Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!  (Прочетена 78195 пъти)

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4036
 • дипломиран рекреативен специалист

Във файл материалът може да се изтегли и от тук:   http://dox.bg/files/dw?a=e864512b95    
(Темата е доста обемиста, моля, ако не възразявате,  за удобство  обсъждането да стане в отделна тема http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=6198.msg55612#msg55612)

Вместо въведение.
Искам  да ви запозная с  един препарат, който би могъл и при вас да прояви мощното си благотворно въздействие, възвръщайки не само доброто здраве, но и „усещането за здраве” ! Като е много вероятно  това да се случи доста по-бързо и по-убедително от средствата , които сте ползвали  досега  ..

„Е как пък не сме чули досега за този чудо-препарат..? „  

Отговорът е: „ Ами случва се ."  :)
Освен това, ние тук може и да не сме го чували, но препаратът е отлично познат в рускоговорящите страни, при това - вече 40 години ..  :surpris_22:
 За съжаление, известен е главно като една от алтернативните методики против рака, въпреки че с негова помощ достатъчно много  други заболявания  също се преодоляват - от сравнително до напълно успешно.  
Може да се каже, че у нас информация  за него  има само в едно от книжлетата на Малахов. В интернет  такава има само на руски.
Затова намирам  за полезно  да запълня този вакуум и да организирам на едно място  достатъчно подробна  информация за този препарат , като дам и множество линкове за още по-задълбочено изследване .(в случай, че новата възможност доведе до нова  потребност :) )
Ще бъдат изложени  мненията на авторитети и на обикновени хора. Нарочно предоставям такъв голям обем  информация, за да може  методиката да се огледа прецизно отвсякъде и да мотивира към действие тези , които й се доверят.  

И така  -  става въпрос за
  многофункционалният имунотерапевтичен фитопрепарат ТОДИКАМП.
Представлява  настойка на молдовски зелен орех в специално дестилирана  газ. По оригинална рецепта, известна само на семейство Тодика! (www.todikamp.ru   http://todikamp.yolasite.com    www.todikamp.blogspot.com   )
    Наречена е на името на създателя си - ТОДИКА  Михаил Петрович. Произвежда се вече 40 години и се изпраща в 37 страни по света.

„Че газта си е много старо изпитано лечебно средство от Народната Медицина, не е ли достатъчно да си я ползваме  нея? „

При Тодикамп ефектът е много по-силен!  Освен това , да си пречистваме  сами  газ в домашни условия е голям компромис!  Не е толкова елементарно, както ни убеждават. А и газта по магазините не е такава , каквато беше..    
Но все пак да видим какво казват специалистите:

Проф. ДБН, академик РАЕН  Маленков А.Г. :
     Уникалните свойства на Тодикамп се дължат на съчетанието на гръцки орех с нафтени производни, които обезпечават едно прекрасно проникване на препарата през кожата, слизестите и клетъчните мембрани.....  ..Тодикамп повишава   антиоксидантната защита на клетките и тъканите на организма, обезпечава (повишава)   неговата способност да защити  здравите ( но не и раковите ) клетки от токсичното, радиационното и химиотерапевтичното въздействие. Възстановява нормалната циркулация на лимфата, снема отоците, има изразено противовъзпалително действие и предотвратява кръвоизливите, ефективно изважда организма от състояние на хроничен стрес, възстановява активното състояние на имунната система , особенно при онкология. Общоизвестно е ,че за унищожаване на раковите клетки в класическата и народната медицина се използват високотоксични препарати.
-В терапевтични дози повишава ефективността на противораковата терапия. Възстановява и поддържа в активно състояние   защитната система на организма при хронични възпаления и онкологични заболявания.  Профилактика и лечение до 4 стадий. Разбира се , най-целесъобразно е да се употребява в комбинация с други средства, но даже и отделно приеман, той достатъчно добре се отразява на състоянието на такива болни.
--Великолепно противовъзпалително средство за лечение на полиартрити, радикулити, ангини и ред други възпалителни заболявания.
--Спиртът няма това свойство , което има  газта - да прониква отлично през човешката тъкан.    Затова тя много по-добре разнася по организма веществата , разтворени в нея, което може да се използва за приготвяне на различни мазила и апликации .( за доставяне на липсващи минерали и активни лечебни съставки. ) В този смисъл Тодикамп е еквивалентен на електрофорезата.
--Притежава способността да предотвратява ( до десет пъти! ) развитието на уродства при бъдещите деца.( при употреба на препарата от бременни)
--Тодикамп е ефективно противопаразитно средство, оптималният вариант за борба дори с най-страшният паразит - ехинокок (кучешка тения) -  98% ефективност.
-- Подобрява общото състояние и удължава живота. Индивидуалната непоносимост се среща крайно рядко.
-- Добавя първокласна органична йод.
-- Удовлетворява изискванията за хранителна добавка - високо ниво на безопасност.

Малахов:
„ В хода на изследванията беше установено ,че екстрактът от гръцки орехи в газ побеждава тумори( удължава живота на някои болни, задържа процеса при други и го обръща в посока излекуване при трети) , добре се справя с радикулит и простуда, а също така добре се поддават на лечение гастрити, простатит, артрити, пиелонефрит, хипертония, склероза , тромбофлебит, цироза, шизофрения , отделни видове бесплодие . Предотвратява сърдечните пристъпи, заздравявайки съдовете ,  употребен вътрешно , а и външно. Употребен в обичайните дозировки  води до нормализиране  състоянието на черния дроб ...Попътно се неутрализират редица по-леки състояния като хрема, простуди, хемороиди, язви , гастрити”

Д-р Уолтър Ласт , натуропат. За газта .
От наличната литература аз заключавам, че газта може да бъде един от най-добрите начини за премахване на патогенните микроби и паразити от кръвта и червата. В моите здравни статии аз показвам, че във всички посочени заболявания има свръх растеж на гъбички и клетъчно- стенни несъвършени патогенни (CWD) микроби в кръвта. Изглежда, успехът на газта се дължи на нейния вреден ефект върху тези гъбички и CWD микроби, което позволява на имунната система да премахне останалите джобове с други патогени и анормални клетки в туморите и засегнатите органи. „
- http://www.health-science-spirit.com/kero.htm

"Хм, и тука  нещо съмнително има..  Не може един препарат да е толкова добър, при това срещу толкова различни патологии..”

Никой не твърди , че Тодикамп е панацея за всички болести”  - казва Андрей Тодика, син на създателя на препарата - Михаил П. Тодика, - „  Тодикамп по състав и действие е най-близък до средствата на народната медицина - те не лекуват самото заболяване, а помагат на организма да мобилизира защитните си сили и да започне мощна борба с непосредствените причини ,предизвикали заболяването. Повишава съпротивляемостта му към инфекциозни агенти и несвойствени за него чужди вещества.
(Като се замислим, не са ли на същия принцип и лечебното гладуване, моржуването, лечебното хранене,  йогата..и  мн.  др.?  Могат да ни „излекуват”  едва  ли не от всичко . Просто зависи от това колко грамотно и ентусиазирано се прилагат..  (В кавички е думата, защото в случая организмът сам се оздравява, на по-различен  принцип от този  на лекарствата.. )

Е , то това, дето го твърди този  Андрей го пише на етикетите на още поне 298 препарати и добавки на нашия пазар -прочистващо, детоксикиращо , засилващо имунитета, ..”

Наистина има такава работа..  ::)  Както вече почти всяка стока  от 5 лв.  е „елитна” , така и всяко второ прахче и капсулка  - „прочиства, подмладява, тонизира, ощастливява..” :)   За съжаление наличната терминология е вече ангажирана (направо завзета! ) от всякакви съвестни и недобросъвестни,  производители и за да похвалиш някой продукт, който наистина си има качествата , трябва да  сътвориш някаква друга  терминология, което засега е невъзможно..  
Тогава, за да преценим дали наистина дотук написаното е вярно,  ще бъде необходимо ( и може би- достатъчно ) да погледнем отзивите на  хората, заложили на тази методика.  
Ще има директно копирани  случаи на  оздравяване , както и линкове  към  повече от 400 отзива на болни , преодолели тежки ( най-често „нелечими” ) заболявания!
Това беше вместо въведение.  Да не натоварваме  читателите , които не са готови  за „алтернативен” подход в оздравяването и които никога не подлагат на съмнение препоръките на домашния си лекар. А също и тези, които  често чуваме да казват:  „Всеки пише каквото си иска”.  ( Което , признавам,  е  едно наистина  солидно  оправдание  да умрат  с гледните си точки,  с които са се родили.  :'( )
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
« Последна редакция: 28-04-2012, 16:39:18 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4036
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #1 -: 28-04-2012, 16:52:32 »

Продължаваме , но малко  отзад напред..  
Обикновено отзивите на (доволни) пациенти се прилагат в края на статиите  по сайтовете. Но аз лично смятам, че  когато проучваме  препарат или методика , е по-мъдро да се информираме какъв е  реалният ефект във времето , споделен от хора, вече изпробвали конкретния препарат. А не да  четем за принципа му на  действие, разяснен от този или онзи професор.  Защо? Защото  има поне три сериозни причини:  
1. Като цяло, само големите фармацевтични компании могат да си позволят финансиране на научни изследования  , които после публикуват в  авторитетни медицински  издания. Знаем, че така те вдъхват  „законност” и „авторитет” на своето поредно лекарство , а всички останали „алтернативни”  цярове, които не успяват да патентоват ,  без свян определят най-често като „шарлатанство” , без значение от това, колко хиляди болни  са се излекували с помощта на това „шарлатанство”.
И понеже Тодикамп е точно такъв  нефармацевтичен , непатентован препарат  , мнозина  ще се усъмнят..  Най-вече  за тях прилагам толкова много отзиви, които да им покажат, че са сбъркали в първоначалната си (първосигнална ) преценка  за препарата.

2. От фармацевтичния пазар  често (както тихомълком, така и след големи скандали ) се изтеглят цели партиди лекарства, които някога са били „научно доказани” от цели колективи учени, а впоследствие  и  „проверявани” в клиничната практика по няколко години! . (Само три примера: Препаратът Vioxx е изтеглен от пазара през 2004 след 4000 съдебни искове . Понеже се оказал смъртно опасен..Препаратът Zyprexa. 18000 съдебни иска! Довежда до диабет и др. тежки последствия. Лекарството за диабет -„Медиатор” - 500 смъртни случая..
И как така - уж доказани, а в един момент се изтеглят... ?  :surpris_23:
  Затова по-важно е в случая какво казват пациентите, защото „доказването” нещо явно не сработва винаги .. :)  
 Тодикамп  досега  (вече 40 годни) не е бил обвиняван за влошаване на нечие здраве. Естествено, приеман според предписанията.  

3.  Немалък брой методики и препарати се прилагат успешно, въпреки че съществуват загадки  относно механизмът им на действие. Например лечебното гладуване е отлично проучен метод , допуснат от МинЗдрав (на Русия) като основен и допълнителен метод  в  лечебната практика.
Но как точно с негова помощ се преодоляват  цял спектър заболявания, вкл. психични (дори такива като шизофренията! )  едва ли скоро ще бъде изяснено.  
Хомеопатията също е трудно доказуема. (особено материално  ) но това не пречи да има милиони почитатели, което изобщо не се харесва в някои среди.. (Повече по въпроса  - тук:
http://homeohelp.eu/bg/rumenstoichevsblog/392-dezinformatzionnata-kampaniya-sreshtu-homeopatiyata.html?start=1 )
Има и още нещо ( за голямо съжаление  :'( )  Дори в научните списания е пълно с противоречия.
ЛЮБОПИТНО: Ето , класически пример как науката доказва и двете взаимно изключващи се мнения – броят от 24.10.1985г на “Медицинско списание на Нова Англия” ( new England Journal of Medicine ) – едно от най-четените и уважавани периодични издания по медицина. В този брой са поместени две статии за инфаркта при жените. В едната статия се “доказва” че предписването на женски хормони на жени след менопаузата  предпазва от инфаркт. В другата статия с не по-малко данни се ” доказва” ,че във възрастта след менопаузата употребата на хормони увеличава значително риска от инфаркт! Забележете , двете статиии са публикувани в един и същи брой !!  - http://www.nejm.org/toc/nejm/313/17
Е, вие определихте ли за себе си коя от препоръките е правилната  ?  

Тъй като Тодикамп е създаден по времето и на територията на бившия СССР, логично и популярността му е най-голяма в Русия и рускоговорящите страни. У нас все още е популярна обикновената газ. ( Не са знаели за Тодикамп, затова са ползвали  газ  :essen: )  Пак напомням - Тодикамп е „роднина”  на обикновената газ , но относително „далечен роднина”  :)   и в крайна сметка много по-силен в своето въздействие!
Затова и повечето линкове са към руски форуми, където се коментира Тодикамп. За него задължително има тема  във всички онкофоруми и в почти всички „здравни” форуми с раздел „Алтернативна медицина”.  Ако тук отзивите не са достатъчни за съставяне на мнение, можете да продължите търсенето по ключови думи - „лечение Тодикампом” или само „Тодикамп”     ( към днешна дата под тази дума излизат 153 000 страници)  
А при  въвеждане на „лечение керосином” ( на руски означава „газ” ) , излизат 132 000 стр.

Понеже и аз самият споделям „здравословното” съмнение по отношение на всяка информация, моля да се има предвид от заинтересованите, че точно в този случай е почти изключена всяка вероятност от  злоупотреба с информация, от фалшиви или платени „положителни”  отзиви. Тоест - на отзивите може да се има доверие.
ЗАЩО? Отговорът е прост:
Производителите на препарат с етикет „Тодикамп” не са двама или трима, на пазара има още поне 15 препарата с това наименование.(търсенето определя предлагането. :) ) Вярно, един  е само оригиналът - на семейство Тодика!    А в отзивите никъде не става въпрос  с чий точно препарат е постигнато оздравяването, говори се просто за „Тодикамп”.  
Освен това отзивите са от най-различни,  нямащи нищо общо помежду си форуми!  Изравял съм ги един по един само с помощта на търсачката.
 Така че , да се подозира реклама в случая , е несериозно. Ще дам линк - дори във форум за моторни лодки, където  трима юнаци споделят , че с помощта на газ са излекували ангина за няколко часа. А където става въпрос за  обикновената газ, там пък е пълен  абсурд някой да бъде заподозрян в лична заинтересованост, след като я има  в  „железарията” на ъгъла..
Искам да споделя, че след десетки часове  ровичкане в интеренет по разните форуми , където се коментира това средство , все още не съм попаднал на нито един отзив, в който да се споменава за някакво сериозно влошаване на състоянието. Ако вие намерите, за мен ще е полезно да прочета. ( За „ужасните последствия” от приема на този , както и на много други  подобни „НАУЧНО НЕДОКАЗАНИ”  препарати , тоест- „шарлатанства”,  се чува  само от медиците-хардлайнери , които както знаем, задължително линчуват всичко , което не е фарм. лекарство. Но на това ще се спра по-подробно в края на  разработката. )    


« Последна редакция: 28-04-2012, 16:57:50 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4036
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #2 -: 28-04-2012, 17:23:33 »

I. ОТЗИВИ  първа част

Да погледнем първо в българския онкофорум, ( клуб за борба с рака) където обикновени хора дискутират и споделят за едва ли не фантастични изцеления: 
- за разнасяне на рак с метастази
- за ликвидиране на миома с големина на портокал, 
- за ликвидиране на кучешка тения ( ехинокок)  при 14 годишно момче.

Интересно е и друго -  в раздела за лечение на рак с  помощта на пречистена газ има  10 теми,  на 85 страници.
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Cat=16&Board=rak&Number=1949874445&page=0&view=collapsed&sb=5∂=&vc=1
( За сравнение- разделът за химиотерапия:  28 теми, 91 страници.
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=rak&Number=1949908581&page=0&view=collapsed&sb=5∂= )
 
 Копирам  само част от отзивите.   
От темата : „Газ и рак на стомаха” :
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=rak&Number=1943986302&page=9&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1
1. Здравей Даниела! Аз пия газ от 2005г. Преди мен я пи познат с рак на панкреаса. Неговото положение беше безнадеждно с метастази, а си отиде след 15 години. Аз я пия профилактично, след отстранявана на липосарком. Действието на газта е засилване на имунната система... Публикувано от  Buba67   02.01.08   21:18   

2. .... Твърдя, че газта /и добавките/ отключват онзи механизъм в тялото, който принуждава имунната система сама да разпознае и да се справи с раковите клетки. ....Пак за протокола допълвам през тези 2,5 години съм пила много и различни добавки за имунната система. Защо почнах газ? Защото цяла онкокомосия ме изпрати по живо и здраво и каза: "съжаляваме, паднал ви се е сарком дето нищо не му влияе".   Buba67  Публикувано   29.04.08 17:53

3.  "Незнам къде прочетохте и как решихте, че газта увреждала (и то трайно)черния дроб,като точно през последните 15 години около мен двама човека страдащи от рак на черния дроб спасиха живота си точно благодарение на газта.Именно от това се убедих в чудодейния ефект от пиенето на газ.Сега тези хора се радват на добро здраве и пълноценен живот.
....А конкретно за мен.Преди да почна да пия газ се чувствах отпадняла, с непоносимо главоболие всеки ден, с надути подпухнали очи и жестоко силно парене в тях, виене на свят и буквално чувствах се като труп.Ходих по лекари, правиха ми изследвания , така и не се разбра какво ми има.А аз се чувствах все по зле и по зле.Загубих всякакво желание и мотивация за живот,не можех да се концентрирам над работата си и т.н...... Още след първия ден от пиенето на газ усетих огромно облекчение, а на следващия главоболието ми изчезна.От тогава нито веднъж не ме е боляла главата, а да не говорим,че още на втория ден усетих приливи на жизненост и настроение. И от тогава се чувствам мнгоо добре.живота ми се промени
     Автор   coфия96 (Нерегистриран) 01.05.08 03:16

4.  Благодаря, Буба, Искам да споделя нещо важно - твърдо съм убедена, че от газта свалих туморните си маркери..... Автор инep (Нерегистриран)  Публикувано   22.10.08  16:42

5. При мен за операция не можеше да става дума.Почнах с гладуване,след това минах на газ.И от много години насам продължавам да пия газ профилактично, поне 3 пъти в годината(за по 1 месец)Незнам дали точно вследствие на газта(или в комбинация с останалите неща които пиех-като водка с олио например), но метастазите изчезнаха.Но все си мисля ,че газта казва силната си дума, защото водка с олио пих само в началото ,когато положението ми беше критично.И от тогава насам пия газ непрекъснато. А освен газ 2 пъти годишно минавам на карамфил,пелин и орехова тинктура за 18 дни(както е по схемата на Х.Кларк) след което по веднъж в седмицата подържащо.
Автор dea123 (минаващ) Публикувано   20.11.08   23:44

6. Преди 17 години я използвахме при тъща ми...Тъща ми беше оперирана от рак на гърдата след два месеца установиха метастази в белия дроб.След лечение с газ и хрущял от акула газта по схема... Отидохме на контролен и  лекарите ни решиха, че са поставили грешна диагноза за белия дроб. Тъща ми почина след 12 год от нови образувания в костите там нещата бяха много  скоростни и нищо не помогна.
 

От темата: „За газта №1” :
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=rak&Number=1949555347&page=&view=&sb=&vc=1

7.  „Ами и аз и съпруга ми в продължение на много години пием газ профилактично.
Най в началото аз се преборих с рака, след това мъжа ми се излекува от чернодорбна недостатъчност ,воден плеврит и псориазис основно благодарение на газта.Тогава как е вредна за черния дроб не ми е ясно, като аз и моето семейство виждаме единствено и само положителни ефекти от приема на газ/ ....
... И не на последно място като изклкючителен ефект на газта е ,че тя намалява възпаленията и действа като силно боклкоуспокояващо.Това съм го изпитала на 100 % в периода , когато ме изписаха с прогноза няколко дни живот и тогава неминуемо почнаха и жестоките болки.Абсолютно никакви обезболяващи не съм приемала освен газ , а на моменти и някои билки(но билките са за по спокойни периоди), а в екстремни моменти само газта може да помогне ,поне на мен тя ми помогна.Като в началото съм взимала много по -големи дози. Тогава , в момента на живот и смърт ми е било последна грижа дали си увреждам черния дроб , мисията ми беше да оцелея.  А впоследдствие се оказва, че черния ми дроб не само ,че не е е увреден ,но и е в абсолютно нормално състояние.Така ,че след като газта има способност да връща "пътниците " към живота и да им прави живота по-добър и пълноценен ,не виждам защо да не я употребяваме”
. dea123 Публикувано   06.01.09     

8.Sупер е постинга на Деа, аз пих 2 месеца с прекъсване 1 месец и сега се готвя след НГ да пия още 1 месец. Газта излекува болки в рамото на мой познат само за 3 дни, при положение ,че го болеше доста месеци и не му помагаха какви ли не лекарства.
iner (Нерегистриран)Публикувано   06.01.09    10:49

9.   Да дам и аз своя принос! 
„Моята майка страда от хроничен бронхит, който се проявява 2-3 пъти в годината (покрай грипните епидемии) с тежки кризи, продължаващи понякога месец и повече. Опитвали сме различни средства, без кой знае какъв ефект. Преди 10-ина дни пак я сполетя поредната криза, но по мой съвет веднага започна да приема по няколко капки газ. На втория ден (!) кашлицата спря и оттогава не се е появила! Толкова е щастлива, че чак не й се вярва! За мен - да не говорим... 
Вторият случай е с моята сестра, която започна да приема газ за "компания", но имаше опасения, че ще й се засилят киселините, които тя получава от години от почти всичко. При нея те са наистина сериозен проблем, който с нищо досега не е успяла да разреши. След няколко дни прием на газ (само сутрин, по мъничко) киселините й почти са изчезнали! Това за нея е невероятно облекчение!”
     *jull**  (нощна птица)Публикувано   07.02.09  14:06

10.  „И аз продължавам да взимам всяка сутрин по 1 бучка захар, потопена в керосин вече повече от 3 седмици и ако ви кажа колко неща ми изчезнаха като проблеми, просто няма да ми повярвате! Раните по езика ми, спря да ми изтръпва левият крак, спря да ме боли отдясно до пъпа (там се намира главата на панкреаса), киселините ми също изчезнаха! Друг е въпросът, че аз сама съм си виновна за това си състояние! И най-много ме радва точно този прилив на енергия, която ми беше изчезнала от доста дълги години!”
aaa! (Нерегистриран) Публикувано15.02.09 06:06

11.    „Включвам се в темата , за да Ви окуража. Мама ще я оперират тази седмица от рак на стомаха и ако всичко е наред смятам да направим схемата с газта. За потвърждение ще Ви кажа , че моя колежка беше споделила как преди двадесет години баща и е изписан с разсейки като безнадежден.  започнали да му дават газ и си умрял после от старост. Сега като споделих с мои близък той ми разказа, че майка му е избегнала операция от миома /колкото мъжки юмрук-тя е знаете доброкачествен тумор/.Просто миомата се стопила. Като я попита как я пила тя споделила - наистина със захар, но другото , което ме шокира е, че оттогава всичко си лекувала с тази газ. Грип,настинка, всичко.
Автор   nelkabor (непознат )  Публикувано   04.01.09 23:45

12.   „Да,наистина газта помага при страшно много болести не само при рак.Аз за себе си и използването на газ съм споменавала много пъти.Но в момента искам да споделя и съвсем пресен случай за сина ми, който е на 14 години.
На 12 ноември му откриха кучешка тения.Оказа се,че тенията е била в тялото му поне от юли месец.....Детето много се уплаши от диагнозата, защото тенията наистина е доста коварна болест и може да нанесе не само необратими поражения върху организма, но нерядко води и до смърт. .....започваме съ схемата на Х.Кларк, нямаше никакви възражения от негова страна.Започнахме и след като изкарахме един курс от 18 дни,започнах да му давам газ -от 3 капки на ден ,като всеки ден се увеличава с по 1 капка и така до 10-12 ден ....На 20 декември направихме пълни изследвания на сина ми(не само за тенията,но и за над 60 вида паразити),резултата беше чудесен-нямаше вече нито тения ,нито каквото и да било от сорта.Не знам дали само от метода на Х.Кларк или от добавката с пиенето на газ, но важното е че успяхме да се преборим с болестта и то за изключително кратко време,...Пропуснах да кажа, че ни бе назначена и операция(не че щахме да се възползваме от нея) за 13 януари”
  . Автор   dea123 (минаващ)  , Публикувано   05.01.09     09:54

13.  „Гамба, на мен състоянието си ми е отлично. Като цяло забелязах че кожата на лицето ми стана по свежа и преди страдах от възпаление все в очите, сега го няма. Явно пустата газ все пак помага. Аз я пия от седмица, и като че ли нямам болежки никакви. Преди все кръста или нещо друго ще ме прободе, сега тц, няма никой. „   
mimozitta (кукуряк) Публикувано   06.01.09 15:48

Тук е мястото да вмъкна едно  впечатление. Много интересно - в  нашия  онкофорум, а и в други форуми , както ще видим по-долу,   ( където  не участват доктори и  засега има свобода на словото)  има толкова много истории за хора, излекувани от рак и други тежки болести с помощта на най-различни алтернативни методики и „знахарства” !  Докато в голям  лекарски онкофорум (в случая руски),  където модератори са хирурзи и онколози, няма нито една история за подобно изцеление , която да е призната за достоверна от лекарското съсловие. Всички случаи до един !  на  хора, дръзнали да се излекуват с нещо различно от хирургия и химиотерапия   са заклеймени като „слухове”, „пласебо” , „Абсурд” „измама” „шарлатанство”  „безумие” ,след което темата веднага се заключва...
     За  Всички въпроси и теми , касаещи алтернативната медицина, е отреден специален раздел, неречен (дословно)   „ПАНОПТИКУМ. Мошенники, жулики, шарлатаны, психи, лохотронщики и прочие мерзавцы.”  ( Мошеници, измамници, шарлатани, психари, злоупотребяващи с доверието и прочие мерзавци)   Че и с няколко подраздела! 
http://www.oncoforum.ru/forumdisplay.php?f=9976
            Забележителното е, че в този раздел, наред с обикновени лечители и знахари ( с главатар , разбира се , най-бруталният от всички -  ултра-хипер-шарлатанинът Малахов ) попадат и имена като проф. Неумивакин, акад. Борис  Болотов, д-р  Олга Елисеева, д-р Симончини , акад. Авакян, проф. Гавало, акад. Маленков, проф. Захаров, проф.  Абидов, проф. Борисов,  д-р Кремер,  д-р Марк Яковлевич  Жолондз, Кацузо Ниши и мн.мн. други, дръзнали да открият различен от „общоприетия”начин за лечение на онкология..
Нищо, че форумът е руски, това си е позиция на „Научната доказателна медицина”  която е без националност. При руснаците даже системата е много по-либерална от нашата- лечителят без диплома Малахов беше цели 4 години на екран ( на първи канал!) ,а достатъчно е да погледнем нашия „Закон за здравето”  за да се убедим в неговата явна не само нетолерантност  ами направо „непоносимост” към алтернативната медицина, която даже е наречена - „неконвенционални методи за благотворно въздействие” забележете - „въздействие” , а не „лечение”..., (http://lex.bg/laws/ldoc/2135489147   членове 166-173)
 Някой може ли да познае от един път в кой от разделите на гореспоменатия онкофорум са сложени  „дискусиите” върху  Тодикамп?   В каквички, защото как да стане дискусия, след като  модераторът заключва темата  превантивно ( и предвидливо ..  )   
В цитирания  онкофорум  Маленков ( който има „алтернативен” онкоцентър в Москва)  успява да пусне само един пост , след което е баннат (забранен му е достъпът) като  „месия/нихилист”. В този пост той внася корекция , че не е вярно твърдението,  дето нямало клинични изпитания на   Тодикамп. 
(http://www.oncoforum.ru/showthread.php?t=68340 Пост 12)
 Но Маленков все пак е успял да пусне един пост, докато на Андрей Тодика  директно е отказана регистрация - „С тази фамилия няма как да ви регистрираме”.:police:

Продължаваме с отзивите.
14. Мария Попова от Ямбол.  - излекувала се от рак с помощта на лечебно гладуване и  газ.
http://www.blitz.bg/article/1334

Руски Форум за ВСД ( Вегетативно съдова дистония) Макар и да не се умира от нея, се явява доста неприятна съвкупност от състояния (http://spisania.rozali.com/ot-za-jenata/p6271.html )
15. Прекрасни резултати е постигнал един от съфорумците, сам лекар, с 3 медицински дипломи, като споделя , че до появата на Тодикамп  се е мъчил  с цял арсенал от скъпи лекарствени средства , но нито едно от тях не му е помогнало. http://forum.antivsd.ru/index.php?topic=2651.0
 „ Така..значи.. Почнах да приемам Тодикамп..наверно сте чули за това? Сега е 10ти ден..равен пулс.. кръвното ми за първи път от една година  е нормално,120/70..като чели ---някой е изключил ВСД... ще ви информирам в процеса...
Опонират му:   „Плацебо! Сигурна съм . Но който вярва в неговата ефективност, тогава помага. Успех.
- „Хмм , лично при мен никаква увереност в неговата чудотворност няма. Просто си го пия тъпо и това е . Два месеца ме уговаряха за този препарат. Даже със своя медицински мозък не мога да разбера ползата от газта..Но съдейки по всичко помага?  Просто не знам с кое е свързано..Въобще, чел съм ,че Тодикамп много силно очиства организма от шлаки и паразити. А тук сме обсъждали, че ВСД се лекува след очистване на организма. ..Днес наполвина ми се намали шумът в дясното ухо. Мдаа, също забелязах че препаратът е за животни, но съдейки по отзивите на хората помага..Противопоказания - алергия към орехи. Но ето , аз имам алергия към орехи, но реших да пробвам.. и няма никакви алергични реакции. Не знам дали помага, но виждам върху себе си огромни подобрения..Разбрах , че го пият хора без никакви други шансове за оцеляване.. но от друга страна имам на разположение всичките лекарства, каквито може да съществуват и нищо не можа да ми помогне така , както Тодикамп.
Да, господа..на всички вас ви е приятно да хленчите и да ходите по доктори и да правите изследване след изследване, отколкото да търсите нови пътища в лечението.. Имам три медицински дипломи  и не можах да се излекувам. Традиционната медицина не може да помогне тук
... amsteriskm ,Сообщений: 106 «  Апреля 29, 2009, 21:18:49 pm »

 Коментари към книга „Лечение с пречистена газ”
http://www.infanata.org/people/health/1146100836-lechenie-i-ochishhenie-kerosinom.html
16.  „Да  , може да се присмивате, но аз лично си лекувам  и двете деца от ангина само за     един ден с 4 капки газ. „   18/08/2008 17:17 , stentor88
17. „Като малък са ме лекували с газ от всякакви  ангини/бронхити, простуди с газ. Помага на 100%. Както виждате , съм жив и здрав и сред вас...”  14/10/2008 07:29  ,mariashara

18. Някакъв голям форум за всичко. Дълга тема за Тодикамп.
 http://kramatorsk.info/talk/index.php?topic=22378.15   Както обикновено, тези които имат твърдо мнение , че това е „съмнителен препарат”, че даже и „шарлатанство” , никога не са се докосвали до него..  :fun_096: 
 Ответ #29 : 28 Ноября 2009, 12:26:05 »  „ Отдавна е било, подробности не помня, но лично съм общувал с хора  които просто са се молели за Тодикамп. Нещо там съвсем запуснато им лекуваше.

19. голям форум „Паразитната теория за рака” http://rak.flyboard.ru/topic1132.html ( 65000 поста)  За отбелязване е , че постът е в раздел „ Метод Шевченко” , като тема за Тодикамп във форума изцяло липсва. ( вероятно единственият подобен  форум без такава тема  )
„Към сегашния момент мъжът ми има рак на пикочния мехур. Прилагаме метода на Шевченко, идеално ни пасна., а се лекуваме с Тодикамп. Най-много в нашият случай помогна гладът, после Тодикамп.Обезателно , както отбеляза Веритас, трябва да се воюва с паразитите.”  клара-88882 , Зарегистрирован: 26.04.2009, Сообщения: 216, : 17-11, 20:20   

Форум за псориазис. ( http://psoranet.org )

20. „Момчета сега само не се смейте! Брат ми се разболя от рак и затова се наложи да изчетем доста литература по алтернативното лечение.. Така хора ,коит също са имали този проблем ме посъветваха да се насочим към Тодикамп. Купих и преди да го отворя , прочетох упътването и там пишеше , че помагало и за псориазис. Отлях си и започнах да се мажа.Мазах се 7 дни и всичко мина, е, останаха няколко петънца на лактите, но незначителни. Не зная дали задълго са си отишли , тъй като го ползвам първи път. Но помислих, че не трябва да мълча и затова написах..”flooder3, Участник, Больше не юзер, 283 сообщений, Отправлено 27 Ноябрь 2005 - 21:27, пост1.
21.  Пак от  flooder3     ,Отправлено 28 Ноябрь 2005 - 02:26  пост №21
 „ брат ми пие, там нуждата го подгони, докторите казаха - гответе се..при него има левкоза и започна нова атака. (бластите /раковите/ отидоха до до 91%, левкоцитите паднаха до 0.7) , температурата 40..помощ отникъде и затова решихме, че ще пие.. Пие пета седмица температурата падна до 36.6, бластите паднаха до 4% , а левкоцитите се вдигнаха до 6.2. Та такива чудеса , може и да е от това, че вярва. Не мислете че агитирам..Не знаеш какво да правиш..А новият курс химиотерапия започна преди седмица и анализите леко се влошиха...”
В пост №33 същият участник споделя ,че при възпалено гърло намазвал с Тодикамп и след час вече му било минало.
 В пост №70  друг участник разказва как майка му още преди 15 г. се е лекувала от полиартрит с помощта на Тодикамп.

 Списание БАБУШКА, 8 мая 2008
Жена споделя как е лекувала гуша(базедова болест) и стомашна непроходимост .
21.....”Ето така газта ми помогна да се справя с болестите. Пия я от 13 г. , а сега съм на 69. И не зная дали щях да доживея до тази възраст, ако не бях я приемала..
http://babushka.ua/receipts/item/?cat=3&sub=317&id=4580
22.. Още един положителен отзив, пак там, :  http://babushka.ua/receipts/item/?cat=3&sub=317&id=4583
 
Риболовен форум. Някой повдигнал темата за газта. Прочетох я само донякъде.    http://www.ulov.ru/forum/showflat.php?Cat=0&Number=537153&page=0&fpart=all&vc=1
23.  Garold, ветеран, Сообщения: 3755,  „ Помня като малък баба ми лекуваше ангината ми само с две намазвания с газ..”
24.  Beegus, бывалый, Сообщения: 225,   „Помня  когато служих в Монголия, ме пипна ангина. Гарнизонът беше далеко и ме посъветваха да намажа сливиците с тампон с авиационен керосин. След втората процедура ангината си отиде.”
25. Федул, Сообщения: 5938За ангината съм забравил още когато бях 12 годишен, след като изпих супена лъжица авиационен керосин. След това 2 дни се уригвах страшно на керосин, но затова пък вече 30 години не знам какво е ангина, докато по-рано боледувах често и задълго
 
Здравословен форум
http://www.vsezdorovo.com/forum/index.php/topic/899-899/
Kalinka ,Сообщений: 401 , Отправлено 09 Октябрь 2010 - 06:12
26.Знам за един случай ( съвсем достоверен) когато на едно момиче с много болни сливици някакъв лекар препоръча да ги намазва с газ, понеже не можело да се оперират. То боледуваше много често от ангина. Действително газта му помогна , при това без никакви усложнения.
 hohol ,Сообщений: 106 , Отправлено 11 Октябрь 2010 - 20:26
27.  „Пил съм газ и то дълго. Оздравях. А по-рано много боледувах”
 

Руски форум за моторни лодки. Някой повдигнал темата за лечение на ангина с газ.
http://forum.motolodka.ru/read.php?f=2&i=362771&t=362771
Автор: Drec (89.204.105.---) Дата:   30-12-11 16:18
28. „Авиационния керосин помага реално, пробвал съм, да правиш гаргара е противно, но вече 10 години не съм се разболявал.”  Автор: SerP  Дата:   30-12-11  16:22
29 . „Откакто по съвета на сестра ми ( която е биолог) почнах да ползвам това древно лекарство, вече 15 год. не боледувам. А до тогава - всяка година , при това не само по веднъж. И антибиотици съм гълтал.Автор: tupolev  Дата:   30-12-11   16:33
30. „Моя младшая дочь применяет керосин(обычный из хозмага) Про полоскание я не слышал,но то,что она мажет им миндалины, и это очень здорово помогает ей,есть неоспоримый факт.    Автор: Горыныч (195.135.239.---)Дата:   30-12-11   16:36
31. У меня бесцветный осветительный керосин вылечивает ангину за 3-4 часа.Научили в армии,пользую "рецепт" уже почти 30 лет. Автор: Дым (---.bras1.omsk.multinex.ru)  30-12-11
32. „ у бабули моей был керосин, не знаю какой, мазала мне ватным тампоном на карандаше. проходило за час-два, правда я к ней летел при малейших признаках ангины”.
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4036
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #3 -: 28-04-2012, 17:36:51 »

ОТЗИВИ  част втора

Сега идва ред да дам линкове към няколко сайта, където има по повечко отзиви за Тодикамп :) Нормално е да са повечко, защото самите сайтове са по-тясно свързани  с Тодикамп по някакъв начин.   
       Разбира се , на първо място е блогът  на сина на изобретателя - моят приятел  Андрей Тодика от Кишинев,  произвеждащ  днес препарата по същата, оригиналната методика.
        Искам обаче да се спра предварително на един момент. Не знам за вас, но за мен винаги е било подозрително, че и смешно ,когато някой производител  или търговец след като представи своя продукт , и накрая задължително слага  поне десетина отзива на доволни клиенти..  Обаче наскоро се наложи да си направя самокритика: Запитах се - ако АЗ самият  реша да похваля някой продукт , къде да пиша?  Ами разбира се - там, където се дискутира този продукт ! А той се дискутира най-вече на страницата на производителя , търговеца или в специализираните форуми.  Където и да пиша обаче ,все ще има  недоверие    - във форумите не ме знаят, на производителя  не вярват..
Точно така  реагират и в  Одеския форум на  случайно регистрирал се човек, имащ един единствен пост, в който споделя отзива си за Тодикамп. А всъщност къде другаде  да сподели  човекът? Във фотографския форум ли? Разбира се ,че ще пише на този, от когото го е купил ..
   
Обсъждането и отзивите по оригиналния Тодикамп на Андрей Тодика става в темите:
http://forum.od.ua/showthread.php?t=211586  -  , а се обсъжда също и тук:   
http://forum.od.ua/showthread.php?t=211584  - 872 поста към момента.

Отзивите са наистина много, ще преведа от руски само първите два.
33.  08.08.2009 14:42  VladRep ,Новичок,Возраст 54 Нашето семейство повече от 30г. използва Тодикамп за самолечение.Това е просто удивителен препарат!Разбира се , това не е панацея , но в 90% от болестите , той прекрасно заменя фармацевтичната химия и действа много по-бързо. У нас в къщи има само две лекарства - Тодикамп и ябълков оцет...”
VladRep 13.08.2009 15:29   „ Понеже разговорът тръгна за децата..Нашето семейство е познато с Михаил Петрович още от началото на 70те. Тогава препаратът още нямаше име. Цял живот се лекуваме с него. Аз излекувах с негова помощ хроничен холецистит и хепатит. Дъщеря ми беше спасена само с помощта на Тодикамп . При раждането се задави с  вода, разви се пневмония и новороденото дете се оказа в реанимацията. Докторите почнаха да ни подготвят за най-лошото. Но Тодикамп направи своето: разтривахме я с Тодикамп и капвахме капки в устата й. След месец изписаха дъщеря ни абсолютно здрава, а професорът-педиатър каза ,че това е история на заболяването на друго дете, защото това дете тук не би трябвало да е живо. Сега дъщеря ни е на 30 и роди прекрасни деца - внучка и внук......
...Още един от многочислените примери за използване на Тодикамп. Когато дъщеря ни беше на 2 год., силно й се възпали ухото. Цяла нощ плака а на сутринта я заведохме на лекар.Лекарката установи много силен отит и предписа куп лекарства и каза да отидем след 3 дни. Ние позвънихме  на Михаил Петрович и той каза да капнем една капка от препарата в ухото.Ние така и направихме. След половин час детето се успокои и заспа..Вечерта извадихме от ухото му засъхнала коричка.  На сутринта от болестта не остана и следа и жената пак го понесе при лекарката. Тя дълго гледа ту в едното ухо , ту в другото и каза: „ А кое ухо беше болното? И как сте я излекували?” Ние честно всичко й разказахме. А тя : „Колко жалко, че не мога да препоръчвам на болните това средство, то не е узаконено от МинЗдрав, ще ме арестуват..


34.     10.08.2009 21:24  Kutato, Вверх #5
Разбрах за Тодикамп съвсем наскоро. (ние живеем в Унгария) В интернет има много информация за него и за всички, които го правят по своя рецепта и продават. Много информация и от хора, които са се излекували от тежки болести. Почнах да търся първоизточника и не веднага, но все пак попаднах на Андрей Тодика. Приемаме го с майка вече 1.5 месеца.  Преди десет години се разболях от грип + възпаление на дробовете. В резултат - усложнение- прогресираща артроза на тазобедрените стави и гръбначния стълб. През 2005 ме картотекираха като инвалид, казвайки ми , че само операция и протези вместо стави ,ще ми помогне. Нищо не можех да правя от болка. ..Използвах само нарона медицина, имаше подобрение , но частично..Но след като почнах Тодикамп - вътрешно и компреси, след 2-3 седмици вече чувствах че живея нов живот, без болка...Вчера карах колело цял час!! Уморих се , но без болка. През всичките тези години издържах със силна болка само по 15-20 мин. .. „

Още отзиви за Тодикамп - на личната страница на Андрей Тодика:
Тук - http://todikamp.yolasite.com/3.php    http://todikamp.io.ua/
(Голяма част от тях са още от времето, когато е бил жив баща му )
      тук:         http://todikamp.blogspot.com/search?updated-min=2011-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2012-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=33
(Патологиите  са, както обикновено...  - цироза, гангрена, туберкулоза на тазобедрените стави, левкоза, меланома... )
 И тук: http://todikamp.blogspot.com/search?updated-min=2011-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2012-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=33
http://todikamp.blogspot.com/search?updated-min=2011-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2012-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=33
Няколко интересни отзива:
http://todikamp.blogspot.com/2011/04/blog-post_15.html - Тодикамп възръща младостта
http://todikamp.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html     - полипи и безплодие.Успешна бременност.
http://todikamp.blogspot.com/2011/09/blog-post_21.html   - има дори отслабнали ( с по 4-5 кила)
http://todikamp.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html   - Тодикамп при климакс!! 
Този  му „ефект” също май никой не е очаквал  :surpris_22:   )

Блогът на Александър.
Лично за мен беше изключително интересно и полезно да прочета и удивителната история на Александър от Украйна, който се е излекувал от рак (приложени са официални медицински справки)  главно с помощта на Тодикамп, но е провеждал също и доста други мероприятия, като правилно е разбрал , че въздействието трябва да бъде не само върху физическото тяло , а също и на ниво енергетика и най-вече - духовност и ценностна система!
 „МОЯТА ИСТОРИЯ НА ИЗЦЕЛЕНИЕТО” или как да убиеш тумора.  Това е история за това, как докарах здравето си до болничната кушетка на онкологично болен във възраст 35г. Но тази история не е тъжна, тя ще ви хареса! На мен ми се удаде не само да унищожа рака, но и да не го пускам обратно до настоящия момент. Какво и как съм правил - прочетете по-долу.”
http://12-2000.io.ua/
Впоследствие Александър също започва да изготвя настойката на зелени орехи в газ и да я изпраща на нуждаещите се. (  Използваме думата „настойката” , а не „Тодикамп”, защото Тодикамп може да се нарича само продуктът , създаден от Михаил Петрович по оригинална технология , нямаща общо с рецептите, циркулиращи в Интернет, вкл. на сайта на Александър. Андрей вече има патент върху името „Тодикамп”  за България , Молдова, Украйна, а вероятно вече и други страни.  )
Отзивите на 70 благодарни, излекували се от най-различни болести „пациенти” - тук:
http://likar-tod.io.ua

Центърът на Маленков в Москва.
Други 46  отзиви на пациенти , излекувани най-вече от онкологични заболявания може да се видят тук:   http://magericmed.ru/istoriya-boleznej.html
Става въпрос за центъра на акад. РАЕН  А.Г. Маленков в Москва ,специализиран в лечение на  онкологични и  хронични заболявания. На въоръжение там са няколко препарата, единият от които , разбира се, е „Тодикамп”   :Cherries  ( С уточнението , че това е неговият „Тодикамп” , също различен от оригинала.. )
Както споменах, безброй са производителите на „Тодикамп”  :)  Ето още един от тях -     

Билкарката Мария Вечяславовна от г. Майкоп.
    http://lektravi.ru/otzyivyi/4.html
( Чийто препарат съм ползвал, но никак не съм доволен - изгоря ми кожата .)   Ето тук са някои от отзивите на нейни пациенти, споделят  за какво им е помогнал препарата:     
* настъпване на дългоочаквана бременност при 40 годишна жена( кистоза на яйчниците кистозна мастопатия, дългогодишно лечение с хормони) помогнал й е  „Тодикамп” и още някои билки,
*  на аденом на простатата ,   
* оплешивяване,   
*Нервен срив,   
*Тромбофлебит, раазширени вени 
*Гастрит,простатит,
 *Болки в ставите ,
*Ендометриоза
     
  Аз мисля, че линковете, които съм дал към отлични отзиви за това средство  (до тук около 200 ) са вече достатъчно много, за да разсеят нечии необосновани съмнения, породени най-вече от заключенията на „авторитетни” медицински светила, които (както почти всички вече разбрахме) нито са запознати , нито пък имат интерес да „дават добро” за  каквито и да било нетрадиционни и непатентовани препарати, от които не могат да си вземат комисионните..( но затова ще стане дума  по-нататък )
Разбира се , ако  се заровите още по-дълбоко в темата „Тодикамп” , ще попаднете и на още  много други рускоезични форуми, в които се обсъжда този препарат. Ще помоля, ако случите на някакви интересни дискусии, да споделяте, за да ги цитираме и тях.
Но да предупредя - има форуми като този  http://www.chemport.ru/forum/viewtopic.php?f=26&t=41724&start=220
в който млади химици обсъждат Тодикамп от „висотата” на високото си образование и собствената си логика и като цяло не успяват да се преборят с предрасъдъците на рутинното академично мислене  и повечето от тях остават скептични.
  Както се подразбира, нито един от тях няма лични наблюдения по  препарата.. :)  251 поста и нито един от тях не е по същество . Нито един отзив от някой , който лично го е ползвал . Просто си философстват. :)
 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4036
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #4 -: 28-04-2012, 17:48:51 »

II.  ОТ КОГО СЕ ПРЕПОРЪЧВА МЕТОДИКАТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ С ТОДИКАМП и ПРЕЧИСТЕНА ГАЗ ?

Смело може да се каже - от повечето лечители, както и от  доктори-натуропати, които са успели да се докоснат  до тази методика, но и имат смелостта да я препоръчват, пренебрегвайки заплахите и санкциите на фармацевтично базираната медицина. За съжаление такива лекари са малцинство и нещата стоят най-вече така:   „Току що мъжа ми се обади на един негов приятел химик и лекар и човека тайно .... потвърждава, че газта лекува ракови болести.”    http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=rak&Number=1949555352&page=&view=&sb=&vc=1 
* Можем да споменем холистичния лекар-натуропат Уолтър Ласт от Нова Зеландия (Walter Last)  http://www.health-science-spirit.com/   в чийто сайт има един доста интересен материал за газта   http://www.health-science-spirit.com/kero.htm  „Газта - универсалният целител” с множество линкове под нея - от линк за  използването на пречистената газ в народната медицина на Източна Нигерия,  до линк за 71 годишен китаец, който вече 42 години изпива между 3 и 3.5 л. бензин на месец..  :surpris_22:  http://www.chinadaily.com.cn/photo/2011-07/12/content_12892492.htm
Статията на д-р Ласт е доста интересна,  до скоро беше налична свободно на сайта на „НанокомООД”, но виждам, че сайтът е станал платен. Затова  сега може да бъде изтеглена от тук :    http://dox.bg/files/dw?a=972da3dae3
* В нашия, (софийския)  ДАР-лекарски център също я препоръчват http://www.dar-center.com/article/?article=444

* От почти всички големи руски, беларуски ,украински  и Молдовски народни лечители - ученият биолог, най-известният последовател на акад. Болотов - Генади Гарбузов, Горяева Е.А.,(баба на Мария Вечяславовна ) Бединский И.С., Олейникова Е.В., Бельковой А.А., Ушенин А.В., Нечепуренко И.В. ,Дорохова Ольга Николаевна, молдовския лечител Берник Ион Васильевич, Владимир Гляйх, Валерий Гарбузов, Алла Белькова, Валерий Тищенко, Б. Сторожук, и мн. др.
При въвеждане в търсачката на „лечение керосином” към днешна дата излизат 132 000 страници. Стига да има кой да чете .. :)

* Малахов между впрочем също предлага в сайта си подобен препарат, но в случая става въпрос за Тодикларк  http://www.genesha.ru/articles/todikamp-todiklark  това е вторият препарат, (освен оригиналът на А.Тодика) който съм ползвал и не съм доволен - и той успя да ми изгори кожата. (Преди да се „закачи” за Г.Гарбузов, чийто Тодикларк продава в момента, Малахов е ходил първо при Андрей Тодика да го уговаря за „съвместен бизнес” , преценявайки отлично , че оригиналът е най-добър. Но Андрей не се съгласява и затова Малахов се споразумява с Гарбузов.  )

* У нас до момента съм попадал вече на няколко  лечители ,(както и на един лекар-микробиолог ) които изготвят свой вариант на орехово-газената настойка . Такива са моят добър познат билкаря Владимир Бошнаков от София , уважаваният учител по йога Рашко Зайков, и някои други. Вероятно има и много повече, защото ми се обаждат пациенти, изпращани  за Тодикамп тъкмо от доктори !

 Още няколко  публикации и сайтове за Тодикамп и газената орехова настойка:

- книгата на Малахов - „Изцеление на рак и други болести с помощта на газ”  на руски. Може да се чете онлайн: http://lib.rus.ec/b/165628/view
- блогът на Андрей Тодика го споменхаме, има превод и на български http://todikamp.ru/bg/static_pages/view/9.html
сайтове  с доста подробна информация по темата:
 http://kerosini.ru/
http://www.shuffleframes.com/medom/chudo-veshchestvo-kerosin
(Тук се разказва и за лечебните свойства  на другите „събратя” на газта - нафталански нефт, парафин, терпентин, нафталин, бишофит, озокерит. )

- Може би единственото цялостно научно издание - медицинска книга от петима автора „Эхинококкоз органов грудной полости: Монография” (Мед., М., 2002; Н.В.Чебышев, А.В.Стреляева, А.Г.Маленков и др.). http://www.03portal.kz/index.php?option=com_content&task=view&id=19663&Itemid=144
В нея са представени данни от фундаментални  изследования върху ехинокока- най-страшният от всички паразити,  включени са резултатите от експериментални  и клинични изследвания от автори и учени от две поколения. В нея се прави извод, че Тодикамп е единственият препарат, който реално унищожава ехинокока, като е  ефективен също при ламблии, аскариди и др. паразити. Засегнати са също и всички аспекти на неговата безопасност, както и другите му фармакологични свойства.

- Тук пише за ореха като лечебно растение. Споменава се и за настойка на орехи в газ:
  http://www.lekar.bg/lek-127/info-224/%D0%9E%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0.%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0/

- А тук се оказва, че Молдовският орех бил с най-голямо съдържание на микроелементи. (Статия от дтн Борис Карабуля)
http://www.ko.md/main/view_article.php?issue_date=2009-09-17&issue_id=1328
 - Книгата на Г.Малахов на български -„ Лечение с газ, тодикамп и други въглеродни съединения” http://www.helikon.bg/books/90/117171_lechenie-s-gaz,-todikamp-i-drugi-vaglerodni-saedineniia.html
- „Лечение и очищение керосином” Сухинина Н.М. ;   
- „Керосин -новое слово в лечение болезни” М.Полевая ;   
- „Керосин - чудо лекарь” А. Кутузов ; 
- „ Целительная сила керосина” Виктор Казьмин ; 
- «Целебная настойка « Чормагз» из ореха с керосином» К. Ахмедов, Р.Душанбе-Ташкент, 1992 -  сп. Фармация.-1999, №1)) ;  Самылин И. А. и др;
-  «Уникальные рецепты по излечению раковых и других заболеваний» Москва, Тотров В.К.  «Тома», 1994 ; Пономаренко А П.
-  „ Альтернатива: метод Тодика” /ЗОЖ.-1999) ; Ахмедов К.
- „Настойка от 100 болезней " // Таджикистан.- Народная газета,-1991 , 1 декабря) ;
- „Деготь, керосин, скипидар”   Белякова Ольга Викторовна

Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4036
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #5 -: 28-04-2012, 18:04:18 »

IV.    КАК СЕ ОБЯСНЯВАТ   ЧУДОДЕЙНИТЕ  СВОЙСТВА  НА ТОДИКАМП...
             
 Причината  почти всички препарати с етикет „Тодикамп” да имат (някакъв!) ефект е тази, че газта е достатъчно силен компонент и дори сама по себе си върши немалко работа. Въпросът е обаче - какви са все  пак степента и компромисът от това въздействие? Дали то при всички препарати е оптимално и дали различните от оригинала „Тодикампове”    са достатъчно и подходящо! пречистени  , че да не натоварват излишно отделителната и ендокринната система на организма? Което в определени случаи би могло да е  рисковано.. Важно е да се отбележи , че оригиналният Тодикамп не е просто газ+добавки, а сложен многокомпонентен  препарат  на основата на газта!
      Лично  съм използвал три „Тодикампа” - на Андрей Тодика ( оригиналът) , на Генадий Гарбузов и на Мария Вечяславовна.
Мога да кажа смело , че разликата между тях е голяма. Преди година имах ужасно схващане на врата, възпаление на нервни влакна. След две кратки разтривки с  препаратите на Гарбузов и Вечяславовна  кожата на тялото ми изгоря!  Докато след 25 всекидневни и продължителни ( по 15 мин.)  масажи с оргинала на Тодика  (при това -чисто, без да се разрежда ) на кожата й няма нищо. Само почервенява, но не изгаря! Като препаратът  се оставя да изсъхне по кожата, без да следва заключително нанасяне на зехтин или друго масло. Ситуацията е същата дори и с кожата на  4 месечно бебе- не изгаря! На вкус разликата също се усеща - цитираните препарати бяха много по-остри и неприятни. 
Тук се разказва за сравнителен тест между няколко препарата с това название. Оригиналът е дал най-добър резултат . Лично аз не съм вече  почитател на компютърната диагностика, (вярвам  си на моята -  http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1357.msg35560#msg35560  ) ,но все пак погледнете , ако решите :      http://todikamp.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html

1. „ Лечение с газ, Тодикамп и други въглеродни съединения”.  Откъс от книгата на Малахов  на български:
.....При приемането на газ, която е много подвижна течност, в дози от няколко капки до една супена лъжица, се достига много бързо до слизестата обвивка на устната кухина, хранопровода, стомаха и червото и дори до самото изходно отверстие. Газта може да прониква в различни кухини и по тях да се издига към задстомашната жлеза ,жлъчния мехур и черния дроб. Благодарение на своите разтварящи свойства, тя разтваря холестериновите и мастните отлагания и така спомага за очистването на каналите и стените на червото. Но нейното главно действие се състои в бактерицидните й свойства - тя обеззаразява повърхността , която покрива тънките слоеве на тъканите. С това се обясняват нейните чудесни свойства срещу различните гъбички, микроби и бактерии, живеещи в устната кухина, сливиците, хранопровода, стомаха и червото. Големите паразити, които се прикрепят към стените на червото, не понасят газта и биват изхвърлени или се преместват по-надолу. По-малките просто загиват от нея.
 Просмуквайки се в кръвта и лимфата, газта унищожава живеещите там микропаразити. Пространствената структура на въглеводородната газ способства за свързването на различни видове шлаки в кръвта и лимфата. Като разтворител на органични съединения тя разнася тромби и запушвания в кръвния поток. Именно поради тези причини газта спомага за лекуването на редица заболявания на кръвта, втова число и хемороидите.
При редовна и продължителна употреба на газ постепенно се стига до нейното насищане в тъканите на организма. Тя прониква в жлезите, тъканите, органите и създава меко дезинфекционно и разтварящо действие. Подобрява се работата на черния дроб , нормализира се ходенето по нужда, разтварят се вредните и ненужните органични съединения, разнасят се сгъстяванията. В допълнение към това при мъжете започва да функционира нормално простатната жлеза, желеобразното семе отново възстановява своя нормален поток, подобрява се месечния цикъл при жените, укрепва значително имунитета на целия организъм. Описаните свойства позволяват успешно да се лекуват такива тежки заболявания като рак с метастази, туберкулоза, паралич, херпес и много други.

Газта - средство против ракови заболявания
*   Газта има силно изсушаващо и обезводняващо действие върху клетките. Всяко злокачествено образувание е съвкупност от живи, бързо делящи се клетки. Ако те бъдат лишени от своята течност, ще загинат. Ето едно от действията на газтавърху злокачествените клетки.
**  Газта притежава голяма проникваща способност. По правило всеки оток се обгражда със своеобразни защитни бариери. По същият начин се опитва да постъпва и организмът - огражда защитата на тумора. Лекарствените вещества преодоляват труднотази бариера. И втази връзка свойствата на газта са такива, че тя относително леко преодолява тази бариера и оказва непосредствено влияние върху раковите клетки. Това свойство на газта е забелязано още в дълбока древност - нефтът, особено белият се просмуква, разтапя, и разнася задръстванията.
***  Злокачествените  тумори предизвикват в тъканите и органите възпаления и болки. А газта , от своя страна, намалява възпалението и има болкоуспокояващо действие. Именно това е нужно на болния за неутрализиране на злокачествения оток.
****  В последно време е прието да се смята, че една от главните причини за появата на злокачествените тумори са паразитите. Някои лекари , като Хулда Кларк, говорят за някои видове глисти, които предизвикват тумори и преприемайки лечение срещу тях, тя успешно лекува и туморите. Други ( като доц. Олга Елисеева) посочват гъбичките, а трети ( Тамара Свищева)  - трихомоните.  Основните лечебни свойства на газта се състоят в нейното бактерицидно и противоглистно действие. По такъв начин ако туморите наистина се образуват от паразити, употребата на газ е оправдана и тя би спомогнала за лечението. Ако произходът на туморите е съвсем друг, например заради продължителен емоционален стрес( обида , загуба и др.) , газта , както и останалото материално лечение, което не засяга психиката на човека , би било безсилно. В този случай е необходимо прилагането на съвсем различна методика.  Всъщност практиката на лечение на онкологията  потвърждава неведнъж този феномен -  лечението на онкологичните заболявания е ефективно единствено в случаите , когато то съответства на първопричината .
*****  Газта повишава защитните сили на организма и затова тя е необходимо средство за успешната борба на организма с тези заболявания.
******  Употребата на газ разширява кръвоносните съдове и подобрява захранването на тъканите. Това свойство е особено важно да се прилага в местата, поразени от ракови образувания. Още повече , че заедно с кръвта в поразените тъкани навлизат и регулиращи вещества, които въздействат върху засегнатите клетки, като ги заставят да се подчинят на работата на целия организъм.
*******  употребата на газ засилва функциите на жлезите с вътрешна секреция  и подобрява обмяната на веществата. От една страна хормоните въздействат благотворно на клетките , като регулира тяхната работа, а от друга страна засилената обмяна на веществата спомага за мобилизацията им срещу разрушителното влияние на туморите.
Разбира се , съществуват и други ( молекулярни, енергийни и други) механизми , чрез които газта влияе както на целия организъм, така и на раковите клетки. ....
......И това не са просто думи , а обширна практика за лечение на онкологични заболявания с газ по целия свят. Особено впечатлляващ е примера с Паула Ганер ( Paula Ganner) , която успява да се излекува сама от рак, а после да помага успешно и на много други. .....

ВЪНШНО ПРИЛОЖЕНИЕ НА ГАЗТА като транспортно средство на биологични вещества.
От древни времена някои лечители са прилагали една интересна и ефективна методика с паста на основата на газта, използвайки нейната максимална проникваща способност.  Смесена с масло в соътношение до 1:5  тя запазва своите проникващи и транспортни свойства , като намалява раздразващото си действие върху кожата.  В зависимост от задачата на лечението  се вземат супени лъжици от тази смес и се добавя активното вещество( предваррително смляно)  до получаването на паста, която се втрива на необходимото място по тялото.  По този начин се доставят както липсващи витамини и минерали - калций ( използват се стрити яйчни черупки), магнезий ( стрити бадеми) калий и натрий ( суров каротф) фосфор ( яйчен жълтък) желязо ( магданоз, жълтък, сусам) цинк ( тиквени семки, орех) ,селен ( сухо моско зеле) , манган, йод ( морско зеле) .. , така и много други лечебни съставки например от билки.   
 
ТОДИКАМП- ПРЕПАРАТЪТ ЧУДО
За настойката от орехи и газ предстои да говорим специално. Както показва практиката на народната медицина, тези две средства , които се допълват чудесно, притежават великолепни лечебни свойства, особено против лечението на онкологични заболявания. Откриването на това успешно съчетание се дължи на молдовския учен, кандидат на географските науки, Михаил Петрович Тодика. Без мед. Образование, той е смятан от околните просто за знахар. В продължение на 20 години  той лекува хората със своя „странен” препарат. Историята започва с това , че Тодика се разболява от силен радикули, вследствие на което той не може да се навежда и връзките на обувките му завързвали негови близки. Доведен до адски болки и запознат с бозпомощността на медицината, Михаил Петрович дори започнал да мисли за самоубийство. Но все пак като стар воин той решил: ако ще мре, това ще стане в борба!   
Той започнал да разсъждава по следния начин: кой е най-мощният източник на фитонциди? И той си спомнил за „звездата на Юпитер” , както наричали ореха в Древен Рим. Така бил получен”ездачът” - активното лечебно вещество.
 А сега било необходиммо да се потърси „коня” - бързото средство, което прониква в тъканите на организма. Това средство би могло да бъде бензинът и газта. Бензинът обаче се оказва крайно неудобен и опасен и Тодика бързо го отхвърля. И така, останала газта. Екстрактът от зелен орех и газ се оказва изобретението, което се ражда буквално от неговите прости размишления.  Тодика приготвил екстракта и го изпробвал върху себе си , направил компрес и го сложил върху кръста си . Още първият път болката намаляла, а след известно време си отишла и вече не се върнала. 
   Междувременно се открило и „допълнително действие” на препарата.  От времето на войната по тялото му били останали многобройни бучки от убожданията в болниците. А сега те изчезнали , въпреки че компресът стоял единствено върху кръста! Така бил направен още един извод : екстрактът побеждава и отоци!  Освен това Тодика открил, че междувременно е спрял да се разболява от настинки, които идвали при него редовно  след 1942г, когато измръзнал в окопа до полусмърт. След прилагане на екстракта, тези простуди изчезнали.
След радикулита и простудите последвали гастрити, простатити, артрити, полинефрити, хипертония, исхемия, шизофрения, цироза, отделни видове безплодия и ...рак!
 Именно тези изумителни успех подтикнали Тодика да лекува хора. Той можел да им помогне.
Докато Тодика помагал на своите приятели и колеги да се избавят от своя радикулит и простатит, докторите не му обръщали внимание. Но първият сигнал за излекуван рак станал повод за гонения срещу „бързоиздигналия” се знахар.
Хората от  Министерството на здравеопазването не разбирали: „Как е възможно да им дава да пият газ? Та тя е канцерогенна!” Тодика плахо се оправдавал: „ Но човекът е жив, а трябваше да е умрял”  Хората от Минздрав: „Все едно , газта е вредна!”.....
...В общество , където социалният механизъм има командни задвижващи устройства, науката се движи не толкова от факти , колкото от авторитети. Отдавна запознат с това, в споровете си с МинЗдрав Тодика оперираане толкова със статистика на излекуваните и с хипотези за действието на препарата, колкото с автографи- на космонавта Попович, на певеца Йосиф Кобзон, благодарствени писма на акад. Марчук и поета Ошанин, препоръки от многобройни онкодиспансери и признания на излекували се лекари. Един от неговите първи пациенти бил дори контраадмирал  И.Папанин, два пъти герой на СССР ( запазена е картичката   http://todikamp.blogspot.com/2009/06/blog-post_8266.html  ) 
 Тодика можел без умора да изпраща в министерството престаналия да заеква известен поет (и на това е способен Тодикамп) , показвал свидетелство от московският неврохирург Комаров, който при операцията на момиче от Тираспол с мозъчен тумор открива само някоко гнойни каналчета, които преди това били запълнени с метастази - и всичко това след употребата на препарата на Тодика.
 Цели 20 години Тодика бил гонен от официалната медицина. С всеки нов излекуван пациент Михаил Петрович доброволно  се излагал под кръстосания огън на дипломираните медицински чиновници. Без мед. диплома той бил могъл да бъде подведен под отговорност за незаконна лечебна дейност във всеки момент. Въпреки това препаратът действал толкова успешно, че страстите около Тодика кипели като в детективски роман. Ту Минздрав се сдобивал чрез прокуратурата със забрана на дейността на знахаря, ту  прокуратурата сама се самосезирала. Тогава болните написали жалба до ЦК на Компартията в Молдова и оттам отново му разрешили да лекува. И всичко това продължило 20 години.
 Все пак идеите на Тодика били забелязани и подкрепени от проф. А.Г.Маленков, работещ в Московското НИИ Минмедпром. Благодарение на тази подкрепа последното заключение на авторитетната комисия било положително- за първи път от 20 години!
 Оказва се ,че проф. Маленков ,заедно със свои колеги открива  зависимост между устойчивостта на организма към образуване на тумори и силата на сцеплението между клетките на неговите тъкани. Това съвпада с хипотезата на Тодика. Хипотезата му се състои в това , че колкото по-силно се свързват помежду си здравите клетки, толкова по-трудно е в тях да се образуват тумори и да се появяват метастази. След кончината на Тодика се появява организацията ВНИИинформелектро, начело със своя ръководител М.Д.Малей, която започва да финансира изследванията на препарата. Нито Академията на науките , нито Минздрав, нито Медпром, независимо от интереса към изобретателя, не отпускат и копейка за това дело. Споменатата организация отделя 160000 рубли за иследванията, посветени на лечебния препарат на Тодика....
...Тодикамп се оказва разностранно лечебно средство - той превъзхожда някои от най-известните швейцарски препарати .. Той стабилизира тъканната система или с други думи повишава устойчивостта на тъканите срещу въздействията, причиняващи туморите. .Опитите върху маймуни  показват, че Тодикамп не предизвиква изменения при здрави животни, а спомага за мобилизиране на резервните сили на организма. Опитите върху мишки, плъхове, зайци .и др. разкриват още едно ново достойнство на препарата: тодикамп снижава 6 пъти числото на смъртността сред ембрионите и вродените уродства. От тази гледна точка в бъдеще неговата употреба може да се препоръчва на хората , за избягване на вродени уродства.
Според проф. Маленков Тодикамп удивлява със своята способност да оказва непряко влияние върху онкологичните заболявания. Той не води директна борба с тумора , а с причините за неговата поява. Все пак не е открито чудодейно лекарство срещу рака, но е поставено началото на ново семейство препарати..
Последните клинични изследвания на Тодикамп показват, че той притежава поне още две много важни качества от гледна точка на медицината.( антираковото преполагам, вече е всеизвестно)
Първото от тях е предотвратяването на сърдечните пристъпи, в това число и на опасните, като инфарктите.  Опитите върху животни показват, че както при вътрешна , така и при външна употреба на Тодикамп, укрепват стените на кръвоносните съдове, предотвратявайки по този начин кръвоизливите. Приемането на допълнителна чаена лъжичка Тодикамп предотвратява сърдечните пристъпи при всички тествани. .. Би трябвало да се отбележи , че понататъшният прием  на Тодикамп ( в обичайната доза 10-12 капки три пъти на ден)  позволило за сравнително кратко време да се нормализира състоянието на черния дроб!
Тодикамп укрепва стените на кръвоносните съдове, възпрепятства кръвоизливите, а антитератогенната ( появат на уродства) и противоинфарктна активност е следствие от тези свойства .
Другото лечебно свойство  открито в резултат от изследванията:   Тодикамп действа успешно срещу ехинококозата (кучешката тения). Това негово свойство се открива в резултат на анализа на огромен експериментален и клиничен материал от водещи учени на Московската медицинска академия ( Малахов вероятно има предвид монографията , която вече цитирахме - „Эхинококкоз органов грудной полости: Монография” (Мед., М., 2002; Н.В.Чебышев, А.В.Стреляева, А.Г.Маленков и др.).
http://www.03portal.kz/index.php?option=com_content&task=view&id=19663&Itemid=144  ) и Самаркандския университет. Ехинококозата (кучешка тения) представлява малък паразитиращ червей, който може да прегризе стените на червата и да се засели в черния дроб, бъбреците, мозъка и дори в сърцето. Всичко това може да причини неуписуеми страдания и смърт.Хирургичната намеса не винаги е успешна, тъй като ехинококозата , подобно на раковите клетки, се размножава бързо и ако това не се предотврати, тя може да се разпространи  по целия организъм. Приемането на Тозикамп в нетоксични дози в 98% от случаите успява да унищожи ехинокока, да предотврати тяхното размножаване и да излекува дори безнадеждни случаи.  Важно е да се отбележи , че успоредно с това се стимулира имунната система на организма, като по този начин му се помага да се справи с инфекциите , съпътстващи ехинококозата.

(Кучешката тения може да бъде много коварна - когато е капсулована някъде по тялото в киста, например в черния дроб, както е при случая , за който ще спомена. Коварното  е , че човек не знае за нейното съществуване, но ако по някаква причина /удар например/  тази киста се разкъса , протичат свръхбързи процеси на алергичен шок и смъртта настъпва за няколко минути! Запазил съм си изрезка от вестник  за един  трагичен случай,а сега видях ,че съдебното дело го има и в интернет http://www.court-pz.info/about/20080101/0070f508_25860109.HTM.  Касае се за побой над млад и силен мъж, спортист, който умира още в момента на побоя. А дали толкова много са го били? Първата аутопсия изключва причината за смъртта да е в резултат от юмруците, защото те изобщо не са толкова силни ! Следва мощна обществена реакция, което води до назначаване на нова тройна съдебно-медицинска експертиза, която вече открива истинската причина за смъртта - масивна 14 см ехинококова киста в черния дроб, при чието разкъсване протича гореспоменатият  свръхбърз смъртоносен  алергичен шок.)

2.    „Газта - универсалният целител” .
 Тук отново давам  линка за изтегляне  на  статията на холистичния лекар Уолтър Ласт  http://www.health-science-spirit.com/kero.htm   
Ето я :  http://dox.bg/files/dw?a=972da3dae3  „ГАЗТА - УНИВЕРСАЛНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ”
  Интересното в случая е също, че този лекар се присъединява към съществуващото „крило”  в медицината, което застъпва (  и доказва! )  тезата за паразитарната природа на почти всички заболявания. Както знаем, на границата на второто и третото хилядолетие беше направено сензационно, гениално просто и вероятно най-важното откритие за човечеството (  ,доц.  Олга Елисеева, Надежда Семенова, акад. М.М.Невядомский ,основателят на руската онкологична школа - проф. М.М.Руднев, Хулда Кларк, Тамара Свищева) за това , че паразитите ( микропаразити, гъбички, бактерии) гнездящи в организма и нарушаващи бактериологичната симбиоза в него, се явяват причина за почти всички болести, вкл. диабет, рак, инфаркт, инсулт, язва, безплодие, псориазис, бъбречни болести, склероза и т.н.  Много   лекари потвърждават тази теория  и ефективно лекуват дори и рак чрез противопаразитното прочистване на организма.
Както можем да се досетим, такива медици са обявявани от гилдията за „псевдо-учени” „лъжедоктори”  „срам за нашата медицина” или направо за „лунатици”  поради една твърде прозаична причина:  противопаразитното прочистване ( за което не е задължителен  дори болничен престой ) е  несравнимо по-евтино от  конвенционалното.. 

3.  На какво още би могла да се дължи ефективността на Тодикамп?
    Както стана дума, той проявява специфично антимикробно, но едновременно  и  антигъбично действие. Но нали  антимикробно действие се очаква  и от така любимите на всички антибиотици?( Които биват изписвани  дори при навехнат палец на крака и против пъпчици по лицето!   А гъбичките после да убиваме с Нистатин ?)  Те въобще ли не действат вече?
      Тодикамп  е препарат от съвсем друга категория, към който бацилите не са имали нито възможност, нито време да се адаптират , включвайки приспособителните си механизми , както успяха отдавна да го направят по отношение на антибиотиците! Знаем, вече са необходими огромни дози антибиотици , ако въобще подействат на резистентните вече бактерии.. Ще цитирам малко авторитета проф. Витулкас, нобелов лауреат за алтернативна медицина 1996, учителят на хомеопатите  , но нека е тук: http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=4421.msg50131#msg50131
По отношението на резистентността на бацилите информация вече има достатъчно. Например   тук:   http://www.zdrave.bg/?c=n&id=3750http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4313051
  И понеже Тодикамп има съвсем друг механизъм на действие, затова може и смело да се каже, че пред него „такива номера не  минават”  :)

4.  Тодикамп оказва и мощно антистресово въздействие  върху организма.
 Добре изучен е факторът стрес и причинно-следствената му връзка с тежки заболявания , включително рак.   Което автоматично означава , че препаратът дори  и в това направление пряко или косвено  спомага за неутрализиране на  патологията , работейки върху  самата причина ( или поне - една от причините)  , тоест - стресът. 
 Между другото ,  при електропунктурната диагностика  (темата е тук, някой ако иска , може да се запознае -   http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1357.0  )  когато се установи стрес на повече от един-два органа , това насочва вниманието  в посока онкология.  За много учени ракът е „стрес на организма” . Но не стресът , който е минал и заминъл, а който се е настанил трайно в организма,   и който  е успял действително да „разбалансира”  поне няколко органа. А това е видно  лесно с помощта на този вид диагностика.  Тоест , диагностирайки „стрес на органите”, не загатваме за  вероятността да се случи нещо в бъдеще, а  за вероятността  то  вече  да се е случило!..

Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4036
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #6 -: 28-04-2012, 18:22:40 »


V.  ВЪПРОСИ, КОИТО  ВЪЗНИКВАТ ВЪВ ВРЪЗКА С ТОДИКАМП


1.  Много производители на Тодикамп. Явно има защо да са много, но кой от тях да изберем?  А и защо да не си го направим сами?
По този повод Андрей Тодика казва http://todikamp.ru/bg/static_pages/view/3.html  :
Ще станат 22 години, откакто Михаил Петрович не е сред нас, а  вече се появиха немалко негови  "ученици" и "последователи" , на които уж "била предадена  рецептата  за приготвянето на препарата ,както и методиката за лечението".
Някои от тези хора действително се стараят да помагат според възможностите си , но други решиха да половят рибка в мътната вода и да "подобрят" препарата чрез различни идеи и добавки. Разни хора - разни цели и задачи,.. Бог ще си ги съди. Само в интеренет излизат повече от 150 хиляди страници при въвеждане на думата "Тодикамп". Ние много задълбочено проучихме практически  всички публикации на тази тема, и затова написахме тази статия -  за да доведем до вашето знание, че през всичките тези години семейството на Михаил Петрович Тодика е продължавало делото на мъжа и бащата и е съхранило оригиналната методика за изготвяне и използване  на препарата. Всевъзможните рецепти от интернет и от разни брошури за приготвяне на Тодикамп, както и препоръките за използването му, в редица случаи имат малко общо с това, което е правил Михаил Петрович. Естествено, при изготвянето на един натурален лекарствен препарат голяма роля играят компонентите, но само това съвсем не е достатъчно. Има достатъчно нюанси, без които никога няма да се получи настоящия Тодикамп. Хората, незапознати с много от  реалните детайли, започват да си измислят свои варианти - добавете прополис...прекарайте през месомелачката.. изпийто го заедно с това, изяжте го с онова... Възможно е вреда и да няма , но и полза.

 
Обективно погледнато обаче,  а както се вижда и от отзивите по-горе,  и  „менте-Тодикамповете”  ,  (по-коректно казано  - орехово-газените настойки ), явно също помагат.  Но дали в същата степен, както и оригиналът, и дали при същото ниво на безопасност  ... това само Зевс би могъл да каже :) , защото сравнителни лабораторни анализи не са правени..
Аз вече споделих-  пробвал съм две „ментета” ( на Малахов Тодикларк-а  и на М.Вечяславовна) , които след едно-две нанасяния върху кожата ми успяха да я изгорят.
Но то не е и лесно  с конвенционални способи да прецениш кой от няколкото препарата, дори и лабораторно тествани,  би имал   най-оптималното въздействие , преди да се извършат стандартните клиничните изпитания..  
Обаче пък с „неконвенционални „  диагностики  нещата са други.. Както споменах , с помощта на компютърна диагностика  беше установено ,че Тодикамп превъзхожда  чувствително  някои от другите  „Тодикамп”ове.  Компютърната диагностика  обаче лично за мен не е така достоверна ,както биолокацията (другата дума за  радиестезията - махало, багети ..) .Някои от по-известните почитатели на махалото са   К. Циолковски- бащата на ракетодинамиката, Нострадамус, Людмила Пучко , Надежда Семенова, проф. Неумивакин  и мн. др.
Съвсем наскоро ( на 7ми март)  Андрей Тодика ми сподели , че  негови познати радиестезисти многократно са правили сравнителни замервания и винаги резултатът е един - оригиналът  бие  „ментетата” с голяма преднина.   Но  тъй като считал, че повечето хора  не вземат този метод насериозно, затова и никъде не бил разказвал за това.. Окуражих го, че евентуалните почитатели  на този препарат  така или иначе са на интелектуално равнище над средното , затова едва ли биха се подиграли с радиестезията.. А тези, които така и така няма да повярват, за тях и без това всякакви доводи  биха били излишни..( „Моят  доктор не го е чувал. Значи - не действа! Точка.” :) )  След което Андрей обеща да помисли върху това .. :)

Понятно е ,че различните производители  на „тодикамп ” използват газта като изходна суровина. Обаче газта не е една и съща..Тя  силно варира  по температура на кипене, по съдържание  на ароматни съединения  и пр. , като всичко това е от значение.
     Освен това, навсякъде се говори , че тя трябва да е пречистена . Добре , но  КАК и  ДОКОЛКО ? Ако е недостатъчно пречистена - лошо, ще товари организма и най-вече  черния дроб.  Ако е твърде  пречистена - пак лошо, защото тогава губи качествата, които се очакват от нея..
Въпросът в случая е : дали многобройните производители на орехо-газени настойки са наясно  с  тези особености  или използват суровина, закупена  от най-близкия магазин за строителни материали?  И дали изобщо са наясно как  и доколко да я пречистят?
          В момента в регистъра на лекарствените средства  в Русия присъстват два  препарата на такава основа - „Линимент - 10% нафталански нефт” - противовъзпалителна  антисептична паста, и официално разрешеният  разтворител „Ленефр” , който представлява високоочистена ( петкратно дестилирана)  нефтена фракция ,  която вече трудно може да бъде наречена газ - тя е без цвят, без мирис..  Именно  тази съставка се използва  от някои от производителите  на  „менте”-тодикамп .  Тези хора прекрасно знаят, че „Ленефр” няма нищо общо със суровината , използвана  навремето от Михаил Петрович, но въпреки това предпочитат  именно същия  този „Ленефр”, защото се надяват да заблудят простодушния потребител, че  колкото газта е по-пречистена , толкова тя е и по-подходяща..

Как стои въпросът с Тодикамп по отношение на тези така „жизнено важни” научни изследвания..?
Препаратът е изследван по отношение на безопасност и въздействие върху организма още преди 30 г.(  http://todikamp.yolasite.com/4.php
http://todikamp.blogspot.com/2011/11/1984.html  Но тъй като изобретателят му , (бидейки доцент по география,) не е имал нито нужните средства, нито нужната позиция в обществото , затова и не е успял „ научно” да докаже ефективността на изобретението си. За щастие, това е притеснявало повече чиновниците в министерството, отколкото многобройните му пациенти , които са чакали на опашка пред вратата му още от вечерта..:)

2. А можем ли сами да си направим поне орехо-газена настойка , след като стана ясно, че Тодикамп няма да можем?
По принцип можем.., какво ни пречи да  изберем една от десетките  рецепти , циркулиращи в интернет и да се надяваме , че сме уцелили  поне в близост  до  мишената.. :)
   По форумите циркулират също  и не малък брой  варианти  за очистване  на газта, но как да се ориентираме  кой от тях да изберем,  едва ли и химик би могъл да каже. Защото в случая принципът   „колкото повече, толкова по-добре”   не важи. :)
За орехите нещата са същите..,  но най-големият проблем е самата газ. В клуба за борба с рака се обсъжда газта от различните производители. Хората се оплакват ,че всяка миришела различно, една миришела на коресилин, друга на спирт, трета пък била съвсем без мирис  и  в крайна сметка не смеели да купят.. (http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Cat=16&Board=rak&Number=1949874445&page=0&view=co)  Ясно е,  че след като голяма част от стандартите не се спазват дори  за  много по-„отговорни”   стоки, какво остава за обикновената газ, която, освен за газени лампи по селата и  раздвижване на блокирали двигатели,  за друго май не я търсят..  

3.  А кой ще ми гарантира , че точно Тодикамп е добър и за мен?
Един съфорумец  преди време  зададе точно същия  въпрос. Но ставаше въпрос за друга методика.  Въпросът му ми хареса и го разработих  ето тук:
 http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1636.msg30963#msg30963
Може би и затова не се е чуло някъде лекар или фармацевт  да дава гаранция и да взема парите след „свършена работа”  :)

4.   Явно пак съм прихванал  някой бацил, а нали уж Тодикамп  ме пази ?
Баналният  и  „дежурен” отговор  на  повечето  лечители и медици :  „Слаб имунитет”, или пък - „стрес”  ( навремето  се казваше  „на нервна почва” :) )   вече май не ни устройва.. Като че ли ни се иска някой да ни предложи по-интелигентно становище по темата   „имунитетът и бацилите” . Лично аз много харесвам  концепцията на д-р Олга Елисеева. ( Който е заинтригуван, може да  добие представа от тук:
http://forum.zemian  azaem.com/index.php?topic=2264.msg38711#msg38711


5 .   Тодикамп. Почти се убедих. Но все пак...дали да не  се консултирам и с моя доктор?
На този екстравагантен въпрос  предлагам следния простодушен  отговор : „А дали твоят доктор изобщо  е компетентен  да даде мнение КОНКРЕТНО  за Тодикамп ” ?  
(Ще се спра малко по-подробно заради част от читателите, но  запознатите могат да четат и по диагонал..:) )
Без съмнение доверчивият  народец  счита докторите  за експерти  във всичко, що касае здравето ни.  И след като ЛЕКАР е казал нещо си , това е  достатъчен залог за достоверност.
Нека обаче леко да поразсъждаваме , за да преценим дали това винаги е така или и в този случай важи максимата - „Хората се заблуждават не защото не знаят, а защото си мислят , че знаят.”  
     Ако наистина лекарите знаят всичко, защо за един диабетно болен са грижат дерматолог, невролог, съдов хирург, ендрокринолог, обучена медсестра, ортопед, а ако възникне проблем с кръвта - хематолог, а при усложнения с очите - офталмолог?     Но май  и всички те не са достатъчни , защото  държавата плаща да ти ампутират крака , но не и да го лекуват..  :fun_096: http://www.badiabet.com/index.php?option=com_content&view=article&id=95%3A12&catid=1%3A-1&Itemid=147&lang=bg  )
  Тоест и  децата знаят, че всяка болест се лекува от съответния  доктор. На съответния етаж в болницата!  И че когато ги заболи ухо, не ги водят на гинеколог..
     Значи какво излиза: Всеки лекар си има специалност, в която е добър ( да се надяваме) , и
когато въпросът излезе от неговата компетентност, той  логично търси мнението на колегите си . С което дава да се разбере , че няма как да знае всичко. Кардиологът си знае сърцето, гастроентерологът си знае  стомаха, диетологът - диетите..Нали така?
Тук внимаваме:  Лекарите не претендират  да знаят всичко, но само ако не се излиза от рамките на   официалната , „фармацевтичната”  медицина!    
Обаче  стане ли случайно въпрос за „нетрадиционна „ и „алтернативна” Медицина,  
изведнъж  се оказва ,че ВСИЧКИ МЕДИЦИ разбират от всички възможни  алтернативни методики и препарати! И от каскадно гладуване, и от озонова терапия,  и от Аюрведа, и от билки, и от  суровоядство , и от хирудотерапия, и от прочистване на организма, и от Тодикамп, и от Китайска медицина...  просто няма нещо,  за което да не са наясно.. :)   И за което да не са категорични , че e пълно шарлатанство и НЕ ПОМАГА за нищо!  

Уместен е въпросът: Как така един лекар не е компетенен за съседния орган, а е компетентен за всички известни „нетрадиционни” способи на лечение?  
     Ето мнението на  един от „еретиците”- медици, д-р Хардеш Гарт, специалист по вътрешна медицина от Джаксънвил: „В много случаи за повечето от нас, лекарите, ако не го пише в нито една медицинска книга, значи в действителност не съществува и трябва да е само плод на въображението.
 ( Нагледен пример - руският онкофорум , разделът за „алтернативна медицина”-Паноптикум , където са набутани всички „мошеници, измамници, шарлатани, психари.. и прочие мерзавци” , дръзнали да лекуват рак с нещо различно от химиотерапия и хирургия.  Ако това са знахари - значи ултрашарлатани. Ако са доктори или професори , значи - „лъжемедици”, „псевдомедици” или „позорище за нашата медицина”  . http://www.oncoforum.ru/forumdisplay.php?f=9976  ) Показателното е , че мединдустрията в лицето на този онкопортал  автоматично  жигосва инакомислещите  „еретици” , без изобщо да се чувства задължена  да дава аргументи ПО СЪЩЕСТВО![/b] Методиките им даже и не се разглеждат. Въпреки големият брой излекувани!  Еретиците  се щамповат  с печат  „шарлатанство” и въпросът приключва. Както е ясно, Конвенционалната Медицина е без националност, особено онкологичната,  така че положението навсякъде е  такова.  
Възниква  въпросът: Добре, ясно е, че не са компетентни , но защо така яростно и (консолидирано!  ) отричат всичко алтернативно?  
Има поне три отговора.

1.Първо. Самите медици-хардлайнери  нито знаят , нито вярват, нито искат да научат нещо различно от това ,което са им преподавали в колежа. (А в колежа, както знаем, няма и намек за дори и един човек, излекувал се с нещо различно от лекарство.. :) ) За какво да си слагат таралеж, нали си имат дипломата , рутината, комфорта, законовата защита !...  
Някои, като напоследък прославилата се доц. Байкова , чистосърдечно си признават ,че не разбират, (в случая става въпрос за лечебното гладуване) : „..Защото ако не мога да го обясня, няма как да го приема като подход. След третия ден не бива да се гладува без сериозна клинична подкрепа
( http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=170533
 http://dieti.rozali.com/dieti-lubopitno/p7499.html) , Но други изобщо не се и свенят..
( Между другото, доцентката  има доста награди от нашия форум - разбира се   „златни малинки”   за някои нейни „култови изказвания”, като например, че при разделно хранене се усвоявала само 30% от храната, че трябвало да се яде по 5 пъти дневно за да не се разболеем от гастрит и колит, както и че трябва всеки ден да пием мляко, за да не ни се счупят костите.. :) Даа, така е понякога с "авторитетите".. )
 
И какво - никога ли не им се приисква на тези доктори  да си разширят хоризонта?   Ами , на практика, ако лично не пострадат  от системата,  няма шанс .. :)  
 Ето един чудесен пример, изповедта на един медик.  На руски е , давам превода:
http://www.youtube.com/watch?v=y1OemYkLoBo&feature=related   „ Аз съмЕвгения  Ивановна ,медик, инвалид втора група,  и считам ,че моята инвалидност е вследствие на това, че бидейки лекар, катастрофално се повредих с помощта на химически средства , сляпо вярвайки, че правя всичко правилно, сляпо вярвайки на всички професори и академици, които ме преглеждаха и постоянно оперираха ( направиха ми 9 операции - 5 на бъбреците, 2 на дебелото черво и 2 на гръдния кош) ...Знаете ли , аз точно като всички, точно като всички вярвах, че това е правилно, че така и трябва - те все ми казваха „ Г-жо Ивановна , още малко да ви отрежем  ето това и ето това и ще ви стане по-леко..”    А ставаше все по-лошо и по-лошо.. След деветте операции, когато ми отрязаха корема, част от хранопровода, жлъчката, задстомашната жлеза , ме изписаха с диагноза - (лекарска диагноза )- „Това е всичко, Евгения Ивановна. Повече с нищо не можем да ви помогнем”. ( плаче) ....Сега вече мисля по друг начин, ... и се обучих в Московската Мед Академия и института по хранене..
-Какво бихте искали да кажете на хората?
-Най-страшното, най-страшното е , че ние всички заедно , в хор, цялата медицина губим здравето на хората. Докторите  са нужни , аптеките са нужни - но само за екстремалните ситуации.  Не винаги трябват тези антибиотици ,лекарства, когато може да се мине и без тях.. ..Но ние (докторите) сме така горди, така  комплексирани, самовлюбени, ..аз съм доктор.. и предписваме и предписваме и предписваме..същите тези химически препарати, които за 70 години никого, никого не са излекували.. и самите ние умираме като мухи...но не си правим изводите, това е страшно
..

2. Второ.  Занимавайки се с  разни „алтернативни” методики и препарати ,вместо с „официалните” лекарства ,няма как да си получат комисионните.. Едва ли вече за някой е тайна, че има едни ухилени костюмари  с куфарчета, които посещават лекарските кабинети и „споменават” за някои нови лекарства.. :)  Аз лично познвам трима такива .  Но това не е даже и конспирация. Бигфарма съвсем легално изплаща комисионни на лекарите за да предписват (определени) лекарства и ваксни.  За САЩ (легално) това са 281 милиона $  за 2009г   http://www.postiar.com/post/27625/drug-companies-paid-millions-to-promote-their-medicines.html
А тук - подробна разпечатка само на компанията Мерк :  на кого-  колко. Поименно! Общо 19 млн.долара.  http://www.merck.com/corporate-responsibility/docs/business-ethics-transparency/3Q09-Transparency-Report.pdf
( http://www.otizvora.com/2012/01/3587/ )
Вероятно тези „благинки” няма да достигнат до всеки провинциален участъков лекар, но нали казват, че надеждата умирала последна .. :)

Като имаме предвид това,  лесно можем да си обясним и една друга загадка : Как ли се случва така, че ВРЕДАТА  от продукти и дейности, зад които стоят  корпорации, винаги е „недоказана „  - ГМО, лекарства, микровълнови печки,  всевъзможните Е-та в храните (аспартами,бензоати, консерванти) , излъчватели на мобилни оператори, ваксини, шистов газ..
  И как ли все се случва така, че ПОЛЗАТА от  продукти и методики,  които застрашават  печалбите на тези корпорации, също винаги е „недоказана”  :)   (  в руския онкофорум това е просто аксиома :) )

3. Трето. Немалка част от лекарите са  високоморални  и осъзнати хора, раздаващи се за пациентите си и досещащи се защо  медицината (извън спешната помощ) като цяло буксува, но просто ги е страх. Страх ги е , при това с основание, от това, което се случва на колегите им в другите страни-отнемане на лиценз, репресии, затвор, „самоубийство” ..
За да се схванат „интимните” цели на научната медицина  е достатъчно да се прочете само историята на д-р Райф.  
- Д-р Роял Райф. Човек, превърнал се в легенда. В медицинските книги и учебници за него няма нито дума. Странно ..,но   при въвеждането на неговото име( Royal Raimond Rife ) в търсачката  излизат „около  11 400 000   резултата”  !!  / за сравнение при въвеждане на „Хипократ”  (Hippocrates) излизат   4 450 000  /      Защо ли ..? Вероятно затова,  защото  хората  вече 80 години  се опитват да го осъзнаят  -   защо  медицината  се бори ( при това със всички средства!)   да дискредитира  всеки, който успее да намери наистина ефективен лек за болестите  , и най-вече  за рака.  
Историята на д-р Райф е свръх вълнуваща и високосъдържателна. ( на български излизат  11 000 стр.)   Например  тук:
http://zepir.com/bg/pages/index/id/10/Istoriia-koj-e-d-r-Rajf.html

Ако д-р Райф  не е достатъчен, тук има информация за още 15-ина негови „колеги”  :)
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=4421.msg55185#msg55185
 
Изводът ,който се налага е един - Не е достатъчно да си изобретател или откривател. Важното е да внимаваш какво ще откриеш . :)  
    Най-красноречив пример е може би  Питър Дюзбърг,  професор по молекулярна биология в Бъркли, член на Американската Академия  на науките. Награден с титлата "доктор на Калифорния" за 1993, бива обявен малко след това за "доктор-лунатик",  когато 1996 пуска книгата си ( 700 стр.) " Как беше измислен вирусът на СПИН".. ( Това е друга тема, на това мнение между впрочем са още няколко хиляди учени по света, но никой не ги пита .. :) )
(Да припомня- настоящият Закон за Здравето е силно рестриктивен към методики, различни от „общоприетите” - чл.166-173 )  
   При нас нещата не са все още толкова загрубели, но явно медиците  си имат едно наум..Ето пост от  онкофорума:
 „Страшна си Бубееее. Току що мъжа ми се обади на едни негов приятел химик и лекар и човека тайно .... потвърждава че газта лекува ракови болести. Сега ще му поръчам даже той да ми я пречисти тази газ и стартирам и аз.”    Автор   mimoza - живa (кукуряк), Публикувано 15.12.08 21:35  
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=rak&Number=1949555352&page=&view=&sb=&vc=1

По онкочателното  решение -  дали е резонно  да се консултираме  с  „традиционно” мислещ
лекар  по „нетрадиционни „  въпроси
, смятам да предложа само  още няколко линкчета  за размисъл :)
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=rak&Number=1951480685&page=&view=&sb=
http://www.otizvora.com/2011/02/2472/
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=4421.msg55073#msg55073
http://www.bilki.bg/index.php?m=1&ws_m=3158
  http://www4bg.dr-rath-foundation.org/articles/laws_of_the_pharmaceutical_industry.html
http://zepir.com/bg/video/view/id/21/d-r-Atanas-Gylybov-Kakvo-ne-kazvat-za-vaksinite.html
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=4421.msg55075#msg55075
« Последна редакция: 28-04-2012, 18:29:30 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4036
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #7 -: 28-04-2012, 18:44:58 »

Още малко по темата  „Въпросите за Тодикамп  и  с кого да се консултираме?..”.

Не искам да влияя на никого, и  както се е превърнало вече в шаблон - „всеки сам да си решава” .  Изводът лично за  себе си съм го направил отдавна - ако имам въпроси, гледам да ги задавам на хора, имащи компетентността  да ми отговорят. Това касае в най-голяма степен  „здравните” въпроси. ( По обясними причини).  При това , предпочитам  да са  не само компетентни , но и многомерно мислещи личности. „Авторитетни” отговори като  „ Това не може да бъде, защото не може да бъде”  нещо не са ми по мярка.. :)
Споделям  изцяло мнението на  младия учен  Константин В. Вицкевич ( кандидат на науките към МАИТ в областта информационни  технологии в онкологията, ръководител на благотворителния портал www.rak.by  - където има огромно количество  „алтернативна” информация за  рака! )  
За съжаление, умението да се мисли многомерно и широко - това днес  е рядкост. Особено в онкологията . Но така също и в която и да е сфера от човешката деятелност.
Да се мисли многомерно - това означава да се виждат и да се разбират някои скрити закономерности в общата маса  цял порядък сложни процеси, протичащи едновременно, и подчиняващи се  на съвършенно различни закони. Многомерното  мислене  означава  да използваме различни доктрини, подходи и гледни точки  за да  оценим  тези или онези явления.

Между другото, рядко съм бил по-впечатлен от нечия разработка. Препоръчвам ви книгата на Вицкевич -„ Ракът не е присъда , а най-сериозният повод  да се променим ”  
/Въведение в интегративната онкология и комплементарна медицина .. или приближаване към висшата биоинформатика./ ( на руски е ) http://www.koob.ru/yatskevich/
http://www.klex.ru/7up

Дълго мислих дали да не преведа и част от  постовете му  за Тодикамп  в един от форумите и в крайна сметка се реших. Хем съм съгласен с казаното, хем  ще се поразчупи атмосферата.. :)
След като Вицкевич е разказал подробно за Тодикамп  в
http://forum.gippokrat.by/forum/146-комплементарная-медицина   ,се включва
гост_УБИВАТЬ ШАРЛАТАНОВ   :  
-„ И не го ли е срам доктора да рекламира шарлатански средства? Такива трябва да ги убиват чрез вливане на Тодикамп..
Вицкевич:
- Вярно! Но да се „убиват” със знание трябва и глупаците с плоско, полярно и категорично мислене ( като теб).  Тодикамп не е пряко лечебно средство, това за всички е известно вече 40 години. Но!.Когато ситуацията е без изход ( терминална) , а  в арсенала на конвенционалните средства  няма нищо, което да помогне, а болният иска..?
Внимание! За нискочелите типове като теб!! - „Тодикамп подобрява качеството на живот и удължава срока на преживяемост  като допълващо (комплементарно) и едновременно палиативно ( облекчаващо) средство.
Внимание! За тъпите, неопитни и чрезмерно категорични типове като теб. - може да се използва Тодикамп като  най-малко токсичния в сравнение с другите подобни препарати, притежаващи изразен имуностимулиращ ефект на принципа „ от двете злини избираме по-малката”
Внимание ! За ограничените , злобни и тъпи тролове като теб - обърни се към САМИТЕ болни - за отсъствието на отрицателни резултати  след прием на Тодикамп.
.......
Уверявам ви Тодикамп не бива да се нарича панацея за рака! По принцип , може да го наречем комплементарно, допълващо, поддържащо  средство. Хората искат чудо! При това веднага!  С гаранция! И на тепсия! Болестта си отглеждат чрез отношението си към себе си , живота и околните по 20-30-40  и повече години , а искат да се изцерят за миг! С вълшебна пръчица или с помощта на панацея.  
При рака не е така и не трябва да е така!
Лечението на рака е дълъг процес, свързан със страдание и преразглеждане на самия себе си отвътре, това е  отработване на всички свои заблуждения и грешки в живота - обиди, депресии, стресове, привички, слабости, пристрастия и т.н. Тоест , това е работа не само с тялото , а и с душата и съзнанието, а Тодикамп е само някакво стимулиране на организма и имунната система да си вършат работата и не повече от това. Затова „чудодейни” отзиви вие няма да намерите
( е, ние тук вече видяхме ,че дори и такива съществуват :) ) , а случаите на подобряване на самочувствието са много. Има и случаи на излекуване, но там не винаги Тодикамп е бил основен, а само един от компонентите. За него като цяло  важи девизът- „ не навреждай!” и затова и отрицателни отзиви практически няма. Има положителни и неутрални. Но вие разбирате, че за безнадеждно болния, който няма никакви други варианти , Тодикамп е някаква надежда за подобрение качеството на живот, ако не и изцеление.  Защото когато я няма и нея, по-добре направо в гроба...
Гост Наталия :   „Константин Владимирович, благодаря за достойния отговор  към тези , които „не са чели , но осъждат”!
  - „Моля...Работата е там, че Тодикамп действително е популярен в интернет вече 10 г. Ако имаше отрицателни отзиви , той отдавна щеше да изчезне  както и много други панацеи-еднодневки. А той си съществува и до ден днешен и продължава да разширява вниманието към себе си , значи има  ефект и оттам и съответния  интерес.. Не считам Тодикамп за добавка, той е по-скоро към фитопрепаратите. Да, ефектът  при него не е така изразен, както им се иска на мнозина , но когато няма никакъв друг избор, той си остава  една надежда , за която си струва да се побориш. Да се предадеш е най-лесно. „
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


В ЗАКЛЮЧЕНИЕ :

 Предполагам, че като за начало тази информация за Тодикамп ще е достатъчна  :)
Това ми беше свидна цел от доста време - да запозная аудиторията с една методика, почти неизвестна у нас. Ще се радвам ако съм успял.
Ще помоля тези, които ще копират разработката (цялата или части от нея) в личните си блогове и  сайтове, да дават препратка към   източника - „Земя назаем”. Нарочно съм избрал да я пусна тук, а не в отделен блог. Целта е търсещите инфо за Тодикамп да се озоват тук, да се поразходят и евентуално да открият и друга полезна информация.
 Две са ползите от това:  1. популяризиране на здравословния начин на живот и  2. Разбиране важността на комплексния подход към здравето  (http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1137.0 ) ,  достойна част от който спокойно би могъл да заеме и Тодикамп. Препаратът прекрасно се комбинира с абсолютно всички оздравителни системи и методики ( противопоказание е единствено хиперфункция на щитовидната жлеза),  което ще допринесе за усилване на ефекта от която и да е от тях, защото ще работят вече в комплект!

Още нещо важно да не забравя. Призванието  на тази разработка е само да информира!  Не  агитирам и не въздействам на никого в избора му на подход за профилактика или лечение, независимо дали се отнася до  Тодикамп или друг продукт или методика. Нека  всеки си направи свое собствено изследване и оценка на наличната информация, преди да реши  дали потенциалните ползи от използването на този препарат си струват риска от опасностите, посочени от нашите висококомпетентни здравни власти.
  С това намеквам , че не нося никаква отговорност за нищо, както и всеки в България.
(   :Dormir_13 - emotloader: )

А освен това и като нищо е възможно нещо да не съм разбрал и  да съм се объркал..Възможно е и всички други субекти, цитирани тук, също да са се объркали ..

Ако обаче въпреки всичко  решите , че имате нужда  да се докоснете до легендата, до оригинала,  - обадете се. Защото той е наблизо  :Appetit_4:
  Андрей Тодика  ми гласува доверие да го представлявам у нас. ( Не можел да идва често , искат му виза  :police:) :)« Последна редакция: 28-04-2012, 18:50:19 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

alexbg

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 10
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #8 -: 19-12-2013, 14:46:08 »

В книгата си "Лечение с газ, тодикамп и други въглеводородни съединения" Генадий Малахов пише:
Цитат
Лично аз смятам, че газта, която се продава в обществените магазини, е подходяща за лечение и не се налага никакво пречистване. Все пак съществуват мнения, че газта трябва да се пречисти, затова прилагам няколко варианта за нейното пречистване.
Цитат
Тъй като лечението с газ съществува от много отдавна, когато нищо не се е знаело за нейните примеси, аз препоръчвам да се използва обикновена осветителна газ, която на практика поставя началото на лечението с газ.
Преди време взех такава газ http://www.gsstroimarket.bg/view/96817.html. Ще има ли някакъв проблем, ако използвам нея, без да я пречиствам? Благодаря предварително за отговорите.
Активен

alexbg

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 10
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #9 -: 19-12-2013, 16:32:52 »

Като допълнение към по-горния ми пост: на бутилката, която купих пише:
Цитат
Описание: Представлява смес от нефтени фракции
Съдържа: Минерален терпентин
R 65 Вреден: може да причини увреждане на белите дробове при поглъщане
R 20/21/22 Вреден при вдишване, при контакт с кожата и при поглъщане

Та въпросът ми е тази "газ за осветление" приложима ли е за приемане и ако е, защо пише, че е вредна и води за увреждане? Терпентинът използва ли се за лечение или само керосинът и тодикампът?
Активен

shofilev

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 376
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #10 -: 19-12-2013, 22:29:55 »

Алекс, не можеш да очакваш тази т.нар. "газ за осветление" да има същите свойства като тодикамп. Най-малкото хим. състав е доста различен. В Русия газ за осветление означава това, което е означавала и в БГ преди доста години, но не и сега - керосин, а не терпентин или други нефтени фракции. Оставям настрана въпроса какви добавки има. Да, Малахов може да казва, че еди кога си не са я пречиствали, но и не са и добавяли химикали като сега. Знаеш ли сега кой какво слага и то къде ли не - във всичко. Ако искаш сам да си пречистваш газ (керосин), има вариант, но определено не е това, което си посочил. Единствения вариант за керосин под формата на газ за осветление, който съм намерил досега е това: http://www.sigma-ood.com/produkti-bitova-himia/ - пише, че е керосин. Пробвано е да се пречиства, на практика се оказа, че няма от какво да се пречиства. Но тодикамп съдържа не само керосин - виж отново темата от самото й начало.
Дали терпентинът има лечебно действие, аз не мога да кажа. Вероятно има някакво, но точно какво и как да се прилага, не се наемам да отговоря.
Активен

alexbg

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 10
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #11 -: 20-12-2013, 00:02:36 »

Алекс, не можеш да очакваш тази т.нар. "газ за осветление" да има същите свойства като тодикамп. Най-малкото хим. състав е доста различен. В Русия газ за осветление означава това, което е означавала и в БГ преди доста години, но не и сега - керосин, а не терпентин или други нефтени фракции. Оставям настрана въпроса какви добавки има. Да, Малахов може да казва, че еди кога си не са я пречиствали, но и не са и добавяли химикали като сега. Знаеш ли сега кой какво слага и то къде ли не - във всичко. Ако искаш сам да си пречистваш газ (керосин), има вариант, но определено не е това, което си посочил. Единствения вариант за керосин под формата на газ за осветление, който съм намерил досега е това: http://www.sigma-ood.com/produkti-bitova-himia/ - пише, че е керосин. Пробвано е да се пречиства, на практика се оказа, че няма от какво да се пречиства. Но тодикамп съдържа не само керосин - виж отново темата от самото й начало.
Дали терпентинът има лечебно действие, аз не мога да кажа. Вероятно има някакво, но точно какво и как да се прилага, не се наемам да отговоря.

Благодаря за отговора. За жалост не можах да отворя линка, който си постнал. Относно тодикампа - продава ли се в България и ако да, къде?
Активен

shofilev

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 376
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #12 -: 20-12-2013, 23:37:54 »

Тодикамп се продава в България - повече подробности търси от бате Бино.

Не знам защо линкът не се отваря, пробвай да го копираш и поставиш в лентата на браузъра и ако пак не се отваря, просто напиши www.sigma-ood.com - така ще намериш сайта. Отиди на продукти, битова химия и търси надолу.
Активен

zinaida

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 200
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #13 -: 06-06-2014, 20:54:57 »

Здравейте как мога да закупя препарата? Пиша тук, защото има проблем и не мога да изпращам Лс..
Активен

zinaida

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 200
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #14 -: 07-06-2014, 15:44:46 »

Съжалявам че пиша тук, но не мога да изпратя Лс. Бате Бино писала съм на имейла Ви. Поздрави.
Активен

molly69

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #15 -: 20-06-2014, 10:19:23 »

И аз искам да си купя :)

feni

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #16 -: 27-07-2017, 12:47:30 »

Здравейте,  от по-малко от месец пия тодикамп. Няколко дни след тодикампа , за да видя как ще го понеса , започнах да пия асд-2. Опитвам се да се справя с тежка левостранна коксартроза и това ме подбуди да пробвам всичко възможно. Освен това от както се помня съм си с някакъв тежък колит , а после се прибави и гастрит. Навремето ме е лекувал народния лечител Петър Димков. Той все повтаряше в основата на проблема е възпалението на дебелото черво , а после идва и проблема с черния дроб. След преживян продължителен стрес със здравословни проблеми на майка ми и последвало нейната загуба загубих и съня си. Вече шеста година не мога да заспя , някакъв кратък и повърхностен сън и по цяла нощ будуване а през деня ходя като замаяна. Не помогнаха нито мелатонин , нито други хапчета нито билки . Откакто пия тодикампа забелязах , че аз вече имам същия онзи сън който имах преди случките. Събуждам се през нощта и след това веднага заспивам. Което за мен е като втори живот. Вече не ходя по улиците спейки. Преди много години пих един антибиотик и оттогава имам язви по езика ,а също и възпалени венци. Лекува ме зъболекарката ми , но ефект не се получи . Това което забелязвам е че тези язви вече започват да изчезват, а венците по-малко ги усещам да са надути. Относно колита и гастрита не е ясно какво става защото няма как да отчета промяната. От много години аз отбягвам месото , колбасите съвсем. Мляко и млечни произведения не употребявам с изключение някога кисело мляко и то разредено . Тестени и захарни изделия също не хапвам щото киселините от гастрита са ми сигурни . Навремето на 27 години бях и ме гледаха с някаква сонда вкарана през устата и ми казаха много груб релеф на стомаха от възрастта е. И ми казаха докторите така ще си остане , не може да се лекува. Много пъти съм си правила чернодробни изследвания - всичко било в норма. Ама то ще си покаже , че нещо не е в ред когато човек тръгне да умира, вече съм се убедила във възможностите на традиционната медицина по някои въпроси.  Също миналата година отидох при един прехвален доктор , да ми даде лечение за лявата тазобедрена става и той като видя снимката казва, о тя ставата заминала вече , нищо не става от нея. Мога да спася коляното , една инжекция е 500 лв , но ще ви я изпиша по здравна пътека. Я да видим ставата все пак в какво състояние . Размърда крака и казва да всичко е сраснало , ставата е неподвижна , след два месеца на операция. Отидох при шефката на физиотерапията и я питам , докторке нали ми казахте , че въпреки лошата рентгенова снимка на ставата имам всички движения, може ли пак да проверите. И тя провери да имаш всички движения , както всеки здрав човек. И така надеждата ми да бъда подкрепена в лечението на коксартрозата от лекар се изпари . Поех изцяло отговорността в свои ръце. Сега редовно мажа ставите с капки тодикамп. Подвижността е вече много добра а също и болката доста е отшумяла. Продължавам с пиенето на и на асд -2 и тодикамп мисля завинаги. Като минат поне три месеца от започване на лечението с двата продукта ще споделя отново мнение. Благодаря , на създателите на този форум . Много е необходим и дава надежда там където няма надежда за оправяне и лечение от традиционната медицина.
Активен

яна ив

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 6
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #17 -: 05-08-2017, 15:00:37 »

Здравейте, нова съм във форума, но съм на ти със суровоядството и здравословния живот отдавна. Това разбира се не значи, че нямам някой и друг здравословен проблем за дооправяне. Та се включвам и аз и започвам приема на Тодикамп. Ще пиша при първите резултати! Очарована съм от сайта и от всички прекрасни хора тук. Бъдете здрави!
Активен

Еra_D

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #18 -: 28-08-2017, 13:57:48 »

Бате Бино,
 
Как мога да поръчам Тодикамп?
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1100
 • Познай себе си.
Re:ТОДИКАМП - ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ!
« Отговор #19 -: 01-09-2017, 21:36:55 »

Оооо, Бино, браво, браво на теб!
Не съм срещал толкова обилно и всестрано осветляване на важен въпрос! Благодаря ти и пожелавам повече хора да се докоснат и си помогнат с прилагането на Тодикамп!   :Content_14: :Content_14:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.181 секунди с 22 запитвания.