Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемОбщи темиСподели, разкажи или просто напишиТема: Въпрос за месото и рецептите на суровоядците.
Страници: 1 2 [3] 4 5   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Въпрос за месото и рецептите на суровоядците.  (Прочетена 29762 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3940


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #40 -: 06-11-2013, 12:20:35 »

Диего е прав по отношение на алкалозата. Трудно е да го доживеем само чрез прием на сода или алкална вода   Smiley  
Ако използваме да кажем сода за борба с  подкиселяването,  излишъкът от нея се извежда  от бъбреците като алкализира урината. Големи дози от сода не могат да се всмукнат, използват се за слабително. ( Содата отдавна се използва от медицината в бързата помощ - при отравяния и др. спешни състояния, където се налага да се озапти някой самозабравил се  в посока киселинност физиологичен процес. Smiley  )
Всичко това го цитира (от Голямата Руска Енциклопедия !) проф. Огулов на тази лекция:
http://www.youtube.com/watch?v=CAlirGWidhQ
По  същата тема ( алакално-кисело равновесие) има още две полезни лекции - на д-р М.Степанова (нутрицист) и на проф. Неумывакин ( не се нуждае от представяне Smiley ) аз съм ги изгледал и трите  изчервен , но трябва да се оформи нова тема, не са за тая. Този въпрос за алкално-киселинното равновесие е много важен.Огромна част от болестите се дължат именно на неговото непознаване.
http://www.youtube.com/watch?v=OrTtemw-5Wk
http://www.youtube.com/watch?v=Om1WVycz3RU

Още една лекция по темата, (от лекар висша категория-д-р кпн Олга Бутакова, учен, вербована от "Корал-Клуб" Smiley )
http://www.youtube.com/watch?v=zi0K--yMw_E
« Последна редакция: 06-11-2013, 12:35:29 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
grow
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 519



« Отговор #41 -: 06-11-2013, 14:34:06 »

С измерване на кръвна проба нищо няма да разбереш, трябва да си много болна, за да даде отклонение. РН лентички има в магазините за химически реактиви, най-точни са тези със скала от 5 до 9, аптеките отдавна не предлагат такива неща.

Благодаря,  Diego !  Smiley


    Може защо не,трябва да се разчетат правилно обаче цифрите. Не само,че може,но е и много реален и надежден показател. За кръвно газов анализ става въпрос,неговите показатели си мисля че са по надеждни от тези на слюнка или урина,какво да бъде pH то на урината когато е почти прозрачна. Медиците твърдят,че pH то на урината се понижава(става киселинно) когато организма бори възпалителен процес,в бъбрека да речем и каналите.
    Ето как би изглеждала напълно компенсирана респираторна ацидоза:

pH 7.38 (7.35-7.45) NORMAL(ACIDOSIS < 7.40)
PaCO2 56 (35-45) ACIDOSIS
HCO3 35 (22-26) ALKALOSIS

    Както би имало различия в резултата от венозна,артериална и капилярна кръв,както в pH,частичното налягане на въгледния диоксид и бикарбонатите така и в стойностите на електролитите в различните проби,
което не е странно,повдига разни въпроси на които има отговор разбира се.
    Темата за pH като че наистина има голяма важност за здравето и повече материали на тази тематика синтезирани и в отделна тема са добре дошли.

    Ааа този Борис Болотов е голям образ,бегло знаех за него,наскоро попаднах на една от книжките му преведени на български,готини рецепти и особено частта с стимулирането на пепсиноген-пепсин е доста добре,може и да има логика в твърдението му,че с форсирано производство на солна киселина се чисти организма на клетъчно ниво,кръв,лимфа.,но пък не съм и приемал по 10гр сол на ден дългосрочно за да знам,че няма по-вредно отколкото полезно действие върху организма. Обаче да твърди,че и наркотиците дори били алкални е малко странно,още повече че именно от Украйна тръгва епидемията на домашната дрога деземорфин(crokodil) която я представят за толкова киселинна и токсична,че тъканите некротират/разлагат до 1-2г. редовна употреба,странен човек Smiley
Активен

If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..
Роми
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 154



« Отговор #42 -: 06-11-2013, 14:38:55 »

А иначе, алкално-киселинното равновесие далеч не зависи само от храната :Appetit_4:както мнозина вярват.

Влияе се от много други фактори, на които популярната здравна преса обикновено не обръща внимание.

Всъщност, удържането на алкално-киселинните стойности до нива, близки до "равновесното положение", си е сложна задачка, при това далеч по-трудно изпълнима в коя да е западна страна, отколкото например в Бутан или Тибет - образно казано.

Ако бате Бино насочи разговора към по-подходящо място във форума, бих споделил лични наблюдения.
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3940


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #43 -: 06-11-2013, 15:32:56 »

Роми, защо аз да насочвам.., щом имаш желание, време и материал под ръка  - инициирай нова тема, а вече кой каквото има да добавя , ще добавя Smiley

Да , повечето физиологични процеси в тялото подкиселяват! СПОРТ ( мускулна треска, млечна киселина..), мислене, нервиране..

grow , аз имам друга информация за урината - нормално е тя да е леко киселинна. Като цяло само урината, сълзите и стомашната киселина са "кисели" . Всички останали течностни среди  са алкални! (Най-алкално е в дванадесетопръстника и в ставите)
САМО в алкална среда могат да работят нормално повече от 3000 фермента, както и ВСИЧКИ хормони.( Полови, щитовидни.. цялата ендокринна система .) Колко куриозно - хората търсим какви ли не свръхестествени причини за болестите си , а то би могло да бъде едно банално закисляване  амии... знам ли
« Последна редакция: 06-11-2013, 15:36:25 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Роми
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 154



« Отговор #44 -: 06-11-2013, 16:13:45 »

Цитат
Всички останали течностни среди  са алкални!

Аааа, бате Бино, пепел ти на устата! Изпускаш един много специален орган (аз и ти го нямаме, де), на чиято висока киселинност всички ние сме много задължени!

Бях чел, че здравословните нива на pH на влагалищния секрет били някъде под 4.5. Трябвало да бъде така, понеже високата киселинност на вагиналната среда затруднявала развитието на патогени и възпрепятствала мигрирането на инфекциозна флора към матката.
Активен
grow
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 519



« Отговор #45 -: 06-11-2013, 18:27:37 »

Цитат
Всички останали течностни среди  са алкални!
Бях чел, че здравословните нива на pH на влагалищния секрет били някъде под 4.5. Трябвало да бъде така, понеже високата киселинност на вагиналната среда затруднявала развитието на патогени и възпрепятствала мигрирането на инфекциозна флора към матката.

След справка: дават го в pH  диапазона 3.8-4.5, което е почти колкото в долната част на стомаха 1.5-4, бързо става ясно защо е такава "митница" за онези многобройни приятели с pH 7.2-8 , което значи че и там има солна киселина ли?  Grin

grow , аз имам друга информация за урината - нормално е тя да е леко киселинна. Като цяло само урината, сълзите и стомашната киселина са "кисели" . Всички останали течностни среди  са алкални! (Най-алкално е в дванадесетопръстника и в ставите)
САМО в алкална среда могат да работят нормално повече от 3000 фермента, както и ВСИЧКИ хормони.( Полови, щитовидни.. цялата ендокринна система .) Колко куриозно - хората търсим какви ли не свръхестествени причини за болестите си , а то би могло да бъде едно банално закисляване  амии... знам ли


За нормално pH на урината го дават около 6,имах предвид че бъбреците сами сменят на по ниско от нормалното,за да борят бактерии и възпаление,иначе дори само цвета е добър индикатор за работата на бъбреците и за здравето им,а за да работят добре е необходимо да са постоянно заети с филтриране на нови течности.
Значи за в 12 пристника нормата го дават че е 4-6,което е киселинно,но когато постъпи храна панкреаса съдейства за алкализиране до 7-8, за да може да се абсорбират хранителните вещества и по пътя на вънка пак спада до 4-7.
Защо ако ставите са алкални по тях се натрупват толкова много соли и отлагания които намаляват подвижността с времето.
Кръвта като алкален елемент е едва 1/4 от обема на лимфата която е киселинна,това не значи обаче че с ядене на алкални храни ще се промени нещо,май само ни се струва че храните и напитките променят pH  на кръвта.  Smiley
Активен

If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..
Тихия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 741


Болката е неизбежна. Страданието - по желание.


« Отговор #46 -: 06-11-2013, 19:33:45 »

Да добавя лекичко след Роми и още нещо. Всички неприятни емоции за които може да се сетите, сериозно подкиселяват организма ни и предизвикват вид възпалителен процес от самосебе си. Обратно - само половин час почивка например, в напрегнатия ни ден, действа противовъзпалително.
Активен

Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3940


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #47 -: 06-11-2013, 19:40:32 »

Добър въпрос за ставите ,grow. Проблемите за тях идват точно когато прихванат от общото подкиселяване!( и вече не са алкални )  И тогава, когато са закислени,  в тях:  1. се отлагат соли . и 2. се разрушава хрущяла.
Тихий, оказва се, че е така наистина  изчервен,  аз го научих едва оня ден от лекцията на руската лекарка.  
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
inDoLiNa
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 8



« Отговор #48 -: 07-11-2013, 11:41:14 »

Ph на урината варира в доста широк диапазон от 1 до 14.За нормални стойности са приети от 6.0 до 7.0 - леко киселинна.Хората,които консумират месо започват да изхвърлят с урината пикочна киселина, която се вижда на седимента (лекарите не го приемат за проблем, докато не започнат болки в бъбреците ).При кисела урина разтворимостта на пикочната киселина намалява, в бъбрека се утаяват кристали от пикочна киселина и се образуват бъбречни камъни ( тоест при постоянни стойности под 5.0 ).Но има и други видове камъни в бъбреците,при които лечението е силно алкализиране на урината.
Лаборантка съм и ми е било интересно,как се променят стойностите през деня.Сутрин си е в норма, а през деня понякога е неутрална или алкална.Затова най-добър показател си е първата сутрешна урина.
Активен

Толкова сме различни,че чак си приличаме ; )
Diego de la Vege
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 348



« Отговор #49 -: 07-11-2013, 11:49:25 »

Може ли едно въпросче към grow и inDoLiNa, виждам че сте медици, та все се каня да питам някое MD, от къде вземате тези базови (нормални) стойности за кръв, урина, слюнка, сперма, ензими, коензими, хормони, мормони и всякакви путкимайни? Казвате например, "нормалното" РН на едикакво си е толкова, на едищоси е в такива граници ... капиш? Как става ме интересува? Вземате например един средностатистически човек (или 1000) и мерите или вземате 1000 клинично здрави (демек без изразени болестни състояния) или 1000 напомпани спортиста или 1000 йогини или 1000 американци макдоналджии явили се на обявата или какво? То е ясно, че така пише в учебниците, ама пише ли там, на каква база (с какво изследване) са определени тези неща?

Извинявайте за офтопа, ама то и без това темата вече нема нищо общо с рецептите на суровоядците  ухилен
Активен
Тихия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 741


Болката е неизбежна. Страданието - по желание.


« Отговор #50 -: 07-11-2013, 12:31:08 »

Одобрявам въпроса, без да харесвам тона с който е зададен. Последното столетие на хората е внушавано непрестанно, че медицината и в частност лекарят знае всичко. Не ми се дори пише на тази тема. Както се казва: " Най-лесно се умира с лекарска помощ", каквото и да значи това.
Активен

Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.
inDoLiNa
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 8



« Отговор #51 -: 07-11-2013, 12:41:57 »

Не съм MD, но до колкото знам, световната здравна организация определя референтните стойности за клиничните лаборатории.Повечето проби се изработват с реактиви,чиито фирми производители информират за техните параметри.Затова и в различните лаборатории има и различни референтни граници, но за най-честите изследвания почти няма разлика.
Но какво причиняват на хората ( маймуни и други животни ) за да достигнат до тези стойности, нямам представа.  ама че съм
« Последна редакция: 07-11-2013, 13:42:51 от inDoLiNa » Активен

Толкова сме различни,че чак си приличаме ; )
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3940


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #52 -: 07-11-2013, 13:55:22 »

Диего,  внимателно  с изразните средства тук.  police Ти сигурно по инерция.., тъй като вероятно постваш и в други форуми, където цинизмите са въпрос на чест..
Иначе въпросът ти е много уместен. Според мен ,"еталоните" нямат обединяваща ги логика. Някои са нацелени успешно, други  са "заварено положение" , което се е оказало изгодно , макар да е ясно , че е пълна бутафория. Имам предвид такива "еталони"  като калорийният дневен прием ( набързо съставен преди 130 год. и оттогава не е мръднал  ухилен ) ,   теглото ( там също е зловеща неграмотност - приравняват се хора от различни типове - вата, пита  кафа, които  имат съвсем различна "норма" за тегло и за още ред други показатели..) температурата и др.
« Последна редакция: 07-11-2013, 13:56:57 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Diego de la Vege
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 348



« Отговор #53 -: 07-11-2013, 15:20:17 »

Тих, тонът ми е 100% добронамерен, хубава работа, добре си бъбрим и благодаря на grow и inDoLiNa за компетентните мнения, просто наистина ми беше интересно, кой човек (група хора) са взели за еталон и дали този еталон се променя във времето. Всъщност, повода беше нещо което прочетох (не мога да го намеря, иначе щях да го пусна), ставаше въпрос, че референтните стойности на кръвна захар (ако не се лъжа) са се повишили в сравнение с тези от преди 50 години, т.е. ако един човек преди 50 години са му измерили висока (според тогавашните норми) захар и са го диагностицирали като начална фаза на диабет, то днес ще го изкарат клинично здрав.
Активен
grow
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 519



« Отговор #54 -: 08-11-2013, 01:26:10 »

Добър въпрос за ставите ,grow. Проблемите за тях идват точно когато прихванат от общото подкиселяване!( и вече не са алкални )  И тогава, когато са закислени,  в тях:  1. се отлагат соли . и 2. се разрушава хрущяла.
Тихий, оказва се, че е така наистина  изчервен,  аз го научих едва оня ден от лекцията на руската лекарка.  
   Това не са ли тези натрупвания на пикочна киселина следствие от прием на храни богати на пурини. Според медиците това е резултат от ензимен недостиг,един вид като даденост по рождение за даден индивид. Аз все си мисля,че това с недостига на ензимите би трябвало да може да се повлияе,не непременно с намаляване или изключване на храните стимулиращи го.
   Д. Уотсън в труда си от чаналото на 70те год на миналия век е изследвал какво влиянието оказват храните върху емоционалото/ментално състояние и частност тези богати на пурини,че карат нервната система да работи в оптимални граници при хора с бърз метаболизъм.
   Други изследователи обясняват като причина за пълнотата именно свръх киселинността. За да възстанови състоянието на хомеостаза на организма и да неутрализирайки свръхкиселинността я свързва или с Ca (като го извлича от костите и го трупа по депа вразлични части на тялото,тумори,рак..и т.н.) или с мастите (като трупа масни запаси),нали така.
   Болотов пък вместо алклизиране,предлага да се окисляваме на воля,с консумация на туршии,кисели краставички,подправки като оцет и сол наволя. Ще изплува истината рано или късно Smiley

Може ли едно въпросче към grow и inDoLiNa, виждам че сте медици, та все се каня да питам някое MD, от къде вземате тези базови (нормални) стойности за кръв, урина, слюнка, сперма, ензими, коензими, хормони, мормони и всякакви путкимайни? Казвате например, "нормалното" РН на едикакво си е толкова, на едищоси е в такива граници ... капиш? Как става ме интересува? Вземате например един средностатистически човек (или 1000) и мерите или вземате 1000 клинично здрави (демек без изразени болестни състояния) или 1000 напомпани спортиста или 1000 йогини или 1000 американци макдоналджии явили се на обявата или какво? То е ясно, че така пише в учебниците, ама пише ли там, на каква база (с какво изследване) са определени тези неща?

Извинявайте за офтопа, ама то и без това темата вече нема нищо общо с рецептите на суровоядците  ухилен

   Отговора който би следвал има общо точно и с офтопа който посочваш Diego. Какво имам предвид,когато човек задълбае за това какво е белтък,как се усвоява,разгражда,къде,защо,какво му се случва по пътя от входа до изхода,стига и до отговорите на някои от зададените въпроси несъмнено рано или късно или по точно какво е метаболизъм и как се случва той. Почти съм сигурен,че за база е взет животински източник на протеин,заради по пълния аминокиселинен(алкално-киселинен) профил,неслучайно и Болотов посочва като връщане оптималната функция на черния дроб продукти от животински произход-меса,яйца,а защо ли,ето ги въпросите а кои са отговорите!. И въпреки,че на всеки тялото работи на различни обороти метаболизма е отговорен процесите вътре да се случват в определен ред и в конкретна среда(алкално-киселинна) и след като хора които са добри в това което правят,хората с епруветките и микроскопите са достигнали до конкретни цифри и са приети за база,хора като нас не медицински лица,не и по професия,може би само по призвание,е приемливо да се считат за надеждна информация.
   Сега вече за инсулина преди 50г. незнам какви са били референтните му стойности,той е мощен хормон,ако умее да се владее разумно май върши чудеса. Интересно ми е тези дет го бочат директно в стомаха дали му се страхуват толкова и дали следят кръвните показатели на захарта толкоз често. Хората в днешно време вдигат нивата му целодневно и са много жизнерадостни на вид,когато са в състояние на диабет. Препоръчват да се внимава с добавката high fructose corn syrup,че държи кръвната захар дълго висока,то така или иначе да се консумират самостоятелно захари не го дават като оптимално именно заради резките скокове и спадове в нивата. От друга страна и с алтернативите като храна е добре да се внимава като плодове-фруктоза,твърдат че се метаболизира единствено в черния дроб и излишъка се натрупва за разлика от глюкозата която се метаболизира в мускулите.  амии... знам ли
Активен

If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3940


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #55 -: 08-11-2013, 11:15:42 »

Да, grow, знаем , че медиците за много състояния имат прекрасни оправдания - "Причината е неизвестна", "по наследственост", или както казваха в болницата всеки път на  баба ми: - "на нервна почва"  ухилен ухилен
Тоест - от пациента нищо не зависи, затова - "Я вземи тези лекарства , ама ги купи от аптеката дето е на ъгъла в ляво!"  ухилен ухилен

Има много изследвания за "еуфорията" от месото. Пурини, пикочна киселина.. всичко това стимулира! Навремето много велики творци са били подагрици ( свръх натрупване на пикочна киселина) Има много връзки и м-у месо и престъпност ( почти всички престъпници били страстни месоядци. ) , както и м-у сладко и престъпност - заради хипогликемията, която е част от процеса на метаболизиране на бялата захар - задстомашната жлеза не може винаги точно да прецени колко инсулин да отдели,когато става въпрос за много бяла захар,  отделя повече отколкото трябва (за да се застрахова, все пак това не е натурален продукт! , към който да се е напаснала еволюционно ) , което води до временна хипогликемия, сътояние доста непредсказуемо..

Болотов е странна птица, да . Но той първо не е медик, нито биохимик, лечителството е негово хоби, така че може и като нищо да е посбъркал тук-таме Smiley  Дали е възможно човек да бъде гений в толкова области? Студен ядрен синтез, електродинамика , нова химична таблица на елементите..и в един момент - лечителство  олееее, амиии....
Прави впечатление , че земляците му  медици-натуропати не го цитират много-много в лекциите си .. нерешителен намигам
(Цитират  Мечников, Залманов, Павлов, Уголев, Вернадский, но Болотов.. нерешителен )
  
« Последна редакция: 08-11-2013, 11:20:10 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Nature_Boy
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 44


« Отговор #56 -: 08-11-2013, 12:18:45 »

Интересни неща споделяте  браво, аплодирам Аз съм в процес на тестване и т.н. кое как влияе на тялото ми, защото поне за мене са доста персонални нещата в тази насока, но се радвам че суровоядния ми режим само за 6-7 месеца вече почна да дава доста сериозни резултати и все още не съм напълно спрял инсулина, но почнах някви символични дози да си бия, дори мога и без тях, но захарта ми е около 8-9, а искам да ми е по-нормална. Не съм свикнал с такава и не се чувствам добре. И засега суровоядство в комбинация с нискогликемична диета доста добри резултати дава и евала на всички, които практикуват и споделят кое как е в тва хранене и т.н. и за мене поне е наистина лечебно и тялото наистина може да се регинерира само  слънце
Активен
salvaje
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 303


« Отговор #57 -: 08-11-2013, 22:44:40 »

И въпреки,че на всеки тялото работи на различни обороти метаболизма е отговорен процесите вътре да се случват в определен ред и в конкретна среда(алкално-киселинна) и след като хора които са добри в това което правят,хората с епруветките и микроскопите са достигнали до конкретни цифри и са приети за база,хора като нас не медицински лица,не и по професия,може би само по призвание,е приемливо да се считат за надеждна информация.

...приемливо да се считат за надеждна информация...  търкалям се от смях. Това наистина ме разсмя.

Прочети The China Study. Там Кембъл обеснява как участвал в изготвянето на доклад, в който трябвало да публикуват препоръчително процентно съдържание на въглехидрати, протеини и мазнини в дневната диета и шефовете му казали, че всичко под 30% (не помня точно цифрата, но мисля че беше толкова) за протеини би означавало, че доклада никога няма да се пубкликува, защото би навредил на интересите на млечната и месна промишленост.
Активен

Now I lay me down to sleep
I pray the raw will make me freak
grow
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 519



« Отговор #58 -: 09-11-2013, 00:23:02 »

Да, grow, знаем , че медиците за много състояния имат прекрасни оправдания - "Причината е неизвестна", "по наследственост", или както казваха в болницата всеки път на  баба ми: - "на нервна почва"  ухилен ухилен
Тоест - от пациента нищо не зависи, затова - "Я вземи тези лекарства , ама ги купи от аптеката дето е на ъгъла в ляво!"  ухилен ухилен

Има много изследвания за "еуфорията" от месото. Пурини, пикочна киселина.. всичко това стимулира! Навремето много велики творци са били подагрици ( свръх натрупване на пикочна киселина) Има много връзки и м-у месо и престъпност ( почти всички престъпници били страстни месоядци. ) , както и м-у сладко и престъпност - заради хипогликемията, която е част от процеса на метаболизиране на бялата захар - задстомашната жлеза не може винаги точно да прецени колко инсулин да отдели,когато става въпрос за много бяла захар,  отделя повече отколкото трябва (за да се застрахова, все пак това не е натурален продукт! , към който да се е напаснала еволюционно ) , което води до временна хипогликемия, сътояние доста непредсказуемо..
Болотов е странна птица, да . Но той първо не е медик, нито биохимик, лечителството е негово хоби, така че може и като нищо да е посбъркал тук-таме Smiley  Дали е възможно човек да бъде гений в толкова области? Студен ядрен синтез, електродинамика , нова химична таблица на елементите..и в един момент - лечителство  олееее, амиии....
Прави впечатление , че земляците му  медици-натуропати не го цитират много-много в лекциите си .. нерешителен намигам
(Цитират  Мечников, Залманов, Павлов, Уголев, Вернадский, но Болотов.. нерешителен )  
   Те както си ги предписват така ги приемат и лично,имат вяра в положителния ефект,практични хора са,бързо решават проблема Smiley
   Не знам подробно автобиографията на Болотов,може би защото не е част от колектива затова и авторитетите не го споменават/признават,още една причина ние да го направим Smiley Може и шарлатанин да е а може и да е успешен експериментатор. Наскоро като звънях да питам в едно от издателствата дали не планират да пускат нов тираж с негови писания,ме питаха дали бил жив все още Smiley човека планира да живее до 200-250г а едва 100 не е направил.

И въпреки,че на всеки тялото работи на различни обороти метаболизма е отговорен процесите вътре да се случват в определен ред и в конкретна среда(алкално-киселинна) и след като хора които са добри в това което правят,хората с епруветките и микроскопите са достигнали до конкретни цифри и са приети за база,хора като нас не медицински лица,не и по професия,може би само по призвание,е приемливо да се считат за надеждна информация.
...приемливо да се считат за надеждна информация...  търкалям се от смях. Това наистина ме разсмя.

Прочети The China Study. Там Кембъл обеснява как участвал в изготвянето на доклад, в който трябвало да публикуват препоръчително процентно съдържание на въглехидрати, протеини и мазнини в дневната диета и шефовете му казали, че всичко под 30% (не помня точно цифрата, но мисля че беше толкова) за протеини би означавало, че доклада никога няма да се пубкликува, защото би навредил на интересите на млечната и месна промишленост.

salvage ако съм успял да те развеселя с нещо,това само ме радва,положителните емоции са важно нещо Smiley
   Тука за маркетинг,мениджмънт ми се струва става въпрос,което няма как посоката и причината е ясна. Не съм чел това произведение,изнамерих го току що,но ще го погледна. Чел съм обаче електронните книги които предлагат някои от здравословните гурута практикуващи в момента и е лесно да се хване посоката на която клонят. Твърдейки точно за протеина че прекомерната консумаця водела до рак като за тях прекомерно е прием на 300-400гр./ден,кой консумира такива количества без да са обвързани със спорт. От друга страна същите препоръчват 60-70гр./ден като напълно достатъчно.
    Протеините с пълен профил били с висок термичен индекс и тялото хабяло енергия да ги разгражда до съставните им части,и затова не били за препоръчване,тези с непълен профил били достатъчни. От дългосрочната консумация на високо енергийна храна-протеин се изтощавали надбъбречните жлези от производство на хормони,а нищо не се споменава тъпчейки в тялото плодове всекидневно,целодневно панкреаса дали си запазва функциите. Всеки си хваща гледна точка и си бута в една посока,обективно ли е така Smiley
Активен

If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..
Nature_Boy
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 44


« Отговор #59 -: 11-11-2013, 13:10:29 »

grow би ли разказал за панкреаса повече ? Защо като се храниш с повече плодове би могъл да си изгуби функциите или поне да има няква такава вероятност ?
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемОбщи темиСподели, разкажи или просто напишиТема: Въпрос за месото и рецептите на суровоядците.
Отиди на: