Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Не ми стават крекерите  (Прочетена 2498 пъти)

tt

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 52
Не ми стават крекерите
« -: 05-11-2010, 11:20:21 »

  Здравейте.Преди няколко дни си купих мини фурна,на която най-ниската температура е маркирана на 70 градуса, но аз я настройвам малко по-рано, по мои изчисления към 50 градуса. Та реших да направя първите си крекери (изглеждат толкова вкусно на всички ваши снимки) и исках да ги опитам. Направих ги от ленено брашно, гъби и подправки и малко ленено масло сложих. Станаха много добре като консистенция (като тесто) и ги сложих да се сушат.Ноооо 10 часа вече ги суша и нищо. Изобщо не са готови. :surpris_23: Незнам аз ли съм сбъркала нещо...като дебелина може би са около 3 мм. Ако имам някакъв пропуск моля да ми дадете съвет. А толкова мн искам да си направя и други работи.   ???
Активен
What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly....

beelee

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 690
  • fantomiss
Re:Не ми стават крекерите
« Отговор #1 -: 05-11-2010, 16:42:39 »

Според мен ти си сбъркала, вероятно термостатът на фурната ти е цифров, т.е. включва само ако индикатора е поставен срещу съответната температура. Аз също съм го правила този номер, ама тогава не разбирах от аналогово/дискретно  tooth
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Не ми стават крекерите
« Отговор #2 -: 05-11-2010, 17:36:08 »

Мисля че няма да се получат никакви крекери по тая рецепта... ::) ???
Суровите крекери се правят от покълнали ядки или семена, всичко се смила и се изсушава...
Разгледай повече рецепти и опитай друга...аз много обичам крекерите със слънчоглед, лук и малко домати
Активен

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:Не ми стават крекерите
« Отговор #3 -: 05-11-2010, 18:06:18 »

щом е сложила ленено брашно би трябвало да стане нещо като палачинка в крайна сметка... ама точно сурови гъби ли намери да навреш в първите си кракери... земе да ти стане нещо от тях и после няма да искаш да чуеш за крекери вече... :surpris_23:
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Не ми стават крекерите
« Отговор #4 -: 05-11-2010, 19:28:03 »

Специално на ленените крекери им трябват около 24 часа да станат напълно готови. Така че имай турпение! Трябва и да ги обърнеш след като минат 12 часа.
Активен

tt

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 52
Re:Не ми стават крекерите
« Отговор #5 -: 05-11-2010, 19:32:51 »

beelee не те разбирам.Какво имаш предвид под това,че май ми е цифров термостата.  ??? Аз си мисля,че би трябвало да стане. Щом вие ги правите за 6-8 часа при същата температура, не мога да си го обясня. Уби ми всякакво желание и мотивация да се придържам към този начин на живот. Иначе ги опитах и така почти сурови и са много добре на вкус. Само покрая станаха по твърдички :Content_22:
Активен
What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly....

tt

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 52
Re:Не ми стават крекерите
« Отговор #6 -: 05-11-2010, 19:36:51 »

  Aaa desi82 благодаря ти за уточнението.  :)Другия път ще ги направя с покълнали семена да видим дали ще стане.
Активен
What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly....

beelee

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 690
  • fantomiss
Re:Не ми стават крекерите
« Отговор #7 -: 09-11-2010, 15:12:17 »

Здравей отново,

имам предвид, че "врътката" на термостата е позиционна, т.е. включва само срещу определената температура на посочената позиция (а не, например, като усилването на музиката - непрекъснато). Провери го и ако изобщо не се загрява, не виждам от какво друго може да е. При мен на 50 градусовата степен доста силно се усеща греенето на печката.
Иначе като съставки, крекерите ми се струват доста апетитни  :essen:
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

petia_gol

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 310
Re:Не ми стават крекерите
« Отговор #8 -: 09-11-2010, 21:03:28 »

и моите няколко пъти не са ставали...нито на форма нито на твърдост ( а по снимките изглеждат едни такива хрупкави...). От Деси разбрах, че крекерите с елда стават по-твърди от другите. Най-бързо се суши хлабът с маслини на Мер и е много вкусен (рецепта в сайта)....Досега съм правила крекерите на Бутенко, ръжен хляб и един други крекери...но хлябът с маслинки ми е фаворит.
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Не ми стават крекерите
« Отговор #9 -: 10-11-2010, 08:23:22 »

Да и крекерите с елда стават по-бързо от крекери само с ленено семе и зеленчуци. За около 15часа.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.068 секунди с 23 запитвания.