Здравейте!
Въпросът е следният - вкъщи имам доста зърнени от всякакъв вид, род и количество (просо, елда, ечемик, кафяв ориз...). Преди обичах да си ги правя на каши, варени с вода, но напоследък се ориентирам към по-суровоядски варианти. Само че тая работа с кълновете нещо не ми се получава. Пробвах няколко пъти - нищо, само прокисват
. Плюс това не съм си вкъщи повечето време и не мога през няколко часа да следя какво прави бурканът.
Та се чудя, добра идея ли е зърната да се стрият на брашно в кафемелачка и така да се употребяват? Да се ръсят на салати, или да се пият с вода, както ленената напитка?
Някой правил ли е подобни алтернативи и какъв е резултатът? Ако имате желание, споделете
. (Извинявам се, ако вече има такава тема!)