, особено когато зеленчука е нарязан или настърган на едрото ренде / моркови /.
Надявам се да съм ви била полезна.Поздрави !
Моя е шейкьр,дьлбока кана и на дьното има супер ножче,което ми смила в него всичко каквото сложа и е с невероятните 1800 оборота,Английски е марката му е Cookworks,донесох си го когато се врьщах от Англия.Многоо сьм доволна.В него си правя всичко каквото се сетиш,сладоледи,торти,шейкове,смутита,смеси за сурови торти,и всякакви такива. банан ам-ам
Активен
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 460


« Отговор #12 -: 23-04-2015, 10:51:06 »

Имам също и блендер на Мулинекс, 1000 оборота, но не смила толкова добре кълновете.Дори и зеленчуците трябва да се смилат няколко пъти.Най - добре е да се вземе по - високо оборотен блендер или електрическа машинка за месо поне 1500 - 1800 оборота.
Активен
raw
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


« Отговор #13 -: 23-04-2015, 12:56:03 »

Имам също и блендер на Мулинекс, 1000 оборота, но не смила толкова добре кълновете.Дори и зеленчуците трябва да се смилат няколко пъти.Най - добре е да се вземе по - високо оборотен блендер или електрическа машинка за месо поне 1500 - 1800 оборота.
Дам,определено ти е нужен много по мощен.Моя е 1800 оборота,и е супер мощен.Точно такьв ти трябва. свиркам си
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: