И така гледам днес в паницата с кълнове, поливам, торя, музика им пускам, молитви вкарвам, е не иска да расте с видима скорост. Тъй ли няма да растете аххх, скачам в колата и хуквам с мръсна газ към най близкото село.
На вкус преобладава магданозена лютивост, с нотки на бали сено, послевкус на зелена бобулечка дълго галеща небцето.
Сега сте вие наред, магаре, кон, коза, овца не съм виждал да пасат в нивата от житото. Най вероятно са умни животни и не припарват в нивата по морални подбуди или па аз не съм бил там когато се е случвало Smiley
Ps: И друг път съм пробвал описаното упражнение с домашно приготвени житни и ръжени поници. Взех под внимание, влиянието на панелното жилище и липсата на почва в домашни условия спрямо естествено растящи на нивата посеви. Както сами се досещате дивото, естествено, заредено със заряд за оцеляване жито ме хвърли в транс за 90 минути. Изключително мощна витаминно минерална супа захрани огладнялото ми тяло. Негатив се получи след близо 2 часа с леко натоварване на бъбреците. Да се разбира като далечно загатване за краткотрайна болка. Интересува ме дали животните консумират началната суровина. Все пак с прясна люцерна съм хранил на времето зайци, крави и овце но не ми е хрумвало да ги тествам на млади житни култури.