Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Коноп  (Прочетена 22362 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Petko
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2359WWW
« Отговор #40 -: 26-11-2009, 08:15:35 »

titan, ние не говорим за канабис, а за конопено семе, което и децата пият с удоволствие. Близко е до кърмата даже, а не до наркотиците Grin Cheesy Cheesy
Активен

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
vladi
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 486« Отговор #41 -: 26-11-2009, 09:46:52 »

Близко е до кърмата даже
То близко, близко, ама да не гледаме и двете с щерка ми като titan после. Cheesy
Хайде като ми свърши житото ще ви споделя една рецепта за пастет от коноп.
Активен

Bella
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 100


« Отговор #42 -: 26-11-2009, 17:20:40 »

Е, Влади! Дай ни я сега де! Моля те!  fluretaa
Активен
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #43 -: 26-11-2009, 19:40:35 »

Ортодоксален, много благодаря за обяснението! flowers2
Активен

Bella
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 100


« Отговор #44 -: 27-11-2009, 17:18:05 »

Днес, най-накрая си направих конопено мляко! ММММММММММ.много вкусно!!!! слънце
« Последна редакция: 07-01-2010, 00:12:42 от Mep » Активен
инката1988
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 86« Отговор #45 -: 04-01-2010, 18:10:16 »

 ама че съм не знам дали е удачно да го пусна тук, но другият вариант е нова тема, май няма нужда от такава
Искам да споделя с вас един интересен текст, за различните приложения на конопа с бита и развитието на мнението на хората за него в годините. Не става дума за пушенето  му никъде!  намигам
Истинската причина за изваждането на канабиса извън закона няма нищо общо с ефекта, който има растението върху човешкия разум и тяло. Марихуаната е огромна заплаха за нефтените компании, алкохолната и тютюневата индустрии и за голям брой химически концерни. Редица големи индустрии с огромни капитали и влияние полагат неистови усилия да запазят тайната за марихуаната от хората чрез средствата на дезинформацията.
 
Истината е, че марихуаната може да се използва в множество комерсиални продукти от най-различен характер. Едно такова приложение на марихуаната в този момент би било равно по ефект на пускането на атомна бомба. Предприемачите и търговците не са образовани по въпросите за потенциала на индийския коноп като суровина за индустрията. Най-богатите търговски и промишлени предприятия участват в огромна кампания за дезинформация по въпросите за марихуаната. Тя е изключително приспособимо растение, което, ако се използва правилно, би разорило именно тези компании.
 
Нека направим кратка разходка в историята, която съдържа достатъчно доказателства за полезността на марихуаната и за нейната широка употреба в миналото. Откъде идва думата "марихуана". В средата на 30-те години думата бива създадена, за да разруши добрия имидж и феноменалната история на конопа... както сами ще се убедите в следващите редове. Фактите, цитирани тук, с препратки, са лесно проверими в Енциклопедия Британика, която бива издавана на конопена хартия близо 150 години:
 
 
* Всички учебници да били направени от конопена или ленена хартия до 1880 година. (Hemp Paper Reconsidered от Jack Frazier, 1974г.)
 
* В САЩ е било законно да се изплащат данъци в марихуана от 1631г. до първите години на 19 век. (вестник LA Times от 12 Август 1981г.)
 
* Отказът да се отглежда коноп в САЩ през 17-ти и 18-ти век е било наказуемо от закона! Във Вирджиния е можело да попаднете в затвора при отказ да отглеждате марихуана между 1763 и 1769 година. (Hemp in Colonial Virginia от G. M. Herdon).
 
* Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън и други от основателите на американската държавност са отглеждали коноп. Джеферсън е пренасял конопено семе от Китай до Франция и оттам до САЩ. (Дневниците на Дж. Вашингтон и Т. Джефесън).
 
* Бенджамин Франклин притежавал едни от първите фабрики за хартия в САЩ. Те са използвали коноп за суровина. През войната от 1812 година Наполеон е искал да отреже Руския износ на марихуана към Англия (Emperor Wears No Clothes от Jack Herer).
 
* В продължение на стотици години 90% от всички корабни въжета и платна са били изработвани от коноп. Думата "canvas" (произношение - канвас, на английски означава платно) произлиза от датската дума за канабис.
 
* 80% от всички платове, тъкани, дрехи, драперии, спални покривки и др. са били произвеждани от коноп преди навлизането през 1820 на памучните тъкани.
 
* Първите библии, карти, диаграми, знамето на Бетси Рос, първите чернови на Декларацията за Независимостта и Конституцията са били написани на коноп. (архив на правителството на САЩ)
 
* Първото растение, отглеждано в много от щатите е била именно марихуаната. 1850-та е била пикова година за щата Кентъки, който е регистрирал продукция от 40 000 тона. Конопът е бил най-доходоносното растение, отглеждано в САЩ до началото на 20-и век. (Щатски архиви)
 
* Най-старите известни надписи, споменаващи марихуаната, са от Китай. Датирани са на 3000 г. пр. хр., въпреки че конопена индустрия вероятно дължи своите корени на древен Египет.
 
* Платната на Рембранд, Гейнсбороу, Ван Гог, както и почти всички ранни картини са били рисувани основно на конопено платно.
 
* През 1916 година правителството на САЩ предвижда, че през 1940-та цялата хартия ще се произвежда от коноп и нито едно дърво няма да бъде отсечено за производството на този продукт. Правителствени проучвания показват, че един акър от коноп са равни на 4,1 акра дървета. Разработвани са планове за добив на коноп за хартиената индустрия (Министерство на Земеделието на САЩ)
 
* Качествените бои и лакове са били произвеждани от конопено олио до 1937-ма година. 58 000 тона конопено зърно са използвани в САЩ за производството на бои през 1935-та година. (Sherman Williams Paint Co. testimony before Congress against 1937 Marijuana Tax Act).
 
* Първият автомобил масово производство в света - "Форд Модел Т" на Хенри Форд е бил направен така че да може да се задвижва от конопен бензин, а за направата на автомобила също е бил използван коноп! Форд е бил фотографиран стоящ сред своите конопени ниви. Колата, "направена от почвата" имала конопени панели, чиято издържливост на сблъсък била 10 пъти по-голяма от тази на желязото. (Popular Mechanics 1941).
 
* Конопът е бил наричан "Растение за милиарди долари". "За първи път техническо растение има бизнес потенциала да надмине милиард долара" (Popular Mechanics, Февруари, 1938).
 
* Списание "Mechanical Engeneering" Машинно Инженерство публикува през февруари 1938-ма статия, озаглавена "Най-печелившото и желано растение, което може да отглеждате". Списанието заявява, че ако конопът бъде култивиран със съвременните технологии на 20-ти век, то ще бъде най-широко разпространеното земеделско растение в САЩ и останалия свят.
 
 
Следващата информация идва директно от Министерството на земеделието на САЩ. Тя е от 14-минутен филм, пуснат през 1942 година, чиято цел е да окуражи "патриотичните американски фермери" да отгледат 350 000 акра коноп всяка година за нуждите на американската армия.
 
"...Когато гръцките храмове били нови, конопът вече бил стар помощник в услуга на човечеството. В продължение на хиляди години, дори тогава, това растение е било отглеждано за направата на дрехи и такелаж в Китай и в целия Изток. В продължение на столетия до 1860 година всички кораби, плаващи в западните морета са били оборудвани с конопени въжета и платна....
 
... Сега, когато филипнските и източно-индийските източници на коноп са в ръцете на Японците... Американският коноп трябва да посрещне нуждите на нашата армия и флот, както и на нашата индустрия....
 
... флотът бързо изчерпва резервите си. Когато те свършат, американският коноп ще бъде нужен отново. коноп за закотвяне на корабите, коноп за въжета за теглене, коноп за принадлежности и такелаж, коноп за неизброимете му употреби във флота, както на кораба, така и на брега. Също както през дните, когато старите неустрашими мореплаватели са плавали победоносно със конопени въжета и платна. Коноп за победа!"
 
Сертифицираното доказателство от библиотеката на Конгреса на САЩ, намерено при проучване на Джак Херер (Jack Herer), оборва твърденията на други правителствени агенции, че филмът от 1942-ра "Коноп за победа" ("Hemp for Victory") не съществува.
 
Култивацията и производството на коноп не вреди на околната среда. Бюлетин #404 на USDA заключава, че конопът произвежда 4 пъти повече хартиена маса, при 4 до 7 пъти по-малко замърсяване (Popular Mechanics, Февруари 1938г.).
 
"Има кратък период на растеж. Може да бъде отглеждан във всяка страна. Дългата коренова система прониква в почвата и я оставя в перфектно състояние за посевите, които ще бъдат засяти на следващата година. Гъстототата на листната система, 8-12 фута над земята, не дава възможност за развитие на плевели, тъй като ги лишава от достъп на светлина... коноп, тази нова култура може веднага да допринесе за американското земеделие и индустрия".
 
През 30-те години на 20-ти век, нововъведенията във фермерския инвентар и машини са щели да причинят индустриална революция, ако са били приложени и към конопа. Този единствен източник е можел да създаде милиони работни места, произвеждащи хиляди качествени продукти.
 
Уилиам Рандолф Хърст ("Гражданинът Кейн") и Hearst Paper Manufacturing Division на Кимбърли Кларк притежават стотици хиляди акра горски масиви.  Компйния "Хърст" осигурява повечето хартиени продукти. Дядото на Пати Хърст, разрушител по природа, когато става въпрос за собствената му печалба, е бил пред перспективата да загуби милиарди заради марихуаната.
 
През 1937-ма г., Дюпонт патентова процеса на производство на пластмаса от нефт и въглища. Годишния доклад на Дюпонт подканя притежателите на борсови акции да инвестират в неговата нова петролохимическа компания. Синтетични материали като пластмасите, целофана, целуида, метанола, найлона, дакрона и др. вече могат да се произвеждат от нефт. Една конопена индустрия би означавало сриване на над 80% от бизнеса на Дюпонт.
 
Конспирацията
 
Андрю Мелън става Секретар на Хазната при президента Хувър и в същото време главен инвеститор в компанията на Дюпонт. Той назначава бъдещия свой доведен племеник, Хари Дж. Анслингер, за глава на федералното бюро по наркотиците и опасните вещества.
 
Тайни срещи биват устройвани между тези финансови гиганти. Конопът бива обявен за опасен и за заплаха за техните операции за милиади долари. За да останат техните капитали непокътнати, конопът трябвало да се изличи от лицето на Земята. Те се спират на неясната дума от мексиканския жаргон "марихуана" и я бавно но сигурно я натикват в съзнанието на Америка.
 
Медийна манипулация
 
Медиен "блитц" на жълтата журналистика се развихря през 20-те и 30-те години на 20-ти век в Америка. Вестниците, собственост на Хърст, пишат статии, наблягащи на ужаса, наречен "марихуана". Опасността от марихуаната се появява в заглавията на медиите. Читателите научават, че тя е отговорна за всичко, от автомобилните катастрофи до моралния упадък.
 
Филми като "Reefer Madness"-1936 (Моряшката лудост), Marihuana: Assassin of Youth"-1935 (Марихуаната - убиец на младостта) и "Marihuana: The Devil's Weed"-1936 (Марихуана: Дяволският плевел) са пропаганда, направена от тези индустриалци с цел да се създаде обществен враг. Тяхната цел е да постигнат обществена подкрепа за прокарване на закони против марихуаната.
 
Разгледайте следните цитати от "Reefer Madness" (Моряшката лудост):
 
- "жесток наркотик"
- "актове на шокираща жестокост"
- "неизлечима лудост"
- "ефект на душевно разстройство"
- "под действието на дрогата той избива цялото си семейство с брадва"
- "по-порочна, по-смъртоносна от тези разбиващи душите наркотици (хероин, кокаин) е напастта на марихуана!"
 
"Моряшка лудост" не свършва с традиционното "the end" (Край). Филмът приключва с тези думи, изписани на екрана "Tell Your Children" (Кажете на вашите деца).
 
През 30-те хората са били мноо наивни, телевизията и киното са били приемани за авторитет без никакво подлагане на съмнение. Масите не поставят авторитетите под съмнение. Ако нещо е написано на хартия или е съобщено по радиото - то е вярно. Те казват на своите деца, а децата израстват с тази нагласа...
 
На 14 април, 1937-ма година, Prohibitive Marihuana Tax Law, т.е. законът, който прави конопът незаконен, е доведен до House Ways и Means Committee, който единственият, който може да вкара закона за дебатиране без той да бъде прегледан от други комитети. Председателят на Ways and Means, Робърт Даутън е поддръжник на Дюпонт. Той осигурява всички необходими условия законът да издържи гласуването в Конгреса.
 
Др. Джеймс Уудуърд (James Woodward), лекар и адвокат, се изказва твърде късно от името на Американската Медицинска Асоциация. Той изказва мнение пред комитета, че причината за забавянето на позицията на асоциацията по въпроса за марихуаната не е постъпила по-рано, тъй като асоциацията едва наскоро разбрала, че марихуаната е всъщност коноп.
 
Малко хора по това време разбирали, че смъртоносната заплаха, за която четат на първите страници на вестниците е всъщност безобиден коноп. Американската Медицинска Асоциация разбира под канабис растение с лечебни свойства, намиращо се в редица лекарства продавани през последните сто години.
 
През септември 1937 конопът става незаконен. Най-полезното растение става наркотик и нашата планета страда от този факт оттогава.
 
Конгресът забранява конопът, тъй като се твърди, че той е най-опасният наркотик, познат на човечеството. Анслингер, директор на Комисията по лекарствата цели 31 години, поддържа тезата, че марихуаната прави потребляващите я особено жестоки. През 50те, под комунистическата заплаха на Макартизма, Анслингер казва точно обратното. Марихуаната успокоява потребляващите я дотолкова, че войниците ще откажат да се бият, ако я използват.
 
Днес, нашата планета е в голяма беза. Земята се задушава, след като големи площи от дъждовни гори изчезват всяка година. Замърсвянето, отровите и химикалите убиват хора ежедневно. Някои от най-големите проблеми биха изчезнали, ако се въведе използването на коноп в индустрията. Естествената биомаса би могла да осигури всички енергийни нужди на планетата, която в момента осигуряваме чрез изкопаеми горива. Вече сме изчерпали 80% от резервите на нефт и природен газ и имаме нужда от възстановим източник на енергия. Конопът може да е решението на цените на горивата, които днес надминават всякакви рекорди.
 
Чудодейното растение
Конопът е с по-високо качествени нишки от дървесните. Много по-малко разяждащи химикали са необходими за производството на хартия от коноп, отколкото от дървесина. Конопената хартия не пожълтява с времето и е много издържлива. Растението расте бързо и достига зрялост за един сезон, докато израстването на едно дърво отнема цял човешки живот.
 
Всички пластмаси трябва да се произвеждат от олио от семената на конопа. Такива пластмаси са биологично разграждащи се, следователно не замърсяват природата. Пластмасите, произвеждани от нефт, тези, с които сте много добре запознати, спомагат за разрушаването на природата. Те не се саморазграждат и ще причиняват големи вреди в бъдеще. Процесът за производството на голям спектър от конопени пластмаси няма да опропасти реките, както направиха Дюпонт и други петролни компании. Екологията не влиза в плановете на нефтената индустрия и политическата машина. Конопените продукти са естествени и безопасни.
 
Конопът трябва да се използва за производство на лекарства. Можем да се върнем във времето, когато Американската Медицинска Асоциация подкрепяше лекарствата с участието на канабиса. "Медицинската марихуана" се разпрострянава законно само сред шепа хора, докато останалите са принудени да разчитат на химикали. Марихуаната е здравословна за човешкото тяло.
 
Световният глад би могъл да приключи. Голямо разнообразие от хранителни продукти биха могли да се произвеждат от марихуана. Семената на конопа са един от най-богатите източници на протеини в природата. Също така, те съдържат две основни мастни киселини, които изчистват тялото от холестерол. Тези мастни киселини не се срещат никъде другаде в природата! Консумацията на конопени семена е най-доброто нещо, което можете да направите за своето тяло. Яжте сурови конопени семена.
 
 Дрехите трябва да се произвеждат от коноп. Конопените дрехи са изключително здрави и издържливи. Днес има американски компании, произвеждащи дрехи с коноп, обикновено съдържанието му е до 50%. Конопените влакна трябва да бъдат навсякъде. Вместо това, те са почти скрити под земята. Щата Кентъки, един от най-големите производители на коноп, направи носенето на ленени дрехи незаконно! Можете ли да си представите да ви вкарат зад решетките, заради това, че сте носили хубави дънки?
 
Светът може да е полудял, но това не означава, че и ние трябва да полудеем. Има само един враг - приятните хора, на които плащате своите данъци, войнолюбивите разрушители на природата. С вашите пари те убиват света пред очите ви. Половин милион смъртни случая всяка година са последица от тютюна и свързани с него заболявания. Половин милион смъртни случаи на година са причинени и от консумацията на алкохол и свързаните с това заболявания. Нито един смъртен случай, когато и да е било, не е приписан на употребата на канабис. Нашето общество изкара конопа извън закона, но не прави почти нищо против употребата на убийците тютюн и алкохол.
 
Инжектирането на THC, активния агент на канабиса, има положителен ефект, успокояващ астма и глаукома. Конопът облекчава гаденето, предизвикано от химиотерапия.
 
"Стереотипът на потребител на марихуана и на пияницата са близки" - дрън-дрън. Наистина творческите възможности се усилват под действието на конопа. Възприятиято на времето леко се забавя, някои стават по-чувствителни. Под действието на канабис може да се оцени по-добре изкуството. Всъщност симптомите на приемащ канабис са пълна противополжност на употребяващия алкохол.
 
Конопът е извънземно растение. Има физически доказателства, че канабисът не прилича на никое друго растение на планетата. Конопът е единственото растение, при което мъжките изглеждат по различен начин от женските растения. Никой не говори за мъжки и женски, когато става въпрос за растения, защото растенията не показват своя пол, с изключение на канабиса. За да определите пола на земно растение, трябва да изследвате неговото ДНК. Мъжки стрък трева на външен вид изглежда точно както и женски такъв. Канабисът от своя страна демонстрира интензивна сексуалност. Отглеждащите го знаят как да убиват мъжките, преди да могат да оплодят женските.
 
 Канабисът е лекарство, не отрова и наркотик!
 
Активен
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #46 -: 04-01-2010, 19:38:18 »

Аз само не разбрах от изнесените факти: канабис и марихуана едно и също ли е? Аз мислех, че са различни неща.
Активен
Angie
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 839« Отговор #47 -: 04-01-2010, 23:00:14 »

Има хмм, мисля че организация, която се бори за "правата"на конопа у нас...от техния сайт разбрах, че коноп може да си отглеждаш с разрешително- уведомяваш където трябва,че искаш да си отглеждаш коноп, и по някое време, при определен етап от растежа, идва инспектор за проба на концентрацията на едно вещество...разликата в неговата концентрация е всъщност разликата между обикновен коноп и марихуана..
Активен
инката1988
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 86« Отговор #48 -: 06-01-2010, 20:58:09 »

коноп и марихуана е едно и също. Просто днес има различни сортове с различно качество на thc, което е в-вото, създаващо ефекта на марихуаната. Има многобройни имена и сравнения, но е едно и също
Активен
Mep
Administrator
Sr. Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 483WWW
« Отговор #49 -: 07-01-2010, 00:21:48 »

Конопа на Бг пазарите е ок, но има един индийски коноп, той вече е друго нещо (но сигурно и тук греша), но иначе нищо не знам за тия видове.
Този коноп, който имам, определено не е от онзи забранения.
Исках да питам има ли хора, които не харесват млякото от необелен коноп. Правила съм си мляко от обелен и от необелен. Разликата между двата е един специфичен вкус, който явно идва от шлюпките, но за мен е малко неприятен. Млякото овкусявам с мед, ванилия и щипка сол. Но пак усещам този специфичен вкус и се чудя само на мен ли ми е неприятен  тъжен... чак ще ревна
Та сега, за да не го усещам като много силно, го смесва с повече части от други ядки - кашу, орехи.... Иначе първо покълвам малко конопа и тогава го правя на мляко.
Активен

Духът владее материята!
Bella
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 100


« Отговор #50 -: 13-01-2010, 17:57:46 »

Ами, аз неолющен коноп в България не съм намерила, купих и конопено брашно, но и то е от неолющен коноп. В началото ми харесваше, но отдавна не съм го правила на мляко.
Мер, как го покълваш конопа, много време ли му трябва?
Активен
Ortodoksalen_Anorektik
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 667


бивш Ортодоксален Аноректик


WWW
« Отговор #51 -: 14-02-2010, 23:01:45 »

На мен конопеното мляко не ми харесва. Тествах 2 пъти да го пия, чисто на гладно. Вкуса му далеч не ме притеснява, просто не го усещам на действие. Мога да пробвам още няколко пъти преди да го зачеркна от списъка ми с храни.  Мисълта ми е усещате ли повдигане на общата енергия и тонус или го пиете защото някъде нещо пишело.

По телевизията наскоро излъчиха филм за конопа. Имаше интервю с болни хора страдащи от хронична болка. Те споделиха че се чувстват прекрасно от употребата. В страните където е забранен канабиса, имало начин да си мажем филийка с канабисов бутер. Канадец с разрешително  произвежда марихуанов бутер и кулинарните продукти с вложен бутер били много търсени.
Мисля да си засея на терасата  ако минат митница от този сорт.  

« Последна редакция: 01-03-2010, 13:13:20 от Ortodoksalen_Anorektik » Активен

Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u
titan
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2318


« Отговор #52 -: 01-03-2010, 22:18:42 »

Просто слез към Сандански , там има много ниви със селектирани женски растения , огледай се добре и ако не те видят направо дърпай няколко стръка и си в играта  ухилен. Ако искаш да влезеш в другата игра , разходи се до Пампорово , там виреят едни гъбки , които местните изнасят за Холандия  олееее, амиии....
Активен
ivanjonkov
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 5« Отговор #53 -: 24-06-2010, 19:46:14 »

Не знам дали някой е отговорил на въпроса отгоре. Има огромна разлика между конопа и канабиса. Конопът е невероятна храна Дейвид Улф я нариса една от суперхраните. Съдържа всички незаменими аминокиселини, подсилва имунитета, съдържа омега-3,-6 и -9, като някое от последните е в по малко количество и заради това се препоръчва консумирането на конопеното семе с кокосов орех. Двете храни се допълват и имат засилващо действие една с друга. За да се надрусаш с конопено семе трябва да изядеш няколко килограма което е практически нвъзможно. Канабисът си е наркотик все пак не ви го препоръчвам.

Конопено мляко-рецепта
1 чаша конопено семе
4 чаши филтрирана вода
1 щипка сол от Келтско море
1/4 - 1/2 ванилово вързо
Смесете всички съставки в блендер и филтрирайте през цедка, кошничка за яково мляко или друго фино сито.
Добавете 1-3 супени лъжици подсладител , ако желаете (суров мед , сироп от корен на якон или нектар от агаве).По желание добавете някакви ягодови плодове,праскови и/или папая.
Ако вашето конопено семе не е белено, първо го накиснете във вода за 8 до 12 часа , изцедете водата , измийте конопеното семе с повечко вода , смесете в блендера и прецедете както е указано по-горе , за да отделите люспите.
Добавяйте конопено мляко към вашите плодова напитка или шейк, сутрешна зърнена закуска , или към кафето или чая. Можете да пиете конопено мляко и без никакви добавки.
Активен
tufibg
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« Отговор #54 -: 22-11-2015, 21:28:51 »

Здравейте! Аз имам въпрос за неделеното конопено семе. Става ли за покълване или се правят поници от него? И яде ли се самото семе или трябва да се отреже когато порасне?
Активен
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: