Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ББД ~ път към Новия свят  (Прочетена 5303 пъти)

Eternal bliss

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 88
ББД ~ път към Новия свят
« -: 03-04-2013, 20:14:12 »

Добра вечер и една добра идея http://bbd.bg/

Поставям тази тема с вярата, че можем да променим положението в нашата държава (и отвъд нейните предели) към по- светло.. освободено от страх и недоволство

*бях написала нещо, което се изтри, но будните същества, които организират и движат проекта са написали достъчно по темата в сайта, затова ако имате желание погледнете.
Активен
..and what they are doing with this visible language that they create is they are making gifts..

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3981
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:ББД ~ път към Новия свят
« Отговор #1 -: 04-04-2013, 09:51:20 »

Eternal bliss, намерението е благородно, но за съжаление  - неизпълнимо! Обречено да бъде "мъртвородено". Както и всичко останало, което ще бъде предложено от разни утописти, без значение че се водят "експерти"... Аз продължавам да се чудя на тези хора, зовящи се "експерти" и "учени". Те или не разбират в какъв свят живеят, или мислят "на парче"  или целенасочено ни лъжат  губейки ни времето, преследвайки собствени интереси...
Вече  е време и децата да го разберат - тази държава  не е суверенна! Има едно животно наречено - "европейски съюз"  :) Със свои правила и закони..КОИТО СА НАД НАЦИОНАЛНИТЕ !  И никакви закони и наредби , НИЩО не може и няма да бъде  прието и одобрено , без  "благословията " отгоре!!

Малко са хората , които се осмеляват да го декларират на висок глас. Ето един, дето се мъчат да го направят смешен:
  От 2005 г. повтарям, че България е вкарана в схема на колониално управление, без да има правото и възможността за свой суверенитет в икономиката и социалната област, и всеки един отрасъл. Това е пагубна схема, въведена от 1991г. с управлението на Луканов, който първи ни вкара в тази схема по т.нар. план „Ран-Ът”. Този план предвиждаше върху българите да се приложи геноцид. Всичко, което носи печалба и в икономиката ни да бъде разбито, унищожено, приватизирано за жълти стотинки и продадено за скрап. Да нямаме високи технологии, да нямаме развита икономика, да не бъдем равнопоставена европейска държава. Защо да е така? Защото има една световна върхушка, която се прави на господар на света, тя предизвиква кризите, тя управлява федералния резерв на САЩ – световната печатница на пари без покритие и тя решава кои трябва да бъдат колониални, ограбвани и кои да бъдат в лоното на златния милиард, тези, които да живеят добър стандарт. За България беше предвидено да бъде в държавите с нисък стандарт и мизерстваща държава.
http://www.vestnikataka.bg/2013/01/%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B0%D0%B5%D1%86-%E2%80%9E%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5/

Ето още един, белгийският евродепутат LAURENT LOUIS. (Ако имате 13 мин. , няма да съжалявате.. :)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vj6wZjM9_X4

А който смята ,че Европейският парламент е някаква абстракция, моля да се осведоми  :)  :
Важно е и за обща култура - как народната воля елегантно ( и подло) се подменя ..

Лисабонският Договор. - това което не можа да бъде прието като ЕВРОПЕЙСКА КОНСТИТУЦИЯ и беше отхвърлено от французи и холандци, което не можа да влезе през вратата, сега с Лисабонския Договор влиза през прозореца..
(евр протоколи са по-силни от конституциите на държавите, от техните парламенти..)
От 250 г. с борбитe  за демокрация се постигна това - хората да избират техни представители , които после да правят законите. Докато сега ( с Лисабонския Договор) тези които правят законите НЕ СЕ ИЗБИРАТ! Избраните представители не могат да правят законите ( Евр . Парламент се избира)
Интересно е как всичко се случи ПОСТЕПЕННО. В началото , преди да бъде създаден  ЕС , бяха създадени европейски институции, към които хората се отнасят с безразличие и невежество .. Какво е Европейската Комисия?  „ Ами някакви хора там в Брюксел” И какво правят?  „Ама каква значение има , ние си имаме депутати, парламент.. „  ТЕЗИ ИНСТИТУЦИЙКИ ,СЪЗДАДЕНИ ТОГАВА ДНЕС СЕ СДОБИВАТ С НЕВЕРОЯТНА ВЛАСТ!  ДА ПИШАТ ЗАКОНИТЕ И ДА ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯТА! ( Сега ЕВР. КОМИСИЯ и ЕВР. СЪВЕТ  имат законоддателни функции. Комисията ги пише , съветът ги гласува. В последните години е обсъдил само 15% от законите , иначе си ги подпечатва , защото вярва на КОМИСИЯТА ) )
Европейският парламент не може да прави закони. Нито да ги предлага , нито да ги гласува. Той не може да се изказва за 21 сектора на европейската политика. Затова  с Лисабноския Договор Евр. Парламент не ПЕЧЕЛИ власт , той ГУБИ власт! Тези 21 сектора са основни . Дава му се влияния върху някои сектори , които са несъществени обаче. Той не решава самостоятелно, а със СЪВЕТА на Евр. Съюз. ( който не се избира! ) . Евр. Парламент  трябва  да полага огромни усилия  за да отхвърли някакъв закон на ЕК. ( 55% от държавите и 100% от депутатите трябва  да го гласуват)
 Ако някой  написан Европейски  Закон не пасва на отделната държава се отива на принципа - „По-компетентният решава”. Естествено , ЕС е по-компетентния и той решава ..
ЕК не се избира , просто бюрократи се назначават от министър-председателите. ЕК има 3000 подкомисии!  Европейският президент ( президент на Съвета на ЕС) ще придобива огромна власт. Той ще  подписва международните договори. Той ще представлява  (напр. България)  страните в преговорите с големите ( САЩ, РУСИЯ и т.н и )  и ТОЙ ще се договаря с тях, а не самите страни.
Освен това Президентът  на ЕС и  съвета на ЕС ще могат да обявяват война без  разрешение на ООН. (Както САЩ)  Ако бъде обявена война , отделната страна член на ЕС може и да се откаже , но е задължена „ДА СЪДЕЙСТВА”.

В СОЦИАЛЕН ПЛАН - всичко, против което се опънаха французи и холандци при гласуването на ЕВР. КОНСТИТУЦИЯ е съвсем същото , вкарано в Лисабонския  Договор.
Принципът „СВОБОДНА КОНКУРЕНЦИЯ без намеса”  , който е приет в ЕС означава -
-дива приватизация ( това което народът е построил със своите данъци поколения наред, се раздава за жълти стотинки)
- работните места стават несигурни чрез „гъвкави договори” .
- орязване на социалните разходи повсеместно - здравеопазване, образование..
-забранени са стачките , ако те пречат на свободното движение на услугите! ( капан)
Ако шофьорите на автобуси решат да стачкуват - не могат, защото пречат на услугата - транспорт на хора..  и ги арестуват. :)
-всичко, постигнато от синдикатите до сега би могло да се отхвърли , защото пречи на „свобдната конкуренция без намеса”
- при криза досега Държавата можеше да създаде нови работни места ( в държ. Фирми)  Това е сериозен икономически лост при икономическа криза. Сега ТОВА Е ЗАБРАНЕНО! . Не може.
Защо? Защото всички икономически сили , седящи зад европейските закони заявяват - това пречи на „ свободна конкуренция без намеса!”  Държавата не може да направи почти нищо за гражданите си , защото това пречи на тази „свободна конкуренция” ..
-Държавата не може да прави много срещу безработицата , ако инфлацията е по-важна за ЕЦБ. Тогава ЕЦБ казва - не можеш!
- не може да се прехвърля капитал от  по-богатия Север към по-бедния Юг.. за това не е казано нищо.
Няма правила , които да задължат националните правителства  да намират пари за нуждите на гражданите си , ако такива възникнат..
Европейският съд е по-силен от всеки касационен съд, Конституционен съд. От всеки един върховен съд на коя да е държава.
-Шведски журналист разкрива огромен скандал „евростат”. В Швеция той има право да не разкрие своите източници. Обаче съгласно ЕС той такова право няма. Журналистът не е разкрил източниците си и е арестуван. Така шведският закон е игнориран от Европейският  Съд!
 
http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=1514

« Последна редакция: 04-04-2013, 10:03:31 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.

titan

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2318
Re:ББД ~ път към Новия свят
« Отговор #2 -: 04-04-2013, 10:10:52 »

Жалко ,че я срази толкова бързо и попари надеждите и за нов живот. Всъщност новият хубав живот е възможен само с излизането от ЕС , обявяването и наказването на националните предатели ( това е проливане на доста кръв - редно е да се знае , вече видях някакви списъци в интернет, ще се окаже че са повече от 20 000 души) . Възстановяване на истинската история на България, установяване на  морални ценности в обществото, крути мерки срещу лъжите в медиите и моментален затвор за всеки, който си позволява да лъже , манипулира в ефир. Възстановяване на училищата и добрите педагози. Смазване на фармафията, наказване на виновните за причинените щети на пациентите и възстановяване на натуропатията .Управлението на държавата не е по-сложно от управлението на голяма фирма. Още повече , че има много заинтересовани да работят качествено.  Всичките тези политически проститутки, които ви лъжат от панелите за промиване на мозъци също трябва да бъдат наказани. Моментални наказания при доказана престъпна дейност за всеки, вкл и монополите-крадци. Когато тези неща се изпълнят хората в държавата ще заживеят доста по-добре. Това е , просто като бял ден и много сложно за изпълнение поради глупостта на останалите в България хора, голяма част от които не са българи , а помияри.
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3981
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:ББД ~ път към Новия свят
« Отговор #3 -: 04-04-2013, 10:37:51 »

titan, целта ми не е била да "сразявам" някого , ни най-малко. Всички подобни идеи ( от сорта на цитираната от Eternal bliss )  са прекрасни и трябва да ги има! , но без да се знае какво е нужно за да се реализират - си остават утопия! Толкова много хора с добри  и честни сърца искат (искаМЕ :) ) положението да се подобри. Мечтаем, мислим позитивно, точно както ни учат от разни клипчета и книжки..  НО се оказва , че не е достатъчно..
Ако искаме  да променяме - първо трябва да гласуваме против ЗАВИСИМОСТИТЕ ,които ни държат за гърлото.  Преди беше СССР , сега е ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.. 
За съжаление , захватът около гърлото става все по-здрав и ако ще се прави нещо ,  в един момент ще бъде късно..
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.

emo75

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 222
  • Разходка из Езерната градина
Re:ББД ~ път към Новия свят
« Отговор #4 -: 04-04-2013, 10:47:44 »

Хубаво за чистене са тези 20 хиляди, но засега не виждам кой ще ги прочисти. Това, че улицата ще "прочисти" си  е чиста утопия. Никоя революция не е "порочистила" нищо, а само още повече е забатачвала положението: в смисъл, на мястото на старите авторитети, експлоататори и т.н - идват нови, още по-жестоки и безскрупулни. Така е било и във Франция след 1789-та и в Русия след февруари 1917-та. Всъщност разрушителната енергия на улицата винаги обслужва чужди на улицата интереси в крайна сметка.
Българските военни са толкова ококшкарени и пост-съветизирани, че нямат нито топки, нито възможности за подобно начинание, като това на Пиночет в Чили. Освен това, този, който ще го направи, трябва да е доста интелигентен и умерен, освен решителен - такъв засега на хоризонта не се задава, български Уго Чавес, едва ли. Да не говорим, че нямаме венецуелските залежи на нефт.  
Има някаква надежда около предреченото от Слава Севрюкова..НО само на пророчества да се надяваме, не  е работа.

Бате Бино, и аз на моите хора им казвам този път да пуснат бюлетина за Сидеров, но не ме слушат - прекалено компрометиран е в очите на мнозинството, за да има шанс да управлява. Нищо, че казаното от него сега звучи най-смислено, въпреки осмиването на което е подложен в продължение на години.
Активен

Тихия

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 741
 • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:ББД ~ път към Новия свят
« Отговор #5 -: 04-04-2013, 11:18:55 »

 Няма нито  колективна духовност, нито колективно спасение. Тъй ми се чини.
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

shofilev

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 376
Re:ББД ~ път към Новия свят
« Отговор #6 -: 04-04-2013, 20:59:34 »

Определено вече има белези за началото на края!
Активен

analizator

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 94
Re:ББД ~ път към Новия свят
« Отговор #7 -: 05-04-2013, 03:34:52 »

ББД ми изглейда нещо  подобно на финансова пирамида като тези в началото на  демокрацията в България ???
Активен
Първият признак на състаряването е да мислиш повече за миналото отколкото за бъдещето! Децата мислят за бъдещето!
"Анализатор"

rima

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 512
Re:ББД ~ път към Новия свят
« Отговор #8 -: 05-04-2013, 10:10:05 »

Наи-големите пирамиди са нашите социална, здравна и пенсионна системи! ББД би трябвало да се явява алтернатива.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.119 секунди с 28 запитвания.