Привет и от мен,
реших това да е първият ми пост, въпреки че дълго се чудих дали е нужно да се представям предвид, че нямам прекалено за споделяне от личен опит, но така или иначе ви "се ровя" из прекрасния форум, та реших че поне това е редно, за да не се чувствам като натрапница.
Едва ли ще ви изненадам с нещо, но все пак да започна:
Аз съм Татяна, на 24 (как ми идеше да напиша 19 не знам откъде), по вегетарианство/веганство/суровоядство се запалих от началото на годината. Нямам конкретни здравословни проблеми в момента, но пък отдавна имам желание да намеря начин да се оттърва от тежестта, която усещах винаги след хранене с обичайните храни. Пътят ми започна с посещение при диетолог, за да ми изготви режим за хранене, който да спазвам, в последствие от кръвните ми изследвания той откри, че имам лека форма на анемия, изписа ми лекарствен препарат с желязо и фолиева киселина, които пиех 3 месеца и след почивка от същия период го приемах в продължение на още 2. Та тогава все още си падах по стандартните неща, имаше месо, яйца (и двете били бъкани с желязо и ми беше наблегнато да ги консумирам яйцата ежедневно + червено месо поне 2х в седмицата). Мина се година, тазгодишните кръвни изследвания повишаване на хемоглобина малко над минималната граница, което значи че съм го задържала така от края на приема на лекарствата, около 1/2 година назад.
Но спазвайки режима на хранене, препоръчан ми от диетолога не ме удовлетворяваше и малко по малко изключвах месото, докато не реших да спазвам тазгодишните великденски пости, когато от раз изкарах 40 дни без животински продукт да се допре до устата ми. Бях доста доволна от себе си и от този момент нататък месото не ме изкушава по никакъв начин, опитах наняколко пъти да ям печено на скара докато сме в планината на вилата както се полага, но не ми липсва, когато го няма.
Опитвам се от около 2 месеца да спазвам предимно суровояден хранителен режим с леки криввания по пътя (обожавам зеленчуци на скара), а и често ме командироват в чужбина, та там си е борба да разнообразявам, особено когато съм в Париж обкръжена от уханни кроасани.
Много се радвам на цветната ви, слънчева и бликаща от положителност нарастваща общност. Адски полезни сте ми в начинанието, което съм поела и се надявам активността ви да не секва. Отделям доста време, за да наваксам с информацията, вече изложена "на показ" и знам, че това е само началото.
Благодаря ви, че ви има