Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)  (Прочетена 13215 пъти)

Hospitalier

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 161

Естествено продължение на темата тотална детоксикация хелатотерпия.....
  След временно затишие и много безсънни нощи изследвайки темата за тежките метали и по специално живака ,и аутизма и автоимунните заболявания стигнах до следните изводи:
  Хроничната интоксикация с тежки метали е в основата на патогенезата на аутизма и повечето автоимунни заболявания.
  Тежките метали и техните съединения и соли се прикрепят към определени органи и клетки и създават своеобразни  огнища на инфекции.Японския лекар д-р Омура е установил че най упоритите на лечение с антибиотици микроорганизми виреят в присъствие на тежки метали.Виждаме порочния кръг :тежки метали-паразити-имунни смущения-нервно ендокрина дисбаланс-хронични болести.
 Относно атаката на коренния проблем а именно хелатотерапията и изчистването на тежките метали съм привърженик на немската система която е много проста ефективна и евтина :Песто с кориандър и левурда.
 Защо точно кориандър и защо точно левурда и достатъчни ли са?
 Кориандърът е ЕДИНСТВЕНОТО растение което прието в пресен вид прониква през кръвомозъчната бариера и се свързва с тежките метали в мозъчните клекти и ги извежда.Общо взето механизма на действи се изразява в това да бъдат отворени клетъчните стени и токсичните съединения да бъдат прихванати и да бъдат изведени.По някаква причина именно пресните листа от кориандъра правят точно това.Виждаме колко е важно това за аутизма където именно токсичното натрупване на живак в мозъка поражда куп други биохимични реакции ,които външно наблюдаваме като симптоми на аутизъм.
 След като бъдат уловени от корандъра токсичните молекули на живака
трябва да бъдат обезвредени чрез натурален хелатообразуващ комплекс.Тук според немската школа избора се пада на ЛЕВУРДАТА или дивия чесън.Това е така защото това е най богатото на серни съединения растение.Част от тези съединения са мастноразтворими проникват през кръвомозъчната  бариера за да се свържат със токсичните метали и да образуват безвредни съединиения които да бъдат изхвърлени с урината и изпражненията.
 Допълнителните предимства на кориандъра и левурдата са:
 Кориандър-
   противъзпалителни свойства които се отразяват прекрасно на борбата с автоимунните заболявания.Често болки и подувания в ставите на страдащите от артрит изчезват след употреба на пестото.
  Левурда
   Едва ли ще намерите по добро средство за изчистване от паразити микроби и токсични метаболити на дейноста на микробите.Левурдата е прекрасен източник на селен което я прави полезна за страдащите от Хашимото.
 И така нужните продукти са:
  Една чаена чаша ситно нарязани листа от кориандър без дръжките.Три чаени чаши левурда листа. Зехтин около 300 грама.Разбърквате добре с пасатор докато се получи въпросното песто.
 Не добавяйте други съставки ,тези са достатъчни.Започнете с две чаени лъжички дневно сутрин.Половин час след пестото вземете няколко таблетки активен въглен или глина.Пийте вода в по голямо количество.Увеличайвате дозата на пестото с всяка седмица с две чаени лъжички.След третата седмица починете 15 дни. Направете тест и ако има още следи от тежки метали направете нов триседмичен курс.
  ВАЖНО:
  Никога не правете това прочистване ако имате живачни пломби или имате остри интоксикации.Никога не взимайте кориандър без левурда!!!!Кориандъра е много мощен хелатор и тук няма място за експерименти.Страничните ефекти от самостоятелния прием на кориандъра са доста сериозни.Никога не пропускайте да вземете половин час след пестото въглен или глина.
 През пречистващия период пийте повече течности и избягвайте храни които повишават киселинноста и нивата на възпалителните медиатори в органзма.Ако спазвате тези прости процедури би трябвало след не повече от 6 месеца да няма следи от тежки метали в организма
 Този метод на прочистване е един от малкото методи при които има ефекта УАУ....бърз и забалежим.Умората болките изморения външен вид изчезват....този метод работи поради простата причина че лабораторните тестове го показват.Бъдете здрави!


Активен
Който те хвали в очите -презира те!
Който говори зад гърба ти -страхува се от теб!

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #1 -: 30-03-2016, 14:46:03 »

Левурдата наистина е растение, което има много силни прочистващи свойства.Но не знам защо кориандъра не бива да се приема без левурда.Лично на мен пресният кориандър не ми харесва никак.Обаче в индийската и в някои др. кухни се ползва масово от векове - и пресен, и на зърна.
Едва ли е толкова лесно да се излекува аутизъм или др. по - тежко заболяване само с прочистване на организма от тежки метали.За всяка болест има и духовни причини.Причините не се коренят само във физическото тяло - неговото непречистване или неснабдяване с даден елемент.А духовният закон влиза в сила, когато даденият човек не се осъзнае и обикновено това е някаква болест.Левурдата е много вкусна, дивата е с по - остър вкус.Аз имам в градината, но тя е с по - слабо изразен чеснов вкус от тази, която скоро закупих и е от диворастящо находище.Но пак трябва да се употребява внимателно - доста е лютичка, макар и с чеснов вкус.Би ли могло в това смути да се използват зърна кориандър, а не пресен.Те ми допадат като вкус, но пресният е непоносим за мен като аромат.
Поздрави !
Активен

Hospitalier

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 161
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #2 -: 30-03-2016, 15:27:14 »

  Кориандъра никога не бива да се приема сам защото мобилизира твърде много токсини и тежки метали от вътреклетъчното пространство и организма не може да се справи с тяхното обезвреждане и настъпва повторна реинтоксикация.За да се избегне това най добрия доказан метод е приема с левурда която осигурява серни съединения които да сд свържат с тези токсични метали и да образуват с тях безвредни водоразтворими комплекси.Също така реинтоксикация настъпва и чрез повторното връщане на жлъчен сок в правото черво което е в състояние да абсорбира същите тези токсини отново.Ето защо трябва полови  час слес пестото да се взима абсорбент -хлорела глина или черен въглен.
Зърната на кориандъра имат съвсем друго действие и предназначение.Само и единствено пресните зелени листа на кориандъра имат свързващо свойство спрямо тежките метали.
 Относно това дали е достатъчно да се излекува напълно едно наистина много сериозно заболяване като аутизъм с редовен и постоянен прием на песто отговора е категорично не.Но също така мога да кажа че това е основата на лечението.Пестото не само извежда металите но и прочиства лимфата и черния дроб а и нещо много важно -намалявя провъзпалителните медиатори в мозъка и червата.Приема на пестото трасира пътя за правилното лечение.
 По въпроса за така наречените ,,духовни причини" за заболяванията с които се спекулира масово моята логика е проста -щом има духовна причина за едно заболяване и крайния резултат е в материята ,ние можем посредством регулиране на материята да върнем образно казано часовника назад до първопричината,която да бъде разбрана и осмислена от едно по всеобхватно гледище.А и малко лицемерено и налудничево ми звучи да се твърди че причината едно дете да е аутист е в миналия му живот щото видиш ли било убиец примерно(ако това имаш предвид под ,,духовна причина").Много по полезни ще сме ако видим нарушенията на материално и молекулярно биохимично и физиологично ниво и търсим реални практични методи за повлияването им.
 За внасянето и премахването и въобще за качествено количественото отношение между елементите в тялото е писано отдавно и това има пряка връзка със духовното.Не гледай на елементите като на обикновени атоми с химични свойства и мъртва материя.Наскоро се откри че има  и така нареченото моноатомно състояние на материята при което единичния атом на даден елемент проявяа съвсем други химико физично свойства от познатите на днешната наука....
« Последна редакция: 30-03-2016, 15:45:52 от Hospitalier »
Активен
Който те хвали в очите -презира те!
Който говори зад гърба ти -страхува се от теб!

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #3 -: 31-03-2016, 07:23:32 »

Хоспиталиер,
за мен това количество зелен кориандър в това песто е твърде голямо.Макар да става въпрос за зелените листа.Само веднъж купих 1 вр. кориандър и въобще не можах да използвам дори и един стрък.Много особен и не за всеки е този аромат на зелените листа.
Имам предвид под " духовна причина " не миналите животи както твърдят източните учения , а духовните причини, които изтъква православната вяра.Те се коренят в неспазване на заповедите и неизпълнение на някои основни правила в живота , описани като духовен закон.Масовото настъпление на все по - тежки и нелечими болести както и такива като рака трябва да ни накара да се замислим над някои въпроси.И те не се коренят само в разбирането на индийските учения и тяхната теория за произхода и лечението на дадена болест.Семената на кориандъра наистина имат друг аромат, друг вкус.Тежки метали извежда и гулията.Тя е едно много полезно растение в тази насока и грудките също се използват пресни.Трябва да се пробва с много малко стръкове пресен кориандър докато организма свикне с вкуса.Моят , който купих така и го изхвърлих.Не ми понася аромата въобще.
Поздрави !
Активен

Hospitalier

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 161
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #4 -: 31-03-2016, 10:11:24 »

 Добре ,отговори ми тогава едно дете аутист какви духовни заповеди на православната вяра не е спазвало за да го застигне тази болест?Стига глупости ,това е несериозно.Звучиш като някой средновековен йезуит мисионер....
  Иначе много неща извеждат тежките метали но повечето от тях не преминават кръвомозъчната бариера.От къде купуваш кориандъра?
Активен
Който те хвали в очите -презира те!
Който говори зад гърба ти -страхува се от теб!

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #5 -: 31-03-2016, 11:17:30 »

 Кориандрово семе използваме на село и баба ми навремето го сееше.Обаче използваме само семето, листната маса не сме ползвали.Но имам рецепти от индийската кухня.Там ползват кориандрово семе и пресен кориандър както ние магданоза.Обаче аз харесвам аромата повече на магданоз, отколкото на кориандър.
Относно духовните причини - да, има такива.Иначе човек трябва да е здрав.Скоро четох в един руски сайт, че родителите, които зачеват децата си на Велики петък раждат деца, които са цял живот болни и то от тежки болести.Животът на човека започва от зачатието се пишеше там, а не от раждането.А тези деца аутисти вероятно не са ей така, случайно болни от тази болест.Тя между другото нашумя доста напоследък, но явно се проявява по различен начин при различните хора.И има причина за нея със сигурност.Но явно ние не знаем каква е точната причина, както и при други болести е така.Има куп причини за възникване, развитие на дадена болест.
Поздрави !
Активен

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #6 -: 31-03-2016, 13:49:16 »

Днес качествено кориандрово семе може да се намери в индийските магазини.А пресен кориандър има в големите вериги на щандовете за подправки.Външно листата приличат на магданоз.
Поздрави !
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4053
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #7 -: 06-04-2016, 12:57:17 »

Хоспиталер, благодарим за рецептата. Аз ще я тествам със сигурност съвсем скоро.Набрах си
див чесън, в момента търся кориандъра. В рецептата, както обикновено се случва, дозировката никак не е ясна обаче. "3 чаши листа. "   :surpris_23: Листата не са като брашното, да си го отмериш в чашка :-)  Ако използвам големи листа, в чашата ще влязат 3-4. Ако сложа малки, тогава ще се събере много по-голямо количество, защото ще уплътнят пространството. Ако пък ги накълцам на дребно, както е дадено за кориандъра, тогава - още по-голямо количество ще влезе. Аз не се задълбочавам много в такива случаи, но тук специално разминаването може да бъде не в проценти, а в десетки пъти. Според теб как би било правилно?
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Adelaia

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #8 -: 23-05-2016, 15:01:56 »

Въпрос към Hospitalier: "Никога не правете това прочистване ако имате живачни пломби..."

Малко са хората без живачни пломби. Каква е алтернативата в такъв случай?
Активен

Hospitalier

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 161
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #9 -: 06-08-2016, 14:21:36 »

Алтернативата е :
 Премахване на пломбите
 Прием на алфа липоева кислена вместо кориандър
 Относно дозировката - 4 връзки кориандър на напълно достатъчни.
Активен
Който те хвали в очите -презира те!
Който говори зад гърба ти -страхува се от теб!

Desska

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 42
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #10 -: 06-08-2016, 17:19:58 »

Аз вярвам, че всичко,  което се прави с любов има чудотворно действие.  :heart_2:
Активен

Papi

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 35
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #11 -: 28-09-2016, 11:35:25 »

Hospitalier,  само сушен див чесън намирам. Може ли с него ?
Активен

Papi

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 35
Re:Песто с кориандър и Левурда ( Ъпдейт)
« Отговор #12 -: 12-10-2016, 12:54:22 »

"Bio Reu-Rella " се казва готовия продукт на пестото, който можа да се намери. 3 мес. е периода на вземане.  Препоръчва изчистване от паразити преди вземането му. За амалгамовите пломби е писано, същото важи и за металокерамични корони, съдържат никел и алуминии.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.072 секунди с 22 запитвания.