Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Шишчета  (Прочетена 2209 пъти)

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Шишчета
« -: 10-06-2009, 23:20:27 »

Рецептата я пускам специално за Радула ;D - това е единственият начин по който съм яла суров патладжан досега и вкусът наистина много наподобява месо.

ПРОДУКТИ:
1-2 патладжана (според големината)
кимион, сминдух, девесил, червен и черен пипер

за маринатата:
2 чаши вода
1/4 чаша соев сос
1 лъжица морска сол


Патладжаните се обелват и нарязват на едри неправилни парчета (за да приличат на шишчета след изсушаването), след което се потапят за поне 2 часа в маринатата, но не повече от 12 часа.

Маринованите парчета патладжан нанизваме на дървени шишчета и овалваме в подправките. Количествата подправки са според вкуса ви, но имайте предвид, че след сушенето патладжанът се смалява неимоверно много и ако прекалите с подправките става твърде пикантно.

Изсушаваме за около 10-12 часа, зависи как обичате шишчетата - по-сочни или по-жилави, най-добре да ги наглеждате и да вкусите преди да са съвсем изсушени дали ви допадат.
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Radula

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
Re:Шишчета
« Отговор #1 -: 10-06-2009, 23:26:13 »

Хехехе, Марулче, много благодаря! :)

А като се обелят, не се мажат със сол и да се оставят да се отцеждат, така ли? Ако да, това е супер!  ;D
И ако знаете рецепти без сушене, споделяйте, че това ми е най-досадната част в суровоядството...  ::)
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:Шишчета
« Отговор #2 -: 10-06-2009, 23:34:11 »

Ами горчивия сок май отива в маринатата (в нея има доста сол), която се хвърля после. Може малко да ги поизстискаш преди да ги изсушиш. Аз ги вкусих и сурови със и без марината преди да ги изсуша - напълно безвкусни са... А като се изсушат стават като шишчета, което определено е за предпочитане.

Иначе съм съгласна, че това сушене е най-гадната част от суровоядството, това да чакаш 12 часа за да хапнеш нещо, дето ти се яде в момента, е цяло мъчение :-\
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Шишчета
« Отговор #3 -: 16-06-2009, 01:54:27 »

Ей това ще направя за събота, ще имаме парти.  :)
Активен
 

Страницата е създадена за 0.059 секунди с 23 запитвания.