Аз ще подкрепя Марииина,
преди няколко месеца не съм точно сигурна дали май или юни в България пристигна Хира Ратан Манек (ХРМ) или известен още като слънчевия човек. Имаше лекции във Варна, София и Пловдив. Значи той практикува "тратака" - концентрация върху слънцето,като живее само на слънчева енергия и вода. Значи под лекарско наблюдение е бил на такъв пост първо около 210 дни, после за 411 дни ! Освен проблемите с очите неговия метод лекува и доста други заболявания (ще кажа само, че спомена и за рак, и за спин) та ето какъв е неговия метод:периода за практикуване е 9 месеца, но може да се раздели 3 етапа:
от 1-3-тия месец - първия ден се започва с 10 секундно гледане на слънцето (сутрин и вечер в безопасните часове т.е. един час след изгрев и един час преди да залезе слънцето). Втория ден удължавате с още 5 или 10 секунди (зависи от вас). Мисля,че на края на третия месец взирането в слънцето е около 15 мин.
Хубаво е т.е. важно е да се стои бос върху земята и разбира се много леко облечен.
от 3-6-тия месец: е периода през който се забелязват подобряване на здравето и отслабване на болестните симптоми.При 30 мин. стоене според ХРМ човек се освобождава от всички болести и "става господар на самия себе си" - като се забелязва и намаляване на количеството консумирана храна!
от 6-9-тия месец: тялото започва да използва праната на слънцето. При 35 минутно гледане или след 7.5 месеца чувството за глад изчезва и тялото се научава да използва енергията от слънцето директно.
След 9-тия месец гледането се преустановява
.................. и ходиш като заредена батерийка (така се изрази ХРМ)
Мен лично много ме впечетли този човек, опитах се да го правя този метод, но при мен беше безуспешен (нали се сещате как ще изглеждам в очите на комшиите сутрин в 7 без 15 боса на терасата, по пижама и взираща се в слънцето:) ) ..... между другото от тогава започнах да мечтая за къща с дворче.