Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемОбщи темиСъобщения за събития, новини и сурови срещиТема: Google е приготвил мерки за цензура ,след ректификацията на АСТА от държавите
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Google е приготвил мерки за цензура ,след ректификацията на АСТА от държавите  (Прочетена 1354 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Миоджералвомбо
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 484WWW
« -: 07-02-2012, 15:17:41 »

Google  ще приложи мерки за цензура по отношение на платформата си  за   Blogger

Услугата Google, бивш Blogger и сега Google Blogs,  обяви, че  ще активира териториална цензурна опция, съобразно всяка държава, което означава, че ако една институция, агенция или гражданин поискат  да  цензурират  на съдържанието на местен сайт (Мексико blogspot.mx, Испания., и т.н.), Google може да предприемат стъпки, които ще скриват това съдържание. Тези мерки за сигурност  се отнасят както за международни блогове на blogspot.com,така също и за блогове с лични домейни.

Обаче не става ясно в каква степен  можете да видите това съдържание,  от страната откъдето произлиза блога или от други международни или лични домейни.
 На исканията   за блокиране на дадени сайтове/блогове/,  Google  ще отговаря и действа  съобразно законите на всяка страна.Действията ще  съответстват на  степента нарушаването на приложимите разпоредби във всяка страна.Единственото което е необходимо на Google е точния брой на страните да бъде определен окончателно. Обхватът на действията за блокиране на блогове-нарушители е вече определен.    

Тази мярка  непременно насърчава използването на инструменти,с които   да скриете на ip или  да го промените, за да се избегнат локалните сървъри.

Може ли  това действие засяга позициониране и индексиране на обекти,поставени  в търсачките???....

 От Google  обясняват това   много избирателно и ограничено  в официалния сайт на Google- Blogs.Те казват че:"се опитват и се стремят да сведат до минимум на последиците от тази промяна и че това не засяга позиционирането/локализация на домейн/ на сайтове"... Обяснение, което оставя още повече въпросителни по тази тема.  

превода е мой, днес
 източник:

http://www.fayerwayer.com/2012/02/google-tambien-implementara-medidas-de-censura-por-pais-para-su-plataforma-blogger/

http://blogzaserioznihora.blogspot.com/2012/02/google-blogger.html
Активен

Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемОбщи темиСъобщения за събития, новини и сурови срещиТема: Google е приготвил мерки за цензура ,след ректификацията на АСТА от държавите
Отиди на: