Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемОбщи темиКнигиТема: Наръчник по алтернативна медицина
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Наръчник по алтернативна медицина  (Прочетена 957 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
iris
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 86


« -: 26-09-2019, 11:23:08 »

Здравейте, в Читанка открих тази книга. Мисля, че представлява интерес и може да е от полза на някого.

https://chitanka.info/book/7853-narychnik-po-alternativna-meditsina

Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3942


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #1 -: 29-09-2019, 12:10:19 »

Гари Нъл е тотален борец срещу безобразията на "научната" Медицина , тоест - може да му се вярва Smiley Преди време беше написал в съавторство научният доклад "Смърт от Медицината" на база 153 научни публикации. (By Gary Null, PhD; Carolyn Dean MD, ND; Martin Feldman, MD; Debora Rasio, MD; and Dorothy Smith, PhD )

http://vaksini.eu/death_by_medicine.pdf
http://www.webdc.com/pdfs/deathbymedicine.pdf

http://www.second-opinions.co.uk/deathbymedicine.pdf

Е, малко са го повишили и него, (подобно на Норман Уокър), не е точно клиничен доктор с практика, но това не е чак толкова важно в случая   слънце
« Последна редакция: 29-09-2019, 12:13:47 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Spinach
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 90



« Отговор #2 -: 21-10-2019, 12:13:29 »

Благодаря за книгите. Само не успях да разбера в наръчника по алтернативна медицина какво против се има спрямо туршиите.
Мисля туршия направена със солена вода би помагала на червната микрофлора със своите пробиотици.
Активен
iris
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 86


« Отговор #3 -: 22-10-2019, 10:08:10 »

Туршиите с консерванти и оцет се знае, че не са полезни.

Относно суровите туршии, приготвени само със сол и вода, предполагам, проблемът е в количеството туршия, респективно - количеството сол.
Някъде срещах, че е достатъчно две лъжици кисело зеле на хранене.

В нета прочетох, че туршиите - кисело зеле, кисели краставички - са алкализиращи храни, но не съм сигурна в това.
Примерно, определят прясното мляко като алкална храна, но киселото мляко като киселинна храна. От тук би следвало зелето и краставичките като алкална храна след фермантация да стават киселинна храна.

Ако някой има яснота по въпроса, моля да сподели.
 
« Последна редакция: 22-10-2019, 11:11:31 от iris » Активен
iris
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 86


« Отговор #4 -: 22-10-2019, 11:35:12 »

Туршиите с консерванти и оцет се знае, че не са полезни.

Относно суровите туршии, приготвени само със сол и вода, предполагам, проблемът е в количеството туршия, респективно - количеството сол.
Някъде срещах, че е достатъчно две лъжици кисело зеле на хранене.

В нета прочетох, че туршиите - кисело зеле, кисели краставички - са алкализиращи храни, но не съм сигурна в това.
Примерно, определят прясното мляко като алкална храна, но киселото мляко като киселинна храна. От тук би следвало зелето и краставичките като алкална храна след фермантация да стават киселинна храна.

Ако някой има яснота по въпроса, моля да сподели.
 

Възможно ли е както лимонът е киселинна храна, която алкализира, и суровите туршии да са киселинни храни, които алкализират? И доколко е вярно това?

Може би няма яснота по въпроса по принцип и затова в Наръчника авторът да е против туршиите.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемОбщи темиКнигиТема: Наръчник по алтернативна медицина
Отиди на: