ПРЕМЕСТЕНО от
Re:
Защо всъщност правим добро? Замисляли ли сме се изобщо? titanIskrena, за твое нещастие, много учени доказаха, че юдео-християнството е мащабна измама, в която ти си затънала до уши и не можеш вече да изплуваш, там и ще свършиш уповавайки се на измислени герои. Но душата се преражда въпреки твърденията на поповете и комикса,че това не е така Smiley Ще се луташ тук, докато си научиш урока. Както знаем от историята юдео-христянството е донесло повече страдания, беди, щети, отколкото полза. Не зная защо си решила, че то е добро и ми подаваш искрици. Аз тия искрици отдавна съм ги изгасил, залял с вода и закопал, повече никога няма да бъдат запалени в моето съзнание, защото аз съм търсача на истината, само и единствено тя ме вълнува
iskrenaайде да оставим религията и да впрегнем поне за малко логиката
ако ти си прав, аз не губя нищо, все някога ще ми дойде акъля, нъл тъй.
ма, ако аз съм права, ти и такива като теб, мъдруващи и познавателни, сте напълно и безвъзвратно загубени...
относно юдеохристиянството какви щети е причинило може да се коментира преди всичко, когато се докаже, че това твърдение е вярно.
предвид цялата манипулация на историята, обаче, това засега е непосилна задача не само за теб, а за когото и да било...
друго - хич не ми давай за пример разни църковни глупости и щуротии щото аз повече и от теб съм против тях....
те не свидетелстват нищо, абсолютно нищо за истинските вярващи, последователи и ученици на Божия Син, а само за хала на църквата, наречена блудница и Вавилон в библията.
като искаш, заглушавай, заравяй и каквото щеш прави с искриците на съвестта си, твоя воля!
само да знаеш, че във ведите, книгите на мъртви и тем подобни, няма да намериш пътя на живота, а само мрак, който ще бъде окончателен при смъртта ти....
ааа, и само да добавя - това с многото учени, дет уж доказали нещо си, може само да разсмее човек, който наистина осъзнава безпомощността на нАуката, която безпомощност се простира в твърде много насоки, за да бъде игнорирана в тази насока....
или, обаче, когат ти отърва, нАуката е слънце, дет в душите грей?.. тъй ли стоят нещата при теб???
барим да не вземам насериозно нищо, казано от теб тогаз... във този мрачен час.
titanискрена, ако аз съм прав, а аз съм прав, ти губиш много, защото бидейки заблудена, ти не можеш да решиш задачите, които е трябвало да свършиш тук и ще циклиш и всеки път ще бъде все по-тежко и по-тежко. А ако ти си права, което не е така, аз нищо не губя, защото Господ е добър, той не бута в казана децата си, които въпреки, че са се отрекли от религиозна доктрина, все пак са му деца и не са направили нищо лошо или недостойно.
iskrenaне всички действително са деца на Господ, това е голяма заблуда и лъжлива утеха за теб...
заради греха всички правят лоши и недостойни неща, не се заблуждавай - и ти със сигурност не си изключение!
ето, най - лошото и недостойно нещо, от което дори не искаш да се покаеш е фактът, че се отричаш от Господа на силите и вярваш разни източни .... хмхххх... втасали сладникави течности / да не казвам "бози" / ухилен
вярваш в лъжливи богове, правиш самия себе си даже бог... това е идолопоклонство... та, даже само по първата заповед издишаш яко....
мислиш, че можеш сам да се спасиш, не вярваш, че Бог е протегнал ръка към човечеството и искаш да постигнеш спасение чрез лични усилия....
да изреждам ли още защо не си достоен, а и всеки друг???
освен това, скъпи Титан, не виждаш ли парадокса в твоето твърдение?
значи, ако ти сбъркаш - Бог не е лош и не пъха децата си в казана, но видиш ли, ако аз имам тази чест - демек, греша в преценката си за Него, оп, ще се мъча и ще се мъча, прераждайки се и прераждайки се, вечно прераждайки се.... хахахха...
ето другата глупост на вяра от този сорт - вашият бог е едно мекотело, дето оставя хората в някаква матрица и не им протяга ръка за помощ!!!
освен всичко друго, вашият идол не защитава правдата и пътя на правдата, не само това, но и хабер си няма от такава.... след като ще остави завинаги нещата по тоя начин - да има матрица, в която да се прераждат глупаците и която матрица да се управлява от зли същества... пфу...
моят Бог, за разлика от твоя ням идол, Е Жив Бог, Вечносъществуващият и Той ще сложи край на греха, а времето на всичко е твърде близо!!!
titanискрена, мога да кажа само, че ми е жал за теб , четейки твоите размисли се замислих и поговорих с всички фанатизирани юдео-християни, след което се уверих, че ти си най-зле от всички, които познавам. Но всеки има правото да си живее живота си както намери за добре. Щом се чувстваш щастлива като юдео-християнка - добре, но моляте , ОТНОВО, не пропагандирай тази гнусна доктрина навсякъде около теб, пошло, гнусно и гадно е, повръща ми се от тази отвратителна юдейска лъжа.
iskrenaТитан, и на мен ми е мъчно за теб, ти си умен човек и не разбирам защо си забил в насока, от която и на мен ми се повдига... не го казвам, за да си връщам за думите ти, а наистина го мисля и то отдавна.... наистина ми е тъжно за теб, имаш светлина по толкова други въпроси....
както и да е, аз не съм дошла тук да пропагандирам нещо, просто така се получава - става на въпрос.
аз в самото начало заявих, че не стоя зад някаква деноминация, обратно - против съм подобни форми на организации.
така че, каквото съм говорила е било от добро желание, ако може по някакъв начин да съм от полза.
но, въпреки всичко, не мога да не отчета факта, че ти и на лични и сега, освен лично отвращение, не даваш смислено обяснение на неща, за които е ставало въпрос.
а относно щастието да съм юдеохристиянка / не знам дали това е правилно определение също /, то мотивът ми да следвам Божия Син не е някакво щастие.
просто Той Единствен има думи на вечен живот!
също - Той може да даде благодат на човека да живее праведно, не само на думи, но и на дело.
за мен това е нещо наистина ценно, много повече от постигането на лично щастие, нещо, което се съмнявам да го има някой на тази земя в пълнота...
желая ти да се покаеш един ден и да бъде спасена душата ти, от все сърце ти го желая!
titanНе мо пожелавай такива гнусотии като покаяние, няма за какво да се покайвам, скъсал съм си публично юдео-християнското църковно кръщелно и го изгорих ,отричайки се от тази гнусна доктрина. И да - ти си юдео поклонничка - чиста и абсолютна юдео-християнка, в най-пошлата и форма - фанатично заблудена, но за слепите светлината е само въображаемата. Няма как да ти се помогне на този етап.Когато мозъкът ти започне да функционира правилно ,евентуално , би могла да имаш проглеждане и напредък мъдър Но ти няма как да го разбереш това, ти би изгорила на кладата всеки невярващ ако живееше в онези времена, както са го правили твоите предшественици.