Болки в коляното

(1/7) > >>

kriss:
Вече няколко седмици подред усещам болка в коляното, след натоварване. Няма удар или поне не си спомням за такъв - но и синина не съм виждала там. Под капачката на дясното коляно при свръзката с костта - мисля си, че е  е от хрущяла , или е изтънял или и аз незнам... Засега болката е лека -ако знаете някакви бабешки лекове или към кого мога да се обърна по компетентен - ама да не ми изпише шепа хапчета или инджекции.

Да спомена само, че преди време имах проблем със ставите - като ходех пукаха / ама тогава карах на кафе и солети - най много с парче пица  :Confus_3:/

На кой храни да наблегна - ако се сещате някой пишете  :Confus_34:

Zloqd:
Преди 4 години и аз бях така. Капачката ми беше хлабава и почукваше. Една сутрин след банкет на който играх рокенрол се събудих с оттекло и възпалено коляно - трудно го движех. Пратиха ме на физиотерапевтични процедури - нагревки, и втриване на фастум гел и фелоран с ултразвук. Кракът ми се беше пооправил докато след месец изведнъж блокира напълно и ме пратиха в ортопедията за артроскопия (правят 3 дупки и работят в ставата). При артроскопията се разбра, че менискуса ми е бил счупен и освен това съм имал "плика" - защипване на ставната обвивка. Естествено изрязаха и менискуса и защипаната ставна обвивка. Там е работата, че и до ден днешен не мога да си отговоря на въпраса кога съм си счупил менискуса - дали навремето като тренирах джудо или когато ми се разхлаби капачката.
Лошото, е че такива неща не се виждат на рентген. Единствено с ядрено-магнитен резонанс може да се разбере какво е, но ако трябва да си го плащаш процедурата е около 1000 лв.
Най-добре се консултирай с ортопед - ако е някакво разместване и още не е късно може да ти назначи подходящи процедури.

Лошото при мен е че веднъж оперирано коляното ми стана много податливо на възпаления - откакто се ударих преди около месец още не мога да си сгъна краката до край и съм ограничил асаните на по-малко от 10.

Лейла:
При мен проблема беше вода в коляното може би 4, 5 години всяка зима към есента започваше да се възпалява и може би всеки зимен сезон дясното ми коляно се възпаляваше 4, 5 пъти.
Първата година просто ме наболяваше и леко се подуваше и аз не обърнах какво да внимание, но с всяка година положението ставаше все по лошо. Следващата година много се поду и разбира се отидох на лекар, казаха ми че трябва пункция която аз отказах и отидох при известен доцент който ми препоръчаха като спец в ортопедията, та той ми каза, че пункцията не е решение защото всеки път с водата ще ми изтеглят и смазката на коляното и е възможно на 40 години да куцам. Предложи ми серия инджекции в коляното да се калцира, но от шубе отказах и това защото иглата била като за слон дебела и голяма.
Стигнах до положение, че ако преди коляното ми се е възпалявало за ден, два сега се възпаляваше за часове, подуваше се 3, 4 пъти повече от нормалното и изпитвах адски болки, винаги имах вкъщи индометацин и с него пак за дни потушавах нещата.
От миналата зима от раз всичко приключи, без определена причина. В началото на сезона пак очаквах ''включване'', но нищо, нищо.
Аз единственото което се сещам да те посъветвам, защото аз се оправих без видима причина е да увеличиш движението и смления сусам в храната си.

desi82:
И аз преди години имах проблеми с колената ми. От време на време ме боляха и края на лятото пукаха. Аз си мислех, че е от влажния климат във Варна. Но от както започнах да ходя на фитнес и да правя кардио спряха да пукат. Също и храненето е много важно. Трябва да се хапват сурови мазнини за смазване на ставите-зехтин авокадо ядки и т.н.

kriss:
Точно седмица след като пуснах тази тема - така се хвърлих с шейната и си разбих коляното в асвалт. Ама съм пък добре подготвена - добре се бях разровила за разни контузии да проверя какво ми е ...  :Confus_3:

Малко пострада пак - понаболява си но можеше и да е много по зле - купих си наколенки вече  tooth / след дъжд качулка/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница