Здравей, и добре дошла!
Така, да караме поред... За гладуването - аз най-малко съм против подобни мерки, пък и щом ти казваш, че е наложително, значи си има причина, но наистина ще ти е доста тежко, ако не "поизчистиш терена" предварително. Тия слабителни, ако не са билкови (сена, майчин лист, зърника), по-добре направо да нахраниш с тях кофата за боклук!
Може да направиш процедурата Шанкх-пракшалана, за да изчистиш дебелото черво - така организмът няма двойно да се товари, изхвърляйки по време на гладуването токсини, трупани от преди, а веднага ще започне прочистване на клетъчно ниво. Още по-добре, ако след това и черния дроб пречистиш. На този фон гладуването ще е с пъти по-лесно и дори приятно - казвам го от личен опит
.
Относно близките... Напомняш ми за една друга съфорумка, Томирис (апропо, някой да я е виждал?
), която живее с родителите си, а от тях няма голяма подкрепа, което доста й усложнява живота... Извинявай за недискретния въпрос, но на колко години си? Ако си под 18, живееш с вашите и си зависима от тях за финанси, ситуацията наистина е много деликатна
. Ако обаче си пълнолетна и достатъчно ясно си показала на околните, че имаш глава на раменете си и я използваш абсолютно правилно... То кой е тоя, дето ще ти се бърка - пък било то и най-близкият ти човек?
Мен ако питаш, поговори сериозно с тези, чието неодобрение те притеснява, обясни им защо си взела решение да направиш това или онова, защо това е важно за теб - точно така, както го обясни на нас
. Според мен, ако хората те обичат, би трябвало да те разберат, а ако не те разбират, поне да не ти пречат
.
Относно хранителния режим - има върху какво да се поработи... На първо място не би било зле да се храниш по-често - веднъж на ден не е най-идеалния вариант. Кафето на бърза ръка ще ти изпили нервите и ще ти съсипе стомаха - по-добре го махни, или поне го намали до минимум. Ако искаш да консумираш млечни, най-добре домашно квасено кисело мляко - точно Активиите са бъкани с подсладители и купища Е-та...
Ами, засега това мога да ти дам като съвет, мила. Стискам палци и се надявам нещата да се наредят при теб. Опитай се най-вече да гледаш положително и да не губиш душевната си хармония
. Лека вечер и успех!