Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: причини за образуването на камъни  (Прочетена 20858 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
асен
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 34


« -: 29-05-2013, 23:26:48 »

От доста време ме мъчи един въпрос а именно:

Какви са причините за образуването на камъните в жлъчката или в черния дроб - по принцип би следвало да е строго индивидуално за всеки и може би следва да се изследва видът на камъните - в нас или извън нас

Идеята ми е не да вадим камъните, а да не допускаме образуването им и да елиминираме причинителя за образуването им, доколкото е възможно

И друго как се диагностицира дали имаме камъни в чернодробните каналчета ?

Когато ядете забранени храни не се движите след хранене или ядете бързо имате ли неприятни усещания в ч дроб/жлъчка - аз по принцип експериментирам и със забранени за да видя как реагира ч дроб и жлъчката включително кафе пил месо и млечни
По принцип солените храни и много сладките не ми влияят добре както и когато не  се движа след хранене
Активен
Kalia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 274« Отговор #1 -: 30-05-2013, 09:37:54 »

Това е интересен въпрос и макар, че не е много по темата, аз пък бих попитала каква е причината за образуването на камъни в бъбреците?
Активен
analizator
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 94


« Отговор #2 -: 31-05-2013, 02:00:52 »

Подложено на анализ голям процент на образуването на бъбречни или жлъчни камъни е на ензимно ниво. Липсата или недостатъчното количество на ензими е причината за образуването на тези камъни. Анализирано още по далеч причината е в дефект на гените които отговарят за тези ензими Smiley
Активен

Първият признак на състаряването е да мислиш повече за миналото отколкото за бъдещето! Децата мислят за бъдещето!
"Анализатор"
асен
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 34


« Отговор #3 -: 31-05-2013, 09:50:09 »

Каква е логиката тогава ? - липсата на ензим се компенсира от организма чрез натрупването му в органа или самия организъм изобщо не произвежда достатъчно количество от определен ензим.

1лУстановена ли е връзката структура/в-во от което е изграден камъка и наличието/липсата на същия ензим в организма?

2 Изследвани ли са всички видове камъни и съответно веществата от които се образуват
3 Всеки човек образува предимно камъни от един вид - т.е всеки може да разбере какъв ензим липсва / е недостатъчен и да мисли за начини за осигуряването му

Т.е да разбирам, че ако е генетично заложено спазването на диета няма да спре образуването на камъни
и ще трябва да се чистим постоянно.
Активен
rima
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 512


« Отговор #4 -: 31-05-2013, 12:21:56 »

Панкреасът произвежда различни ензими при употребата на белтъчини и на въглехидрати. Не е дефект, че не може едновременно да ги произвежда. Това по-скоро е дефект в хранителната култура, когато не се знае  ухилен
Камъните се появяват по причина на натрупване на соли. Солите не е задължително да идват от солта, те се получават и при подкиселяване на алкални утайки в организма. Болотов така премахва утайките, след което разтваря солите с алкални чайове, за да премахне на свой ред и тях.
Ензимите и солите са факторите!
« Последна редакция: 31-05-2013, 12:24:46 от rima » Активен
analizator
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 94


« Отговор #5 -: 01-06-2013, 02:21:48 »

Здравей Асен според моият анализ както вече споменах голям процент от образуването на камъните са на ензимно ниво. Не всички ензими са открити. Но основната причина е в гените. Диетата и суровоиядството помагат защото при чист организъм дори и с по малко ензими организма ще се пребори с образуването на камъните. пеперуди пеперуди
Активен

Първият признак на състаряването е да мислиш повече за миналото отколкото за бъдещето! Децата мислят за бъдещето!
"Анализатор"
grow
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 519« Отговор #6 -: 18-06-2013, 15:05:33 »

  Чернодробните камъни се образуват в жлъчката,където жлъчната течност която се е задържала  кристализира.Черния дроб произвежда по около 700мл на ден жлъчен сок а жлъчката съхранява едва около 7% от цялото количество на произведения жлъчен сок.
  Същността на чернодробните камъни е мазнинна а на бъбречните калциева. В бъбреците са като че по сложни процесите,ако нещо по тялото въобще е просто,реабсорбции,елиминации,Na-K-ATР фатази и т.н.
Черния дроб разгражда еритроцитите (хемоглобина) до аминокиселини и билирубин(зелено-жълт на цвят) част от жлъчния сок(мазнина-с високо съдържание на холестерол),метаболитен продукт от разграждането на червените кръвни клетки.
  Когато нещо с дроба не е наред ако причината е запушен канал от някой камък,билирубина в кръвните резултати би следвало да се покачи,както и появата на жълто оцветяване по кожата и склерите на очите,но усещането за запушване е първо.
Активен

If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..
malade
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 124


« Отговор #7 -: 18-03-2014, 02:56:02 »

Много добре написано, ако е вярно всичко това, значи сме на прав път с пречистванията. Може ли да дадеш линк с нещо повече по въпроса .
Активен
grow
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 519« Отговор #8 -: 02-07-2014, 10:16:04 »

Хората които се занимават с тази материя професионално твърдят че това е вярно, иначе е под формата на преразказ по спомен от различни източници като не е украсено или преувеличено.
Разлика само трябва да се прави между чернодробните и жлъчните камъни,последните само стоят за дълго в твърдо състояние и правят истинските запушвания. Половината от източниците са с отрицателно отношение към чернодробното чистене - според тях не работи, щот "прави сапун", други твърдят че им е спасило живота Smiley
« Последна редакция: 02-07-2014, 10:20:22 от grow » Активен

If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..
papur72
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 66


« Отговор #9 -: 23-02-2017, 22:38:51 »

Камъни в чернодробните канали и жлъчката се образуват в резултат на нарушение функцията на черния дроб и оттам състава на жлъчката. Причината може да бъде омазняване на черния дроб. Намалено количество на фосфолипиди в жличката, които разтварят холестерола и предотвратяват утаяването му.
 В тази посока може да се приема лецитин с цел подобряване състава на жлъчката и регенерация на чернодробните клетки. Лецитина може да замени препарати като Есенциал Форте.
http://www.zdrave.ws/56805/%D0%BB%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BD/
Съставките холин и инозитол в лецитина ще изгорят мазнините в черния дроб
 Стрити на прах семена от Бял трин съдържащи Силимарин могат да заменят Карзил.
http://www.zdravedae.com/from-nature/milk-thistle-treat-liver-and-biliary-diseases.aquasource
 Корени от репей, глухарче, Куркума
 Друга причина е застоя в отичане на жличката - в тази посока могат да се използват съставки с горчив вкус които да стимулират отока на жлъчката и имат жлъчогонно действие - артишок, Корени от репей, глухарче горчица
http://www.demirbozan.com/359/prechistih-cherniya-si-drob-s-bilkata-demir-bozan/
http://www.bgbilka.com/3385/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1/
https://chitanka.info/text/2338/21
Камъните в жлъчката могът да предизвиката възпаление на панкреаса. Недостатъчно отделяне на храносмилателни ензими и нарушение в храносмилането.
Жлъчката има дезинфекциращо действие - убива вредните бактерии в червата. При недостатъчно отделяне на жлъчката (застой) се нарушава храносмилането, което води до развитие на патогенна флора в червата - дисбактериоза - в тази посока може да се използват Стелкор и Ветон след което пробиотици като Bio-Kult. Токсините отделени от вредните бактерии в червата чрез порталната вена попадат в черния дроб и допълнително го натоварват. Което води до нарушение в работата му , образуване на камъни и така кръгът се затваря.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: