Милдо
New
Неактивен
Публикации: 6
|
 |
« -: 19-07-2012, 15:28:52 » |
|
Здравейте ! Близо 2 години бях вегетарянец, а наскоро след някоя друга книжка,няколко материала и дълго време канене, най-накрая преминах изцяло към суровоядство. Въпроса, който ме вълнува е как един суровоядец яде картофи и ориз ?! Обужавам и двете, а в суров вариант не се сещам как да ги употребя  Благодаря предварително.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
muki_w
|
 |
« Отговор #1 -: 19-07-2012, 17:22:37 » |
|
A тези правописни отклонения за закачка ли са 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Милдо
New
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 20-07-2012, 03:18:36 » |
|
Благодаря за отговора..... 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Theodora
|
 |
« Отговор #3 -: 20-07-2012, 07:30:06 » |
|
Aз не ги ям. Не мисля, че са задължителни, при положение, че има къде къде по-полезни неща Мисля, че можеш да си правиш сурово оризово мляко, както ядково, но не съм пробвала 
|
|
|
Активен
|
Psychonaut
|
|
|
Милдо
New
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 20-07-2012, 11:35:53 » |
|
За оризовото и ядковите знам, даже си правя, работата е там че обужавам ориз... Даже май си реших проблема с него: кълнове от ориз. Остава въпроса с картофите... ако има някой да сподели и помогне ще съм благодарен 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Даниела
|
 |
« Отговор #5 -: 20-07-2012, 13:38:57 » |
|
Аз ги ям, винаги когато ми се прииска- печени, варени  , но аз никога не съм била на пълно суровоядство.  ...оризово мляко съм правила няколко пъти, но не ми е особено любимо  .......Всъщност сега се замислих- сигурно повече от два месеца не съм хапвала ориз, а картофи няколко пъти...така, че предпочитам да не се лишавам напълно от тези храни 
|
|
« Последна редакция: 20-07-2012, 13:43:15 от Даниела »
|
Активен
|
|
|
|
benni
Jr. Member

Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 20-07-2012, 18:11:29 » |
|
Аз си правя оризово мляко, но добавям канела и малко бядеми  Става приятно. Апропозито тия дни мисля да си направя, бях позабравила за това от миналото лято не съм правила 
|
|
|
Активен
|
вярвам в доброто
|
|
|
snooker2
New
Неактивен
Публикации: 8
|
 |
« Отговор #7 -: 05-11-2012, 22:34:55 » |
|
Здравейте ! Близо 2 години бях вегетарянец, а наскоро след някоя друга книжка,няколко материала и дълго време канене, най-накрая преминах изцяло към суровоядство. Въпроса, който ме вълнува е как един суровоядец яде картофи и ориз ?! Обужавам и двете, а в суров вариант не се сещам как да ги употребя  Благодаря предварително. вегетарианец, обожавам
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xITSOx
|
 |
« Отговор #8 -: 03-12-2012, 16:00:19 » |
|
Здравей Милдо  Картофите и ориза трудно би ги консумирал сурови. Всъщност ти може и да ги консумираш, но нито ще са ти вкусни, нито ще се приемат добре от организма, което е сигнал, че не спадат към оптималната храна за човешкия вид. Иначе да - кълновете от ориз са единия начин, другият е да го киснеш супер много време, докато омекне, но пак е твърд и неприятен. Ако искаш сурови картофи, най-добре си потърси сладки картофи. Те са едни оранжеви и може би ще стават и ще имат малко по добър вкус от белите картофи. Но каквото и да си говорим, тези храни трябва да се готвят иначе са шит. А за ориза, дори и сготвен пак е безвкусен и има нужда най-малкото от подправки за да стане ядлив  Поздрави и успех в СУРОВИЯ Живот 
|
|
|
Активен
|
Total Liberation
|
|
|
Theodora
|
 |
« Отговор #9 -: 03-12-2012, 17:48:01 » |
|
Само "ямс" могат да се ядат сурови. От другите дигаш температура, било то дори и червени. Някои така сме се измъквали от даскало... А ор ориза може да се прави оризово мляко, само не помня колко време се киснеше.
|
|
|
Активен
|
Psychonaut
|
|
|
Кюна
|
 |
« Отговор #10 -: 03-12-2012, 18:04:09 » |
|
Моите деца редовно си хапват сурови картофи не съм забелязала да вдигат Т от тях. :surpris_23:Може би е въпрос на количества, знам ли. Те изяждат не повече от един малък картоф... Не им ги правя специално, крадът си докато ги режа. Какво друго им е противопоказаното на картофите в суров вид освен това за вдигането на Т, което за мен лично е непотвърден мит.
|
|
|
Активен
|
“...можеш да промениш живота си буквално за секунди, като вземеш единственото решение никога да не се връщаш към начина, по който си живял, каквото и да ти струва това.” ~Робин Шарма~
|
|
|
hdeshev
Христо Дeшeв
Global Moderator
Hero Member

Неактивен
Един ученик на пътя...
|
 |
« Отговор #11 -: 04-12-2012, 01:23:24 » |
|
Имаше едни истории в книгите на Джек Лондон за ядене на сурови картофи като спасение от скорбута в Аляска. Това обаче беше като лекарство - настърган един картоф и изяден така. Само знам, че позеленелите картофи са отровни, заради повишената концентрация на соланина. Според уикипедия, може и да ни се размине: Някои изследвания твърдят, че 200 mg соланин би могъл да съставлява опасна доза. Такава доза би се получила от изяждането на 1 средноголям развален картоф или 4 до 9 добри картофа (над 1,4 кг) наведнъж.
|
|
|
Активен
|
Time waits for no slave! -- Napalm Death
|
|
|
Кюна
|
 |
« Отговор #12 -: 04-12-2012, 09:02:40 » |
|
Мдам, това за зелените картофи го знам. Но другото за соланина - не. Благодаря за споделката.
|
|
|
Активен
|
“...можеш да промениш живота си буквално за секунди, като вземеш единственото решение никога да не се връщаш към начина, по който си живял, каквото и да ти струва това.” ~Робин Шарма~
|
|
|
ivan ianev
|
 |
« Отговор #13 -: 04-12-2012, 09:17:03 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кюна
|
 |
« Отговор #14 -: 04-12-2012, 10:02:31 » |
|
Както изглежда, не ги ядат. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Theodora
|
 |
« Отговор #15 -: 04-12-2012, 11:03:33 » |
|
На мен не ми липсват изобщо...нито пък ориза или бобовите. От тях ям само леща и нахут на кълнове. 
|
|
|
Активен
|
Psychonaut
|
|
|
hdeshev
Христо Дeшeв
Global Moderator
Hero Member

Неактивен
Един ученик на пътя...
|
 |
« Отговор #16 -: 04-12-2012, 12:15:12 » |
|
|
|
|
Активен
|
Time waits for no slave! -- Napalm Death
|
|
|
Кюна
|
 |
« Отговор #17 -: 04-12-2012, 13:51:48 » |
|
За това мъчение и Инквизицията ще ти завиди.  Аз направо се чудя на децата ми какво толкова им харесват тия сурови картофи. 
|
|
« Последна редакция: 04-12-2012, 13:53:22 от Кюна »
|
Активен
|
|
|
|
|
Theodora
|
 |
« Отговор #19 -: 04-12-2012, 23:01:10 » |
|
Аз пък обичам тученица и спирулина  Но цвекло и бамя с картофите би ме отказало от храна дълго време...
|
|
|
Активен
|
Psychonaut
|
|
|
|