Не мога да ви опиша колко съм доволна, че попаднах на вас - сайтът Земя на заем е страхотен, и го следя отдавна, но не знаех, че има и форум.
Накратко, аз се занимавам от повече от 15 години което е половината ми живот с всевъзможни диети, гладувания и експерименти, дълги години съм била и "вегетарианка". Слагам го в кавички, защото това беше възможно най-нездравословния начин на живот, който от днешна гледна точка мога да си представя - сладкиши, хляб, мляко и сирене .... но най-вече шоколад. Преди 6 месеца чух за пореден път за суровоядството, но останах в дълбок скепсис докато не опитах. Сигурно за повечето от вас е познато това чувство - прилива на ведрина, радост, живот, енергия и едновременно с това пълното емоционално доволство от храната, всичко това ме потресе. Най-много ме впечатли зеленото смуути - с портокал банан и зеленилки. Абсолютно отговорно мога да заявя, че никога през всичките ми години в какви ли не монодиети и схеми не съм се чувствала по-добре.
Но, имам и един проблем със суровоядството - ремисиите. при мен траят 1-2 седмици, но точно тази в момента ми е много мъчителна, и не знам как ще се измъкна, защото всички плодове и зеленчуци ми се струват ужасно безвкусни
Сигурно има нещо, което пропускам и което предизвиква това връщане назад, а сигурно има и изпитани начини да се справи човек с тях. Ще се радвам много чуя!