Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Без заглавие.  (Прочетена 6542 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1065


Познай себе си.


« Отговор #20 -: 04-03-2015, 00:01:30 »

"Да, обаче материалното щастие е илюзия. Вещите светкавично се обезценяват със самото им притежание.
На пръв поглед изглежда, че е лесно да се откажеш от излишъци, но всъщност е твърде трудно. За да придобиеш това познание, се изисква известно усилие. В света на истинските, вечните ценности, се прониква само през страха и болката, за жалост.
браво, аплодирам Излишъците от ... вещи, пари, сгради, слуги... създават усещане за по-голяма степен на сигурност, т.е., с по-голяма вероятност лицето ще продължи СВОИТЕ гени...

"...В началото на познанието стои телесната тревога. Болестите се появяват, за да ни предупредят, че сме в дисбаланс, че не обичаме, че не сме благодарни."
Да, тревога да не бъде изяден, унищожен... и няма да се осъществи най-дълбоко посаденото - продължаване на рода...
А т.нар. болести според мен са състояния, при които микроорганизми изяждат излишъци и боклуци, отрови (ненужно наричани токсини), чието по-нататъшно натрупване в телата/органите, би прекратило тяхната работа и съответно би довело до смъртта на техния носител.
Тоест, "болестта" е състояние на спасение, на път, на известяване, че тялото се бори както може, да намали лишеимството в телата ни. [Лишеимство= имане на излишни неща]. Е, после имунната система разпознава размножилите се микроорганизми и почва да ги унищожава с всички присъщи и средства. При достатъчно силни и продължителни замърсявания - в най-широк смисъл, може да се стигне до изродено делене-превръщане на клетките в ракови - и т.н.
Така, че да, в най-широкия и извисен смисъл щом сме "болни", сме в неравновесие, изяждали сме многократно повече количества и с грешен състав храна, което не би се случило, ако обичаме Вселената, не приемаме излишна и неправилна храна, били сме благодарни на МАЛКО храна...
Тъжният резултат от такова поведение е промяна на характера - в недобра посока, значително, дори драматично намаляване продължителността на земния живот, а с това и възможностите за научаване на определените уроци...

Поетично-вдъхновяващо- радостното е, че при същите тези условия - както сме в калта - сме способни да разсъждаваме по тези неща, дори да опитаме да се извисим!...  браво, аплодирам
Ееех, мисля си, че го разбирам - горе-долу - но много трудно и непостоянно го прилагам... мъдър
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
DeNiro
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 649


« Отговор #21 -: 04-03-2015, 00:23:57 »

Бате Бино те засече много яко Тихия и е прав на 100% (според мен). Защото, какво наистина са направили на съдбата горките мили животинчета, че да страдат от същите болести от които и ние. Истината е че и при хората и при животните причината за над 90% от болестите, според мен е една и съща и това е Вредната Преработена Храна. За по-кратко, ще я натичам ВПХ. Та ВПХ е причината, а не че не сме били дали достатъчно. Защото живоните горките, те на кого и какво не са дали?!
Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1116


« Отговор #22 -: 04-03-2015, 08:52:48 »

Бате Бино те засече много яко Тихия и е прав на 100% (според мен).


хаха, къде отиваш ти, па и батя ти Бина  ухилен
не виждаш ли поне това, че от вашите ниски стъпала няма как да видите висотите Тихи ...  хахаха   ухилен

сега разбирам ника на Тихия - там, където е той, нема много такива кът него, тихичко е, демек   ухилен
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193« Отговор #23 -: 04-03-2015, 13:08:37 »

Голямо заяждане пада в тоя форум, ей. До сега не бях попадала на такава люта аудитория. Не знам кой с какво се храни, но всеки "яде" другите съфорумци. Виждам много докачливи и връщащи си за нещо хора. Жалко е!
Активен
ribkata
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 309« Отговор #24 -: 04-03-2015, 13:18:32 »

"Да, обаче материалното щастие е илюзия. Вещите светкавично се обезценяват със самото им притежание.
На пръв поглед изглежда, че е лесно да се откажеш от излишъци, но всъщност е твърде трудно. За да придобиеш това познание, се изисква известно усилие. В света на истинските, вечните ценности, се прониква само през страха и болката, за жалост. В началото на познанието стои телесната тревога. Болестите се появяват, за да ни предупредят, че сме в дисбаланс, че не обичаме, че не сме благодарни. Представете си един човешки ум, съвсем сам, насред неизцелимото. Граничните преживявания преобръщат съзнанието, правят човека мъдър и го изпълват с добрина. Вероятно Бог е резултат от тревогата на нашето вътре. През страданието Бог сякаш ни казва: Ще те науча на най-важното, ще те направя да прогледнеш, но първо искам да те изпитам дали имаш сили да носиш тежестта на това знание."

екстремно в черно и бяло, материя срещу душа, за мен е излишен дуализъм. Не я усещам като моя подобна битка. Все ми се струва че е прекалено акцентувана за да те дръпне в единия или в друтия лагер...а аз съм неутрален терен, защото искам/мога да се чувствам добре и в единия и в другия, без за това да отричам единия или другия.

Не разбирам защо това упорито търсене на Бог в страданието?
 (ако допусна че има) Бог е любов, да обичаш съвсем не е само и първо неизбежно страx и страдание
« Последна редакция: 04-03-2015, 13:23:35 от ribkata » Активен
ribkata
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 309« Отговор #25 -: 04-03-2015, 13:21:44 »

Бате Бино те засече много яко Тихия и е прав на 100% (според мен).


хаха, къде отиваш ти, па и батя ти Бина  ухилен
не виждаш ли поне това, че от вашите ниски стъпала няма как да видите висотите Тихи ...  хахаха   ухилен

сега разбирам ника на Тихия - там, където е той, нема много такива кът него, тихичко е, демек   ухилен

такива тъпи коментари не ги разбирам, а май на скоро се изписаха анкети и постове за това колко дразниш точно с подобни празни приказки
« Последна редакция: 04-03-2015, 13:24:28 от ribkata » Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1116


« Отговор #26 -: 04-03-2015, 13:53:28 »

това е майтап, с никого не се заяждам, нито имам да си отмъщавам, нито, дори да имам, бих го правила!   Smiley
Активен
DeNiro
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 649


« Отговор #27 -: 04-03-2015, 14:28:35 »

Има един лаф Искрена" Добре, че е майтапа да си кажем истината". Опитай някак си по-интелигенто да изразяваш емоциите си.
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: