Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Иригатор за Клизма  (Прочетена 1814 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Helios
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12


« -: 28-11-2017, 11:05:22 »

Привет, аз съм Жельомир от http://www.klizma.bg Искам да ви представя най-удобния Иригатор за Клизма, който сме разработили на цена 25лв Можете да видите уреда на това видео -
https://www.youtube.com/watch?v=iO9fJfMeacs&t=7s
Иригаторът е с 1 литров клизмен буркан
кука, която позволява закачането му навсякъде
дълъг маркуч
стопер, с който се регулира налягането на водата, която прониква в дебелото черво
клизмен накрайник
Моля посетете и Ютюб канала ми - https://www.youtube.com/channel/UC3FIv0CwdtFU5fA0oXXU10g?view_as=subscriber
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3967


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #1 -: 01-12-2017, 11:12:30 »

Привет, Жельо.  слънце
Благодарим , че ни уведомяваш за новия иригатор, ама защо първо не направихте една консултация при нас, за да ви светнем малко по тези въпроси ? намигам  А вие направо идвате с готовият продукт да се похвалите  ухилен.
Хубаво, че Цеци е рекордьор по брой клизми, обаче за съжаление , това, че правиш нещо от дълго време  - въобще не означава , че го правиш оптимално ..  ухилен

Ето някои отметки от мен ( не само Цеци е правила клизми Smiley И други са правили , но са и знаели и разсъждавали..  намигам) :
1. Един литър е малък обем! Процедурата изисква 1.5 - 2л. течност. В блога споменавате , че можело да се долива.. Това е тотално непрактично и неправилно!  Непрактично е , защото се усилва дискомфорта - да ставаш  за да доливаш и после пак да лягаш, не е приятно усещането. А неправилно е , защото целта на процедурата е да се достигнат   по-горни дялове на дебелото черво! Вместо да върви в тази посока, ние връщаме течността обратно към изхода при ставането си!  намигам намигам ама че съм ама че съм  Помислете за  съд от 2 литра!

2. Пластмасовият накрайник не е най-доброто решение!  намигам  Напротив - с него се травмира задният проход ! Защо? Много просто - защото е прав, твърд и не може да следва анатомичните извивки на червото.  намигам намигам А и такъв къс, какъвто сте го  измислили - не е практичен. Лесно може да излезе при движенията на тялото. Трябва да е по-дълъг, за да влиза поне на  10-15 см ! Много по-лесно влиза течността! Както се сещаш обаче -  да отговори на тези условия  той не може и затова се препоръчва  клизмата да се прави БЕЗ НАКРАЙНИК ! Вкарва се самият маркуч, като преди това със запалка се обгаря краят му.  намигам намигам  ЗА целта трябва да се подбере мек гумен маркуч. Не му трябва да е прозрачен ( както сте го описали. ) това, че съдът е прозрачен, е достатъчно. А регулирането на струята бързо се усвоява чрез прищипване на маркуча с пръсти.   Всеки лесно ще направи разликата  като изпълни двата варианта.

3. Разбирам, че бързате да продавате , но виждам, че по самата клизмена процедура никак не сте запознати  Cheesy  Цял блог сте напълнили с емоции и с почти никакво съдържание по отношение на самата процедура.  ухилен Имате сериозни  пропуски, ще ме извинявате .
- Не е правилно водата да влиза бавно. Напротив - добре е да влиза бързо, но преди това се прави очистителна клизма. А за да влезе бързо се правят едни движения със стомаха - така се подпомага проникването на течността , става много по-лесно.
- Трябва да се лежи 10-15 мин , за да достигне водата до по-горни дялове! А не да се става веднага , както сте го написали..
- Добре е да почетете малко физика,  и по-точно за осмотичното налягане  намигам  Тогава ще узнаете , че винаги трябва де се добавя СОЛ във водата! Иначе става излишно всмукване в червата! ( заедно с мръсотията, която уж искате да изкарате  ухилен ухилен ) А и бъбреците защо да се товарят..?
 - Още малко ако се запознаете, ще разберете , че от голяма важност е и PH-то на течността  намигам намигам При алкален разтвор се разтварят едни наслагвания , при киселинен - други!  намигам намигам
-  Преди същинската клизма винаги се прави първо очистителна клизма! ( бърза , с по-малко вода ) Това прави основната процедура МНОГО по-лесна!

И най-важното:  Препоръчвате тази процедура да се прави регулярно, подобно на миенето на зъби. До какво ще доведе това ли ?  Ами много просто - скоро  няма да можете да се изхождате нормално ,ако не си направите клизма  ухилен ухилен Когато на един орган почне да му се помага "отвън", той залинява, спира да си върши работата нормално "отвътре"  намигам намигам - основен физиологичен закон!
Освен това - регулярните клизми има риск да нарушат и баланса на флората в червата  намигам Това не е като да се подмиваме по няколко пъти на ден  ухилен ухилен

Това е само набързо, има още много тънкости. И без това е предостатъчно като за безплатна консултация . Все така става, бате Бино се мори да помага безплатно  , а друг прибира паричките наготово .. ухилен ухилен

 
« Последна редакция: 01-12-2017, 11:25:30 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 494


« Отговор #2 -: 01-12-2017, 14:39:06 »

И за мен този иригатор е непрактичен.Има ги такива иригатори, със същия съд за вода, пластмасов и са най - евтините.Но не е практичен съда , защото съдържа само 1 литър вода, освен това не е практичен и от тази гледна точка,че не е изработен от по - качествен материал.Накрайника, с който го продават също не върши работа.Затова аз взех от болницата чрез една позната друг накрайник.С него става лесно, но пък маркуча е къс.Аз правя клизмата сама на себе си и не в легнало , а в приклекнало положение на тялото.Пълни боклуци са тия иригатори - не са направени както трябва и е жива мъка с тях да правиш клизма.Моят иригатор има маркуч, който постоянно се вади.
Поздрави !
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3967


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #3 -: 01-12-2017, 18:31:14 »

Аз лично имам какъвто ми трябва, но ако някой друг се интересува , мога да дам оптимален вариант.  Ще са необходими известни усилия , но  след като друг вариант няма.. Smiley
Купува се подходящ пластмасов съд ( 2л ), после се купува метално щутцерче ( има готови комплект ),  което се монтирва на съда. ( след пробиване на отвор със съответен диаметър ) И после на щутцерчето се нанизва гумен  маркуч по избор. Може да се притегне с една скоба за автомоб. маркучета , струва 30 ст.
Ако няма щутцерче, трябва да се купи отделно пластмасова тръбичка и да се закрепи на съда чрез залепване ( при ония, които лепят брони и пластмаси )  Няма да надхвърли 25 лв цялата работа.
Даже  си мисля, след като има глад за иригатори, да взема и аз ли да почна да ги произвеждам.. Ъъъ?  ухилен
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1088


Познай себе си.


« Отговор #4 -: 02-12-2017, 11:55:42 »

Хммм, тоя съд, без спирателното кранче, се продава за 3-5 лв в официални магазини. Вие, Жельомир, защо искате 25?!
Защо не казвате да се добави сол във водата?? Така, по фигурата Ви, някой може да си помисли, че сте напреднал йога и благоволявате да споделите малка частица от хилядолетната мъдрост. Ако беше така, е задължително да знаете за очистителното упражнение с изпиването на много подсолена вода, известно с името шанка пракшалана? Че и в този форум да бяхте прочели, пак щяхте да научите нещо.
Представяте ли си какво може да стане с човек с увредена сигмоидна част на червото, ако той стисне зъби и тръгне да ходи с водата в себе си?
Кое му е трудното, ако не се сещате какво е действието на отделяните от кафето химически съединения, да прочетете ?? Иии, кое му е по-"лечебното" или по-"очистителното" на кафето в дебелото черво? Че се получават приятни усещания? Да, получават се - десетки нови и чужди за тялото съединения, някои от тях - с опианяващо действие, навлизат - направо в кръвта. Ей, четете, четете, но четете и аргументите "против", не само "за"!
Ама, че хора.
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
SundayFaith
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


« Отговор #5 -: 04-07-2018, 09:32:13 »

И после на щутцерчето се нанизва гумен Настанявайки се удобно и чети. Не видях
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: