Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Овес  (Прочетена 5267 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
vodoley
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


« -: 23-09-2013, 10:13:21 »

Здравейте,

моля за информация как си приготвяте овеса?
Аз лично ударих на камък с това чудо. Започнах с технологията за покълване,
но се появиха два проблема.:
     1. малкият проблем-  покълването е изключително неравномерно;
     2. големият проблем-  не може да се консумира заради люспите;
        Опитах се И да смеля покълналото семе и с пасатор и с шейкър но
        положението с люспите стана още по-неприятно. ама че съм

Много се рових във форума  помощ, но не намерих полезно за мен инфо.
Искам да уточня, че не се интересувам от овесени ядки а само от ОВЕС-а
 слънце
Активен
vodoley
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


« Отговор #1 -: 24-09-2013, 20:41:02 »

Хм, тоз овес...... след конете, май само аз се опитвам да си го хапвам амии... знам ли

Трябва да си преосмисля хранителните навици. намигам
Активен
catalina
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 188



« Отговор #2 -: 24-09-2013, 20:49:55 »

Не само. В шкафа ми е. Смятах да го накисна за през нощта и да го сваря с една бучка сурово масло прибавена накрая докато е топьл.

Не писах нищо, защото още не сьм го пробвала и сьответно не мога да изкажа опит, а само намерения  Smiley Плюс това вероятно те интересува консумация в сурово сьстояние, а аз смятам да го варя.
Активен

Не разбирам твърде много ли знам или недостатъчно...
Катрин
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1


« Отговор #3 -: 05-05-2015, 15:29:46 »

Здравей vodoley ,темата е стара ,но  искам да ти предложа една рецепта  с  овес,която яз лично  много харесвам.Приготвям го на десерт.Накисвам го за 24 часа .Смилам го  с пасатора като добавям съвсем малко вода колкото да го пасирам да стане хомогенна смес. Слагам още рошково брашно и мед на вкус също и  малко мазнина.Примерно може да ползваш кокосово масло.И го съхранявам в хладилника има голяма трайност.
По принцип овеса не е твърд ,да не би да си взела някакъв стар  жилав овес.Лично аз си вземам на био свят и съм доволна .Това е от мен ,дано ти хареса! ^- Smiley
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: