Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Сухо гладуване  (Прочетена 281728 пъти)

Delcho

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 11
Re:Сухо гладуване
« Отговор #500 -: 04-06-2018, 21:10:10 »

Здравейте, приятели! Исках да го пусна тук, но сбърках нещо и излезе нова тема, за което съжалявам! Надявам се началника да я изтрие. Правил съм водно и сухо гладуване, многократно, доволен съм от всички гладувания досега. Участвах в англоезичен форум за гладуването, където беше разискван въпросът за сухото гладуване! Във форума списваше и доктор Крюгер, който обслужва една клиника за гладолечение в Южна Африка в продължение на 30тина години, същият е автор на няколко книги за гладолечение и детоксификация на организма. Според д-р Крюгер, сухото гладуване може да бъде опасно за начинаещи, тъй като начинаещите все още са пълни с токсини, а сухото гладуване освобождава около 3 пъти повече токсини от водното и тези освободени токсини могат да отровят черния дроб или бъбреците, ако те не са в отлично здраве. Процесите в организма докторът обясни разбираемо, но компетентно - аз не мога да повторя всичко така убедително, но в резюме то е следното: при водното гладуване, за да набави храна за поддържане на живота, организмът разгражда предимно наситени мазнини(не само, но най-вече). Като резултат от това разграждане има захари, които са храната и остава един свободен атом водород. При гладуване организмът разгражда точно толкова от телесните запаси, колкото е нужно за осигуряване на храната. Какво става, ако не пием вода? Ами организмът си я произвежда по съшия начин, по който си набавя храна - разгражда ДОПЪЛНИТЕЛНО КОЛИЧЕСТВО от телесните запаси(около три пъти повече в сравнение с водното гладуване). Както вече споменах, при разграждането на наситените мазнини остава свободен атом водород, който се свързва с вдишвания и циркулиращ в кръвта кислород и образува чиста вода! Така организмът набавя водата, която му е нужна. Поради това, че разградените телесни запаси са 3 пъти повече отколкото при водното гладуване, освободените токсини също са три пъти повече и ако отделителната система(дроб, бъбреци, изпотяване) не е в ред, то може да се натрупат и да стане опасно. Верно е, че организмът набавя калций от костите, но това той прави и при водното гладуване и го прави точно толкова, колкото му е необходимо! Необходимостта от калции при сухото гладуване не е по-голяма, отколкото при водното(калцият не участва в производството на вода H2О в организма). Освен това, в повечето от нас(особено по-възрастните) по костите(особено по ставите) имаме отложен излишен калций под формата на шипове(мнозина ги имаме без да го знаем). Това е излишният калций, който организмът не е смогнал да изхвърли от тялото преди да му сложим нова храна и той го е оставил "на депо(до поискване) по костите(обикновено на ставите). При гладуване(водно или сухо) организмът разгражда шиповете, преди да пипне костите. Та в резуме...сухо гладуване само за напреднали "в занаята"...
Активен

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Сухо гладуване
« Отговор #501 -: 05-06-2018, 12:59:27 »

Да,
и аз мисля,че сухото гладувяне е по - трудно и по - опасно.За 24 часа не е проблем, но за по - дълго време е, особено когато човек не е тъй да се каже трениран.
Поздрави !
Активен

Delcho

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 11
Re:Сухо гладуване
« Отговор #502 -: 05-06-2018, 17:16:44 »

Извинете, грешка... не знам как мога да го изтрия...
« Последна редакция: 05-06-2018, 17:18:35 от Delcho »
Активен

tekion

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1
Re:Сухо гладуване
« Отговор #503 -: 02-01-2019, 21:44:31 »

Здравейте, да споделя и моя опит със сухото гладуване: След изкаран бронхит и продължаваща две седмици кашлица направих два дни сух глад плюс пет дни захранване и дробовете ми са като нови. Както пише Филонов в "Лечение на организма със собствени сили" на втория ден възпалителните процеси спират. Като бонус лекото шкембенце си замина: от 77 за седмица станах 69 килограма, и сега постепенно ги качвам. Мисля през седмица да правя един ден сухо плюс един ден водно гладуване за тонус. Благодаря Ви, четенето на форума много ми помогна!
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1102
 • Познай себе си.
Re:Сухо гладуване
« Отговор #504 -: 06-01-2019, 18:13:09 »

"...при разграждането на наситените мазнини остава свободен атом водород, който се свързва с вдишвания и циркулиращ в кръвта кислород и образува чиста вода! Така организмът набавя водата, която му е нужна.... Верно е, че организмът набавя калций от костите, но това той прави и при водното гладуване и го прави точно толкова, колкото му е необходимо! Необходимостта от калции при сухото гладуване не е по-голяма, отколкото при водното(калцият не участва в производството на вода H2О в организма). Освен това, в повечето от нас(особено по-възрастните) по костите(особено по ставите) имаме отложен излишен калций под формата на шипове(мнозина ги имаме без да го знаем). Това е излишният калций, който организмът не е смогнал да изхвърли от тялото преди да му сложим нова храна и той го е оставил "на депо(до поискване) по костите(обикновено на ставите). При гладуване(водно или сухо) организмът разгражда шиповете, преди да пипне костите.

Делчо, имам няколко напомняния, може и да не отговаряш, абе, всичко може:
1. Какво се случва с кислорода, когато НЕ е необходимо част от него да се ползва за производството на вода? Това, нашето тяло, да не е кофа с кислород? Да си вземаме за разни нужди...? Кислородът в кръвта се използва за носене от червените кръвни телца до всяка клетка, за да живее тя нормално... Недостигът на О2 (кислород) е силно нежелателно, вредно - за продължително време.
2. От какво се определя "необходимостта от калций" в телата ни? (Тук говоря само  за аварийната необходимост от калций при сухо въздържане от храна.) Тегленето на калций от костите (вкл. първо шипове, израстъци, дискови хернии...) се случва САМО като спасително средство за намаляване на киселинността! Като аварийно-спаситело средство. И усиленото му потребление се дължи на прекалено голямата киселинност на тялото. А тя е ...силно пагубна и нанася множество вреди...От никъде не следва, че потребността от калций е еднаква при "сухо" и "мокро" възд. от храна. И НЕ е вярно.
Може и да не разпростираме обсъждането твърде, но отдавна е известно, че при възд. от храна без вода, капилярите почват да се ...повреждат, меко казано, след третия ден.
Като цяло, продължавам да вярвам, че вредите от т. нар. сухо възд. от храна, са мнооого повече от ползите. И за начинаещи, и за напреднали. Всеки обаче сам си  отговаря за себе си, сам си прави здраве или - друго...
Но, приемане на желаното за действително НИКОГА не го превръща в такова.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Delcho

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 11
Re:Сухо гладуване
« Отговор #505 -: 15-02-2019, 06:59:03 »

Здравей, Vov, радвам се, че може да си поговорим! Това, което съм написал за сухото гладуване, го направих единствено от желание да бъда полезен и го знам от обмяна на мнения и информация с доктор Крюгер, познат на света като The Fast Doctor. Освен лекар по озбразование, той е и специалист по гладолечение - има собствена клиника за гладолечение, член е и на научен колектив по гладолечение - учени от цял свят се събират на симпозиум веднаж годишно в Париж за една седмица, четат лекции и обменят информация за новости в методите на гладолечението. Та... там той е лектор и уважаван учен! Всичко това го пиша, за да стане ясно защо му вярвам на приказките. Сега за твоите въпроси - сигурен съм, че има отговор и на твоите въпроси, аз обаче, не мога да го дам, защото не съм аз доктора и моите знания се базират на личната ми практика и на неговите(и не само) обяснения. Мога да ти пусна линк към сайта на д-р Крюгер и към форума, който от няколко години не се поддържа, но въпросите, отговорите и мненията, които са разменяни и са мнного ценна информация за гладолечението, са си там и могат да се проследят.Ето линковете:  http://www.the-fast-doctor.com/
и    http://www.fastingconnection.com/
Желая ти здраве, гладни успехи и до нови срещи...
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1102
 • Познай себе си.
Re:Сухо гладуване
« Отговор #506 -: 15-02-2019, 12:33:56 »

Браво Делчо, благодаря ти.
По заглавията на темите очаквам този доктор да е отличен източник.
А, вече се регистрирах.  :)
« Последна редакция: 15-02-2019, 12:37:08 от Vov »
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.12 секунди с 24 запитвания.