Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Какво е мнението ви за хидроколонтерапията?  (Прочетена 13467 пъти)

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Б.Бино, браво, че си толкова упорит!
Преди време изследвах сама дебрите на хомеопатията, но съм още до под кривата круша, въпреки бумагите дето си накупих... От диагностика, освен ирисова, не съм се интересувала сериозно. По скоро се придържам към максимата, че има хиляди болести и само, айде да не е една, но няколко причини за всички тях.
Фен съм на уринотерапията, като концепция основно и по малко от опит. И много се ядосвам на болни хора. То не е хубаво така, ама... Скоро си предствях, как имам възможност много такива да ги настанявам в нещо като малки индивидуални жилища, където да се чувстват добре и да ги храня там както трябва, наред с обикновена терапия за пречистване...

За твоите проблеми, мисля, че са много важно нещо изгревите, ама не формално, а идеята ми е да се свържеш с ритъма на природата. Аз с един такъв човек живея, с обърнат режим-вечер се ококорва и все няма енергия... Почнах да го преспивам като бебе към 22.30- 23.00 часа. И онзи ден се оплака сутринта, че излязал без екип, а пращял от енергия и искал да ходи да "блъска" , та трябваше да му обяснявам за съня преди полунощ, колко е възстановяващ...че това е нормално... притеснил се беше
« Последна редакция: 30-11-2009, 13:55:40 от rima »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист

Благодаря на всички !   Не жаля време като ви споделям разни работи. Приятно ми е.
Rima, това е много важно за биоритмите. Аз там имам проблем, лягам късно , а знам, че не трябва и е точно така - енергията е съвсем различна при ранното ставане. Целият метаболизъм се променя.   Абе ,не е трудно да влезеш в час ,само малко воля. Навремето в Лондон като поработвах за малко ,как хубаво заспивах в 21.15  , като трябваше да ставам в 5.  Няма да заспиш ли.... За два дни си оправих режима. 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

SiMoNcheTo

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348

 някой друг ходил ли е в центъра по Квантова медицина в София??
Активен
Мисълта е там, където ни боли!

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист

Аз. НЕ ти трябва. Ако става въпрос за същото де - едно семейство Тодорови. Жената е доктор, а мъжът й правеше диагностиката ( каза ,че бил  химик) Най-обикновена компютърна диагностика.
Навремето когато ходих (преди 2-3 години)  тъкмо се учеха да работят с някакво  от най-примитивните апаратченца и бяха зловещи аматьори.  "Центърът" представляваше една стая в къщата ,в която си живееха ,кв.Гео Милев (нямаше даже и мазилка , на тухла беше)  Мъжът ми правеше " диагностиката" , а жена му миеше чинии в същото време и пускаше по някое вещо мнение.  По едно време понечиха да ми дават някакви препоръки ,а аз им викам : "Спокойно ,  идвам от Москва от центъра на Елисеева, знам какво да правя "   Те се сепнаха малко ,сигурно им е станало неудобно , че съм наясно, че с фалшивата им кутийка за 400 лв. никаква диагностика не могат да направят.  
 Възможно е вече да са захлебили и да са си купили по-скъп апаратец и да са попрочели някоя статийка по енергоинформационна медицина,  ама цялостното ми "усещане" за тия хора не беше добро . Не можа да ми замирише нито на професионализъм , нито на човещина ,..  
Поредните бизнесмени.  Ако те бият 100 лв по джоба , можеш да им ги предоставиш квантово   :)
« Последна редакция: 25-04-2010, 00:21:43 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Бате Бино, знам, че не съм по темата, но да питам, тъй като спомена Олга Елисеева. Чета на места, че тя отрича всякаква храна, която ферментира, дори и киселото зеле. Знаеш ли нещо по въпроса, някакво обяснение защо? И в тази група на лоши ферментирали храни кои влизат според нея?
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист

Ами Вери , то много храни ферментират в червата повече от колкото това е нужно на организма. Когато ферментациите са в излишък , това води до дисбактериози, чревни интоксикации, алергии, дискинезии на ч.дроб и жлъчка.От ферментациите се получава денатуриран спирт , който допълнително пък  е храна за паразитите. Млякото и месото  са цитирани като основни виновници , особено ако се смесят с нишесте и захар - тогава става бомба направо.
Хулда Кларк също яростно отрича тези излишни ферментации, (тя го нарича "пропилов" спирт , поне така е преведено в книгата, вероятно е едно и също с "денатурирания" спирт на Елисеева) Пропиловият спирт според Кларк е манна небесна за паразитите. Едно от необходимите им условия да съществуват.

Та вероятно затова Елисеева отрича ферментирали храни- за да не задълбочават и без това  ферментационните процеси ,предизвикани от неправилно хранене.
Обаче , храненето не е силната страна на Елисеева. Не го е изследвала толкова, колкото паразитите, диагностиката, биорезонансната терапия , прочистването.

За ферментационните  храни трябва да се чете акад. Борис Болотов . У нас той е слабо популярен, но вече издадоха негови книги. Това е изключителен учен и човек,(биолог, химик, физик, автор на над 600 патентовани изобретения) гордостта на украинците. Наричат "Медицината на Болотов" - "Медицина на бъдещето"  ( както прави впечатление, той не е доктор, което явно се оказва определящо за да можеш да лекуваш :)  )
Борис Болотов препоръчва специални ферментационни коктейли  за очистване и оздравяване и подмладяване . (напр. кисело мляко се слага, кестени, захар..и стои да ферментира)  ,които се приготвят в домашни условия.
Акад. Неумивакин също е по тази част.

Не мога да кажа обаче , дали става въпрос за едно и също нещо ( което Елисеева отрича , а Болотов препоръчва) .  - тоест дали ферментацията винаги си е ферментация.  
Вероятно не е , защото иначе той щеше да препоръча да смесим месо,мляко и захар  и да получим същият ефект.   Ще прочета Болотов  и ще пиша. Имам го и на руски.  Казусът е интересен.
« Последна редакция: 25-04-2010, 10:20:12 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

Според мен двата вида ферментации т.е тази от грешно смесване на храните и естественото ферментирало зеле са съвсем различни. Едната е пагубна за човешката микрофлора, а другата не.
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Да, Деси, и аз мисля като теб. Но все още седят питанки пред мен особено като някой ми "изпляска" твърдение като това, че Елисеева отричала ферментиралите храни дори и киселото зеле. Както знаем храни с естествена ферментация са също така: камбуча, кефир (може да се прави и с растително мляко, още не съм пробвала), реджувелак...Нямам време да се ровя и чета за всичко, за жалост. Затова и питам, което пък хич не е по моята част да чакам наготово.  :D
Също искам да прочета за промишлената мая за хляб и за бирената. Макар че тук преди време беше даден един линк на руски за маята и ние го преведохме. Обявиха ме за конспираторка и безотговорна. Понятието термофилни дрожди не съществувало и нищо и нямало на маята след изпичане. Авторът на онази статия е посочил източниците, от където е взел информация за термофилните дрожди. Изобщо искам да попрочета още с какво е вредна маята. Май много искам...Ще взема да отида до библиотеката да потърся посочените материали в статията.  :)
Извинявам се още веднъж, че не съм по темата. Може би трябва да се отдели.
Бате Бино, четох какво си писал в темите за бирата и виното.

Относно разните ферментации: аз като прекаля с плодовете и веднага се замайвам. Като пияна съм. :)

Пак аз, за последно. :) Забравих да го напиша.
Говорих с 2-3-ма спецове  ;) завършили хранително-вкусова промишленост, микробиология или молекулярна биология. За всички тях не било вярно това с дрожидите, че след изпичане остават живи.
« Последна редакция: 25-04-2010, 20:13:07 от Вери »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист

Вери , възможно е , тези спецове да са добри момчета ( или момичета) и да са си учили прилежно уроците, но има вероятност по времето когато са учили , самата наука да е била постна откъм някои новости, които са "приети "  като база или по-късно ,или изобщо пък да не им е дошъл редът  все  още.( А това с дрождите е точно такъв въпрос.)   Елисеева е добра , но Надежда Семьонова е още по-напред по въпросите на храненето . И тя също не препоръчва  хляба с мая. И там в школата като бях, ядяхме хляб без мая.  Възможно е , веднага след изпичане дрождите да преминават в някаква друга форма за да оцелеят, така както го правят бактериите.  Затова Семьонова казва преди да ядем хляб от мая , да го загряваме пак .  (сигурно оживяват по някакъв начин, не знам )
 Мътна работа е това микробиологията. Те  уж и лаборантите са я учили ,и докторите, но кажи на някой от тях, че хламидии и трихомони има навсякъде -дори в сърцето и  в мозъка ... и ще те изгонят от кабинета. Но това си бяха стари догми от преди 50г.
 Да се обадят на Тамара Свищева  да ги пообразова малко за трихомоните. Аа, и на оня моя Пенчо, дето ходих и при него - д-р Кривонос. Имам цяла книга от 250 стр. само за трихомоните - да ти настръхне косъмчето!  Имало цели 200 подразновидности на тия гадинки.  Елисеева също се занимава и  с тях .
Аз лично толкова не го изживявам за маята , ама нали за това е темата. :)
Като почнем да си правим сами , няма да слагаме и готово.
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Благодаря ти. Ще се опитам да потърся още информация и материал за четене от тези 2 дами.
Активен

mariiina

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464

 :kisss:E, те тука и баба ви има мнение по върпросът...Мили мои, всичкото дребосък- вируси, бактерии, миклроби са...начале живота...ако някой е гледал, слушал новини, наскоро /за съжаление не помня къде/ даваха за новооткрити животинки при температури ,при които доскоро се е смятало, че няма живот...ама не...той ЖИВОТЪТ доказва че е навсякъде...Това е изворът от които тръгва и се изгражда, надгражда ЖИВОТЪТ!!!ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО- ТАКАВА Е ПРОГРАМАТА!!!А ЗАЩО ЕДНИ ОЦЕЛЯВАТ ПРИ ЕДНИ УСЛОВИ, ДРУГИ НЕ- ТОВА СТЕ ГО УЧИЛИ В УЧИЛИЩЕ.Спомнети си това, което сте чели, а и предполагам гредали по Дискавър по Нешинъл джеографик ...Как се е зародил животът, при какви условия и дали тези условия не приличат на ферментеция...Работата е там, че този процес си продължава и ще си продължава!!!А защо някои от тези животинки си живеят в мирно съвместно съжителство с човешкия организъм,а други не...вие сте...чакам...
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

tsvety

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47

Искам да задам един въпрос по темата за хидроколонтерапията.
Предполагам е възможно част от замърсената течност - разтвор + отпадъци,
при това налягане на струята, да попадне и в тънките черва.
Това няма ли да доведе до по-лоши последици?
Активен
 

Страницата е създадена за 0.067 секунди с 23 запитвания.