Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемСуровоядствоРецептиТема: Уред за кисело мляко
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Уред за кисело мляко  (Прочетена 8489 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Mia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 215



« -: 11-04-2014, 07:23:10 »

Здравейте, купих си уред за кисело мляко и пробвах да направя с него ядково мляко от бадеми...но нищо не се получи... Ъъъ?
 тъжен... чак ще ревна

Моля за помощ и съвети!  fluretaa
Активен
crocus
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #1 -: 11-04-2014, 15:38:54 »

Присъединявам се към питането. Правих два опита с различни закваски, слагам го вечер, на сутринта след средно 8-12 ч, намирам двете фази течни и разслоени. Използвах различни ядки двата пъти - бадеми и кашу. За съжаление не се получава. Използвам инструкторите от сайта на Джинджър Кукиис по тази рецепта http://thegingercookies.blogspot.com/2013/04/blog-post_9.html . Единствено не добавям соевия йогурт. Без него няма ли шанс да бъде получена гъстата кремообразна консистенция ?
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3870


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #2 -: 11-04-2014, 17:21:45 »

А защо е нужен всъщност уредът? Ние си правим и без него  свиркам си
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
crocus
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #3 -: 11-04-2014, 17:32:09 »

Уреда поддържа порстоянна температура 42-43 градуса. Не че няма да стане и бурканите да се повият в одеало или да се вкарат на предварително загрята до 45-50  градуса и изключена фурна с отворена врата. Бабите на село нали така го правят.
Нещо това ядково мляко не ще да става и масово хората се разочароват  амии... знам ли
Използвам закваска Бoлгари и Генесис закупени от Зоя. В какво съотношение ядки:вода приготвяте течната фаза? 1 към 3 я приготвям аз. Да не би да е по-рядко от нужното?
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3870


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #4 -: 11-04-2014, 18:08:19 »

Аа, вие за кисело ядково мляко питате.. Smiley  А каква е идеята тогава ядковото мляко да е "кисело"?  При кравето мляко има смисъл, защото се насища с бактерии , но по-важното е , че казеина и млечната захар биват преработени от тях и стават мааалко по-лесно усвояеми, в сравнение с обикновеното "прясно". Но тук целта е да получим допълнителна полезна  "кисела" флора и от ядковото мляко ли ?   
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Mia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 215



« Отговор #5 -: 11-04-2014, 20:24:47 »

Аа, вие за кисело ядково мляко питате.. Smiley  А каква е идеята тогава ядковото мляко да е "кисело"?  При кравето мляко има смисъл, защото се насища с бактерии , но по-важното е , че казеина и млечната захар биват преработени от тях и стават мааалко по-лесно усвояеми, в сравнение с обикновеното "прясно". Но тук целта е да получим допълнителна полезна  "кисела" флора и от ядковото мляко ли ?   
Целта е да се получи кисело мляко от ядки с полезна пробиотична закваска. слънце
Активен
Mia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 215



« Отговор #6 -: 11-04-2014, 20:28:33 »

Уреда поддържа порстоянна температура 42-43 градуса. Не че няма да стане и бурканите да се повият в одеало или да се вкарат на предварително загрята до 45-50  градуса и изключена фурна с отворена врата. Бабите на село нали така го правят.
Нещо това ядково мляко не ще да става и масово хората се разочароват  амии... знам ли
Използвам закваска Бoлгари и Генесис закупени от Зоя. В какво съотношение ядки:вода приготвяте течната фаза? 1 към 3 я приготвям аз. Да не би да е по-рядко от нужното?
Уредът е ей такъв:
http://technika.bg/product/8959/ured-za-kiselo-mlyako-ariete-85-yogurella.html

Има степени, но не не мога да разбера на коя степен какво мляко може да се прави.

А вашето ядково мляко става ли гъсто като киселото?
Активен
crocus
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #7 -: 17-04-2014, 16:39:06 »

Не, Aumi, гъстотата се утаява най-отгоре, а водата остава отдолу. В една статия прочетох, че това било млякото. Съвета е да минеш и обереш с лъжицата кремообразния пласт.  ухилен Преди два дни попаднах на по-читава рецепта, но нямам ядки у дома и не е изпробвана. Съвета е да се добавят 8-10 г захар докато се блендират ядките с водата. Причината да не се сгъстява млякото според автора била в липсата на храна за бактериите и липсата на ферментация. Затова добавят захар. Ще пробвам тези дни.
« Последна редакция: 17-04-2014, 16:40:37 от crocus » Активен
Mia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 215



« Отговор #8 -: 17-04-2014, 18:18:26 »

Не, Aumi, гъстотата се утаява най-отгоре, а водата остава отдолу. В една статия прочетох, че това било млякото. Съвета е да минеш и обереш с лъжицата кремообразния пласт.  ухилен Преди два дни попаднах на по-читава рецепта, но нямам ядки у дома и не е изпробвана. Съвета е да се добавят 8-10 г захар докато се блендират ядките с водата. Причината да не се сгъстява млякото според автора била в липсата на храна за бактериите и липсата на ферментация. Затова добавят захар. Ще пробвам тези дни.

А аз да ви се похваля, успях да си направя кисело мляко от соя.
 Grin   ангелска целувка

Ето и рецептата:

1 ч.ч. соя се накисва за една нощ. На сутринта се изплаква и се поставя в блендера като се добавят около 4 ч.ч. вода.
Пуска се на макс. скорост за няколко минути. Прецежда се и се поставя в тенджера на котлона за няколко минути като се бърка непрекъснато. Добавят се щипка захар и щипка хималайска сол.
Дърпа се от котлона да изстине до около 45-46 градуса или пробвате с малкия пръст   love_007. През това време вземате едно саше пробиотична закваска "Болгари" и я разбърквате добре в малко от полученото мляко.
Сипвате я в млякото и разбърквате добре. После го изсипвате в бурканчета и ги поставяте за пет-шест часа в уреда.

Следващия път ще пробвам с мляко от бадеми.  fluretaa
« Последна редакция: 17-04-2014, 18:20:45 от Aumi » Активен
granorana
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3


« Отговор #9 -: 04-06-2014, 09:28:24 »

Това ми изглежда много интересно, мисля да го опитам Smiley
Активен

feliks
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 121


« Отговор #10 -: 05-06-2014, 17:03:32 »

Аа, вие за кисело ядково мляко питате.. Smiley  А каква е идеята тогава ядковото мляко да е "кисело"?  При кравето мляко има смисъл, защото се насища с бактерии , но по-важното е , че казеина и млечната захар биват преработени от тях и стават мааалко по-лесно усвояеми, в сравнение с обикновеното "прясно". Но тук целта е да получим допълнителна полезна  "кисела" флора и от ядковото мляко ли ?    

Извинявам се, но кравешкото мляко трябва да е най-най-последният избор, ако ще е животинско млякото/млечния продукт.

Казеина в кравето мляко - A1 бета казеин е въпросния пакостник. Независимо дали е с най-българските бацили, опасността остава. Включително и като сирене било то зряло или презряло-образно казано.

По-добре козе или овче мляко да се подквася.
« Последна редакция: 05-06-2014, 17:05:06 от feliks » Активен
bioagro
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10



WWW
« Отговор #11 -: 26-08-2014, 20:41:51 »

Извинявам се, но кравешкото мляко трябва да е най-най-последният избор, ако ще е животинско млякото/млечния продукт.

Не мога да разбера дилемата амии... знам ли
Ако държите да няма животинско(краве) мляко просто си купете първото което ви попадне от някои магазин с етикет "краве кисело мляко". 100% ГАРАНЦИЯ - НЯМА НИТО КАПКА  ама че съм търкалям се от смях

За сирене пип "млечен деликатес" е долу горе същото, ама да не се отклонявам от темета
Активен

Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемСуровоядствоРецептиТема: Уред за кисело мляко
Отиди на: