ivan ianev
|
 |
« -: 30-12-2012, 11:57:27 » |
|
Бях решил да включа спирулината като добавка към менюто, но засега ще се въздържа. Някъде от дълбините на паметта ми изплува този филм: „Истината за моретата” /SEA THE TRUTH/ http://www.youtube.com/watch?v=fknY-Rkj76wДа не се заблуждаваме - сладководните водоеми също не са чисти като сълза. Относно токсините в храната от животински произход нямам съмнения. Мисълта ми е за спирулината и другите видове ядивни водорасли. Имате ли идея от къде ги набавят търговците? Във ферми ли ги отглеждат и по каква технология? Чисти ли са в свободно плавщо състояние? Доколко може да се вярва на опаковката? Нека който се е интересувал да сподели информация. Освен това въобще не съм убеден, че цената отговаря на приписвания ефект и това ме е спирало да пробвам до ден днешен. P.S. Прочетох всичко по темата в сайта / http://www.zemianazaem.com/archives/199 /. Интересува ме по-нова информация и мнения.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
taurus
|
 |
« Отговор #1 -: 21-04-2014, 10:39:54 » |
|
Консумирате ли спирулина (хлорела)? Откъде си набавяте?
|
|
« Последна редакция: 21-04-2014, 11:34:20 от taurus »
|
Активен
|
|
|
|
съншине :3
|
 |
« Отговор #2 -: 21-04-2014, 14:00:12 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
iskrena
|
 |
« Отговор #3 -: 21-04-2014, 20:13:35 » |
|
от склада на "зелен био". хлорелата е в пъти по - негнусна от спирулината 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Yuls
Young
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 06-05-2014, 11:14:53 » |
|
Спирулина: http://goo.gl/eruxHV и Хлорела: http://goo.gl/CrsU0P, като напоследък наблягам предимно на хлорелата. Пия я с вода, сутрин на гладно.
|
|
|
Активен
|
Keep it Simple
|
|
|
Newly
|
 |
« Отговор #5 -: 20-11-2014, 10:02:40 » |
|
Изпила съм десетки опаковки спирулина. Майка ми я продава и редовно ме снабдява, но не усещам някакво влияние върху организма. Пиех я, защото прочетох в един чужд сайт, че подхранва растежа на косата. А аз упорито търся "тайната" за засилване растежа на косата, от години. По- късно прочетох, че създава и добра микрофлора в коремчето. Но толкова. Не знам дали е ефикасна или не!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ouroborus
Jr. Member

Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 04-02-2015, 11:25:27 » |
|
|
|
|
Активен
|
Щастие е, когато мъдрите мисли, думите и делата ти са в единство и хармония. Затова е важно не само какви са делата ни, но и какво мислим и говорим...
|
|
|
Newly
|
 |
« Отговор #7 -: 06-02-2015, 13:46:23 » |
|
Супер, хареса ми това сравнение. Започвам да наблягам на магданозчето. И без друго го обичам. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ribkata
|
 |
« Отговор #8 -: 06-02-2015, 13:59:47 » |
|
А аз упорито търся "тайната" за засилване растежа на косата, от години. По- късно прочетох, че създава и добра микрофлора в коремчето. Но толкова. Не знам дали е ефикасна или не!
ако искаш пробвай и тази аудио медитация по Росоловски http://www.advanced-mind-institute.org/articles/stimuljacija-rosta-volos.html той работи с вибрационни честоти ако имаш проблем с руския обади се да преведем 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Newly
|
 |
« Отговор #9 -: 08-02-2015, 12:08:59 » |
|
Много благодаря, рибке. ИзпЪлни ми едно желание.  Ще я слушам непремнно вкъщи, че тук не работи нищо, да му се не види. Но ще имам нужда от помощ за превода.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
aria
New
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 18-02-2015, 12:53:54 » |
|
Здравейте, аз консумирам спирулина с доказан органик произход - в случая си взимам от САЩ. Мисля, че в такъв случай е ОК.
|
|
|
Активен
|
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!
|
|
|
Milenka
New
Неактивен
Публикации: 3
|
 |
« Отговор #11 -: 01-10-2015, 19:57:45 » |
|
Не съм взимала спирулина, но мненията които чувам май ме отказват от тях. А какво мислите за водорасли афа? Дали са по-добър вариант от спирулина
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Newly
|
 |
« Отговор #14 -: 18-11-2015, 17:26:55 » |
|
Започнах да прекалявам с магданоза и установих, че ми става зле от него. Правех си смути с по 1 връзка и след това имах винаги коремни болки или неразположение. Може би всичко е до количеството, Затова сега ще пробвам със спирулина или афа или хлорела на прах.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
aichryson
Jr. Member

Неактивен
Публикации: 71
|
 |
« Отговор #15 -: 18-11-2015, 18:01:44 » |
|
Все пак магданозът в големи количества, може да е и вреден.
Не бива да се прекалява. Страничните ефекти от вътрешния прием на магданоз, могат да доведат до – главоболие, виене на свят, загуба на равновесие, конвулсии и увреждане на бъбреците. Може да се приема до 60 грама на ден за една седмица, следва почивка една седмица.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Shangrila
|
 |
« Отговор #16 -: 18-11-2015, 21:44:54 » |
|
Хлорелата е по-добра от спирулината, а магданоза по-добър от двете - мое мнение. Не може да се сравнява връзка пресен магданоз, копър или трева със прах от водорасли от еди кое си море или езерце. Не е хубаво да се прекалява с магданоза - истина е, но всичко прясно изцедено и зелено е полезно. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Newly
|
 |
« Отговор #17 -: 19-11-2015, 17:53:59 » |
|
С посленото твърдение на съм съгласна, Shangrila. Аз също смятах така, но някак никога зеленото не ми е пасвало като цвят, нито като храна, нито като цвят за дрехи дори. Опитвам се да наблягам на зелените храни, но не мисля, че е препоръчително за всеки. Особено в по - големи дози. Както стана ясно и аз съм прекалявала с магданоза и затова след това направо спрях с него.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Shangrila
|
 |
« Отговор #18 -: 19-11-2015, 19:51:28 » |
|
Newly, всичко с времето си. Повечето неща в ударни дози имат отрицателен ефект. Иначе, всяка храна влияе различно.. на всеки човек. Случвало се е храни които са имали изключително позитивно действие при мен след време да са пагубни, а има и такива които всички ги благославят, обаче аз не мога да понасям. Моят приятелски съвет към теб е, вслушвай се повече в тялото си и си прави списъци как ти влияят храните.
Що се отнася до цветовете, аз също не съм фен на зеленото в чистият му вариант, но обожавам тюркоазеният на морето и всичките нюанси на гората и тревите.. особено през пролетта.
Поздрави!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
бате Бино
Заместник админ
Hero Member

Неактивен
дипломиран рекреативен специалист
|
 |
« Отговор #19 -: 19-11-2015, 19:59:08 » |
|
Зелените и аз с голяма мъка ги ям , направо насила Има обаче един интересен вариант за набавяне на важните нутриенти, които се съдържат в тях. Та такива като нас може да се изхитрят Съществува хранителна добавка "хлорофил". Много полезна !! Извлича се от различни растения. Най-добре е да е извлечена от целина. ( А не от водорасли например) Целината е най-благодатната храна за нормализиране филтрационната способност на бъбреците! Разтоварващ режим + яко хлорофил от целина смъква кръвно налягане! (Малцина знаят, но в 95% от случаите на високо кръвно, причината е в бъбреците "Затлачат" ли се, повишаването на кръвното е жизнено важно за тях, за да могат да си вършат филтриращата работа. А Медицината го "лекува", смъква с хапчета  , без да я е еня, какво ще се случи после с бъбреците  Всъщност, много е наясно даже - ще възникнат нови състояния, за които ще се продадат още лекарства..  )
|
|
|
Активен
|
Болницата беше прочута със своите готвачи. 
|
|
|
|