beelee
|
 |
« -: 17-11-2009, 12:51:48 » |
|
Хумористично погледнато, но не много далеч от истината, за съжаление:
В началото Бог сътвори небето и земята. Земята бе покрита с броколи, карфиол и спанак, и плодове най-различни: червени, жълти, оранжеви и всякакви, и животът на Адам и Ева бе здрав и дълъг.
И сътвори Сатаната сладоледа „Делта” и кашкавала. И попита Сатаната Адам: „Искаш ли да си хапнеш?” И Адам му отговори: „Да!” И добави Ева: „И аз искам! Два сладоледа!” И наддадоха Адам и Ева всеки по 3 килограма.
И сътвори Бог киселото мляко, за да съхрани Ева фигурата си такава, каквато я харесва Адам. И сътвори Сатаната бялото брашно, маята и захарта, и ги смеси. И Ева мина от размер 42 на 50.
И каза Бог: „Яж с апетит тази зелена салата от моята райска градина!” И каза Сатаната: „И добави дресинг с майонеза и синьо сирене, хапвай чеснови питки и пий Coca-Cola.” И след вечерята Адам и Ева отпуснаха коланите.
И каза Бог: „Давам ви свежи зеленчуци за здраво сърце и зехтин студено пресован.” И сложи Сатаната на масата капама, печено прасе и панирано пиле. И подскочи холестерина на Адам и Ева до небесата.
И сътвори Бог картофи, запечени без масло, с повишено съдържание на калий и други полезни ингредиенти. И обели Сатаната картофи, наряза ги на тънки резенчета, изпържи ги в маслена баня, посоли ги щедро и ги нарече „чипс”. И качи още килограми Адам, а Ева получи целулит.
И сътвори Бог маратонките и ги даде на децата си, за да стопят излишните килограми. И даде Сатаната на Адам и Ева кабелна телевизия с дистанционно, за да не се напрягат като превключват програмите. И Адам и Ева се смееха и плачеха срещу светещият екран, и си обуха анцузи с ластик на корема.
И даде Бог на Адам и Ева постното месо, диетичните продукти, и кълновете, за да не приемат много калории. И сътвори Сатаната McDonald's, и бургери Big Mac. И попита Сатаната Адам: „ Искаш ли и пържени картофи, и бира?” „Да ! – отговори Адам – Голяма порция! И няколко бири!” И получиха Адам и Ева инфаркт!
И въздъхна Бог, и създаде байпаса. И усмихна се Сатаната, и създаде здравната каса.
|
|
« Последна редакция: 17-11-2009, 13:09:34 от beelee »
|
Активен
|
Не всички са на мястото си в този форум...
|
|
|
benato
|
 |
« Отговор #1 -: 17-11-2009, 13:17:58 » |
|
|
|
|
Активен
|
 GO GREEN "Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".
|
|
|
Angie
|
 |
« Отговор #2 -: 17-11-2009, 13:44:39 » |
|
 Даа, последното наистина е гвоздея на програмата!  ))
|
|
|
Активен
|
|
|
|
еsti
Young
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 17-11-2009, 14:15:51 » |
|
А кои измисли всичко това? 
|
|
|
Активен
|
Най трудната победа, е победата над себе си!
|
|
|
Mariya
|
 |
« Отговор #4 -: 17-11-2009, 15:38:06 » |
|
|
|
|
Активен
|
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!
|
|
|
Petko
|
 |
« Отговор #5 -: 17-11-2009, 16:49:59 » |
|
хахаххахахахх...браво на автора, който и да е той 
|
|
|
Активен
|
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди
“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
|
|
|
beelee
|
 |
« Отговор #6 -: 17-11-2009, 17:16:06 » |
|
Не съм аз, прати ми го един колега на мейла 
|
|
|
Активен
|
Не всички са на мястото си в този форум...
|
|
|
vasilena
|
 |
« Отговор #7 -: 17-11-2009, 17:33:44 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Вери
|
 |
« Отговор #8 -: 17-11-2009, 17:53:23 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
axim
|
 |
« Отговор #9 -: 02-12-2009, 11:26:26 » |
|
Мда...може да създадем ново религозно учение....даже вече почти си представям преработеният вариянт на библията......Алелуя брата и сестри.... 
|
|
|
Активен
|
ИСТИНАТА ОСВОБОЖДАВА
Човекът е ангел с едно крило. Ако хората не се прегърнат, няма да полетят…”
Диоген
|
|
|
бате Бино
Заместник админ
Hero Member

Неактивен
дипломиран рекреативен специалист
|
 |
« Отговор #10 -: 02-12-2009, 15:00:03 » |
|
Е това е добър хумор. От мен 6+ по шестобалната.
|
|
|
Активен
|
Болницата беше прочута със своите готвачи. 
|
|
|
zinaida
|
 |
« Отговор #11 -: 11-11-2014, 21:24:40 » |
|
Много добро  Засмях се.... на тъжната реалност.... 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vov
|
 |
« Отговор #12 -: 12-11-2014, 09:59:44 » |
|
"Не знам" защо, но това четиво не съм го срещал в нито една ТВ, радио или друг източник за осведомяване и възпитаване на българите... Остава - всеки сам да стигне до въпросите и отговорите. За съжаление, обикновено това става след вече нанесени големи щети... или никога.
Изобщо, вярвам, че всеки народ си ражда и отглежда умниците, които разбират повече, виждат повече, мислят по-качествено, откриват и решават проблеми на обществото... И дълг на тези умници (още наричани интелектуалци, елит, понякога дори -управници) е да обучават, възпитават, подтикват, направляват, дори принуждават и пр. своя народ, за да го издигат в неговото усъвършенстване, нали? За да става това, е неизбежно необходимо общата енергия от действията на този добър елит, да е поне равна на общата енергия от действията на другите...
|
|
|
Активен
|
Искам да променя света - започвам от себе си.
|
|
|
Newly
|
 |
« Отговор #13 -: 30-12-2014, 16:35:11 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
titan
|
 |
« Отговор #14 -: 17-01-2015, 13:55:45 » |
|
Задавали ли сте си въпросът : Защо има глупави хора ?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|