Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на DeNiro  (Прочетена 62780 пъти)

emo75

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 222
  • Разходка из Езерната градина
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #180 -: 03-06-2015, 06:26:39 »

на запад са  останали много малко истински неща, според мен.
затова и толкова хора там са депресирани, дрогирани, впияндурчени и се самоубиват.
тук са стигнали само до намусването :)


Чак до такива крайни изводи не бих стигнал, защото, ако там са зле по тази скала на оценка, какво да кажем за матюшка Русия с нейните милиони алкохолици, несретници и блядове  ;) Просто исках да илюстрирам факта, че едно уредено и "очовечено" общество не е предпоставка само по себе си за екзистенциален мир на отделната личност със себе си, ако самата личност не е намерила някакви твърди духовни опорни точки, на които да стъпи. А това няма нищо общо със заплатите и стандарта на живот, с които ние постоянно  оправдаваме душевните си несгоди.
Активен

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #181 -: 03-06-2015, 08:47:51 »

Прав си Емо и аз не се залъгвам, че живота на Запад е гаранция за постигането на щастие. Още повече, че щастието е вътре в нас и конкретно, най-вече зависи от чистотата в тялото. Тоест щастието е вътре в нас и не зависи от заобикалящата ни среда.
Това, което се опитвах да кажа беше, че очаквах да видя повече ведрина по лицата на хората, а срещах само тежки и мрачни погледи. С времето забелязах, че атмосферата, наситена с подобни погледи влияе и на моето настроение. В Англия, много често ми се случва, както си ходя, съвсем спонтанно да срещна поглед на случаен минувач, да се усмихнем и кимнем с глава и поздравим, без никакво значение от пол, възраст и т.н. Като, че ли си казвате взаимно"колко е хубав живота". В България не ми се случи нито веднъж подобна невербална комуникация. За да се усмихна на някой, бате Бино, първо трябва да усетя ведрината и в него, както и неговото желание да ми отвърне с усмивка. То е като магнетизъм, който действа на инстинктивно ниво. Не може да ходиш просто по улиците и да се усмихваш като хахо. Е, в България не усетих подобни ведрина и магнетизъм нито веднъж, като, че ли хората с които се разминавах, бяха имунизирани срещу подобна комуникация. Иначе, бате Бино, моят поглед винаги е ведър, излъчващ и търсещ позитивизъм.
За фалша между служители и клиенти на Запад не съм съгласен. Някъде е фалш, някъде си личи, че е от сърце, но това няма  никакво значение, защото по-важното е, че ще получа добро обслужване. Както казва Емо, фалша в официално-деловите отношения е относително понятие. Доста често ми се случва, вчера последно, служителка се извини на около десетина човека за дългата опашка на която им се налага да чакат. Колко често сте ставали свидетели на подобно извинение в България. Аз видях само едно пуфтене и гримаси от рода на "точно на мен ли се падна тази опашка". Видях как държавни служители се отнесоха с видимо пренебрежение и обидно отношение към група роми. Просто искам да вметна, че за подобно дискриминационно отношение в Англия се носи и наказателна отговорност.
Влизам в магазин за обувки, а детето ми започва да си играе с някакви пластмасови обувалки, които буквално няма как да счупи човек, дори и да се опита. Забелязах, че една от продавачките гледа изнервено детето ми, но не реагирах, защото на практика дъщеря ми не правеше нищо лошо, просто леко барабанеше с обувалките по някакво канапе. В Англия така е научена, да се държи свободно, разбира се, без да прави нищо невъзпитано. Тя е дете, тепърва опознава света и е любопитна към всичко, което я заобикаля. В един момент въпросната продавачка се навежда и със злоба издърпва въпросните обувалки от ръцете и, без никакво обяснение. Дъщеря ми гледаше, като в небрано лозе, защото не разбираше какво се случва. В първият момент не реагирах на действието на продавачката и просто насочих вниманието на дъщеря ми в друга посока, но на излизане от магазина изведнъж ми кипна, обърнах се и вдигнах огромен скандал на въпросната продавачка. За пръв път правя подобно нещо през живота си, просто не ми издържаха нервите на варварското отношение, което срещах накъдето и да се обърнех. Може би не издържах на факта, че варварщината този път беше насочена директно към едно беззащитно създание, каквото беше дъщеря ми в случая.
 Предполагах, че темата е кауза пердута още преди да я публикувам. Просто се надявах да обсъдим заедно проблема и да открием смислен отговор, защо всъщност е така, но вероятно няма да се случи. Дори забелязвам, че е по-вероятно отричане на съществуването на проблема.
« Последна редакция: 03-06-2015, 09:28:53 от DeNiro »
Активен

grow

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 519
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #182 -: 03-06-2015, 10:43:58 »

  Не съм сигурен че заплатите нямат общо с настроенията и отношението на хората- служители, неслужители. Липсата на $ прави хората угрижени, трудно е да освободиш душата като портмонето е празно, как да се усмихваш, още повече пък зад гише- "приел присъдата си доброволно".
  Има го и момента че на хората им е скука, на мен ми се е случвало в държавно учреждение гледайки егнто ми да ме питат: '2ри януари- е успяваш ли на тая дата да намериш някой да празнуваш'  tooth, хората скучаят това е истината  :)

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

donna

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 132
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #183 -: 03-06-2015, 14:20:17 »

DeNiro, ние всички сме свързани по между си и си влияем един на друг с нашето настроение и мисли. Но ако ти, който казваш че си ведър човек и нямаш в момента може би проблемите на другите, се намръщиш също като тях, защото не отговаряли на доброто ти настроение и нямало магнетизъм, тогава кой ще повдигне духа и настроението на тези, които имат нужда? Нали и ти си се ободрявал, когато някой ти се усмихне на улицата в Англия? Понякога и от нас се изискват жертви и борба в себе си да направим нещо добро.

Аз не отричам това, което ти си забелязал в България. И с мен са се държали служители лошо. Но аз не мога да направя нищо, мога само с поведението си да им покажа, че не са прави. А за скандал - не знам, знам само, че нашата задача е да не увеличаваме злото в света, а отговарянето на злото със зло прави точно това. Тук вече се иска вътрешна борба. Но не те осъждам, аз също греша.

Ние всички сме болни духовно, DeNiro, там е проблема. Българите в едно, западняците - в друго. И ако, когато ни заболи нещо, бързаме да отидем на лекар, то когато боледува душата - не ходим на лекар. Скоро цитирах тук руския богослов А. Осипов - ще го кажа по-простичко - "Всичко, което ни се случва в момента, е в пряка връзка с нашето духовно състояние". В живота има духовни закони, които не учим в училище, но си действат. Нарушавайки тези закони, преминавайки границата им, след това биваме наказвани - започват да ни се случват неприятности в живота, идват болести... И понеже ние упорито не обръщаме внимание, не ходим на лекар/изповед/ и не се борим със себе си, те упорито продължават да ни се случват. Нарушавайки тези закони, ние вече даваме власт на злото в себе си и то се проявява чрез нашите желания и действия!! Затова всички сме толкова лоши. Който не е със своя Създател, той попада в ръцете на Неговия враг, средно положение няма, такива са законите в живота. За мен това е отговора на въпроса ти.

Във форума има и богослови, може би би било добре и те да се включат, за да ти обяснят всичко по-пълно. Аз с моите слаби познания толкова мога :).
« Последна редакция: 03-06-2015, 14:32:23 от donna »
Активен

emo75

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 222
  • Разходка из Езерната градина
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #184 -: 03-06-2015, 14:31:04 »

 Не съм сигурен че заплатите нямат общо с настроенията и отношението на хората- служители, неслужители. Липсата на $ прави хората угрижени, трудно е да освободиш душата като портмонето е празно, как да се усмихваш, още повече пък зад гише- "приел присъдата си доброволно".
  Има го и момента че на хората им е скука, на мен ми се е случвало в държавно учреждение гледайки егнто ми да ме питат: '2ри януари- е успяваш ли на тая дата да намериш някой да празнуваш'  tooth, хората скучаят това е истината  :)Винаги, за всяко нещо, може да се намери някакво оправдание.
Естествено, че е нормално да изпитваш някакво притеснение относно материалното си положение, но понякога това се превръща в маниакална фиксация, с която обясняваме всичките си житейски несгоди.
Ние ревем, че сме родени и живеем в Бг, а какво да кажат тези, които имат щастието да се родят в Сомалия, Бангладеш, Чад.. Ако се сравним с останали 6 млрд на Земята, не сме чак толкова за оплакване - по-скоро сме в групата на относително материално задоволените и проспериращите.
Въпросът е , че мисловната фиксация към близката "мрачна" перспектива /съседната улица, съседния апартамент, съседния град/ и неумението да управляваме мислите си ни прави роби на самосъжалението и неудовлетворението. А само, ако съпоставим тази близка фиксация с по-общата картина: примерно, по-добре си от индианците в Амазония, относително здрав си, имаш приятели, не си гладен и т.н.., може да се окаже, че нямаш особени причини да си нещастен.  ;D :Confus_3:

Ще дам прост житейски пример: до вчера ти е било кофти да караш 20-годишна дедра, защото гледаш как съседът си паркира новото ауди, а днес си даваш сметка, че си щастливец, след като сутринта по чудо си останал жив на светофара, където дедрата ти е била премазана, и сега - като нямаш дедра, си казваш: хубава работа ми вършеше тази колица, ама още по-добре е, че съм жив и здрав  ;)
« Последна редакция: 03-06-2015, 14:40:02 от emo75 »
Активен

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #185 -: 07-06-2015, 19:18:02 »

Здравейте скъпи съфорумци,
Има ли гладуващи към момента във форума? Аз съм втори ден от сухото си гладуване. Вода не ми се пие, обаче на една ръка разстояние от мен се намират разнообразни плодове, които дяволски силно ме изкушават. Щом ги погледна или си помисля за тях и в устата ми започва да се събира слюнка. Не трябваше да ги купувам вероятно, но се нуждая от тях в случай, че ме сполети по-силна абстинентна криза. Чувствам се добре с изключения на някой дребни неразположения, дори направих разходка в парка. Освен това консумирах слънчеви лъчи в продължение на 45 минути и това мие зареди с нови сили! Ще пиша при по-нататъшна развръзка.
Поздрави
Активен

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #186 -: 08-06-2015, 14:25:49 »

Здравейте,
след двата дена сух глад, продължавам на плодове, но твърдо без вода. Чувствам се преизпълнен с енергия. За сведение след нощна смяна имам само два часа сън тази сутрин и се чувствам зареден с енергия, като след хубав, пълноценен сън. Забелязах и нещо любопитно. Ако храната от смесен тип престоява в мен около 48 часа, плодовете се преработват и напускат тялото ми много по-бързо.  Снощи към 11 часа ядох ананас и тази сутрин  в 8 ч същият плод напусна тялото ми с голяма част от останалите плодове. Това са само 9 часа срещу 48 часа за пълната преработка и отделяне на храната от преработен тип....изумително бих казал. Все съм знаел, че има разлика, но предполагх, че е минимална. Изглежда наистина природата е най-добрият готвач за човека. Разбира се, ананаса има известни слабителни свойства и вероятно това е причината да премине през тялото ми за едва 9 часа, и все пак, разликата във времето за преработка между плодове и преработена храна от смесен тип е впечатляваща за мен.
   Наблягам на времето за преработка, защото според мен, то представлява фактор от първостепенно значение, що се касае за признаци по които се определя полезността на храната. За мен лично най-съвършената храна е тази, която най-бързо изминава разстоянието между входа и изхода. Например, ако закуся с месо, млечни, тестени и прочие в 9 ч. сутрнта, храната, ше напусне тялото около 6 сутринта, но не на следващият, а чак на по-следващият ден. Само си направете сметката още колко хранения предстоят до тогава. Имаме закуска, обяд, вечеря и поне по едно похапване измежду въпросните, тоест около още десетина хранения, докато започне първото освобождаване на напрежението(изхождане). Тоест храната, ше се трупа и трупа, докато затрупа цялата храносмилателна система, а това както знаем води до замазване на сетивността и чувство за тежест. В обратният случай се получава престой на храната под или поне около 24 часа, което означава и задържане на двойно по-малко количество продукция за преработка, двойно по-малко изтощаване на организъма по време на самата преработка, защото храната всъщност черпи от общата енергия за осъществяването на този процес. Да не забравяме също, че в преработената храна, живителна енергия почти няма, докато плодовете са изпълнени с такава. Никого не агитирам да става фрутарианец, просто съм запленен от магията на плодовете и това ме провокира да споделям. Ето тук открих интересно четиво описващо магията на фрутарианството: https://www.facebook.com/permalink.php?id=138007706388781&story_fbid=176430985879786
« Последна редакция: 08-06-2015, 14:40:04 от DeNiro »
Активен

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #187 -: 08-06-2015, 18:41:49 »

Менюто за днес 8.6.2015 - 1 малък портокал, 700 гр. домати чери, 500 гр. праскови
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1102
 • Познай себе си.
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #188 -: 08-06-2015, 21:56:26 »

 :Content_14:
Малко малко ми се вижда, но щом ти стига, браво!
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #189 -: 08-06-2015, 22:11:56 »

:Content_14:
Малко малко ми се вижда, но щом ти стига, браво!
Привет и тук, Вова,
Никак не ми се стори малко на мен, по-скоро имах усещането, че съм преял, може би защото погълнах всичко това в продължение на около час. Между другото това количество се оказа напълно достатъчно за да утоли и апетита и жаждата ми за денят. Сега се сетих обаче, че и през нощта по време на нощната смяна хапнах още 6 малки ябълки. Отделно имам около час сънгейзинг днес, макар, че нямам усещането това да повлиява апетита ми.
Активен

iskrena

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1122
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #190 -: 08-06-2015, 23:38:16 »

хаха, старият ДеНиро се завърна  tooth
като за него тази храна е ужасно много  tooth
Активен

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #191 -: 09-06-2015, 08:38:41 »

 Стори ми се че храната е много(1,3кг плодове), защото я погълнах наведнъж, Искрена. Освен това, количеството никак не е малко, когато е част от режим на пречистване. Спомняш ли си, какво количество плодове препоръчва Лидия Ковачева, ако си обърнала внимание?
 Никак не харесвам подигравателното отношение и негативната енергия, които усещам в голяма част от постовете ти. Честно казано и аз съм на път да прекратя участието си в този форум, подобно на десетките други, напуснали преди мен.
« Последна редакция: 09-06-2015, 08:56:21 от DeNiro »
Активен

donna

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 132
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #192 -: 09-06-2015, 10:05:22 »

DeNiro, за наведнъж може би е наистина малко много :). Но от лекарите, занимаващи се със здравословно гладуване по метода на Лидия Ковачева знам, че може да се хапват дневно по 800 гр. плодове + домати и краставици, за които не помня да са давали количество. Така че споко  :). Не съм сигурна обаче като не пиеш вода, дали не правиш грешка :surpris_23:. Аз бих пила вода - и по-точно чай с мед, защото медът бил много важен за протичането на биохимичните процеси в тялото по време на гладуване, въпреки липсата на жажда, но ти си знаеш по-добре. Поздрави
Активен

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #193 -: 09-06-2015, 10:22:59 »

Здравей Дона, мерси за включването,
сетих се да споделя един любопитен факт във връзка с поста ти. Доматите всъщност не са зеленчук, а плод. Амеррикански съдия ги е обявил за зеленчук по време на съдебен спор, аргументирайки се, че взема предвид предназначението им в кухнята, а не научната гледна точка.
Активен

миа

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 201
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #194 -: 09-06-2015, 13:24:11 »

Тялото си подсказва какво му е нужно, ако имаме добър слух, ще чуем.
Винаги съм мислела, че трябва да пием много вода дори насила, но вече не мисля така, откакто четвърта седмица съм на много череши през деня и ягодово-тревно смути.
Ами не искам да се изнасилвам да пия вода. Когато свършат, пак ще ми се препие.
Активен
Тайната на здравотворният живот се крие в хармонията между дух, тяло и разум.

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #195 -: 09-06-2015, 14:10:57 »

Тялото си подсказва какво му е нужно, ако имаме добър слух, ще чуем.
Винаги съм мислела, че трябва да пием много вода дори насила, но вече не мисля така, откакто четвърта седмица съм на много череши през деня и ягодово-тревно смути.
Ами не искам да се изнасилвам да пия вода. Когато свършат, пак ще ми се препие.
А за тези смутита не използваш ли вода?
« Последна редакция: 09-06-2015, 14:12:52 от DeNiro »
Активен

миа

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 201
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #196 -: 09-06-2015, 14:29:08 »

Да, малко. И в плодовете е пълно с вода.
Имах предвид чистата вода.
Активен
Тайната на здравотворният живот се крие в хармонията между дух, тяло и разум.

iskrena

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1122
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #197 -: 09-06-2015, 14:49:55 »

Стори ми се че храната е много(1,3кг плодове), защото я погълнах наведнъж, Искрена. Освен това, количеството никак не е малко, когато е част от режим на пречистване. Спомняш ли си, какво количество плодове препоръчва Лидия Ковачева, ако си обърнала внимание?
 Никак не харесвам подигравателното отношение и негативната енергия, които усещам в голяма част от постовете ти. Честно казано и аз съм на път да прекратя участието си в този форум, подобно на десетките други, напуснали преди мен.

ДеНиро, ти разлика между шега и негативна енергия и подигравки правиш ли изобщо, приятелю?
май, не!
аз не знаех, че си на пречистване в момента.
не мисля, че заради мен трябва да напускаш.
аз  ще се старая да не ти коментирам постовете, а и без това почти не пиша... така че, основание за напускане май нямаш, ако визираш мен, конкретно!
Активен

donna

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 132
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #198 -: 09-06-2015, 20:02:05 »

DeNiro, няма какво да се отчайваш, такова е положението не само с ябълките, ами и с всички плодове и зеленчуци :)

Само за информация - още по Живково време са пръскали ябълките в Пловдивските градини 18 пъти. Представи си при сегашната промяна на климата и нови болести колко пъти се пръскат :surpris_23:. И не само в България.

Майка ми и баща ми работиха навремето месец в Гърция, браха грозде. Разказваха колко много чували с тор са стояли до лозята в складове. С няколко чепки са пълнили щайга. На ден са набирали по 2-3 тона. Със зърната грозде са си миели ръцете като с вода...

Мой съученик беше в Холандия /Нидерландия/ преди години. Разказва как са инжектирали всеки корен домати с химикали...Затова на шега, но и наистина ти писах да не ядеш домати от там :)

Та, не си ли го произведем сами, няма гаранция какво има вътре :). Мой съвет сега сериозно - ти сигурно го знаеш, но - търси био, уж те са по-добри. И на по-добри цени, де :)

Идва ми наум и нещо друго - дали не си подкиселяваш организма много, тази умора може да е също и от там!
« Последна редакция: 09-06-2015, 20:17:52 от donna »
Активен

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #199 -: 09-06-2015, 21:22:38 »

Привет отново, Donna и благодатя за загрижеността,
пробвал съм и органик тук, но усещането все едно и също е - като, че ли ядеш суров картоф, а цената им е по две умножена. Много ми липсва вече българската храна. Хубаво е да знаете, че македонските, турските и гръцките плодове и зеленчуци по бг пазарите, колкото и да са безвкусни понякога, всъщност са цвете в сравнение с тези в Англия. Ябълките например, може и да са сладки, но от друга страна хрупат като, че ли ям суров картов. Днес загледах огризките си. Единият сорт почерняваха веднага(реакция на пектина), а другият сорт си седяха свежи и бели, и след три часа.
 Иначе аз получих доста силна криза днес следобед и прекъснах пречистването. В момента оотново съм на смесено хранене. Възнамерявам и вода да пия след малко.
Поздрави
Активен
 

Страницата е създадена за 0.083 секунди с 22 запитвания.