Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Житен режим  (Прочетена 120083 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Iveta
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 68


« Отговор #320 -: 16-02-2014, 21:49:59 »

Здравейте!
Някой има ли информация дали е удачно да започвам Режима, при положение, че съм с гнойна ангина? Мислех да започна на 17-ти, т.е. утре. За първи път...и съм в чуденка още. Не бих искала да спра лекарствата.
Активен
Mitko5ko
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4


« Отговор #321 -: 22-09-2014, 19:41:42 »

Здравейте,

ами хубаво е човек да прави житен режим, точно когато му най-тягостно и все пак, ако има сериозна болест, би било по-добре да се съсредоточи върху нейното лекуване. Не знам за въпросната гнойна ангина, как би се повлияла от житния режим. със сигурност няма да навреди, но дали ще издържиш, това е въпросът. И дали може да се спре предполагам лекарството е антибиотик.

аз правих житен режим сега, септември месец - от 10ти (стряда) до 19ти (петък).
Не го направих точно по указанията, но все пак важното беше за мен да стигна до края и да направя леко захранване -правилн и постепенно. Та, защо казвам не го направих точно по указанията, ами защото накрая равносметката ми е 1кг мед , орехи около 300 гр, Изяден накиснат лимец около 600-700 грама и около 30 ябълки.
Не си набавих изворна вода, и не всеки ден си преварявах с лимон. Имах моменти на безсилие, но ги преодолявах с орехите и меда, явно. Преди доста по-стриктно съм спазвал режима(предишни пъти, когато съм го правил), но все пак и сега смятам, че е имало полза, макар и минимална. Важно е наистина захранването и човек да си го планира предварително.
При захаранването осъзнах колко непълноценно се храня по принцип (ям, но винаги след това често ми се спи или не усещам енергията от храната) А сега си направих ангелската супа и отдавна не бях изпитвал такова нещо от сока на водата с лимон и магданоз. Някак си установих, че и хляб не мисля често да употребявам, дори този, който си правя от лимец сода и лимон. И храни, които преди са ми се стрували безобидни, като маслини, или варени картофи с шарлан или олио и т.н. Осъзнах, че по заведенията няма какво да консумирам освен чай или вода или салата без подправки. И въобще ако почна пак с псевдо "вегетарианската" храна, неприготвена от мен, с компромиси..., тя ще започне отвътре като троянски кон да иска себеподобна на себе си храна и още и още и пак няма да съм доволен, ще ям повече отд два пъти на ден, няма да се чувствам енергичен и жизнен, ще ми е трудно да планирам прочиствания и прочие. Та, съм решил да намля хляба до един два пъти на седмица и всяка седмица да ям суров, накисното или покълнало жито. Smiley
Активен
Apple
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 8



« Отговор #322 -: 23-09-2014, 08:26:57 »

Здравейте и от мен Smiley

Напълно подкрепям житният режим, както и аз си го правя по моя преценка.
Понякога си похапвам повечко жито, без орехи и ябълки, а понякога наблягам на последните.
Действа ми много добре и съм много доволна от резултатите накрая.
Инак що се отнася до лимеца, въпреки че си купих един от най-качествените, то не можах да стана негов фен.
Пробвах го накиснат, варен .. какво ли не го правих.. явно си е до вкус и предпочитания.
Варя си жито, както се е правело от едно време и така напред..
Активен
rrtedy
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5


« Отговор #323 -: 13-01-2015, 22:53:12 »

Здравейте,

Дали някой може да каже кои са подходящите дни за житния режим тази година?

Благодаря предварително!
Активен
навигатор
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 49


« Отговор #324 -: 14-01-2015, 00:19:24 »

9 февруари (понеделник) – началото на най-големия, масов житен режим

9 март (понеделник)

8 април (сряда)

6 май (сряда)

3 юни (сряда)

6 юли (понеделник)

5 август (сряда)

30 септември (сряда)

2 октомври (петък)

30 ноември (понеделник)

28 декември (понеделник)

Активен
rrtedy
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5


« Отговор #325 -: 14-01-2015, 15:58:04 »

Много благодаря!
Активен
Sha
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 31



« Отговор #326 -: 14-01-2015, 19:35:21 »

Ще се включа и аз тази година от 9ти  love_007
Активен
навигатор
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 49


« Отговор #327 -: 14-01-2015, 21:30:15 »

И аз съм ентусиаст, но не знам дали ще издържа. Опитах преди година и не се получи....
Активен
Nelli
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 139


« Отговор #328 -: 15-01-2015, 08:20:31 »

За шести път и аз планирам да го направя, в група е по-лесно, а ефектите са ярки и удовлетворяващи
Активен
Sha
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 31



« Отговор #329 -: 15-01-2015, 09:35:39 »

Нели, това е много гот идея.
Можем да си направим групов дневник тук за да си споделяме и подкрепяме.  пеперуди
Активен
Nelli
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 139


« Отговор #330 -: 15-01-2015, 09:41:44 »

разбира се, важно е. Ако си фен на фейса - там също има група, но аз досега се опирах на групата в бгмама, сериозна и задълбочено водена. Тук ще е още по-лично, понеже във фейса не е затворена и има неразбиране от масата
Активен
veronika
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 129



« Отговор #331 -: 15-01-2015, 10:50:20 »

И аз ще се включа в групата на правещите житен режим от 9 февруари.
Ще се радвам да споделяме. Миналата година пробвах и стигнах до 4 ден и толкова  Sad
Надявам се сега да успея до 10 тия ден. слънце
Активен
навигатор
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 49


« Отговор #332 -: 15-01-2015, 10:56:17 »

Мисля и аз да се включа към групата. Наистина много искам този път да имам волята и да го направя.
И тъй като търся доста материали по темата, ето на какво попаднах в един блог. Относно покълването на житото:

"днес вечерта ще сложа житото за покълване.

начинът, по който го правя е най-простия, който знам и според моите разбирания е нежен, с любов и естествен.

използвам от малките гювечетата (като за сирене по шопски). слагам 10тина пълни супени лъжици предварително измито жито, поливам с хладка, не студена и не гореща вода - температурата си представям че е тази на дъжда, който пада в земята.

покривам житото с 1 пръст отгоре вода и затварям капака.

така все едно е в земята, на тъмно и с температурата на околния въздух - държа го близко до мивката, за да ми е лесно за миене, но не е на топло.

това се случва вечерта в понеделника, ако започвам режима в сряда.


сутринта във вторник ще сменя водата, на обяд ако имам възможност отново
или като се прибера и след това, късно вечерта.

сутринта в сряда ще има малки кълнове и житото ще става за ядене (по същия начин може да се прави и с лимеца, но той покълва, доколкото знам бързо и затова се слага сутринта във вторник).

има един друг вариант, който се използва от хора, които познавам. вечерта във вторник слагат 100 грама жито или лимец в термос и го заливат с вряла или много гореща вода и така омеква.

аз предпочитам покълването, защото кълна тръгва естествено, във водна среда, без насилието на горещината и спарването."


Този начин и на мен ми се вижда по- удачен, без да се попарва с вряла вода...
Вие какво мислите?
Активен
veronika
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 129



« Отговор #333 -: 15-01-2015, 11:49:45 »

Аз доколкото изчетох по темата не трябва да е покълнало,
а именно киснато в гореща вода, която също трябва да се пие.
Освен това аз миналата година го правих с лимец,
сега имам колебания кое да избера, жито или лимец.
Като цяло и аз имам неясноти по режима.
Активен
Ros
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 615



« Отговор #334 -: 15-01-2015, 12:38:33 »

Този начин и на мен ми се вижда по- удачен, без да се попарва с вряла вода...
Вие какво мислите?

Мисля, че това е най-удачният вариант.  Аз се придържам към него и съм много доволна от резултата.  Smiley
Активен

Sha
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 31



« Отговор #335 -: 15-01-2015, 14:32:04 »

Дам, и аз миналата година правих с лимец и обикновено жито.
И двата варианта ми допаднаха, но с покълването ми се струва по натурален..  слънце
Така, като се посъбрахме повечко, ще се съобразя с масовото мнение тази година.

ПС: Вероника, водата и в двата случая се пие на следващият ден Smiley

ПС2: Идеята за гювечетата страшно ми допадна, благодаря Ви Навигатор!
« Последна редакция: 15-01-2015, 14:36:11 от Sha » Активен
Nelli
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 139


« Отговор #336 -: 15-01-2015, 18:25:08 »

Цитираното от навигатор е добре, наистина така няма никакви проблеми, при топло време даже още по-бързо покълва. Аз винаги ползвам жито и нямам проблеми до 10-ия ден, чисти организма
Относно водата, в която киснат кълновете - НЕ СЕ ПИЕ хич, в нея са инхибиторите, промива се добре всеки път житото,  особено преди ядене
« Последна редакция: 15-01-2015, 18:36:26 от Nelli » Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1074


Познай себе си.


« Отговор #337 -: 15-01-2015, 18:42:55 »


ПС: Вероника, водата и в двата случая се пие на следващият ден Smiley

А как стои въпросът с т.нар. "инхибитори" - защитни съединения, които притежава всяко семе и зърно?
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
навигатор
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 49


« Отговор #338 -: 15-01-2015, 19:42:03 »

Относно водата, в която киснат кълновете - НЕ СЕ ПИЕ хич, в нея са инхибиторите, промива се добре всеки път житото,  особено преди ядене

Споделям и аз това мнение. Именно заради инхибиторите, а и заради това, че във водата по време на киснене се отделя и мръсотията полепнала по семената ( и ядките, когато киснем и тях) по време на съхранение. А и няма гаранция, че житото или каквито и да са други ядки или семена, не са третирани с нещо. Затова бих измивала добре зърното и не бих пила от водата, в която се киснат.
Активен
Sha
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 31



« Отговор #339 -: 15-01-2015, 20:19:00 »

Ок бре хора, ахахаха .. вие не си ли миете нещата преди киснене и не сменяте ли по-няколко пъти водата на накиснатото?

Инак в страниците на учителя пише да се пие водата.. не че аз съм си го измислила..
Покорно слушам и изпълнявам.
По принцип не пия първата вода, ами трета някъде като избистри хубавичко... сигур има в нея нещо останало, то къде ли няма..

.. и ок, няма да пием повече вода от жито.  ухилен
« Последна редакция: 15-01-2015, 20:20:36 от Sha » Активен
Страници: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: