Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Система за пречистване на вода EdelWasser  (Прочетена 17245 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Dee
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 8


« -: 24-01-2013, 00:23:07 »

Дали някой е запознат или ползва тази система на Цептер!? Как мислите, дали наред с това, което трябва да се премахне от водата, не се премахва и онова, което трябва да съдържа тя!?
Активен
Люба
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 157« Отговор #1 -: 24-01-2013, 10:47:26 »

Ако не се лъжа тази беше на принципа обратна осмоза...пила съм вода пречистена с техен уред,но не помня точно кой вид-по-различна е разбира се,и ми показаха това което се отделя-също вода,но с всичко което не преминава мембраната-все едно си гребнал от блатото.
Какво според теб е добре да остава във водата?Вярно бабите ни не са пили "пречистена"вода,но те и други неща не са правили
Активен
Dee
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 8


« Отговор #2 -: 24-01-2013, 12:43:49 »

Ами знам, че водата съдържа важни микроелементи и минерали. Четох някъде мнение, че си ги набавяме от другите храни, но ... Чувала съм, че дестилираната вода не е ок за пиене (съществуват и изследвания разни, но информацията ми не е достатъчна), а след пречистването, тя май си е дестилирана. Накрая се обогатява със сребро, минава през сребърен филтър. Може би е вариант да си я обогатяваме с камъни!? Та в този дух са ми казусите!
Сега пълним вода от извори и мъкнем бидоните, тази система би ни спестила доста усилия!
Активен
Люба
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 157« Отговор #3 -: 24-01-2013, 22:19:36 »

Да за дестилираната вода съм съгласна с теб-не е добре да пиеш само такава.При обратната осмоза обаче просто се премахва мръсотията-водата преминава през филтър толкова фин че да пропусне само молекули с големина колкото водните.Това не е химически чиста(дестилирана) вода.нещо такова.

Aqueena го прави това с осмозата.
Активен
Zloqd
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1363


« Отговор #4 -: 24-01-2013, 23:18:44 »

Понятието "важен минерал" е доста относително. Пример за това са съединенията на флуора, които присъстват в пастата за зъби, но доколко помагат...
Освен това нито има начин да се знае какъв е минералният състав на чешмяната вода докато не я занесем на изследвания нито можем да сме сигурни, че полезните минерали са повече от вредните съставки като хлора.
Ако на човек му липсва определен минерал най-лесният начин е да проучи кое растение го натрупва и да си го набавя с храната. Функцията на водата е да бъде разтворител и колкото по-малко примеси има толкова по-добре я изпълнява.
Активен

Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка
shofilev
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #5 -: 25-01-2013, 00:32:12 »

Вариантът да се пречиства чешмяна вода за пиене по принцип в по-лош, отколкото да се налива чиста изворна вода - независимо от методът на очистване. Пречистването трябва да се използва само ако наистина няма друг вариант. Чистата изворна вода в повече случаи е от планината и това има своите предимства. Водата от градския водопровод е натоварена не само с физически и химически замърсявания - да не забравяме енерго-информационната страна на въпроса. намигам (за справка - Масару Емото)

Сетих една алтернатива вместо пречистването - замразяване и след това внимателно размразяване. Дори тук някъде във форума имаше описание как точно да се размрази, за да се премахнат замърсителите.
« Последна редакция: 25-01-2013, 00:35:01 от shofilev » Активен
Dee
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 8


« Отговор #6 -: 25-01-2013, 11:11:14 »

Чиста изворна - да, но къде е чистата изворна вода - високо в планината, там където е чисто. Там обаче водата е напрактика дестилирана, защото се събира от топенето на снеговете. Като пием такава вода, тя си извлича от тялото минералите и микроелементи, които по принцип си съдържа. Нещо като обработваните храни.
В Средновековието се наблюдава висок процент идиотизъм при високопланинските народи. Твърди се, че това е в резултат на водата, която пият. Доста притеснително, особено ако нямаш повече информация Smiley
 
Активен
Zloqd
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1363


« Отговор #7 -: 25-01-2013, 22:33:39 »

А защо този висок процент на идиотизъм е наблюдаван само през средновековието?
Предполагам, че и днес си пият чиста вода. Сигурно вече използват по-качествена посуда. Една от антарктическите експедиции загинала заради "калаената чума" - всичките им лъжици и вилици станали на сив прах и нямало как да се хранят т.е. по онова време доста хора са използвали посуда от токсични метали.
И днес си живеят йоги (и не само йоги) високо в хималаите, но те рядко боледуват от нещо въпреки, че едва ли някой им доставя минерална вода.
Аз самият от доста години пия само замразявана вода и повечето седиментни минерали отиват на дъното (остават само тези, които се дисоциират електролитно) , но очевидно все още пиша смислени неща. Е понякога си пийвам и домашно винце, ама чак пък толкова минерали да има в това вино.
Активен

Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка
Люба
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 157« Отговор #8 -: 27-01-2013, 11:26:44 »

Е понякога си пийвам и домашно винце, ама чак пък толкова минерали да има в това вино.
Grin

Опитвали ли сте вода от изворче в пещера?Просто сърце

Но всеки път да си наливаш вода от извори...ако не ти е проблем разстоянието и времето което отделяш.За това от скоро и аз проучвам пречистването на вода в домашни условия
Активен
Dee
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 8


« Отговор #9 -: 04-02-2013, 20:27:14 »

Ето алтернативна, която заслужава внимание
http://pavirani.com/index.php/cleanWater/
Активен
dara
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« Отговор #10 -: 11-02-2013, 15:13:39 »

Здравейте, доколкото знам водата Савина на българския пазар е добита по този метод. Водата за мен има миризма въпреки че е пречистена. В Малта понеже нямат вода в изобилие използват този метод с морската вода но само за битови нужди. Най- добра си остава изворната или минералната.   
Активен
apirel
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #11 -: 12-02-2013, 09:45:45 »

Здравейте, доколкото знам, много от трапезните води се получават, като обикновена сондажна вода се пречиства с големи мембрани за обратна осмоза. Миризмата, която усещаш, според мене може да е следствие на недостатъчна честа подмяна на филтрите.
Имам такава система, при това не от скъпите на мултилевъл компании. Моята ми излезе 400 лева. Водата няма никаква миризма, но филтрите ги сменям малко по-често от препоръчваното. През 5 месеца, вместо през 6.

Чиста, изворна вода - къде да я намерим? Водата е добър разтворител. Помните ли пясъците от Сахара, донесени с дъжда чак до България.  Високо в планината също вали. Пренасянето и съхраняването на изворната  вода в пластмасови бутилки също е съмнително.

Водата от градския водопровод е натоварена не само с физически и химически замърсявания - да не забравяме енерго-информационната страна на въпроса. намигам (за справка - Масару Емото)
Отворите в мембраната за обратна осмоза са толкова малки, че водата минава през нея буквално молекула по молекула. Водата помни, като образува клъстъри. При преминаването през мембраната тези клъстъри би трябвало да бъдат разкъсани и водата да образува нови. Според мене записаната информация ще бъде  от дома, където се пречиства водата.

Изчетох доста преди да реша да монтирам системата. Внимателно анализирах "за" и "против". За мене стана ясно, че този коктейл от "химия", който тече от чешмата не бива да се пие. Не бива и да се готви с него.
За вода пречистена с обратна осмоза се смята, че е изцяло деминерализирана. Новите системи имат включен минерализатор от натурални доломитни скали. 
Активен
apirel
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #12 -: 14-01-2014, 07:05:52 »

Още една статия за водата пречистена с обратна осмоза. Изглежда логично, но може да е само с цел реклама на системите за обратна осмоза. Вие какво мислите? Полезни ли са минералите във водата?
Активен
Vik
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 63


« Отговор #13 -: 15-01-2014, 08:56:18 »

Скоро ми попадна информация за скок в ръста на диабет в Емирствата, където основен източник на вода им е именно добитата морска вода през обратна осмоза
и се търси взаимовръзката ....
Активен
Zloqd
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1363


« Отговор #14 -: 15-01-2014, 21:51:52 »

От няколко години в Дубай се продава един много хубав шоколад от камилско мляко. КАзвам хубав, защото изглежда много добре на снимка, а и само хубави неща можеш да прочетеш за него. Аз не съм опитвал, но знам, че камислкото мляко е солено. Има една подробност, която се споменава тук-там, но малко хора и обръщат внимание - камилското мляко съдържа инсулин, а всеки хормон внесен от вън в организма прави жлезите с вътрешна секреция по мързеливи.
Активен

Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка
AdiSmile
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 90


« Отговор #15 -: 16-01-2014, 09:10:04 »

Малко спам ....
Zloqd, от Дубай наистина съм купувала страхотен шоколад, който би могъл да се сравни със спомените ми от деството  ам-ам, а цената му беше направо смешна - около 1лв. Изобщо там ми направи впечатление, че повечето неща са по-качествени и по-евтини от Бг  ама че съм
ViK, водата за пиене в емирствата се купува и тя е внесена /напр. от Индия/, а тази за битови нужди е пречистена морска. Обаче това за увеличения ръст на диабета по-скоро ми се струва, че се отнася за работещото, а не местното население, тъй като разликата е огромна! А и това едва ли се дължи само на водата, имайки в предвид как и по колко работят ....
« Последна редакция: 16-01-2014, 09:28:25 от AdiSmile » Активен
zinaida
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 200« Отговор #16 -: 20-12-2014, 19:16:34 »

Още малко спам -и аз си бях купила камилски шоколад от Дубай, но изобщо не ми хареса, имаше вкус на марципан. Ако знаех , всичко това, което последните месеца прочетох тук из форума, никога нямаше да си го купя....
А относно системите за обратна осмоза -може ли да споделите , впечатления от фирми , марки ... че съм в процес на търсене.
 благодаря
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: