Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемСуровоядствоДневнициТема: Дневникът на cherry или борбата с костните заболявания.
Страници: 1 2 [3]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Дневникът на cherry или борбата с костните заболявания.  (Прочетена 15914 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1002


Познай себе си.


« Отговор #40 -: 18-06-2015, 13:36:33 »

И запека, и обратното на запека, са показателни... За появата им причините са отново ...множество. Въпреки, че храненето, пиенето, мисленето и двигателната активност са участващите съставки, влияние оказва и конкретното състояние на даден човек в даден момент.
Във всеки случай разстройството е по-добре от запека. И също е очистителна реакция.  Smiley
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Janeto
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 22



« Отговор #41 -: 24-08-2015, 23:42:33 »

Браво, Чери, поздравления и от мен! Ти явно си наистина много силна и упорита личност! Ето такива личности много харесвам, от които има какво да се научи, но не са се възгордели, а не спират да трупат нови гледни точки и знания въз основа на хора с подобни интереси и най-вече на опит! Има много зареждаща енергия в твоя дневник, браво и успех! Бъди здрава!!! Smiley Smiley  flowers2 flowers2 роза fluretaa fluretaa fluretaa fluretaa
Активен

"Мисли преди да дъвчеш."
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #42 -: 08-09-2015, 10:46:38 »

cherry, какво става с теб? Как вървят оздравителните гладувания и пречиствания? Сподели рецептатата за любимото ти смути или друго, което си джуркаш на Нутрибулета.  черешки
Активен
cherry
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 410


Любовта е смисъла на живота.


« Отговор #43 -: 11-09-2015, 08:59:22 »

cherry, какво става с теб? Как вървят оздравителните гладувания и пречиствания? Сподели рецептатата за любимото ти смути или друго, което си джуркаш на Нутрибулета.  черешки
Супер съм,благодаря. angel
С гладуването го давам по-леко...е...докато пак не ме прихванат лудите,де... ухилен
От смутитата,както и от идеята за пълно суровоядство се отказах.Гледам да консумирам повече сурова храна без да я режа,меля и пр.обработвам.
Според мен суровоядството не е за днешния градски човек.Първо-в забързаното си ежедневие не се следи какво точно се консумира,за да се набави всичко необходимо на организма и второ-храните на пазара като цяло са бедни откъм нутриенти и се получават хранителни дефицити. черешки
Активен

„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #44 -: 14-11-2015, 11:18:01 »

Болезнено права си. С изхранването навън на мен ми е най - трудно. В заведение като седнеш, нямаш представа какво ще ти сервират в чинията. Колкото и да е добре позната рецептата. Например аз от години не ям бульони, от онези на кубчетата, в едни жълти опаковки, които се продават. Хахаха. Скоро се замислих, че май доста от тях съм изяла, защото често се храня навън. Едни обикновенни картофи соте във всеки ресторант са съвършено различни.
Но не съм се отказала, да пробирам, да опитвам. Единствено с гладуването леко изоставих, но може да започна пак някакви крачки в тази посока, само малко да разредя ангажиментите. Да започна да си оставам в къщи по цял ден и такива неща.  черешки
Активен
stan73
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 87



WWW
« Отговор #45 -: 25-07-2016, 19:44:50 »

Cherry, от кога правиш еднодневни гладувания? И в какви дни избираш да ги правиш?
Правя еднодневно гладуване-обикновено в сряда.Понякога включвам и четвъртък.
Продължават моите първи стъпки в суровоядството.Днес захранвам след еднодневно гладуване със салата от морков и червено цвекло.Приготвила съм и покълнала ръж.Правя си пици от покълнал лимец,жито,ръж.Смилам кълновете,но едро с малко сол,магданоз,зелен лук.Разстилам сместа в чиния.Отгоре се гарнира с зеленчуци по желание-копър,чесън,магданоз,морков,червено цвекло и др.сезонни.От зеленолистните консумирам копър,магданоз и лук засега.Избягвам марули и спанак.Все още ми се струват торени вповече...
Направих опит и със сурова,млада,дива коприва,но беше безуспешен-венците и гърлото ми доста се ожариха ухилен.Беше доста парлива коприва.След това я попарих с топла вода и така стана една добра пролетна салатка.
Направих и първите си стъпки в градинарството-засях на балкона,в големи саксии рукола,босилек,копър и магданоз.Сега ще ги чакам да се покажат... ам-ам

Всъщност отностно яденето на сурова прясна коприва - хватка, която знам от баба ми и съответно после и от майка ми (които още от малък ме караха да я ям): копривата я натъркват на топка в дланите си с малко сол. Така вече не е парлива и спокойно може да се яде сурова, а е и много полезна. Ако ти пари на ръцете (като на мен намигам ) може и с ръкавици (желателно от плат).
Активен

Страници: 1 2 [3]   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемСуровоядствоДневнициТема: Дневникът на cherry или борбата с костните заболявания.
Отиди на: