Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Салата с див чесън  (Прочетена 6532 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
tania_si
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 47



« -: 03-06-2012, 13:42:14 »

Съжалявам, че не я публикувах по-рано, защото това е пролетна салата и дивият чесън вече го няма Sad
Доскоро имаше в кауфланд, възможно е още да има.
Но за сметка на това е страхотна - това ми е любимата салата:
- зелена салата
- див чесън - колкото повече - е по-вкусно
- глухарче листа и дръжки
- зелен чесън и лук
- прясна коприва
- зелена чушка  (много е важно)
- магданоз и копър, самардала (любимата ми подправка, но може и без нея)
- зехтин, лимонов сок, хималайска сол
- счукано ленено семе и сурови слънч.семки
 Става нещо върховно, ако добавите и дресинг от зехтин с кисело мляко (ядково или другото) и малко лимон...
Активен
tania_si
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 47



« Отговор #1 -: 03-06-2012, 18:53:38 »

....извинете ме пропуснах краставичка ама че съм
Активен
shofilev
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #2 -: 04-06-2012, 00:28:16 »

Див чесън има на Витоша.
Активен
somelier
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 106


Във Виното е Истината


« Отговор #3 -: 04-06-2012, 01:41:00 »

Див чесън има на Витоша.

Ти кажи къде има див зехтин и диви краставички и диви блондинки. 
Активен
titan
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2318


« Отговор #4 -: 05-06-2012, 03:26:54 »

Див зехтин - от Сирия , диви краставички - в някой запустял селски двор, а диви блондинки, само трябва да се разходиш в Студентски град привечер.
Активен
Valia789
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


« Отговор #5 -: 22-12-2012, 23:45:47 »

Съжалявам, че не я публикувах по-рано, защото това е пролетна салата и дивият чесън вече го няма Sad
Доскоро имаше в кауфланд, възможно е още да има.
Но за сметка на това е страхотна - това ми е любимата салата:
- зелена салата
- див чесън - колкото повече - е по-вкусно
- глухарче листа и дръжки
- зелен чесън и лук
- прясна коприва
- зелена чушка  (много е важно)
- магданоз и копър, самардала (любимата ми подправка, но може и без нея)
- зехтин, лимонов сок, хималайска сол
- счукано ленено семе и сурови слънч.семки
 Става нещо върховно, ако добавите и дресинг от зехтин с кисело мляко (ядково или другото) и малко лимон...

лухарче листа и дръжки?? не е ли отровно? прясна коприва? ами това жари, как се яде?
Активен
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #6 -: 23-12-2012, 10:35:30 »

Как да е отровно?? Супер-мега-гига-турбо полезно е ухилен
Активен

Psychonaut
Spinach
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 82



« Отговор #7 -: 16-02-2013, 19:51:32 »

Дивият чесън ( познат някъде като Мечи Лук ) го знам от малък,  ходили сме на места в централна Стара Планина да хапваме. Това диво разстение  е най вкусно края на март , когато листенцата са му мънички. Предпочитам да го хапвам направо в планината , като за целта си нося лимон, зехтин и сол. 2 часа и половина е средно прехода от местата от гр. Карлово.
Бих завел някаква групичка вегани до мястото , където бихме могли ( без да палим огньове и вдигаме шум ) да си хапнем див чесън. Изискванията към желаещите са 1. Да имат добри обувки 2. Горе - долу физически издръжливи
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: