Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: На палатка за няколко дена  (Прочетена 4334 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« -: 14-07-2015, 12:58:41 »

С моята компания, около 15 човека, отиваме на палатка за 4 дена. Следователно се купува месо и всякакви колбаси с килограми, защото всички са особено месоядни.
На много от тях все още не съм споделила, че месо не консумирам през последната половин година, защото ще почнат да ми обясняват как си вредя на тялото, как мога да правя такива глупости и тнт... много от вас предполагам са чували тази лекция намигам
За себе си съм решила да взема плодове, ядки и зеленчуци. И все пак, тъй като съм в началото на своята "трансформация" се притеснявам, че тези продукти няма да ми стигнат. Мислех и някакви крекери и питки да си опека, но все още проучвам рецепти, че съм малко калпава в кухнята Smiley

Та ще се радвам да споделите вашето меню и продукти, когато сте някъде сред природата и трябва да карате на провизии. С какво се запасявате? Smiley
« Последна редакция: 14-07-2015, 13:03:42 от Atlantis » Активен
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 463


« Отговор #1 -: 14-07-2015, 14:12:18 »

Много интересен въпрос задавате, но решаването му не е толкова трудно, когато се касае само за няколко дни, а не дълъг срок - примерно 15 дни или цял месец.Можете да си направите хлебчета от пълнозърнесто брашно - смесете няколко вида брашна или само пълнозърнесто, малко нарязан лук, зехтин, подправки според желанието, хималайска сол на вкус и вода, докато направите тесто.Късайте с влажни ръце от него и правете кюфтета.В намазана с мазнина тава, предварително загрята във фурната сложете кюфтетата и ги изпечете на фурна.Тези кюфтета, когато изстинат се съхраняват в найлонова торбичка, а преди употреба леко се затоплят.Аз ползвам за пикник кълнове, вземам си в торбички елда, нахут или други бобови и житни и на място си правя кълнове.Но ако ползвате и топлинно обработена храна можете да си купите корите Лаваш.Те са без консерванти и стават за завиване на зеленчуци.Получават се вкусни пълнени тортили.Тези кори са много тънки, изпечени от двете страни.В тях могат да се поставят зеленчуци, кълнове, малко ядки и става вкусна вечеря или закуска.Те се произвеждат в гр.Генерал Тошево по арменска рецепта.Можете да си закупите фини овесени ядки, ако ползвате.Те стават вкусни с добавка на ядки, зеленчуци  или мед.Добавя се и малко зехтин и вода, за да омекнат ядките.Как да подготвим зеленчуците - просто си вземете зеленчуци като моркови, цвекло, краставица, а може и домат.Ако си вземете и ренде лесно ще приготвите вкусна салата.А обикновено на местата за пикник има много диви растения, които стават за салати - живовляк, слез, синя жлъчка, дива лобода, тученица, пача трева и др.
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #2 -: 14-07-2015, 15:10:21 »

Елиа, браво! Страхотни идеи. Ще взема някои от тях и за себе си. Онова с кюфтенцата ми хареса много. Ще го опитам. Купх си брашно от елда, но е доста странно. Самата питка сякаш не се изпича, а остава да стои като влажна, сякаш недопечена. Нормално ли е да е така и с какво брашно да я смеся тази елда, което е без глутен?
Atlantis, напоследък се изхранвам със зеленчуци на скара или печени или задушени и т.н. Мисля, че картофите биха те засищали добре, а и са аски вкусни. Кисни си лимец с гореща вода. На мен ми е приятен на вкус. Относно криенето от другите, че не ядеш месо - опитай с оправданието, че днес не ти се яде месо. Не мисля, че на някого ще му направи чак такова впечатление. И така няколко пъти. Не показвай, че нямаш никакво намерение да го ядеш, а че просто в момента не искаш. Аз правя така. И хората не ми реагират по описания от теб начин. Имам проблем единствено с приятеля ми ( нерешителен), но от него няма как а и не искам да крия.
Активен
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 463


« Отговор #3 -: 15-07-2015, 07:54:37 »

Не съм пробвала да замесвам тесто с брашно от елда.Навремето, преди да мина на суров режим с кълнове съм правила тези хлебчета - кюфтета.Използвах брашно от ръж, овес , пшенично, царевично, от нахут, от соя.Но пълнозърнести брашна, смлени с машинка , която ми донесоха от Германия.Стават много вкусни хлебчета.Правят се веднъж седмично, консумират се през седмицата, като леко се претоплят.
Що се отнася до картофите - те вдигат бързо теглото и имат висок гликемичен индекс т.е. увеличават кръвната захар, когато са топлинно обработени.Който има проблеми с половите органи трябва да ги избягва.За диабетиците също са противопоказани.Но суровият картофен сок е балсам за всички органи, за венците, за стомаха.
На индийските магазини се продават тортили от оризово брашно, брашно от нахут и др. видове.Царевичното брашно не съдържа глутен, от нахут - също.Слагайте по - малки количества др. брашна и по - голямо количество овесено брашно, брашно от лимец или брашно от ръж.Ръжта също съдържа много малко глутен.Тя заедно с овеса е за предпочитане.
Активен
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 463


« Отговор #4 -: 15-07-2015, 08:15:17 »

Царевичното брашно трябва да се запари предварително и да се направят хлебчета или тънки питки, мисля, че така , когато се смесят и др.видове брашна - елда, нахут или др.ще стане по - добре.Пробвайте и ще видите как става.
Поздрави !
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #5 -: 05-08-2015, 13:49:34 »

Купих си брашно от лимец. Не е без глутен, но пък елдата нали няма. Правих вече питка по досегашната ми рецепта и стана доста по-пухкава и пак много вкусна. Но елда определено повече няма да си купувам. Има и един лек кисел вкус и аромат, характерен явно за нея.
Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1031


Познай себе си.


« Отговор #6 -: 05-08-2015, 14:13:49 »

1. Всякакви ядки - изкиснати - в смес от вода, маалко козе кисело мляко, една лъжица мед.
2. Препечен хляб "100 зърна"
3. Зехтин + маслини.  flower
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Janeto
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 22



« Отговор #7 -: 26-08-2015, 19:17:59 »

Аз съм на "102 зърна"  мммм търкалям се от смях
Активен

"Мисли преди да дъвчеш."
ichi
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« Отговор #8 -: 01-09-2015, 21:23:33 »

Както хората са написали - ядки и плодове са винаги удобни за къмпинг. Вече зависи според условията и желанията, може да се носи консервирана храна или на място да се сготвят спагети/нудли, ориз, боб и други варива (стига да не си суровоядец). Това ми е и основният багаж, когато съм на къмпинг с други хора, тъй като мнозинството консумират храна от животински произход и няма как да разчитам на тях при нужда Smiley
Активен
Roklichki
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3


WWW
« Отговор #9 -: 27-09-2015, 09:37:52 »

Евентуално може да си вземеш мюсли.
Активен

neli.ivanova64
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 7


« Отговор #10 -: 31-10-2015, 08:26:49 »

За да се направи преценка какво всеки път се носи на палатка и относно запасяване е важно да се направи с компанията, а в моя случай тя често е различна. Аз лично не мога без ядки, плодове, месо и бира.  Grin
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: