Шшшт, тихо, да не те чуят от "РАЙД" или от "Проктър и Гембъл" ,че ще саботират форума .
Аз направих своя анализ и съм стигнал до следните заключения :
-Хлебарките проникват в жилището през канализационната и вентилационната система. ( с изключение на Студентски град, където влизат и през прозорците, навремето за една нощ там видях сигурно хиляда.)
-След това си намират тайни местенца из апартамента (зад ламперии,под гардероби и т.н.) където се погрижват за потомството , появява се новата бодра смяна и така всъщност те се разселват из дома. (И те са умни, не им се връща обратно в канала )
Веднъж заподозрях нещо в тоалетната - изпразних половин спрей и облепих отвън вратата с тиксо. На другата сутрин на пода имаше точно 35 бройки - най-различни по размер и социален статус. (Най-сетне бяха излезли за да ми благодарят лично за гостоприемството.) Криели са се зад дървените лайсни на вратата, и зад стария фаянс, към който са намерили пролука.
Затова елегантният вариант за който не ги долюбва достатъчно е следният- за да не се налага перманентно изтребване , да се заложи на недопускане.
Ако се сложат ситни метални мрежички на всички сифони (не само на пода в банята , но и на всички мивки.Или подходящи тапи, обаче не е удобно , забравят се ) , няма как да проникнат тези "гости".
Но предварително трябва да са "неутрализирани" вече "гостуващите" , защото иначе си губи смисъла.
Едно е ясно - само с положително мислене (и тук) няма да се мине