Това е моята първа сурова рецепта, много се гордея със себе си
Така, идеята е взаимствана от гранола барчето на Деси, но модифицирана по мой си начин
Понеже много обичам Корнита, обичам и боровинки и реших да направя нещо в този стил, ето какво се получи:
Продукти (за 10 броя)
250 гр фини овесени ядки
100 гр суров микс от бадем, кашу и боровинки (продава се в Пикадили на грамаж)
50-60 гр кокосови стърготини
4 с.л. мед
2 пакетчета стевия на прах (ако нямате може да се сложи още 1 с.л. мед)
1 с.л. пълноzърнест сусамов тахан
2 ванилии
Приготвяне:
1) Смиляме в кухненския робот миксa от ядки и боровинки на ситно.
2) Слагаме в малка тавичка смляния микс заедно с фините овесени ядки и ги затопляме за 15 минути във фурна на 50 градуса.
3) Изсипваме в голяма купа топлата смес, кокосовите стърготини, меда, сусамовия тахан, стевията и ванилиите и разбъркваме хубаво.
4) Поставяме получената смес в правоъгълна тавика и натискаме, и заглаждаме хуууубаво, за да може да се стегне добре.
5) Слагаме тавичката в камерата за около 2 часа, след което вадим и разрязваме на 10 правоъгълни барчета.
6) Опаковаме ги (по желание) в прозрачно фолио и съхраняваме в хладилник или камера.
Бон апети
(Всички в къщи останаха очаровани, казаха, че е по-вкусно от 'истинско' Корни хихи
)
Ето и 2 снимки, малко са гадни, защото са снимани с телефон, ама нищо
Снимка 1Снимка 2