Много добре си направила, че си започнала с плодов режим, а не с „лечебно гладуване" - в този форум веднага ще те преправят с най-добри намерения разбира се, че под лечебно гладуване се разбира само когато приемаш вода или нищо не приемаш (т.нар. сухо гладуване). Всичко останало е някакъв вид режим, разтоварване, детоксикация на организма. Но защо казвам, че е добре, че си започнала с по-лекия вариант. Защото при дългогодишно затлачване е по-подходящо човек да я кара по-агаля агаля, постепенно да навлиза в самооздравяването си. Защото ако започнеш директно на вода и организмът ти започне наведнъж да изхвърля токсините и не се чувстваш добре, работоспособна и прочие, няма и да поискаш втори път да плодуваш. Е, разбира се, човек може и директен старт да направи с водно гладуване, ако подготви добре съзнанието си, но от твоя пост долавям, че си леки изплашена. Няма нищо страшно!
Не се притеснявай, плодовият режим с чайчета минава леко по принцип. Аз съм го правила 2 пъти мисля, но за мен чистото гладуване на вода е много по-силно и се опитвам да прилагам него. Но майка ми неведнъж през годините е правила плодовия режим на Лидия Ковачева и винаги летеше, докато го правеше. Тя поне го правеше сезонно - примерно пролетта на череши, лятото на диня и така.
Според мен изкарай като за начало примерно 2 седмици на плодове и чай, ябълките са най-добрият плод, но зависи от теб дали ще включиш и други плодове. После много внимавай как ще продължиш да се храниш обаче. Увеличи дозата суровоядство в режима си, изхвърли рафинираните боклуци и хляба от магазина от менюто си. Въобще детоксикацията на организма е и вид детоксикация на ума, работи и на ниво съзнание, защото изкушенията са в ума, а не в тялото.
Успех и поздрави!