Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Ферменти по Болотов  (Прочетена 220 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
асен
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 63


« -: 06-07-2018, 21:30:57 »

Търся ферменти по рецептата на Борисов, ако някой е правил или прави моля да сподели. Суроватка змийско биле билка и т.н.
Активен
ogrizko
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 135


« Отговор #1 -: 08-07-2018, 18:20:42 »

Ето две такива рецепти на акад. Болотов:

Фермент със змийско мляко: Взимат се 3 литра млечна суроватка от козе мляко, захар за втасване, чаша сухо или прясно нарязана билка змийско мляко /листата и стъблата/. Растението се поставя в торбичка от марля и с тежест се потапя на дъното на буркана. Сместа се загрява и за да се пресече, се прибавя около 1 чаена лъжичка сметана, по добре от козе мляко. След това бурканът с бульона, покрит само с няколко слоя марля, се съхранява на топло и тъмно място. За две седмици се образуват доста силнопречистващи млечнокисели бактерии, а продуктите от тяхната дейност имат способността да обновяват и почистват повърхностите, върху които попадат. Не случайно на руски език билката змийско мляко е наречена „чистотел”.

Вътрешната употреба на фермента по половин чаша преди хранене за 1-2 седмици води до пълно възстановяване на епителната повърхност на стомаха и на целия стомашно-чревен тракт. От епителните власинки на червата се откъсват и всички по-тежки метали /олово, живак, талий, бисмут и др./. Ферментът е особено полезен за прилагане в замърсени с радиация райони, защото извежда от организма радионуклеидите.

Кралско пиво: В трилитров буркан с кладенчова вода се добавят 30-40 разрязани надве конски кестена. Добавя се чаша захар и за закваската половин чаша млечна суроватка или 1 чаена лъжичка сметана. Квасът се държи в топло помещение с температура около 25-35 градуса не по-малко от две седмици. Приятната на вкус напитка се употребява по половин чаша 20-30 минути преди хранене. Този квас укрепва организма, прави го неподатлив на много заболявания, подсилва ендокринната система, което защитава организма срещу грипни заболявания. Напитката увеличава съдържанието на мед и калций, а също и на кобалт, който при повишен радиационен фон намалява значително.Увеличава и количеството на йод в организма. Пивото, което напомня на бирата, може да се пие и в по-големи количества, но след всяка изпита чаша от него в буркана се добавя още една чаша вода и 1-2 супени лъжици захар. И без да се добавят кестени, квасът стига за 2-3 месеца. Могат да го използват и деца до 10 години

.....ето рецепти, ако решиш да направиш кажи може и аз да ги пробвам слънце


Основните идеи на Болотов по въпросите на храненето могат да се изведат в следните положения:

Трябва да се увеличи количеството на младите клетки спрямо старите клетки, което зависи от изработването на стомашни ензими в стомаха – пепсини, които се разнасят из организма чрез кръвта и преработват старите и повредени клетки (в това число и раковите);
Важно е да се консумират непременно продукти, които съдържат достатъчно количество целулоза, за да се стимулира перисталтиката на целия стомашно-чревен тракт;
Трябва редовно да се почиства организма от шлаката с помощта на безопасни киселини (достатъчно количество осолени и ферментирали плодове и зеленчуци);
При преобразуването на шлаката в сол, важна роля играе кислорода, достатъчно количество кислород организмът трябва да получава чрез физическа активност;
Извеждането на солта от организма се осъществява чрез соковете на разтварящи солта растения (корени от магданоз, целина, хрян, листа жълтурче, блатниче, ряпа);
Създадената от Болотов технология за групи растения, приготвени по специална рецептура може да изтегля от стените на стомаха и луковицата на дванадесетопръстника метали (в това число и радионуклиди и тежки метали), канцерогенни вещества и свободни радикали;
Един от щадящите методи за очистване на организма е постът;

Борба с болестотворните бактерии с цел постигане на практически пълна невъзприемчивост към тях (употреба на разнообразни продукти на млечнокиселата ферментация и природни растителни антибиотици – дребни плодове, чесън и лук).
http://www.olegcherne.ru/hora/56-boris-bolotov/
« Последна редакция: 08-07-2018, 18:25:51 от ogrizko » Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: