Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемСуровоядствоВитамини и минералиТема: Калции в домашни условия въпрос?
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Калции в домашни условия въпрос?  (Прочетена 2184 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
taka87
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3


« -: 02-02-2017, 12:46:23 »

Докато доста почетох из интернет си направих една доста разпространена рецепта за чист калции. Добре измити селски яйца (бяха с учудващо тънка кора) .Сложих в лимонив сок, който направих ръчно на момента. След 2 дни със суровите яйца и лимоновия сок в буркан се случи ,че сместа плуваше в някакви червени съсиреци(като кръв). Извадих яйцата, които нямаха почти никаква черупка изглеждаха като сварени изхвърлих ги. Та въпроса ми е дали може да има негативни ефекти тази смес ако се консумира, защото ми се вижда някак не много приятна за консумация дали съм объркал някъде нещо също не знам. Ще съм много благодарен ако някой ми сподели мнение !
« Последна редакция: 02-02-2017, 12:50:05 от taka87 » Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3742


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #1 -: 02-02-2017, 17:49:53 »

Така87 , те си прочел някъде някаква рецепта, а после си избрал да се оплачеш именно тук Smiley
Не беше ли по-правилно да питаш там , където си я прочел? Smiley
Освен това, би било интересно и ние да разберем кой и къде препоръчва  да се слага цялото яйце.  Ако не за друго , поне за да се посмеем  ухилен
Правилната рецепта е да използваш само черупката.  И не е необходимо да кисне 2 дни в лимона. 8-10 часа са достатъчни.
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
taka87
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3


« Отговор #2 -: 02-02-2017, 20:01:59 »

Така87 , те си прочел някъде някаква рецепта, а после си избрал да се оплачеш именно тук Smiley
Не беше ли по-правилно да питаш там , където си я прочел? Smiley
Освен това, би било интересно и ние да разберем кой и къде препоръчва  да се слага цялото яйце.  Ако не за друго , поне за да се посмеем  ухилен
Правилната рецепта е да използваш само черупката.  И не е необходимо да кисне 2 дни в лимона. 8-10 часа са достатъчни.

Това е рецептата, ако прочета нещо по смислено , което ще ми помогне да разбера дали е полезна рецептата ще съм благодарен.

http://biopogled.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B8%D0%B9-%D0%B8/
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3742


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #3 -: 03-02-2017, 09:19:56 »

Как пък точно на тази рецепта налетя  ухилен
"Смисленото" ти го написах вече, след като си ми копирал поста, значи трябва да си го прочел Smiley
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
taka87
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3


« Отговор #4 -: 03-02-2017, 16:44:11 »

Как пък точно на тази рецепта налетя  ухилен
"Смисленото" ти го написах вече, след като си ми копирал поста, значи трябва да си го прочел Smiley

Честно казано аь не разбрах какво смислено сте напусали тук. Аз целите яйца ги извадих и остана само калция уж. Просто ми е любопитно защото в нета пиша разнопосочни неща дори че може да е вреден при консумирането калция ...
Активен
mike76
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 18


« Отговор #5 -: 03-02-2017, 22:03:36 »

Така явна трудно разбираш,значи трябва ти само черупката,после обелваш бялата ципа отвътре на черупката и смилаш на прах черупката,после добавяш лимонов сок от истински лимон и готово имаш калциев цитрат,наѝ-лесно усвоимата форма на калция,но трябва и много движение за да се вгради калция,но ти трябва и вит.D,магнезии,вит.К и силициѝ,цялата група вървят заедно.
Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 923


Познай себе си.


« Отговор #6 -: 13-02-2017, 09:53:28 »

Така явна трудно разбираш,значи трябва ти само черупката,после обелваш бялата ципа отвътре на черупката и смилаш на прах черупката,после добавяш лимонов сок от истински лимон и готово имаш калциев цитрат,наѝ-лесно усвоимата форма на калция,но трябва и много движение за да се вгради калция,но ти трябва и вит.D,магнезии,вит.К и силициѝ,цялата група вървят заедно.
браво, аплодирам браво, аплодирам
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемСуровоядствоВитамини и минералиТема: Калции в домашни условия въпрос?
Отиди на: